sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Toppavaatteet esiin ja ratsastamaan hämärään

Moikka! Tällä kertaa kuvia kun itse ratsastelen Lillillä. Valitettavasti selvisin talliin vasta illemmast akun alkoi olla vähän hämärää, joten kuvat on nyt vähän erilaisia kun kirkkaalla päivänvalolla otettuja. Aamupäivästä siivoiltiin tallissa ihan kunnolla monen ihmisen voimalla ja tehtiin ns. syyssiivous. Bellan omistaja oli myös auttelemassa ja isommalla porukalla ei mennyt pitkään. Siivoiltiin laitumet, imuroitiin kalterit ja pölyisimpiä pintoja, pyyhittiin pölyjä, vaihdettiin ikkunaan lasit kesäisten verkkojen tilalle ja järjesteltiin muutenkin tavaroita omille paikoilleen. Siistiä tuli ja kun kaikki vähäinenkin pöly saadaan pois se on sitten pois myös hevosten hengityksestä ja edistää raikkaampaa talli-ilmaa meille sekä hevosille. 

Lillillä oli kaksi vapaapäivää poikkeuksellisesti putkeen perjantaina ja lauantaina omien menojeni vuoksi, joten kipusin selkään kuvauksia varten pari päivää levänneen ponin selkään. Lilli tosiaan oli kyllä kivan reipas vapaapäivien ansiosta ja varmaan todella paljon viilentynyt ilma myös sai vahtia siihen. Vaikka itsellänikin oli päällä jo Spooksin kestosuosikki ihana toppaliivi, tuntui vähän viileälle ja alla olisi saanut olla enemmänkin vaatetta.

Lillin uusi lyhyt kampaus onkin tainnut jo näkyä muutaman kerran blogissa. Harja näyttää paljon siistimmälle näin lyhyenä ja otsaharjaankin alkaa olla tottunut, koska se tuntui alussa vähän liian suoraan leikatulle :D

Tiia tosiaan tuli kentälle mukavuuden haluisena ihmisenä minun soitosta vasta kun olin alkuverkannut ja kävellyt Lillin valmiiksi. Kuvia ei tullut paljoa, mutta nyt tässä kaikki onnistuneimmat. Taivas oli vielä kivan vaalea, kun aurinko oli laskemassa. Kentällö alkoi kuitenkin olla ikävän hämärä ja oli jo lähes pimeä kun olin loppukäynneillä tiellä. Syksy alkaa tulla kovaa vauhtia ja illat pimenee ihan tosi nopeasti. Hevoset ovat olleet ilta-talliin asti ulkona ja viihtyneet ihan hyvin kun tallilla on valoa ja nytkin annoin niille pikkuiset heinät sisälle lähtiessä että jaksavat sen reilun tullin iltatalliin asti. Lillillä alkaa olla myös aika paksu karva ja tänäkään vuonna ei aiota klipata sitä jotta säästytään ikävältä loimittamiselta joka tilanteessa, vaikka lyhyt karva olisikin niin paljon siistimpi ja helpompi hoitoinen. 

Ratsastelin alkuun hyvät alkukäynnit, kävelin ja taivuttelin sekä hölkkäilin löysillä ohjilla kenttää ympäri molempiin suuntiin. Lilli oli yllättävän hyvä vapaapäivien jälkeen ja varmasti huomenna vielä super paljon parempi kun tänään sai liikutettua sitä kevyesti mutta kunnolla verrytellen. Menin vaan ravia ja käynti, tarkoitus oli laukkaillakkin mutta ikävästi pimentyvä ilta sitten hidasti ja ajattelin lopetella jo aiemmin lyhyeen maastokävelyyn. 

Koko päivä tosiaan oli ollut ihanan aurinkoista ja syksyksi ihanan lämmin, mutta tietenkin saatiin idea ottaa kuvia vasta illemmasta hämärällä ja kylmällä...
Onneksi meillä on kentällä tosi hyvät valot talvea ja oikeasti pimeitä aikoja varten. Toivotaan että tulee ratsastuksen suhteen hyvä luminen talvi ja että kenttä pysyy hyvässä kunnossa niin Lillin liikutus voi jatkua yhtä aktiivisesti kun kesällä. Minulla helpottaa myös kaikkea ja erityisesti talliin menoa valosalla ja omaa jaksamista kun saan nyt seuraavan kuukauden sisään ajokortin. Ei tarvitse bussilla ajella ja suunnitella omia menoja niin tarkkaan kun pääsee itse autolla kulkemaan. Koulussa on myös tiedossa ihan kivoja ja suhteellisen lyhyitä koulupäiviä, joten tiedossa ei ole yhtä raskas syksy ja talvi kuin edelliset ainakaan koulun suhteen. 

23 kommenttia:

 1. Ihanat värit kuvissa! Ja tosi kiva fiilis tekstissä:)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun postasit! Mitä aineita kirjoitat/kirjoitit ja mikä olisi sinun unelma-ammatti? :) Kiva että sinäkin saat ajokortin, niin helpottuu elämä ja jää enemmän aikaa! Monesko päivä lokakuuta sinulla olikaan synttärit, oliko joskus kuun puolivälissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 16 päivä on synttärit. Kirjoitin nyt vaan englannin ja varmaan lääkikseen joko ihmis- tai hammaspuolelle haen eli ne ovat varmaan sitten niitä unelma-ammatteja :)

   Poista
 3. Lillis new hairstyle is beautiful!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 4. Tesktissä on varmaa yli 5 kirjoitusvirhettä! :DD

  VastaaPoista
 5. Milloin tulee myday:tä sinulta??

  VastaaPoista
 6. Ei liity postaukseen! Mutta minkä ikäinen Sini on??? Voitto on ihana niinkuin Lillikin on!!!!!!

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia! :) Millä kameralla kuvasitte? Suosikkini ovat 1, 4 ja 5!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekki mietin samaa ja mikä objektiivi? Yllättävän hyvä laatusia vaikka onki hämärässä otettu!

   Poista
 8. Missä ps of sweden suitset? Kui ette käytä niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitolla on ne tällä hetkellä :)

   Poista
  2. Eikö teillä ollut niitä useammatkin?

   Poista
 9. Kiva postaus! Minkä tasoinen Lilli muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) en osaa sanoa tarkkaan, itse olen hypännyt sillä isoimmillaan 90cm kisoissa ja treeneissä isompaakin. Koulupuolesta en tiedä :D

   Poista
 10. Lilli on söpö.. Mulla ei oo omaa hevosta ja katoin teitä jo 2 vuotta sitten :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.