torstai 22. syyskuuta 2016

Hammasongelmia ja maastoilua - VIDEOPOSTAUS

Lilli Ja Bella ei ole paljoa ollut tekemisissä toistensa kanssa. Ollaan kerran käyty kaikilla kolmella hevosella yhdessä maastossa lyhyellä kävelylenkillä, mutta nyt mentiin sitten Lillillä ja Bellalla pidemmälle lenkille. Voitolla ei pysty muuta kuin kävellä, joten se jäi talliin odottelemaan siksi aikaa, kun me käytiin maastoilemassa. Lilli oli aika innoissaan kun päästiin menemään ravia ja laukkaa pelkän käynnin lisäksi. Viimeaikoina ollaan nimittäin käyty Voiton kanssa yhdessä ihan rauhallisilla kävelylenkeillä ja varmaan joskus talvella viimeksi ravattu tai laukattu maastossa. 

Vähän jännitti etukäteen miten Lilli ja bella tulee toimeen keskenään. Matka meni kuitenkin ihan tosi hyvin ja hevoset ei säikähdellyt tai pelleilyt yhtään verrattuna siihen miten Lilli ja Voitto joskus käyttäytyy kun mennään pidemmälle maastoon :D Bellalla oli siis Lilliin ilmeisesti rauhoittava vaikutus ja nyt voidaan mennä rauhassa maastoon jatkossakin kun hevoset tuli niin hyvin toimeen keskenään. Laitoin Lillille maastoon varmuuden vuoksi martingaalin, joka oli loppujenlopuksi hyvä valinta kun laukassa se meinasi vähän kiihtyä. Yleensä Lillillä ei ole tarvetta martingaaliin edes esteillä, mutta vauhdikkaampiin maastoihin siitä on kyllä paljon apua. Hevosilla oli eilen myös rokotus ja raspaus meillä kotona. Itse en ollut kotona, vaan tekemässä sillä hetkellä englannin ylioppilaskirjoituksia koulussa, joten en tarkemmin tiedä miten oli mennyt. Kertoman perusteella Lilli oli kuitenkin ollut tosi jännittynyt ja rauhoitteen antaminenkaan ei ollut sujunut ilman ongelmia. Nyt on kuitenkin hampaat kunnossa ja Lilli saa lepäillä muutamia päiviä koska suu on ilmeisesti kipeä. Raspi oli varmaan osunut suussa ikeniin ja poskiin kun Lilli oli niin hankalana, ennen ei ole ollut näin pahoja ongelmia joten toivotaan nyt että seuraava kerta menee paremmin ja ei ole niin ikävä Lillillekkään. 

Lilli on ollut koko päivän vähän kärttyinen ja ihan kunnolla Voittoakin kurittanut :D Johtuu varmaan vähän kipeästä suusta ja myös rokotuksesta kaulalihas on voinut ikävästi kipeytyä. 
Joku päivä minäkin varmaan menen Bellalla ekaa kertaa,  joten siitä on tulossa postausta myöhemmin!


21 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Voi Lilli parkaa, ei varmaankaan tajunnut että joutuu vielä kärsimään kun laittaa raspauksessa vastaan:D

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia ja hyvä video! :D Lilli on iha paras ja supersöpö c-: Tehkää jatkossakin tämmösii! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana video! <3 Kuvat on kans kivat :) Lilli, Voitto ja Bella on nättejä <3 :) Mä olin myös juuri tänään maastoilemassa. Nyt syksyllä maastoilu on mukavaa kun ei ole enää kuuma, kuten kesällä. Plus että syksyinen luonto on kaunis! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva video <3 Miksi muuten kutsutte äitiinne Tytiks? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan vaan totuttu sanomaan nimellä, niin oudolta kun se muille kuulostaakin :D

   Poista
 5. Apua!!! En ole edes huomannut tätä sinun postausta ollenkaan!!:ooo Mutta siis tosi hyvä postaus tykkäsin!:)

  VastaaPoista
 6. Todella hyvä video!�� Se kyllä olisi voinut olla vähän pidempi kuin tuo 7min esim: 12min.���� Mutta eii tässäkään ole todellakaan mitään vikaa.❤❤

  VastaaPoista
 7. Lisää tämmösiiiiii maasto-videoitaaaa!!!!!!!!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  VastaaPoista
 8. Onks sulla Pinja jo ajo-kortti? Jos on niin Paaljon onneee!❤ Ja ajelehan varovasti!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan lokakkuussa puolenvälin jälkeen vasta ajo-kortin mutta kiitos jo etukäteen! :)

   Poista
 9. nyt kyllä poistuu tämä blogi lukulistalta!
  niin huonoa ja tökkivää tekstiä nykyään! postauksia tulee hyvällä tuurilla 2 kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään ihme! �� Itse olen täysin samaa mieltä!����

   Poista
 10. Mitä sinä Pinja oikein teet vapaa-ajallasi? Tajuatko sinä olet tässä Syyskuussa tehnyt/julkaissut 2 postausta!!?? Siis mitä vittua suoraan sanottuna?? Miksi sinä et enää kirjoittele blogia?? Suoraan sanottuna ota sinun "ISO SISKOSTASI" Tiiasta esimerkkiä! Kuinka hän päivittää blogia meilekin joka päivä!!

  Sinulla Pinja häviää kohta kaikki lukijat pois, sitäkö sinä haluat!? No se onkin sitten sinun oma ongelma!:P

  Olen puhunut, AAMEN!!:--PPP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. otatko sen huomioo että pinjalla on koulua,tiialla ei.
   pinja ottaa koulun tosissaan ja keskittyy siihen,onhan pinja kertonu että blogi on koulun ja hevostelun jälkee sijalla 3..

   Poista
  2. Musta tuntuu että Pinja ei tee mitään anonyymi 7.25 kaltaisilla lukijoilla muutenkaan :D Ei voi oikeasti toisen blogin päivitystahti mennä noin tunteisiin :D

   Poista
  3. Olen tietoinen ja ihan ymmärrettävää että lukijoita käy vähemmän kun en postaile. Teen postauksia kun ehdin ja jaksan! Tällä hetkellä siis Tiian verrattuna Tiia ei käy koulua ja hoitaa blogia "työnään" ja itse lopettelen lukion sitten vasta ensi keväänä jonka jälkeen tilanne blogin suhteen tulee muuttumaan varmaan ihan kokonaan johonkin suuntaan.

   Poista
 11. Videopostaus oli tosi hyvä (:

  VastaaPoista
 12. Toi Lillin pukki!😀

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.