keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uuden vuoden uudistuksia


Pakkasmittari näyttää tällä hetkellä -20astetta ja kylmässä juoksentelevat hevoset otettiin sisälle jo hyvissä ajoin ennen iltapäivän ruokia. Vaikka molemmat hepat saa tänä talvena olla omalla paksulla talvikarvalla, niille meinaa tulla kylmä loimista huolimatta. Talli pysyy onneksi kivan lämpimänä ja hevoset saa itse lämmitettyä sitä hyvin olemalla sisällä. Joskus harvoin kun pakkasta alkaa olla lähellä -30 astetta, tallin kanssa on ollut ongelmia
päivisin kun hevoset on vietä ulos tarhailemaan. Nyt kuitenkin kovilla mutta ei pahimmilla pakkasilla vesijohdot pysyy sulina ja talli kivan lämpimänä kun aukoo vähän ovia ja pitää hevosia sisällä välillä. 

Vuoden vaihteessa kerroinkin kuluneesta vuodesta ja tulevasta muutoksesta meidän tallissa. Bella, meidän naapurin hevonen muutti meille siis kolmanneksi talliin ylimääräiseen karsinaan elokuussa. Kaikki kolme sopeutuivat toisiinsa hyvin ja Lillikin hyväksyi uuden tamman talliin yllättävän nopeasti! Nyt Bella kuitenkin lähti maneesitallille jossa on mahdollisuus ratsastaa ja treenata nuorta hevosta eteenpäin. Tallissa asustaa siis taas vain meidän kaksi hevosta ja kolmas karsina on tyhjillään. Siihenkin varmasti kesällä on tulossa uusi asukki lomailemaan, mutta nyt lopputalvi ja kevät tämän hetken suunnitelman mukaan ollaan ihan vaan omalla porukalla.

Kenttä pysyi suhteellisen hyvänä kun kaikki kolme hevosta liikkuivat siinä alkutalven. Nyt kuitenkin muutokset säässä saivat lumen kovettumaan ikävän epätasaisesti kentälle, joten se jouduttiin aurata. Tällä hetkellä pohja on siis hieman kova ravaamiseen, mutta siinä pystyy taivutella ja mennä kunnolla käynnissä.

Olen maastoillut Lillin kanssa paljon. Meidän lähellä näin talvisin on hyviä reittejä maastoilla ja lumi eristää kivasti pohjaa joka kesällä on yleensä kovempi. Myös ihan lähellä meidän tien päässä on hyvä pätkä metsäkoneen uria jossa ollaan ennenkin käyty. Nyt talvella kun siellä ei ole upottamisen vaaraa ja lunta on paljon olen muutaman kerran käynyt siellä Lillin kanssa. Lumesta tulee hyvä vastus ja pelkkä pitkä kävelylenkki muuttuukin sopivan raskaaksi kun lunta alkaa olla yli kavion rajan. Lilli on kyllä huomannut hyvin että jalkojen nostelu onkin vähän työläämpää mitä hiekalle auratulla lumettomalla tiellä kun mennään metsään tai pellolle ratsastamaan.


Videoon Bellan muuttopäivästä meille pääset tästä linkistä


Lämpimämmällä ilmalla Lilli on saanut olla paljon ilman loimea. Kun ei tuule ja keli on plussan puolella, hevoset ei tarvitse loimia ja nauttivat kyllä kun saavat rapsutella toisiaan.


Edelliseen postaukseen oli tullut hyviä kommentteja blogin tilanteesta ja nyt uuden vuoden alussa heti olen laittanut asiaa kuntoon ja tällä hetkellä banneri on työn alla. Blogille on siis tulossa pian paljon toivottu ulkoasun muutos ja pientä päivittelyä kokonaisuudessaan! 

12 kommenttia:

 1. Kiva postaus, hyvä että uudistat blogia (:

  VastaaPoista
 2. Kiva että otat lukijat noin paljon huomioon! :) oli kiva postaus taas :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa että muutosta on tulossa, kiva kevät varmasti tulossa blogin kannalta!:) Upea blogi sinulla nykyäänkin mutta hyvä jos uudistat ��

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja kuvat! :) :) Mukava jos jaksat uudistaa blogia, mutta kyllä se mun mielestä on tällaisenaankin ollut hyvä!

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus niin kuin aina ja kuvat ovat hienoja :) Kiva, että uudistat blogia (vaikka tykkään siitä muutenkin)!

  VastaaPoista
 6. Kiva että vaihdat ulkoasua (:

  VastaaPoista
 7. Miten Lilli ja Voitto reagoivat Bellan lähtemiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät oikeastaan mitenkään, ovat olleet rauhassa ja ihan normaalisti onneksi :)

   Poista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.