torstai 14. heinäkuuta 2016

Takaisin ratsastuskouluun +videopostaus


Moikka! Tiian kautta tulleen idean myötä pääsemme testailemaan Kuopion seudun eri ratsastustalleja. Nyt ensimmäisenä kävimme eilen tunnilla Siilin Ratsastuskeskuksessa, joka täytti kyllä kaikki odotukset. Ollaan käyty tallilla muutaman kerran kisoissa, mutta en ollut ennen nähnyt isoa uutta hienoa tallia, joka oli erittäin valoisa ja siisti. Sokkeloisten käytävien sijaan tallissa oli kaksi pitkää käytävää isoja karsinoita. Ehdottomasti jos asuisimme lähempänä tallia ja hevoset tarvitsivat yksityistallipaikkaa, tuo olisi ykkös valintana siistien ja hienojen tilojen ansiosta.

Ratsastin Leo nimisellä 2009 syntyneellä ruunalla. Tunnille osallistui muitakin ratsastajia, opetus oli hyvää vaikkakin ohjeita tuli vähän vähemmän kuin normaalisti minun ja Tiian ollessa kahdestaan kouluvalmennuksissa. Pitkästä aikaa hyppäsinkin vieraan hevosen selkään ja Lillin jälkeen ero olikin ihan tuntuva. Olen jonkin verran ratsastanut meidän kouluvalmentajan hevosilla, mutta tämä kesä on kyllä ollut hiljaista kaiken ratsastuksen suhteen. Selässä tuntui kuitenkin ihan tutulle ja turvalliselle, vaikka alla ei ollutkaan pikkuinen hidas Lilli. 


Tehtiin hyviä perustehtäviä tunnilla ja aika vierähtikin hetkessä. Leo liikkui ihan kivasti, vaikkakin ehkä yhden tunnin aikana ei mitään ihmeitä saa vielä aikaan kun alla on uusi hevonen pitkästä aikaa. Oli kyllä kiva päästä menemään vähän isommissa askellajeissa ja kauhea miten pitkään aikaan en ollut mennyt harjoitusravia ennen tätä tuntia. Eniten tunnilla (kuten aina muulloinkin kun ratsastan) piti korjailla ryhtiä joka on nyt viimeaikoina mennyt huonompaan suuntaan. Ongelma aluetta on pää ja olkapäiden/lapaluiden alue, joka meinaa painua huoon ryhtiin ja on hankala korjata. Varsinkin nyt kun yritin keskittyä täysillä itse ratsastamiseen haastavammalla hevosella ryhti oli ajoittain huono. 


Päällä oli Spooksin ihana glitter paita, jonka olen ostanut muistaakseni pari vuotta sitten Hevoset-messuilta. Paitaa ei ole tullut käytettyä paljon, mutta se sopii kivasti Euro-star:in housujen kanssa, joissa on myös hopeisia kimaltavia koristeita.


Molemmilla taisi olla hiki reippaan tunnin jälkeen. Heppa oli kyllä super kiva ja juuri sellainen jolla olisi kiva kokeilla hypätä. Ilmatkin sattuivat kohdilleen juuri meidän tunnin ajaksi, vaikka ympärillä pyöri uhkaavasti tummia ukkos- ja sadepilviä. Kaikkiaan oli kyllä kiva ja piristävä reissu, koska ollaan viimeaikoina vaan paljon pyöritty omalla tallilla omien hevosten kanssa. Lähiaikoina on sitten tulossa heti seuraavaa postausta seuraavasta tunnista, joka tulee olemaan eri ratsastuskoulussa eri hevosella!

