maanantai 2. tammikuuta 2017

Meidän vuosi 2016


Vuonna 2016....


... alkuvuodesta jäät oli parhaimmillaan ja siellä tuli ratsastettua paljon kentän ollessa kova ja jäinen.


... alkoi viimeinen vuosi lukiossa. Tanssin vanhat heti alkuvuodesta ja nyt vuonna 2017 tiedossa samoihin aikoihin on penkkarit ja keväällä viimeiset ylioppilaskokeet. Video vanhojen päivästä löytyy tästä linkistä!


... Lilli ja Voitto asusteli talven kahdestaan meillä, mutta lähes koko loppuvuoden niillä on ollut kolmas hevonen seurana. Talliin asukkeihin on tulossa taas muutos vuoden vaihteen jälkeen, mutta siitä lisää myöhemmin blogissa.


... täyteen tuli 7 vuotta siitä kun Lilli tuli meille! 


... alkuvuodesta Voitto oli vielä kunnossa ja  ratsastelin sillä Lillin lisäksi keväällä enemmän. Ehkä suosikki kuvia keväältä on pellolle syntyneellä lammikolla otetut kuvat. Sini innostui ratsastamaan Lillillä enemmän joka helpotti omaa kiirettä ja jaksamista koulun ja hevosten kanssa.


... ennen kesälomaa innostuin salista kunnolla. Vuoden aikana tuli käytyä välillä enemmän ja välillä vähemmän treenaamassa, mutta into salilla käymiseen tuli ja pysyy!


.... hevoset pääsi normaaliin tapaan heti ruohon kasvettua laiduntamaan ja kevään postaukset ovat täynnä ihania raikkaita ja vihreitä kesäkuvia. Meidän serkut Nerea ja Einar muuttivat Suomeen pysyvästi joten Lilli on toiminut ratsastuskouluponina lähes koko vuoden. Videopostaus Nerea ja Einar ratsastuskoulussa. 


... kesällä ratsastin Lillillä paljon ja talven vaihtelevien olosuhteiden jälkeen Lilli oli koko kesän erittäin hyvässä kunnossa jos pientä laidunnusmahaa ei lasketa. Parasta oli kun päästiin omasta rannasta kahlaamaan ja loppukesästä Lilli meni järveen jopa vapaaehtoisesti.


... kesän Lilli söi ahkerasti, mutta vastapainoksi myös liikkui ahkerasti. Vuosi painottui perinteisesti kotona ratsasteluun kentällä, paljoon maastoiluun, puomeihin ja muutamiin hyppyihin Lillin piristykseksi. Missään vaiheessa ei ole ollut kaiken kiireen ja koulun keskellä intoa edes palata valmennuksiin tai kisoihin joten kotona ratsastelu on ollut mieleistä puuhaa.


... tuttu kesähevonen Lanjana tuli perinteiseti laiduntamaan ja kesälomalle omien hevostemme seuraksi.


... blogissa alkoi ilmestyä Tiian kanssa tehtyä postaussarjaa jossa testattiin ratsastuskouluja. Hienoja kouluja, osa tuttuja entuudestaan ja osa sitten ihan uusia tuttavuuksia Kuopion seudulta. Hienoja hevosia, tiloja ja kaiken kaikkiaan oli ihana päästä ratsastamaan erilaisilla hevosilla. 


... esitellyistä ratsastuskouluista mieleen jäi kokonaisuutena eniten Ratsastuskeskus ILO. Videopostaus ILO:sta. 


... Bella meidän naapurin uusi hevonen muutti loppukesästä talliin Lanjanan lähdettyä. Tallivuorot helpottui kun oli yksi uusi ruokkija ja huolehtija meidän lisäksi. Maastovideopostaus Lillistä ja Bellasta. 


... Voitto kaikkien harmiksi siirtyi kävely liikutukseen kesän aikana ja Lilli olikin yllättäen meidän hevosista se, jolla pystyi mennä enemmän terveydentilan puolesta. Voitolla treenit ja kisaamiset loppui kokonaan, mutta se on sopeutunut yllättävän hyvin seurahevosen rooliin.  


... vuoden suosituin video oli TALLIVIDEOPOSTAUS


... syksyllä pimeys, kirjoitukset ja koulu vei kaikki voimat. Koulun suhteen tuntuu etten ole vieläkään palautunut edellisistä kirjoituksista ja seuraavat alkaa jo kohta lähestyä. 


... lokakuussa täytin pitkän odotuksen jälkeen 18! Onneksi kavereista kaikki, jotka täyttivät tänä vuonna oli suhteellisen tasaisesti jakautunut koko vuodelle, joten viimeisiä juhlittiin vielä vähän ennen joulua. 


... talvi on tullut sairasteltua vähän jatkuvasti joten kiire salille alkaa olla kova. Lillin liikutus jäi vähemmälle pakkasten ja huonojen kelien tultua.  Lillin kuulumisia viime kuukaudelta joulukalenterin jälkeen on tulossa blogiin myöhemmin!


... Lillistä tulee (arviolta) 18-vuotias vuoden vaihtuessa!


... vierailtiin Indiedays blogiportaalin järjestämässä blogigaalassa, tällä kertaa täysi-ikäisenä kavereiden kanssa joka oli ehdottomasti viikonloppu joka tullaan toteuttamaan tulevanakin vuonna! Linkki videopostaukseen koko viikonlopulta tässä.


... suosituin kuva Instagramissani oli tämä


... joulukuussa vietettiin Tiian lakkiaisia kahden päivän juhlinnalla! Tehtiin yhteinen paljon pyydetty videojoulukalenteri! Kaikki 24 luukkua on nähtävissä nyt yhteen putkeen tästä. 7 kommenttia:

 1. Vitsi miten kiva postaus pitkästä aikaa (:

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus Pinja, ja upeita kuvia!! <3 Muistan kyllä hyvin nuo postaukset/kuvat ja videot jotka tässä mainitsit, aika rientää kauhean nopeasti :D Mitä aineita kirjotat keväällä? Kirjotatko jotain sähköisesti, tai oletko jo kirjottanut?? Mä olen nimittäin lukion ekalla niin vähän mietityttää noi sähköiset kirjoitukset, että miten ne oikein toimivat... Eli jos sulla on niistä kokemusta niin olis kiva jos kertoisit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoitan äikän, kemian ja pitkän matikan. Itselleni ei (onneksi) vielä ole sähköisiä kirjoituksia :D

   Poista
 3. Käythän kurkkaamassa blogini. Blogisi on päässyt postaukseeni "Blogit mitä luen".

  keraystavanblogi.blogspot.fi

  Ps. toivottavasti pidät blogistani.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.