keskiviikko 31. elokuuta 2016

Taukoa ratsastuksesta

Moikka! Valitettavasti minulla jäi yksi ratsastuskoulu testaaminen välistä, koska en ole voinut vähään aikaan ratsastaa tai muutenkaan urheilla. Henna meni sitten Tiian kanssa tunnille minun sijastani ja sieltä löytyykin videota jos kiinnostaa katsoa. Linkki suoraan videoon tässä. Talli vaikutti kyllä kivalle näin kuvaajan silmistäkin ja harmittaa etten päässyt itse hevosen selkään.

Minulla on siis ollut polvi kipeänä jo pidemmän aikaa. Alussa vaan tein pakolla kaiken vaikka polvi oli tosi kipeä erityisesti seuraavana päivänä esim. salilla käynnin jälkeen. Nyt olen sitten lepuuttanut sitä kaikesta urheilusta kohta parisen viikkoa.  Lääkäristä, röngtenistä ja verikokeista tuloksia odotellessa jatkan nyt varmaan kevyemmin kun kipu alkaa pikkuhiljaa helpottaa levolla ja kevyillä lääkkeillä. Halu salille ja ratsastamaan alkaa kuitenkin olla jo kova ja odotan innolla että pääsee taas tekemään jotain näin levon jälkeen. Toivotaan nyt että jalassa ei ole mitään pahempaa ja pääsen taas ratsastamaan! 

Helin tallin käytävä jonka siis Tiia ja poikkeuksellisesti Henna kävivät testaamassa. Välillä oli ihan kivaa vaan kuvailla ja keskittyä videoimiseen, kun yleensä itse on ratsastellut niin muuhun ei ole sitten jäänyt niin paljon aikaa. 
Tämäkin postaus on jo pitänyt kirjoittaa parisen päivää, mutta en ole vaan koulun jälkeen jaksanut istahtaa koneen ääreen. Koulussa tulee muutenkin istuttua niin paljon vaikka lukkari onkin aika kevyt tällä hetkellä. Enkun kirjoitukset painaa päälle ja niiden jälkeen alkaa sitten loputon urakka matikan ja kemian kanssa :D

Tiia ja Sini on onneksi autelleet Lillin liikutuksessa kun itse en ole voinut/saanut. Juoksutin Lillin yhtenä päivänä, mutta ympyrällä pyöritys ei ole joka päiväiselle liikunnalle hyvä vaihtoehto muutenkin entuudestaan jalkavikaiselle ponille. Nerea ja Einar ovat taas aloittaneet "vakituisesti" käymään ratsastuskoulussa meillä eli pääsevät sitten kerran viikossa harjoittelemaan taas Lillillä menoa.  Kiva kun ei tarvitse itse mennä joka päivä ja Lillillekkin hyvää vaihtelua kun mennään pitkään mutta todella kevyesti käyntiä, ravia ja joskus ehkä pari sivua laukkaa talutuksessa.

Nyt alkaa olla viimeiset mahdollisuudet olla laitumella ja syödä tuoretta heinää kunnes tulee ensimmäiset pakkaset ja ruohon syönnin joutuu lopettamaan siihen.  
Tiia ja Lilli ilmansatulaa ratsastuksen jälkeen
En ole vielä tainnut edes tänne blogiin erityisemmin kertoa meidän uudesta tallin asukkaasta. Bella suokki muutti siis meille tallipaikalle jo jokin aika sitten. Hevoset ovat sopeutunut ihan älyttömän hyvin ja kaikki on kyllä mennyt kivasti. Tästäkin löytyy lisää tietoa videolta jonka Tiia kuvasi Bellan muuttopäivänä. Minunkin oli tarkoitus osallistua videoon vähän enemmän mutta oltiin juuri lähdössä joten oli kiire tehdä kaikki ennen illanviettoon lähtöä hevosten hoidon lisäksi :D Linkki videoon tässä.

Tiia onkin jo ehtinyt ratsastaa Bellaa kerran, mutta se siis tuli meille ihan tallipaikalle ja omistaja sitten itse hoitaa sen + auttaa meitä tallivuoroissa. Nyt tämä kolmannen tai oikeastaan äidin lisäksi neljännen tallissa kävijän myötä on tullut kivoja vapaita aikoja kun ei tarvitse miettiä talliin menoa  jokaisella hetkellä. Kun tulee suoraan koulusta ei tarvitse heti lähteä ruokkimaan hevosia ja voi käydä aikaisin itse ratsastamassa ja sitten joku muu käy tallissa tekemässä iltaruokinnan. Myöhemmin minäkin varmaan pääsen testaamaan millainen Bella on selästä, kunhan tämän polven kanssa pääsen taas takaisin ratsastelemaan lääkärin tietojen mukaan, ehkä jo piakkoin jos kuvista ei nyt löydy mitään yllätyksiä.

Bella omalla laitumella ja meidän hevoset sitten liinan toisella puolella. Muistakaa katsoa ylemmäs linkkaamani video jos ette ole vielä katsoneet niin näette vähän lisää Bellan ja Lillin reaktion ensitapaamisella!
Nyt alkaa kyllä olla jo niin syksyistä kun katsoo kuvia niin kaikkialla näkyy syksyisiä lehtiä. Myöhemmin sitten tulossa lisää juttua Bellasta ja tietoa miten pääsen taas ratsastelemaan kunhan lääkäristä tulee tiedot kuvista ja muista jutuista!


7 kommenttia:

 1. Hyvä postaus ja kivat kuvat! Viime aikoina sun ja Tiian kanavalle on tullut kans paljon huippukivoja videoita, niin kuin just noi ratsastuskouluvideot :D :D

  Toivottavasti polvesi tulee pian kuntoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Videoita on kyllä tullut tehtyä nyt enemmän mitä postauksia...

   Poista
 2. Voitteks kuvata videopostauksen sillon ku Nerea ja Einar tulee teille ratsastaan

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus !:)
  Tässä mun blogi http://lepakonlentoa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.