perjantai 11. elokuuta 2017

Klinikka reissu ja viimeinen Belgian Matkavideo!

Tiia asuu siis nykyään kaupungissa ja minulle on jäänyt vastuulle Lillin lisäksi voiton hoitaminen, karsinan siivous ja liikutus. Voittoha on tällä hetkellä "saikulla" eli sitä kävelytetään päivittäin ja syötellään ihan muutamia minuutteja vihreällä. Hoito ei tosiaan onneksi paljoa aikaa tai voimia vie ja menee helposti Lillin liikutuksen ja karsinan siivouksen ohella. Nyt kun on itse tehnyt kaikki tallityöt, huomaa miten yllättävän pitkään tallissa menee päivittäin. Usein ensimmäisenä annan hevosille ruuat, riippuen siitä olenko ruokinta-aikaan muutenkin menossa talliin. Seuraavana siivoilen karsinat, joihin menee yhteensä 10-20min riippuen siisteydestä ja joutuuko hakemaan lisää hamppua yms. Siivouksen jälkeen käyn ratsastamassa tai liikuttamassa Lillin. 

Nyt olen mennyt paljon kentällä ihan perus juttuja mutta aika pitkään ja suhteellisen raskaasti. Talvella kuitenkin tulee niitä ikäviä kävelyjaksoja, joten nyt kun kenttä on parhaimmillaan liikutan Lilliä enemmän ja kunnolla.  Omassa tallissa on myös perus juttujen lisäksi aina jotain järjesteltävää, käytävän lakaisu, tarhojen siivous, ruokien laitto ja heinien mittaamista johon kuluu oma aikansa. Nyt kun ilmat on hyviä ei mikään ongelma puuhastella tallissa pidempiä aikoja yksin, mutta en odota innolla sateita ja pakkasia.

Voitto kunnon pesulla ja tukan leikkuussa ennen lääkäriä


Molemmat hevoset tosiaan kävi lääkärissä tässä vähän aikaa sitten. Samalla kun Voiton kaviokuume epäilykset varmistettiin kuvaamalla ohi menneeksi vaivaksi, josta selvittiin säikähdyksellä, niin molemmat hevoset raspattiin ja rokotettiin.  Lillillä on etukäteen aina paha maine piikeistä ja raspauksesta. Tällä kertaa se kuitenkin käyttäytyi ihan koko klinikka reissun ajan tosi kivasti ja ei pahemmin aiheuttanut ongelmia raspatessa tai neuloja pistettäessä.  


Klinikka oli onneksi noin puolen tunnin ajomatkan päässä meiltä, eli kuljetus pitkästä aikaa oli kivan lyhyt ja meni hyvin molemmilla. Monesti hepat on raspattu kotona, joten nyt klinikkaoloissa tietenkin oli paremmat tilat ja hevosen pään sai hyvin paikalleen. Jopa meidän vakio eläinlääkäri sanoi että Lilli oli tosi nätisti verrattuna edellisiin kertoihin, jolloin pahimmillaan sen päätä on sidottu karsinan seinille rauhoituksesta huolimatta :D

Elänlääkäri katsoi myös Lillin yleistä kuntoa ihan silmämääräisesti, kun aina ollaan kesäisin huolissaan sen mahan kasvamisesta. Lilli syö vihreää, sekä yhteisessä tarhassa paljon Voitonkin heiniä joten pitää kokoajan seurata ettei se pääse liian pyöreään kuntoon. Eläinlääkäri kuitenkin sanoi että Lilli on ihan hyvässä kunnossa. Eerityisesti iloinen olen siitä että sitä sanottiin ikäisekseen tosi hyväkuntoiseksi lihasten ja kokonaisuuden nähden, joka on aina positiivista palautetta! Kuitenkin itse suunnittelen ja toteutan sen liikutuksen ja nimenomaan tarkoituksena on ollut saada lihakset pysymään hyvässä kuosissa, joka sitten tukee kaikkea muuta ja ylläpitää sen kuntoa. 

Lilli on ollut meillä sen verran monta vuotta että senkin "vanhan hevosen" liikutukseen ja hoitoon on kehittynyt omat rutiinit ja keinot miten tehdään kaikki. Esim. löysillä ohjilla alkuun verkkaaminen ravissa on ollut jo pitkään käytössä ja sekin ollaan saatu vinkkinä joskus alue-valmennusten aikaan toiselta kokeneemmalta ratsastajalta. Lillillä se toimii hyvin ja en ikinä aloita ratsastusta ilman tätä ravaamista rennosti kenttää ympäri. Se saa rauhassa vertyä ja humppailla omaan tahtiin mutta reippaasti kävelyn jälkeen.