Sitten vielä loppuun tekstin ja kuvien lisäksi videota, jossa näkyy vähän tallia ja meidän ratsastusta. 


linkki videoon
ratsastustunti saatu blogin kautta


28 kommenttia:

 1. Ompas nättejä kuvia!������ Ihanaa piristitte miun tylsää iltaa, tolla uudella videopostauksella. �� Onneksi on sitten tulossa seuraava kun menette toiseen ratsastuskouluun... ��

  Kiitos tästä postauksesta Pinja, olen sanaton! ❤️

  VastaaPoista
 2. Hyvä videopostaus, lisää vaaan! ❤️❤️

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus tykkäsin. Videosta ei voikun tykätä aivan mahtava! �� (LISÄÄ VAAN TULEMAAN, VIDEOT JUST PARHAITA!)

  VastaaPoista
 4. Osaatko sanoa/kertoa mitkä biisit/// musat on tossa videolla? ( Tai miksikä tota videon tausta musiikkia voisi kutsua?��) ����

  VastaaPoista
 5. Hienosti ratsastitte tossa videolla, videon kautta talli vaikuttaa aika mielenkiintoiselta (HUOM! ITSE EN OLE KÄYNYT TUOLLA/ ENKÄ ASU KUOPIOSSA JA MYÖSKÄÄN EN OLE POHJOIS-SAVOSTA KOTOISIN.) Ja nyt on pakko kehua, video oli tosi hyvin edioitu ja musat sopivat tausta musiikiksi tosi hyvin.❤️❤️❤️

  Kiitos tästä postauksesta olen sanaton!❤️❤️

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus! Ja aivan ihania kuvia♥

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus!Ratsastat tosi hyvin:)
  Ihania kuvia��

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta postaussarjalta;)

  VastaaPoista
 9. Kuinka usein näitä postauksia tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään tiettyä aikaa, että se riippuu ihan miten ratsastuskoulut ovat valmiita järjestämään ja milloin me sovimme tunteja :)

   Poista
 10. Jos voi ehdottaa talleja vähän kauempaa niin Loimihaka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä käymme vain lähellä Kuopion seudun talleja, mutta pitää katsoa jatkossa :)

   Poista
 11. Kiva postaus ja tuo videokin oli myös tosi kiva :)

  VastaaPoista
 12. Mahtava video, tosi hyvin tehty!! :D Olette parhaita! Tämän postauksen kuvat olivat myös superhienoja :)

  Mulla on kans ongelmana ryhti :/ Selkä vaan lysähtää niin helposti enkä edes itse aina huomaa sitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Itselläkin sama ongelma, että ei aina edes tiedosta huonoa ryhtiä kunnes opettaja korjaa tai näkee peilistä ja taas hetken muistaa istua kunnnolla.

   Poista
 13. Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 14. Todella kiva tää uusi sarja!! Mun mielestä ainakin todella mielenkiintoinen!! :) innolla jään oottamaan tulevia jaksoja!

  VastaaPoista
 15. Kiva video ja tosi hyvä idea tehdä tälläinen sarja! :) Mielenkiinnolla odotan seuraavia jaksoja. Tuo lopun musta hevonen oli jotenkin todella symppiksen näköinen! Muistattehan vaan pestä aina kaikki vaatteet ja kengät ennen kuin menette tallilta toiselle :)

  VastaaPoista
 16. Moikka. Mille alalle haluat alkaa opiskelemaan lukion jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vielä sanoa tarkkaan, mutta lääkis (hammas tai ihmis) ja biologia ovat tällä hetkellä ykkösinä :)

   Poista
 17. Kiva postaus❤ kannattaa käydä koivusaaren tallilla, suosittelen ehdottomasti sitä;)

  VastaaPoista
 18. Saitteko ratsastustunnin siis siitä, että esittelette sitä täällä blogissa? Mageeta! Hienosti näytti kulkevan,ois tosin ollu kiva saada laukkakuviakin!

  VastaaPoista
 19. voitteko tehdä lisää ratsastuskoulujen testaus videoita

  VastaaPoista
 20. Kyseinen Leo on nyt myyty yksityiselle, ja asuu Ylivieskassa. Kiva postaus :) hauska nähdä hevonen ratsastuskouluympäristössä, kun nyt se on pienessä tallissa.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.