perjantai 17. maaliskuuta 2017

Lukemista, kokeita ja Lillin kuulumisia


Moikka! Taas pienen parin viikon pituiseksi venyneen tauon jälkeen pientä päivittelyä tänne. Kevään kirjoituksista puolet nyt hoidettu ja tulevalla viikolla enää kahdet jäljellä. Lukeminen on sujunut ihan kivasti vaikkakin tuntuu että päivässä ei meinaa riittää tunnit kaikkeen mitä haluaisin tehdä. Aina kärsii joko lukeminen tai nukkuminen että saa sovitettua kaiken päivän aikatauluun.


Nyt olen vihdoin pysynyt terveenä myös parin viikon ajan, joten olen käynyt salilla enemmän, lähes päivittäin vähän omien menojen mukaan. Alku talven olin lähes koko ajan kipeänä joten toivotaan nyt että sama hyvä vointi jatkuu pidempään kun viimeksi, jolloin kerkesin salille kerran ja sen jälkeen olin taas heti kipeänä.  Ulkona on myös ollut mitä parhaimmat säät ulkoilla ja lukemisen lomassa olen jaksanut ja kerennyt myös ulkoilla koirien kanssa Lillin ratsastuksen ohella.  


Eiliseltä kuva, joka löytyykin jo Instagramista @pinjasuomalainen. Koko päivän paistoi aurinko ja oli kyllä kirkasta tottumattomille silmille. Päivisin on tullut monesti vaan verho vähän raollaan istuttua pöydän ääressä ja sisältä ihailtua hyvää ilmaa kirjojen ääreltä. Joka päivä tavoitteena olisi lukea 5 tuntia, mutta parina päivänä nyt tunnit ovat jääneet vähemmälle kun ei ole ollut innostusta lukea tai aika ei ole riittänyt muiden menojen takia. Aamulla tykkään vielä herätä ilman herätystä, joten monesti aamulla saattaa mennä nukkumisen kanssa niin pitkään, ettei päivällä sitten ehdikään lukea niin paljoa kun pitäisi...


Tuntuu oudolta kun ajatellut näin lukulomalla kirjoitukset tavallaan viimeiseksi asiaksi ja jotenkin sen jälkeen ei ole miettinyt edes mitä tuleman pitää. Nyt kuitenkin kun tasan viikon päästä ylioppilaskirjoitusten osalta kaikki on ohi, niin pikkuhiljaa pitäisi alkaa lukemaan oikeisiin pääsykokeisiin. Lukeminen ei siis lopu vielä ylppäreiden jälkeen, vaan niiden loputtua alkaa se todellinen lukeminen, jota en ehkä vähän aikaa sitten vielä ollut edes sisäistänyt :D


Voiton myötä Lillillekkin on tullut ruokintaan pientä muutosta. Voiton laihuuden takia sillä on uusia ruokia, ja myös Lilli saa nykyään maistella ihanan makuista (maistoin mysliä myös itse Nerean kanssa  tässä yksi päivä) ja tuoksuista mysliä pieniä määriä aamulla ja illalla. Lillistä lähtee tällä hetkellä taas järkyttävä määrä karvaa, ja tuntuu että jokapaikasta löytyy yksittäisiä karvoja vaikka kuinka yrittää tuulettaa ja ravistella tallivaatteita. Jokaisella harjauksella tallin käytävä muuttuu vakoiseksi ja todennäköisesti tämä on vasta alkua, koska vielä kuitenkin ollaan talven puolella ja keväällä sitten kun lumet ovat oikeasti sulaneet karvaa irtoaa lisää. 


Meidän kenttä aurattiin myös vähän aikaa sitten. Lumi kovettui niin, että siinä ei pystynyt hetkeen mennä enää ollenkaan. Nyt kuitenkin pohja on tosi hyvä ja kenttä sulaa nopeasti auringon lämmittäessä tummia kohtia. Kuva on otettu heti aurauksen jälkeen, joten tällä hetkellä lumi on sulanut vielä lisää ja jostain kohti näkyy jo pieniä alueita hiekkaa. Sitten alkaa Lillin todellinen kunnon kohotus ja talven jälkeen reippaampi liikutus kun kenttä on kokonaan sula ja pohja on hyvä!


Onko teillä keväällä tiedossa myös isoja muutoksia koulun ja elämän suhteen? Jotenkin outoa nyt kun lukio on kohta kokonaan ohi ja pitäisi tosissaan alkaa hakemaan jatko-opintoihin. Pikkuhiljaa olen myös alkanut etsiä aktiivisemmin mekkoa kevään ylppäreihin joihin on vielä onneksi aikaa, mutta jotka ovat sitten koulun puolesta viimeinen tapahtuma!

Kivaa viikonloppua kaikille! 


15 kommenttia:

 1. Minne kouluun sä haet lukion jälkeen? Tai mitä sä haet opiskelemaan?

  VastaaPoista
 2. No mä pääsen yläasteelle syksyllä jotenka koulu muuttuukin aika paljon. Ja tosi kiva postaus!❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, se oli itselläkin iso mutta mieleinen muutos sillon! :D

   Poista
 3. Huippuhyvä postaus ja hienoja kuvia!! :) Mä alotan lukion tokan luokan ensi syksynä, joten ei mulla suuresti muutu opinnot vielä. Jaksamista sulle lukemiseen! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pinja! Kiva, että ehdit harrastaakin tuhdin luku-urakan keskellä! Onnea lukuihisi ja ota kaiken kaikkiaan rennosti!

  VastaaPoista
 5. Mä oon samaa ikäluokkaa sun kanssa, eli nyt on kanssa vikat kirjoitukset ja sitten alkaakin olla lukio taputeltuna. Aion pitää seuraavaksi välivuoden, sillä mulla on nyt aikamoinen burnout, niin haluan hetken huilata lukemisesta. Sen jälkeen sitten haen yliopistoon, tosim linja on vähän vielä auki, lääkis kiinnostaisi mutta toisaalta myös esim farmaseutti yms kemian ala.. :) Saa nähdä mihin lopulta päädyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välivuosi kuulostaisi kyllä rennolta tähän väliin itsellekkin, ehkä nyt kuitenkin haen ja koitan onnea ja sitten seuraavan vuoden luen tosissaan! :D

   Poista
 6. Moikka! Mitkä kurssit on hyvä ottaa lukiossa jos tähtää lääkikseen? Otitko kaikki matikan kurssit? Kirjotitko enkun vai ruotsin? Mitkä kaikki aineet kirjotit? Tsemppiä pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotin äikän, enkun, kemian, bilsan ja pitkän matikan. Lääkiksen kokeethan perustuu lukion kemian viiteen, bilsan viiteen ja fysiikan kahdeksaan kurssiin joten ne nyt ainakin kannattaa käydä kertauksineen yms. Pitkä matikka auttaa laskemisessa ja näin, mutta se ei tavallaan ole osa-alueena lääkiksen kokeessa :)

   Poista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.