tiistai 24. lokakuuta 2017

Lokakuun puhelinkuvat

Moikka! Puhelimella on näin lokakuussa kertynyt taas paljon syksyisiä kuvia. Koko kuukausi on mennyt ihan hetkessä ohi ja kiirettä on riittänyt niin hevosten kun töidenkin kanssa. Nyt kuitenkin muutamia kuvia kun puhelimen tyhjennys postauksia toivotaan usein.1. Kävin autokoulun seuraavat vaiheet, joista olisi tulossa aika kivaa videota ja arvontaa myöhemmin IG:n puolelle. Eli jos ajokortti on ajankohtainen, kannattaa muistaa seurailla uusia päivityksiä instassa @pinjasuomalainen 2. Syksyisiä kuvia, joita puhelin on täynnä näin lehtien tippuessa maahan. Kesällä kaikissa kuvissa oli kukkia ja vihreää, kun nyt tuntuu että jokaisessa kuvassa on oranssia ja lehtiä taustalla niin blogissa kun instassakin. 


3. Aina jos jää kotona vapaata aikaa päivään,  olen sen yleensä koneella, katson sarjaa tai sitten luen. Tällä hetkellä kaiken muun tekemisen suhteen lukeminen on jäänyt vähän liian vähälle. Tulevien muutoksien myötä onneksi sitten saan lisää aikaa loppuvuodesta ja vähän kevennettyä päiviä myös lukemiselle. 4. Haraldissa viikonloppuna syömässä, niin hyvää ja vähän erilaista ruokaa, millaisissa ravintoloissa yleensä käydään. 


 5. Alkukuussa maa ja puut näytti vielä tuolle, nyt jäljellä on enää oikeastaan ruskeaa ja ihan vähän oranssia, kun lehdet on tippunut ja on alkanut kylmetä kunnolla. 6. Viikonloppuna päivätallissa ja kerrankin ihanan aurinkoinen päivä kylmästä säästä riippumatta. Meillä on tullut jo ensimmäiset lumihiutaleet ja alkaa olla jäistä ja paikoittain vähän valkeaa maata kuurasta varsinkin aamuisin. Toivotaan että kenttä ei jäätyisi vielä pysyvästi vähään aikaan, niin pääsisi ratsastamaan kunnolla viimeisiä kertoja.


7. Barebelssin parhaita proteiinipatukoita ja kylmän kahvin kanssa hyvä välipala tai jälkiruoka. Olen nyt käynyt salilla hieman enemmän pidemmän hiljaisen jakson jälkeen, niin paljon kun olen nyt jaksanut töiden ja kaiken muun ohella. 8. Lisää ruokakuvia, joita aina puhelin täynnä :D


9. Nerea ratsastamassa Lillillä. Pikkuisilla on kerran viikossa ratsastuskoulupäivä ja nyt syksyllä onkin kiva ennen pakkasia ratsastaa enemmän. 10. Töissä tulee niin paljon liikkumista, jonka jälkeen yleensä menen salille ja sitten vielä sen päälle ratsastus ja pahimmillaan tallihommat, niin loppuillasta on kyllä usein melko väsynyt olo. Onneksi viikonloppuisin ei ole töitä ja usein saan apua juuri tallin siivouksessa, jotta aikaa jää sitten paremmin Lillin hoitoon ja ratsastukseen.


11. Hepat tulee olemaan tämän talven samassa tarhassa. Yleensä ne pidetään erillään hokkien takia, jottei Lilli pääse potkimaan Voittoa. Nykyään ne on rauhassa ja pieni haava ei nyt kaada koko viikon ratsastuksia tai mitään valmennuksia kuten ennen, joten hepat voi tarhailla yhdessä  talven jos ei tule ongelmia. 12. Näin syksyllä on pahinta muta aikaa ennen kun maa jäätyy kunnolla. Ihanaa kun kotona on hiekkatarhat, sepeliä pitkin pääsee kentälle ja talliin, joten jalat ei pääse näin pahaan kuntoon missään vaiheessa, jos kenttä ei ole märkä ja roisku Lillin mahaan asti hiekkaa. Valkea väri on aina paha keväisin ja syksyisin kun kaikki lika näkyy niin herkästi. Lilli muistuttaa välillä pahimmillaan enemmän keltaista kun valkeaa ponia.


