sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Perinteisiä ratsastuskuvia


Milloinkohan viimeksi ollaan otettu ihan perinteisiä ratsastuskuvia kentällä? Nyt kun on päässyt vähän enemmän menemään kentällä huonon talven jälkeen päätin ihan pukea ratsastushousut pitkästä aikaa jalkaan ja vähän muutakin kun rennot kotitalli vaatteet joilla on tullut tässä talvi liikuttua. Heti huomasi kyllä suuren eron kun oli ratsastushousut ja oikeat kengät jalassa miten paljon helpompi oli istua esim. harjoitusravissa.

Nyt pitää ehkä alkaa jatkossakin kunnon liikutus päivinä pukemaan oikeat ratsastusvaatteet, jotka ei nyt välttämättä ole ihan yhtä helpot ja mukavat kun collarit ja huppari, mutta silti turvallisuuden ja istunnan kannalta paljon paremmat. Ennen en missään nimessä ratsastanut edes muilla kengillä, kun oikeilla ratsastuskengillä tai saappailla, mutta nyt pikkuhiljaa kotona on alkanut luistamaan ennen itsestään selvistä jutuista ja mukavuus menee kotona ennen ulkonäköä. Kotona tallin ohi menee korkeintaan pari autoa tai naapurit kävelevät kentän ohi, joten ei ole niin tarvetta pukea joka päivä eri vaatteita ja ulkoiluttaa oikeita ratsastusvaatteita niin ahkerasti, kuten ehkä monilla julkisilla talleilla mieluummin tekee niiden löysien hupparien ja collareiden sijaan :D


Lilli on tosiaan edelleen vähän kaiken suhteen palautumassa talven pidemmän tauon jälkeen, joten se ei ole läheskään yhtä hyvä ratsastaa mitä viime kesänä ja syksynä. Kuitenkin pikkuhiljaa kun saa liikutettua taas monipuolisemmin ja aktiivisemmin aletaan mennä ehkä parempaan päin. Jos Lillikin on vähän talven jälkeen ruosteessa, niin olen itsekin. Erityisesti Tiialle sanoinkin että saa nähdä mille nyt ryhti näyttää kuvissa ja muutenkin kentällä mentäessä, kun suojana ei ole pulleaa toppatakkia jonka alla voi istua selkä mutkalla, olkapäät alhaalla ja pää roikkuen. Ryhti on kyllä kärsinyt ja sitä jo viime kesänä niissä harvoissa valmennuksissa jossa kävin usein muilla hevosilla yritettiin topakasti korjata ja ehkä tulosta alkoi tullakin pikkuhiljaa. Nyt olen ihan muuallakin kun hevosen selässä huomannut että ryhti meinaa välillä olla huono ja koitan kiinnittää siihen erityisesti huomiota. 


Loppua kohti Lilli, kuten yleensä kaikki muutkin hevoset tulevat paljon paremmiksi ratsastaa. Usein valmennuksessa meidän kouluvalmentaja tunnin hikoilun jälkeen loppuravien aikana sanookin että sillon vasta oltaisiin valmiita aloittamaan työt kun hevonen on saatu hyväksi ihan viimeisillä minuuteilla. Lillin kanssa aloitan aina hyvien alkukäyntien jälkeen löysillä ohjilla ravaamalla kenttää ihan vaan uran sisäpuolella ympäri verkkana. Tämä lämmittelytapa on todettu toimivaksi tässä vuosien varrella ja nyt se on käytössä päivittäin jos mennään kentällä. Nuorelle vauhdikkaalle hevoselle sellainen verrytely ei varmaankaan toimisi, mutta vähän alkuun jäykälle ja vanhemmalle laiskahkolle Lillille löysillä ohjilla ravaaminen on todella hyvä tapa saada alkuun siihen vähän vetreyttä ja vauhtia joka tulee siltä itseltä eikä minun pohkeista. 


Kentän laidalle on jäänyt sitkeästi sulamatta vielä lumikasat, mutta muualla alkaa jo näyttää vähän kesäisemmälle. Hevoset ovat myös saaneet maistella ensimmäisiä tuoreita ruohoja suoraan maasta ja nyt pitää aloittaa pikkuhiljaa laitumille totutteleminen eli heinän kerääminen ja syöttely pihassa. Poikkeuksellisen kylmä kevät on siirtänyt laitumien käyttöä paljon, koska viimevuonna tähän aikaan hevoset olivat jo laitumella ja heinä oli kasvanut kunnolla, verrattuna tähän kylmään aikaan kun maa on vasta vähän vihertävä. Onneksi täällä on nyt lämmennyt kunnolla ja maa vihertyy päivässä ihan silmissä ja eron huomaa joka kerta kun aamulla aukaisee verhon, eli ehkä vielä joku päivä saadaan alkaa rakentaa myös tänne laitumia! Onko muilla jo hevoset laitumilla ja kunnolla kesäistä?


3 kommenttia:

 1. Upeita kuvia jälleen kerran, kiitos!

  "Lillin hymy" kertoo kaiken eli hän nauttii taas elämästään, kun pitkä talvi on selätetty.

  Tämä ei ole moite tai muutenkaan negatiivisella mielellä todettu vaan ajattelun herättelyä eli meillä tallilla ei saa lainkaan turvallisuussyistä käyttää hupparia. Ratsastaja saattaa jäädä hankalissa tilanteissa hupusta kohtalokkaasti kiinni niin radoilla kuin metsässäkin.

  Täällä Etelä-Suomessa rannikolla ollaan myös lähtökuopissa laiduntamisen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja kuvat! :) Päästettiin hepat pari päivää sitten laitumelle (Varsinais-Suomi). Aika kesäistä siis on jo!

  VastaaPoista
 3. Todella hienoja kuvia jälleen kerran!

  En nyt kommentoi mitenkään negatiivisesti, mutta mielestäni meikkaustyylisi ei oikein sovi sinulle, näytät makuuni liian tummalta ja kontrastiselta, mutta kukin tyylilään. Ja vielä yksi asia : Järkytyin viime postaukesi selfiestäsi jossa sinulla oli vahvasti meikatut kulmakarvat ja duckface joka oli aika järkyttävä.

  Ja vielä lopuksi, en todellakaan tarkoita loukaa tai haukkua, koska ihminen on yksilönä se mikä on, mutta jostain syystä väänsin tämänkin kommentin...:D

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.