torstai 28. heinäkuuta 2016

Takaisin ratsastuskouluun II


Postaussarja jatkuu, ja tällä kertaa kävimme tutustumassa Vuorelan talliin. Tunti on saatu blogin kautta. Jos et ole vielä käynyt lukemassa edllistä postausta ratsastuskoulusta, kurkkaa se tästä linkistä.  Talli oli entuudestaan täysin vieras, eikä oltu käyty siellä ikinä aikaisemmin. Myös Tiian pitkäaikainen toive toteutui ja pääsimme menemään molemmat ihanilla pikkuisilla poneilla. Itse nyt olen mennyt paljon Lillillä, mutta en oikeastaan kenelläkään muulla ponilla. Isoilla hevosilla on tullut ratsastettua huomattavasti enemmän, joten oli kyllä ihana mennä muullakin ponilla kun Lillillä. Menin Danny nimisellä ruskealla ponilla, joka oli ehkä hieman pienempi ja vähän ponimaisempi kuin Lilli.


Ollaan totuttu olemaan meidän koulutunneilla pienellä porukalla, yleensä minä ja Tiia kahdestaan joten ohjeita tulee jatkuvasti. Nyt oltiin myös tunnilla kaksin, molemmat poneilla ja hyvä opettaja jolta tuli hyviä vinkkejä. Opettaja tunsi ponit hyvin, joten heti pääsi nopeasti mukaan ratsastukseen vaikka kyseessä oli taas uusi ihan erilainen poni. Dannylla oli kyllä hienot askeleet poniksi. Tehtiin mm. lisäyksiä ravissa jolloin oikeasti oli työn takana että pystyin istua harjoitusravissa kyydissä isoissa ja liitävissä askelissa. Etukäteen opettaja kertoi että Danny osaa olla myös vähän laiskanletkeä ja Lillin tyyliin menee aikaa ennen kuin se käynnistyy. Poni oli rento mutta reipas ja hyvä ratsastaa heti alusta asti, se oli kyllä kaikin puolin ihana ja niin söpön näköinen! 


Tehtiin monipuolisesti harjoituksia tunnin aikana kaikissa askellajeissa. Tehtiin alkuun ihan vaan ympyröitä ja vähän tutustuttiin poneihin ravissa ja laukassa aika omatoimisesti opettajan koko ajan neuvoen. Tehtiin sitten varsinaisena tehtävänä lisäyksiä ravissa ja laukassa, sekä väistöjä ravissa. Tunti meni kyllä hetkessä, mutta huomasi että ei ole istunut pitkään aikaan niin kauaa harjoitusravissa. Lopussa alkoi jo vähän väsyä kun koko tunnin tehnyt niin kovasti töitä sekä itse että poni. Vatsa- ja selkälihakset oli kyllä seuraavanakin päivänä niin kipeät hienojen askeleiden ansiosta. 

Koko tunnista ja ratsastuksesta jäi kyllä erittäin positiivinen fiilis. Videolla näkyy vielä lisää ratsastusta ja vähän tallin ympäristöä. Itselläni ehkä ratsastuksessa isoin ongelma on tällä hetkellä ryhti, josta nytkin tuli paljon palautetta. Pikkuhiljaa joka tunnilla vika korjaantuu ehkä vähän, mutta erityisesti uudella hevosella on niin paljon muitakin asioita joihin pitää keskittyä


Alhaalta löytyy videopostaus reissusta. Linkki suoraan videoon tässä27 kommenttia:

 1. I see this was obviously really a good training!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia!❤️ Mutta sun ilme noissa kuvissa 2/5�� ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla tyhmä ihminen jos koko tunnin miettii omaa ilmettä, koska ratsastuksen keskittyminen herpaantuu siinä

   Poista
  2. Kiitti :) Ja ei kyllä pahemmin pysty poseerata kun ratsastaa ja on miljoona muutakin asiaa mihin keskittyä...

   Poista
 3. Video olisi voinut olla kyllä hiukan pidempi ja taustamusiikkina olla joku muu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaalia ei saatu tällä kertaa niin paljon, en ole muokannut itse videota mutta välitän terveiset Tiialle musiikista :)

   Poista
 4. Tuolla ponilla on kyllä niin kivat liikkeet!

  VastaaPoista
 5. Kiva video ja nätit kuvat :) Ihanan näköiset ratsut teillä! <3 Tämä on tosi hyvä postaussarja!!

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja tämä postaussarja on kyllä tosi kiva:) Ihana tuo poni jolla rarsastit❤

  VastaaPoista
 7. Moi! Voisitko sä tehdä Tiian kanssa semmosen videon jossa käytte Lillin ja Voiton kanssa ilman satulaa ratsastamassa? Ja ootte muuten parhaita ja niiiiiiin kauniita! ♥

  VastaaPoista
 8. Tosi ihania kuvia ja tää postaussarja on tosi hyvä👍💗ja noi ponit on ihania💗💗💗💗💗👌

  VastaaPoista
 9. Tosi ihania kuvia ja tää postaussarja on tosi hyvä👍💗ja noi ponit on ihania💗💗💗💗💗👌

  VastaaPoista
 10. Ihania ponskuja ja hyvä video <3

  VastaaPoista
 11. Mistä ostatte teidän ratsastus vaatteet (Spooksin ja Kingslandin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mistä nyt löytyy, meidän lähellä on kaksi hevosliikettä, Hööksissä on Spooksia nyyään sekä sitten suurin osa jostain helsingistä tai messuilta ostettu :)

   Poista
  2. Tiiätkö onko Helsingin horzessa ja hööksissä spooksin tuotteita paljonki?

   Poista
 12. moikka! Kommentoin asiasta jo Tiian blogin puolella muttaajattelin nyt mainita täälläkin, elikkäs ainakin tiia (tai no sä et sanonut tätä mutta lähinnä sun mielipidettä asiaan?) että poni oli symppis harjatessa. No en itekkään uskaltais tehä mitään jos oisin neljän seinän sisällä laitettuna naruuna josta en kauas pääse. Meillå ratsastustallilla pidetään ponit ja hevoset karsinassa vapaina, eikä ne mitään tee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä turvallisuuden takia vieras hevonen kannattaa laittaa kiinni, kun ikinä ei tiedä miten karsinassa käyttäytyy. Ja narut oli tietenkin sen verran löysällä että mahtuivat kyllä olemaan aika vapaasti ja liikkumaan. Ainakin minun poni seisoi ihan paikallaan torrkuen, eikä varmaan edes tiennyt että on kiinni kun ei kertaakaan kiristänyt narua. Minusta ihan hyvä laittaa kyllä kiinni jos ei tunne ponia. Lillikin on lähes aina kiinni joko käytävällä, tai karsinassa jos sillä on levoton päivä :D

   Poista
  2. Okei, videossa vaan näytti että ois ollu tosi kireellä mutta ei sitten mitään :)

   Poista
 13. Minkä merkkiset ratsastus saappaat siulla ja tiialla on? Mistä ootte ostanut? Siun blogi on ihan paras!! <333

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Hienolta näytti teidän meno!:)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.