13. Sinin Miamista tuoma ihana takki Nipsulle, jota se ihme kyllä suostuu jopa pitämään. 14. Itsetehtyjä susheja, joihin ei kyllästy koskaan. Usein ne on vaan niin isotöisiä ja aikaa vieviä valmistaa, että tulee harvemmin tehtyä kotona. Tein yhtenä viikonloppuna yhden isomman annoksen ja söinkin niitä sitten parina päivänä putkeen lähes joka ruualla.


15, 16. Instagramista molemmat kuvat @pinjasuomalainen


17, 18 . Täytin lokakuussa myös 19, mutta mitenkään isommin en juhlinut päivää, eikä erityisemmin tuntunut synttäreille kun samaa aikaa tapahtui niin paljon muutakin. Pienimuotoista vain, ja ehkä sitten ensi vuonna kun täyteen tulee tasan 20 pitää pitää isommat juhlat!  


19. Lilli ja Votto, jotka tällä hetkellä kyllä näyttää paljon karvaisimmille. Ne on viettänyt kylminäkin päivinä koko päivän ilman loimia tarhassa. Ainoastaan jos ilma on yhtään tuulinen tai sataa, niin sillon laitetaan loimet. Karva saa kuitenkin kasvaa nyt ihan pitkäksi molemmilla ja se helpottaa loimittamista sitten talvella kovilla pakkasilla, vaikka ei ole yhtä siisti kun lyhyt karva. 20. Ennen ekoja pakkasia pesin Lillin vielä vikana lämpimänä päivänä "talvea varten" eli kunnon vaahtopesu niin iho puhdistuu. Meillä ei kotona ole sisällä pesupaikkaa, joten talvella kovilla pakkasilla kotona ei oikein voi pestä koko ponia kerralla. 

INSTAGRAM @PINJASUOMALAINEN
SNAPCHAT @PINJA1998


16 kommenttia:

 1. Sun puhelinkuva postauksia on kiva lukea, hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Milloin videota tulee sulta Mydaytä/BELGIAN VAATE-OSTOKSET JNE.. tai jotain muuta kivaa..? :p

  VastaaPoista
 3. Ai sinulla ollut 19v synttärit!? Onnea vain! :D Ja videota kuvasit siltä päivältä eikös niin? ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja valitettavasti en kuvannut tällä kertaa.

   Poista
  2. Niinpä tietysti! :D :D Mitäpä sitä kun ei sua muutenkaa video jutut kiinnosta....!!!!!! :PPPPPPPPPP

   Poista
 4. Mulla on samantyyppinen hevostilanne, kun sulla. Isosisko lähti opiskelee Helsinkiin ja koska itse asun kotona, niin hevoset jäi mun hoidettavaksi. Meillä isä auttaa hoidossa, mutta liikutus on mulla. Meidänkin hevoset on vanhempia ja siksikin niitä täytyy liikuttaa säännöllisesti, ettei ähkyt ala vaivata. Vähän liikkuvien ja vanhojen hevosten ongelmaksi saattaa muodostua ähkyt, kun suoli laiskistuu. Alkanut mua hiukan väsyttää, kun kumpikin hevonen olisi päivittäin liikutettava. Hevosihmiset sanovat että tarhassa pelkästään oleilu ei riitä liikunnaksi. Nyt teen sitten tunnin kävelylenkkejä ratsastaen toisella ja pitäen toista käsihevosena. Näin mennään neljästi viikossa. Eihän tää tietty riitä, mutten jaksa enempää. Miten sinä liikutat nuo kaksi hevosta jatkuvasti, miten ehdit? Vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä hyvin samalle tilanteelle. Voittoa siis ei enää ratsasteta lähes ollenkaan ja se liikkuu vaan tarhassa ja välillä lyhyillä kävelylenkeillä. Meillä kun on oma talli niin hevoset on isossa tarhassa ja liikkuu siellä paljon kahdestaan joten siinä tulee kävelyä. Lilliä sitten pyrin ratsastamaan kunnolla useamman kerran viikossa, mutta nyt kun kenttä jäätyy liikutus on hyvin kävely painotteista ja vähäistä.

