maanantai 15. elokuuta 2016

Takaisin ratsastuskouluun III

Vuorossa seuraavaa ratsastuskoulua, jossa vierailtiin vähän aikaa sitten. Kyseessä on Ratsastuskeskus ILO, joka oli itselleni ennestään tuttu paikka. Olen muutaman kerran käynyt katsomassa kaverieni tunteja tallilla joten tiesin aika tarkkaan millaista paikkaa odottaa. Talli on siisti ja erityistä plussaa annan itse mukavuudenhaluisena ihmisenä maneesista jonne pääsee suoraan sisätiloista tallin käytävältä. Tällä kertaa kuitenkin mentiin ulkona kentällä, koska ilma oli kiva ja ulkona saa huomattavasti parempia kuvia kuin maneeseissa. Videolta saa vähän paremman kokonaiskuvan tallista ja sen ympäristöstä. 

Taas pääsin menemään ihanalla ponilla, joka oli aika lailla Lillin kokoinen ja jopa värinen. Lillikin on siis nuorempana ollut ihan saman värinen mutta iän kanssa vaalentunut. Harmaa olisi kyllä hieno väri jos se vaan olisi pysynyt Lillillä koko ajan! Poni jolla menin on Pin Rock's Fereira ja hauskalta kutsumanimeltään Hemuli. 


Poni on vielä nuorehko, mutta ihan älyttömän kiva ja hieno ratsastaa. Erityisesti tunnilla ehkä eniten työstetty ravi sujui kivasti ja lopussa Hemuli oli super hyvän tuntuinen. Oltiin Tiian kanssa tunnilla kahdestaan ja päästiin kokeilemaan myös korvaan tulevia NoShout-korvanappeja joiden kautta opettaja pystyi puhumaan jatkuvasti rauhallisella äänellä toisesta päästä kenttää suoraan meille. 

Tehtiin aika itsenäistä alkuverkkaa ympyröillä ja koko kenttää käyttäen sekä tutustuttiin hyvin hevosiin kaikissa askellajeissa. Hemuli oli kivan herkkä ratsastaa ja jo kuten taisinkin hehkuttaa olen erityisen tyytyväinen raviosuuteen. Mieleeni jäi erityisesti kun opettaja sanoi että juuri omien hevosten kanssa joilla mennään päivittäin alkaa lopulta saada omia virheitä anteeksi ja sen kyllä huomaa Lillinkin kanssa. Hemuli oli kyllä kuin Lillin vastakohta selässä istuessa vaikka ulkonäkö muistuttaakin Lilliä nuorena. Se oli reipas ja hienoliikkeinen ja vaati kyllä itseltäkin paljon ratsastaa mutta fiilis oli hyvä kuin tuli onnistuneita pätkiä. 

Keskityttiin tunnilla paljon istuntaan, kevyeen mutta hyvään ohjastuntumaan ja hevosen herkkyyteen. Sain itseasiassa tunnista myös hyviä vaikutteita Lillin ratsastamiseen, nimittäin siirtymiset. Siirtymisiä ja pysähdyksiä, ihan perus juttuja jota olen vähän laiminlyönyt Lillin kanssa viimeaikoina.


Laukkaa ei työstetty niin paljoa kuin ravia. Tällä kertaa ehkä oli myös tapahtunut edistystä harjoitusravissa. Tuntui että sain istuttua paljon paremmin vaikka ponin liikkeet olivatkin näyttävät ja sai tehdä ihan kunnolla töitä. Videolla näkyy myös ratsastusta näiden kuvien lisäksi. 


Harmaa takki ja hanskat toimii aika hyvin harmaan ponin kanssa nyt kun katselee kuvia tarkemmin :D Alunperin ennen kuin tiesin erityisemmin mitään Hemulista, poneja valittaessa ihastuinkin sen väriin ja siihen että Lilli on ollut saman värinen. Oli kyllä kaiken kaikkiaan taas mukava reissu ja hyvä ratsastustunti hienolla ponilla! Mutta nyt itse videopostaukseen:
Oletteko tykäneet postaussarjasta ja ovatko postaukset olleen hyviä sisällöltään? Nyt saa laittaa parannus ideoita tai muita ehdotuksia näihin ratsastuskouluissa käynteihin liittyviin postauksiin :) 

21 kommenttia:

 1. Tää ja muutkin näistä tän sarjan postauksista on ollu tosi kivoja! Kivalta näyttää tää poni :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tää sarja on ihan sika kiva! Ja mun mielestä sisältö on ollut tarpeeksi :)

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tää postaussarja on ollut tosi kiva! Hienon näköinen poni ja huomasin että se muistuttaa aika paljon myös mun ponia nuorena :D Ratsastat muuten tosi siististi ja hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä postaus on tosi mukava lukea Blogiasi/ postauksiasi tulee aina niin hyvä mieli☺

   Poista
 5. Tää postausarja on tosi kiva! Ja kirjoitan sopivan pitkästi. Ratsastat muuten tosi hyvin! 😍

  VastaaPoista
 6. Tykkään tosi paljon tästä postaussarjasta! Sekä postaukset että videot ovat olleet mun mielestä sisällöltään hyviä ja hyödyllisiä, jatka vaan samaan malliin :)

  Todella nätti tuo sun ratsu <3 <3 Oot taitava ratsastaja!

  VastaaPoista
 7. Pakko kehua että aivan tajuttoman upean näköistä menoa, varsinkin laukassa näytät kunnon kouluratsastajalta! Mitä sarjaan tulee olen kyllä tykännyt vaikken sielläpäin asukaan joten talleja en tunne.

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva tää postaus-sarja ja ratsastat tosi siististi! Ootteko Tiian kans aatelleet että jos menette yhdessä jonnekkin reissuun tms et testaisitte muittenkin paikkojen kun Kuopion alueen talleja?
  Aloin muuten miettimään että meillä on lähitallilla poni jonka nimen alkuosa on kans toi Pin Rock's:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä käydään nyt ainakin ensin nämä lähialueen tallit ja sen jälkeen mahdollisesti kauempaa. Pin Rock's on kasvattajan nimi eli ponit ovat tulleet sitä kautta :)

   Poista
 9. Nää postaukset on ollu tosi kivoja ja sisältöä on ollut juuri sopivasti

  VastaaPoista
 10. Kirjoitat hyviä postauksia, mutta blogi ei ole kovin aktiivinen. Onko sulla jotain kiireitä tai jotain? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä kyllä ja blogi koulun myötä taas jää vähän kakkos sijalle...

   Poista
 11. niimpä saattaa mennä yli viikko seuraavaan postaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottakaa nyt rakkaat anonyymit huomioo se että koulu on tärkein,sitten hevoset ja blogi tulee hyvänä kolmosena perässä.. :D

   Poista
 12. Olen tykännyt tästä postaussarjasta!

  Kuopiossa Matkusen lähellä on Ratsunainen oy
  Olen itse ratsastanut siellä 4 vuotta
  Aijotteko käydä siellä?:)

  VastaaPoista
 13. Hi, your blog is very pretty and interesting! :) I would be really happy if you pass on my blog www.fiammettamerlo.com :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.