keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kuvapostausta ratsastuksesta

Moikka! Lillin talvikarva alkaa pikkuhiljaa olla tosi paksu joka näkyy myös kuvista ja on vähän epäsiistin näköinen. Meillä on ollut pakkasta jo muutaman päivänä ja tänään satoi pientä lumisumua aamusta, vaikka ilma olikin kivan kirkas. Toivottavasti kenttä ei kuitenkaan vielä vähään aikaan menisi jäähän jotta pääsee ratsastelemaan kunnolla ennen lumien tuloa. Pahinta aikaa on, jos kenttä menee ihan jäähän mutta ei sada lunta pehmikkeeksi kovan jäätyneen hiekan päälle. 

Pari päivää sitten kuvailtiin Tiian kanssa kun ratsastettiin. Menin Lillillä ensin ja tällä kertaa ehdittiin juuri ennen kuin alkoi hämärtymään. Lillin ratsastuksen jälkeen Tiia meni sitten Voitolla ja minä kuvailin sen. Lillillä oli ratsastusta ennen ollut vapaapäivä, kevyt ratsastus, raskas maasto ja Sinin ratsastus eli en ollut itse päässyt vähään aikaan menemään sillä kunnolla. Aloittelin kunnolla käynnissä tekemällä pysähdyksiä ja taivuttelemalla Lilliä, sitten kun Tiia tuli kentälle kameran kanssa aloin ravailla. Käynnistä on usein hankala saada hyviä kuvia hyvästä kohdasta, kun taas ravissa hyvän kuvan saaminen on paljon helpompaa.  

Spooksin toppaliivi jota ei voi liikaa kehua! Alussa en edes erityisemmin tykännyt tästä ja jossain vaiheessa annoin Tiiallekkin vaihdossa kun ei itse tullut käytettyä. Nyt kuitenkin toppis on ollut kovassa käytössä ja menee kivasti kylmemmillekkin keleille kun laittaa alle paksumpaa takkia. 

Itseasiassa yhdessa ratsastuskoulussa, jota käytiin testaamassa aiemmin kesällä tehtiin paljon pysähdyksiä ja siirtymisiä. Sen tunnin jälkeen olen itsekin tykännyt Lillillä alkaa tehdä pysähdyksiä, joita en aiemmin ole pahemmin itse käyttänyt. Ihan vaan käynnistä hyvä pysähdys niin että jalat on tasan ja Lilli keskittyy eikä ala tähyillä ympäriinsä ja siitä reipas liikkeelle lähtö. Usein joutuu alkuun vähän enemmän pyytää Lilliä kävelemään heti pysähdyksestä eteenpäin, kun se helposti jää hidastelemaan. Pikkuhiljaa sitten kun on tehnyt useamman pysähdyksen se alkaa kuunnella hyvin ja huomaa kyllä selvän eron miten se kuuntelee paremmin ja tietää että pitää lähteä reippaasti kävelemään. 

Menin vain käyntiä ja sen jälkeen kunnolla ravia, mutta laukan jätin toiselle päivälle kun alkoi uhkaavasti hämärtyä ja piti päästä kuvailemaan Tiiaa ja Voittoa. Olen muuten ratsastellut Lillillä viimeaikoina aika paljon ilman alaturpahihnaa. Se menee hyvin ilman kevyinä ns. hölkkäilypäivinä kun ei tarvitse mennä laukkaa jossa saa ottaa vähän enemmän kiinni edestä kunnolla töitä tehdessä. Lilli on hyvä ja rauhallinen suusta joten se menee kyllä hyvin ilmankin. Maasto ja kunnolla ratsastus sitten vaativat turpiksen ettei se auo suuta. 

Kivan värinen tausta ketällä, kun taustalle paistaa laskeva aurinko 

Ratsastus meni kivasti ja Lillillä on aina kiva huomata miten se vertyy ja notkistuu ratsastuksen aikana. Se voi olla alkuun aavistuksen kankea ja erityisesti reippaan maastoilun jälkeen silläkin varmasti lihakset jumissa kun Sini ei vielä niin hyvin saa sitä taipumaan vaikka olikin mennyt edellisenä päivänä.  Lopussa sitten ravailujen jälkeen kävelin hyvät käynnit ja jätin sen suoraan ulos jotta päästiin ripeästi kuvailemaan seuraavaa ratsukkoa. Tällä hetkellä niin helppo käydä loppukäynneillä maastossa vähän kauempanakin, kun Bella kolmantena hevosena on Voiton seurana sillä aikaa. 

Tottakai ainoaan hyvään kuvaan missä Lilli katsoo kivasti kameraan sen edessä on juuri tarhan sähkölanka

Tällaiset pääkuvat on aina niin kivoja! Lillin kanssa pitää kyllä olla nopea, koska sen ilme pysyy kivana vaan sen sekunnin murto-osan Voiton kanssa nenät vastakkain ja heti sen jälkeen korvat taakse. Kuvauksellisesti ja muokatessa ongelmia tulee myös aina siitä, kun Lilli on niin valkea ja Voitto tumma niin kontrasti on suuri.   


Tykkäättekö ihan tavallisista ratsastus postauksista? Ennen oli helppo kirjoitella valmennuksista, mutta nyt kun ei pahemmin käydä missään niin kirjoittelut itse Lillillä ratsastuksesta on jäänyt vähemmälle, vaikka ihan samalla tavalla vielä ratsastelen sillä kotona päivittäin. 

20 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä aina niin ihania kuvia♥

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Kuinka monta kurssia muuten aiot suorittaa lukiossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En osaa sanoa, niin monta kun tulee ja ainakin yli sen 75 vai 74 pakollista jotta pääsee lukiosta läpi :D Minulla on laaja kemia ja fysiikka sekä pitkä matikka niin kursseja tulee paljon.

   Poista
 3. Nämä tavalliset ratsastuspostaukset on tosi kivoja, tee näitä ihmeessä useemminkin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus (:
  Miks Lilliltä leikattii otsis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se oli mennyt niin ohueksi latvoista niin siitä tuli paljon siistimpi kun otti latvat pois.

   Poista
 5. Tosi hyviä kuvia! Noi kuvat missä Voitto ja Lilli on yhdessä on ihanat <3 <3 Mä tykkään kyllä paljon kaikenlaisista ratsastuspostauksista ja kuvapostauksista :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää syntymäpäivää!

  VastaaPoista
 7. Voitko kuvata my dayn? Ja kisaako kukaan enään Lillillä ja kuinka usein siis käytte valmennuksissa? Kauhea ikävä kisavideopostauksia!🦄 Oot muuten maailman kaunein😍💖💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kukaan ei kisaa ja harvoin joskus vielä käydään kouluvalmennuksissa...

   Poista
 8. APUA! Tää postaus on tullu pari päivää sitten, enkä oo tienny ollenkaan tätä, että tämmösen oot tehnyt!O__o

  VastaaPoista
 9. Mihin oot ajatellu hakee lukion jälkeen?

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. sun ja lillin meno näyttää tosi mukavalle, niinku on aina näyttänytkin. mun silmään sul on näis kuvis vähän turhan eessä jalka ja könötät hiukan eteen päin,mutta eihän kenenkään ratsastus ole täydellistä :) ihania kuvia silti!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.