lauantai 2. heinäkuuta 2016

Ratsastusta ja järvessä kahlailua

Moikka! Pitkään aikaan taas sain vähän perus ratsastelu kuvia. Voitolla ei enää oikeastaan ratsasteta, joten Tiia talutteli sitä kentällä ja samalla otti kuvia minusta ja Lillistä. Olen mennyt Lillillä nyt viimeaikoina vähän fiiliksen ja kelien mukaan. Sini myös nykyään ratsastaa Lillillä pari kertaa viikossa. Nyt on ollut kuuma, joten on tullut ratsastettua aika kevyesti illasta tai aikaisin aamusta. Meillä paistaa kentälle nimittäin juuri kuumimpaan aikaan suoraan aurinko jolloin on ihan älyttömän kuuma, eikä mitään järkeä ratsastaa sillon. 

Hevoset on tosi tarkan ajan laitumella, ettei ne pääse pyöristymään. Yleensä ne siirretään laitumelle noin puolenpäivän aikaan ja sitten takakaisin hiekkatarhaan iltapäivällä neljältä. Aurinkoisina päivinä on ollut niin paljon paarmoja ja kuuma auringossa, että ne on viety vasta illemmasta laitumelle. Päivällä kuumimpaan aikaan ne on levähtänyt pari tuntia viileässä tallissa ilman ikäviä paarmoja.

Nyt siis kuvia parin päivän takaisesta ratsastuksesta. Uudella koneella on ollut vähän ongelmia kuvien muokkauksen ja tallentamisen kanssa, koska bloggeriin ladatessa kuvat näyttää epätarkoille. En osaa itsekään sanoa ovatko kuvat nyt täysin tarkkoja, mutta olen liian monta päivää yrittänyt tehdä tätäkin postausta loppuun.


Ratsastin ihan reippaasti kaikki askellajit läpi. Lilli oli vapaapäivän jälkeen tapansa mukaan vähän kankea. Lähes aina ravailen ja joskus jopa laukkaan alkuun vähän löysillä ohjilla, että Lilli vertyy nopeammin. Tämä tekniikka ollaan opittu ja todettu Lillille hyväksi, joten sitä olen nyt tehnyt jo monta vuotta. Ilma oli illalla suhteellisen viileä, mutta ratsastaessa tuli lopulta ihan lämmin. Kentällä oli myös muutama puomi, joten käytin niitä ja menin ihan pari kertaa molempiin suuntiin yli ravissa ja laukassa.


Käytiin myös ratsastuksen jälkeen järvessä kahlailemassa. Vesi alkaa kyllä olla jo niin lämmintä, että se ei paljoa viilennä jalkoja, mutta oli kuitenkin kiva käydä vähän vedessä. Lilli ei meinannut alkukesästä mennä ollenkaan meidän omasta rannasta veteen ja heittäytyi hankalaksi. Nykyään ollaan käyty vedessä niin usein, että enää ei tarvitse kun vähän pyytää niin se kävelee ihan nätisti veteen.

Ei oltu pitkään vedessä, kun ympärillä pyöri jatkuvasti niin paljon paarmoja. Lillillekkin tuli ratsastaessa hiki niin se varmaan veti normaalia enemmän puoleensa paarmoja ja hyttysiä. Rannassa auringon laskiessa voisi saada hienoja kuvia myös hevosista. Nyt jo kuvat näyttää niin kivoille, vaikak ei edes ollut vielä kunnon auringonlaskua.


Toivottavasti kuvat nyt teidän koneella näyttää edes jotenkin tarkoille! 

23 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja piristi mukavasti osastopäivää :)

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin paljon kuvista! Ihanan pirteitä kuvia. Tuli sellainen mieleen että olisi kiva jos tekisit videon/postauksen missä kerrot siitä kun Lilli tuli ja myös koeratsastuksesta yms. Ja pohtisit myös sitä että kuinka paljon olette yhdessä kehittyneet:)

  VastaaPoista
 3. Siis mitä ratsastuskuvia? Missä tässä on niitä "kunnon kuvia"? Miksi teidän ratsastuskuvat on aina vain löysin ohjin kävelyä tai paikallaanoloa jossa taputtelet ponia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ratsastetaan aina samaa aikaa, joten sen ajan kun ratsastan Tiia kuvaili itse Voittoa, eikä tällä kameralla saa kuvia liikkuvasta hevosesta kunnolla. Jatkossa pitänee ottaa iso kamera mukaan :)

   Poista
  2. Pitäiskö ratsastus kuvien olla semmosia missä lyödään hevosia raipalla ja mennään liian korkeita esteitä esim Lillille 150cm. Mieti mitä lähetät

   Poista
 4. Kiva postaus :) Olisi mukavaa jos täällä olisi enemmän ratsastuskuvia , ja välillä vähän useampi ratsastuskuva :)

  VastaaPoista
 5. Minusta kuvat olivat tarkkoja :) Rannalla otetut kuvat ovat erityisen hienoja! <3

  VastaaPoista
 6. Kiva ku postasit, mut malta oikolukea postauksesi niin lukeminen on mukavampaa:)

  VastaaPoista
 7. Oikolukea? En huomannut mitään virheitä ja oli kiva postaus! Olisi mukava nähdä välillä videoitakin! Ja hypätäänkö lillillä enää? :)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus Pinja.ja ihania kuvia.millo teet videon?

  VastaaPoista
 9. Olen muitten kanssa sama mieltä, eli hienoja kuvia ���� ja milloin tulee videota?

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus! Tykkäsin. Ja aivan ihania kuvia!������������

  Mainitsit tossa että auringonlaskun aikaan saisi hyviä kuvia, niin ajattelin sanoa että niistä kuvista tulisi täydellisiä ja aivan upeita!! ����

  Tässä olisi tämmöinen kuva joka olisi esim: aika hyvä! http://2.bp.blogspot.com/-0MH82p458W4/Uid5DVu6WsI/AAAAAAAAFW4/S0pBHN3UO3E/s1600/Sunset.png

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva postaus. Lilli on niin söpö.

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus ja ihania kuvia, varsinkin toi viimeinen! <3 :) Se on niin kesäinen kuva! :) Kyllä ainakin mun mielestä kuvat näyttää ihan tarkoilta.

  VastaaPoista
 13. Kun avaa kuvat niin on ne hyvin tarkkoja

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia ja ratsastat tosi nätisti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.