maanantai 9. tammikuuta 2017

iPhone 6s PLUS


Jouluna aukaisin paketista lahjaksi toivomani ja myös itse valitsemani puhelimen jota oltiin jo suunniteltu etukäteen.
iPhone 6s Plus hopeisena ja valkoisella etupuolella. Ennen minulla on ollut käytössä pelkkä iPhone 6 joka oli erittäin hyvä ja toimiva, mutta nyt oli aika vaihtaa uuteen ja erityisesti toivomani iso näytön ja parempi kamera tulivat 6s Plussan mukana. Jo pidemmän aikaan, heti iPhone 4 ilmestyttyä olen käyttänyt Applen puhelimia ja aina uuden puhelimen myötä on kuitenkin kiva saada käyttöön sama järjestelmä ja tuttu ja turvallinen iPhonen toiminta. Tietokone, iPad ja puhelin on samaa merkkiä joten ne toimii hyvin keskenään ja kaikissa on tuttu ja turvallinen käyttöjärjestelmä, jota on oppinut vuosien varrella käyttämään sujuvasti. Me hommattiin Tiian kanssa vasta vähän aikaa sitten blogi juttuihin koneeksi Mac Pro kannettava kone. Ennen kun ei ollut käyttänyt Applen koneita pahemmin missään meni hetki aikaa totutella kun kone eroaa paljon muista ominaisuuksiltaan ja käytöltään. Nyt vasta käyttö alkaa olla sujuvaa ja kaikki on saatu toimimaan pikkuhiljaa. 

Kaikista parhain vaihdos puhelimen kannalta on tosiaan ollut kamera, joka on super paljon parempi kuin edellisessä puhelimessa. Kuvia on kiva ottaa puhelimella ja laatu, taustan sumennus ja tarkkuus ovat lähes yhtä hyviä valosalla kuin oikeassa kamerassa. Nyt viikonlopun aikana ehtii itsekin olla valosan aikaan kotona, joten testailin uutta puhelinta ensimmäistä kertaa kunnolla joulun jälkeen ja kuvista tuli kyllä hyviä. Esim uusin kuva Instagramissa on otettu tällä puhelimella ja yllätyin itsekin miten hyvin läheltä otettaessa kuvan tausta sumenee kivasti. Videon kuvaamista en ole vielä ehtinyt testailla, mutta pitää kuvailla joku päivä mydayta jotta pääsee näkemään onko myös videon laadussa yhtä iso ero kuin kuvissa edelliseen puhelimeen verrattuna. 


Oikean puoleinen kuva kellosta on otettu puhelimen kameralla. Vanhassa puhelimessa ei tosiaan ollut läheskään yhtä hyvä taustan sumentava kamera, kuin tässä uudessa ja sen kyllä näkee heti kuvista. Luonnonvalo saa myös aikaan ihmeitä kuvissa. Nyt talvella on tullut otettua paljon kuvia pimeällä keinovalolla, mutta perus kirkas päivä on paras valonlähde ja takaa parhaan laadun  puhelimen kuviin! 

Alkuun sain kuulla epäilyksiä puhelimen isosta koosta ja miten tulen selviämään sen kanssa. Nyt kun siihen on tottunut niin ei enää huomaa edes isompaa kokoa. Nykyään kun otan perus kutosen käteen se tuntuu järkyttävän pieneltä "leikkipuhelimelta" verrattuna plussaan. Puhelin mahtuu talvitakin taskuun ja lompakkoon missä sitä eniten pidänkin käden lisäksi, joten ei ole toistaiseksi tullut ongelmia säilytyksen ja mukana pidon takia. Kokonaisuudessaan ehdottomasti hyvä ostos ja suosittelen kaikille!

Onko teillä puhelimen kamera tärkeä ja käytössä paljon?


19 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Itse en käytä kännykkän kameraa lähes ollenkaan vaan otan kameralla kaikki kuvat!

  VastaaPoista
 2. Minkä korkusta Lillil voi hypätä sarjana?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, ei ikinä kokeilla hevosilla mitään ennätys korkeaa estettä hypätä vaan yleensä lähtökohtana toimii aina hevosten kanssa että ensin pitää saada tekniikka kuntoon ja sitten pikkuhiljaa voi alkaa nostaa korkeutta juuri esim. sarjoissa :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! En käytä kauheesti puhelimen kameraa kun en jaksa päivittää mitään Instagrameja tms. enää juurikaan... Mut ei siinä mitään pahaa tietenkään ole jos päivittelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Itselläni juuri Instan päivittämiseen puhelimen kuvat tärkeimpiä, kun otan sinne kaikki kuvat kuitenkin puhelimella enkä oikealla kameralla....

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Onko tuossa puhelimessa muistikortin paiikka?💜hyvä postaus😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPhoneissa ei mielstäni ole, niihin pitää sitten ostaa vaan isompaa muistia jos alkaa loppua kesken :)

   Poista
 7. Onko tuossa puhelimessa muistikortin paiikka?💜hyvä postaus😘

  VastaaPoista
 8. Mulla meni just joulukuussa yli 2 vuotta vanha Samsung rikki ja ostin sitten Huawein ja oon tykännyt �� Eniten jännitti muakin näytön koko kun entinen oli 4,3" ja tämä on nyt 5,2" mutta nopeesti tottui ja tämä on ollut hyvän kokoinen, mutta tätä isompaa en enää halua �� Ootko sä sellainen ihminen joka käyttää puhelimet loppuun asti vai ostatko heti uuden kun edellinen alkaa reistailemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso näyttö vie kyllä hetken ennen kun tottuu kunnolla! Ja riippuu ihan tilanteesta, yleensä vaihdan uuteen jo ennen kun puhelin on ns. käyttökelvoton :)

   Poista
 9. Milloin kuvaat uuden videon?:) mydayn tai jonkun....

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.