   En ole itse kuullutkaan niin tuosta ähky ongelmasta ja meillä hepat on 12h vuorokaudessa tarhailemassa niin niille tulee kyllä aika hyvin liikuntaa karsinassa seisomisen sijaan. Isossa ylläpito tallissa ei toki ole usein itse mahdollisuutta tarhata noin ja siellä yleensä hepat ulkoilee sitten vähemmän, niin en osaa kyllä sanoa miten tilanteessasi pitäisi tehdä. Iso tarha ja monta hevosta samassa saa ne liikkumaan paljon joka auttaa meillä ainakin paljon :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja hienoja kuvia, mä tykkkään näistä puhelimen tyhjennys -postauksista! :D Mulla on muuten kans kimo hevonen, ja oon huomannut saman että kura ja muta näkyy kyllä hyvin valkosessa karvassa... :/ :,)

  Edellisen anonyymin viestiin täytyy kommentoida, että eikö hepalle voisi etsiä hoitajaa jos ei jaksa yksin hoitaa/liikuttaa? Paljon on ihmisiä jotka eivät omista hevosta ja voisivat olla halukkaita hoitamaan. Tietysti eri asia on uskaltaako luottaa hevosen hoidon jollekin toiselle, mutta jos joku voisi liikuttaa sitä edes kerran viikossa niin jo sekin voisi helpottaa omaa työtaakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja totta kyllä, usein löytyy varmaan joku jota kiinnostaa tuollainen kevyt liikutuskin!

   Poista
 6. Ihana postaus ja tosi nättejä kuvia
  tässä ois muutamia kysymyksiä:
  1.Minkä rotuisia Lilli ja Voitto on?
  2.Minkä ikäisiä ne on?
  3.Minkä rotuisia teidän koira/koirat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S olet tosi ihana ja kaunis
   sekä maailman paras♥

   Poista
  2. Ja näihinkin kysymyksiin vastaukset löydät kun vain näet vähän vaivaa selailemalla postauksia, ekaankin on tullut niin monesti monelta eri tasolta vastaus ettei luulisi olevan vaikeaa löytää.

   Poista
 7. Hei,
  Vaikka teillä on hepat omassa tallissa ja kerroit että teillä on iso tarha, niin ei tarhassa oleilu vastaa samaa, kun, että hevosia liikutetaan. Meillä myös hepat kotona, ulkona klo 7-20/pvä, kumpuileva metsä/peltotarha liki hehtaarin kokoinen, siltikin hevosia pitää liikuttaa lisäksi. Meillä jalkavammainen hevonen tekee pitkiä käyntimaastoja kolmesti/vko. Ei lihakset, kunto eikä terveys pysy, ellei hevosia liikuteta. Ano on ihan oikeassa ähkyn vaara lisääntyy vanhoilla, liikuttamattomilla hevosilla. Älkää jättäkö Voittoa vain tarhan koristeeksi. Mukavaa syksyä

  VastaaPoista
 8. Totta että hevoset on luotu liikkumaan. Kyllä Pinja ja Tiia, sekä niiden perhe takuulla liikuttaa Voittoa ja Lilliä säännöllisesti 5-6 kertaa viikossa. Ja takuulla nuo Voiton kävelylenkit on ainakin 5km joka kerta. Eikö tää perhe oo hevosalan ammattilaisia? Eivät jätä hevosia pihakoristeiksi.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.