Lanjana meidän vieraileva kesäheppa lähti myös viikko sitten omalle tallille jatkamaan treeniä. Joka vuosi kaikki kolme tulevat toimeen vaan paremmin ja paremmin ja hevoset on myös tottuneet että Lanja lähtee sitten jossain vaiheessa pois, eivätkä pahemmin ole sitä osanneet kaivata. 


Nyt vuorossa myös viimeinen osa Belgiasta. Kuvattiin Jennin kanssa siis viikonlopun kisoista videopostaus. Toivottavasti videolla näkyy edes vähän miten super hieno kisapaikka oli itse paikanpäällä ollessa ja kaikki tilat oli hienot, isot ja uudet! Jennillä meni vielä kivasti hypyt ja kisat oli ihan oman tallin lähellä lyhyen ajomatkan päässä.
13 kommenttia:

 1. Eikö ole yhtään pätkää sitä kun kävit Jennin kanssa ratsastamassa?�� Olikohan se nyt maastossa missä kävitte??��

  VastaaPoista
 2. Mikä on se sun allas kuva sun instagramissa, sieltä belgiasta??
  Eikö siitä ole esim: mitää myday:tä tai mitään videoo??

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus ja kivoja kuvia, mukava kun kerrot teidän kuulumisia! Kiva että Lilli on hyvässä kunnossa :) Toi video oli myöskin hyvä kuten ne muutkin Belgia -videot! Tosi nätti se Jennin hevonen :) <3

  VastaaPoista
 4. Eikö sun peruskoulussa ja lukiossa opetettu yhdyssanoja ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 12.8.2017 klo 8:11 --> Lukijana ihmetyttää, miten paljon arvostat bloggaajan työtä, kun näet hänen todella sivistävissä jutuissaan vain "kirjoitusvirheet"?

   Itse ihailin suunnattomasti heidän itsenäistä selviytymistään "isoissa kuvioissa".   Poista
  2. En ole edellinen ano, mutta kommentoin, koska olen samaa mieltä hänen kanssaan. Bloggaajan "työ" on tuottaa mediaa. Jos tekee tätä kirjallisesti, olisi minustakin syytä panostaa oikeakielisyyteen, yhdyssanavirheiden välttämiseen ja välimerkkien käyttöön. Huolimattomasti tuotettu teksti antaa kirjoittajasta yksinkertaisen ja hutiloivan kuvan. Pinjakin on käynyt nyt ainakin kaksitoista vuotta yleissivistävää ensimmäisen ja toisen asteen koulutusta, joten tässä vaiheessa olisi syytä osata tuottaa laadukasta suomen kieltä.

   Poista
 5. Mun mielestä se taas on bloggaajalta lukijoidensa arvostamista, että teksti on siistiä ja oikeinkirjoitus on kohdallaan. Tämänkin postauksen tekstissä on nopealla vilkaisulla 16 kirjoitus- ja yhdyssanavirhettä.

  VastaaPoista
 6. Kamalaa lukea tekstiä, missä melkein jokainen yhdyssana on kirjoitettu erikseen. Muutenkaan lauseista ei meinaa välillä saada mitään selvää (esim. viimeinen lause). Oikoluku voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, ihan näin lukijoitasi ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ja jos sulla (Pinja) on esim. lukihäiriö, niin varmaan voisit pyytää apua oikolukuun esim. kaverilta tai perheenjäseniltä, ihan vaa näin vinkkinä :)

   Poista
 7. Olet kyllä ahkera. Teet kaikki tallivuorot, etkä näe niistä tulevan haittaa yhtään. Meillä perheessä sama tilanne, kun sulla. Sisko lähti omaan asuntoon ja minulla kaikki tallivuorot. Minua välillä väsyttää, kun joka aamu pitää herätä 06.50 aamutalliin. Seitsemän päivää viikossa, välillä tuntuu etten halua. Miten sinä jaksat kaikki aamutallit? Osaatko nukkua vielä aamutallin jälkeen? ��

  VastaaPoista
 8. Mää en kyllä oikein taho uskoa, että Pinja tekee kaikki tallivuorot itse. Tai voihan tietty tehäkin. Tarkoittaa nousua joka aamu tosi aikaisin.

  VastaaPoista
 9. Milloin tulee sinulta videota tubeen tai jonkinlaista postausta edes tänne blogiin? Tuntuu nykyään, että se teidän YouTube kanava on vaan Tiian kun hän kuvaa sinne paljon kaikkea materiaalia.
  Toisinkun Sinä Pinja et kuvaa paljo mitää sinne ��������

  VastaaPoista
 10. Herranjestas, miten paljon teet kirjoitusvirheitä. Nyt kannattaa panostaa kielioppiin!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.