keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Lilli osaa olla vapaana pihassa


Kaikille hevosille ihan omankin kokemuken mukaan ei sovi vapaana oleminen. Meillä Lilli on aina kesäisin pihassa ja tallin ympäristössä vapaana syömässä ja saa kulkea vähän oman maun mukaan. Samaa aikaa syötellessä Voittoa pitää kuitenkin pitää tiukasti narun päässä. Lilli osaa tulla tosi hyvin luokse kun sitä pyytää viheltämällä, ollaan opetettu se pari vuotta sitten ja ollut kyllä kätevä taito. Monesti jos se syö oikein innoissaan hyvässä kohdassa viheltäminen ei auta. Mutta aina kun se on pää ylhäällä heinästä ja esim. kävelemässä jonnekkin se tulee iloisesti luokse herkkujen toivossa kun viheltää. 

Otin kuvat ratsastuksen jälkeen tänä iltana. Ilma on vähän synkkä ja lähes sateinen, mutta kuvista kyllä tuli ihan kivoja. Seuraavan kerran pitää kokeilla ottaa kuvat vähän kirkkaamalla ilmalla. Nyt sain myös uuden koneen myötä tulleen kuvien epätarkkuuden korjattua.


Pihassa on hienoja kukkia, mutta suurin osa oli kovan sateen jälkeen mennyt vähän huonoksi. Lilli kyllä onneksi lähes aina keskittyy vaan syömiseen, eikä tavaroihin tai kukkiin pihalla. Kuvien puolesta se olisi tällä kertaa saanut vähän lisää kävellä ja katsella paikkoja, kun kaikki sen mielenkiinto oli syömisessä. 

Ollaan saatu myös hyvin pidettyä Lillin mahan ympärys hyvissä lukemissa, kun se jossain vaiheessa meinasi alkaa kasvaa. Tällä hetkellä meidän toinen laidun on ollut kasvamassa pidemmän aikaa niiton jälkeen. Nyt hevoset on viettänyt pitkiä päiviä lähemmällä köyhällä laitumella, josta alkaa heinä olla vähissä. Sitten lähiaikoina kun meille tulee taas kesähevonen talli/laidun paikalla meidän hevoset siirtyy kauemmalle laitumelle jota ollaan kasvatettu.


Talli omassa pihassa on ehkä vähän harvinaisempi, mutta oletteko te pystyneet pitämään hevosia vapaana tai oletteko kouluttaneet itse vihellyksestä luoksetuloa? :) Me aloitettiin vihellystä vaan pikkuhiljaa opettamaan yhdistämällä makupala vihellykseen. Pikkuhiljaa pystyi alkaa pidentämään välimatkaa ja hevosen piti osata tulla ottamaan herkku kun viheltää samaa aikaa. Lilli oppi tempun ihan hetkessä, mutta Voitto on vasta tässä vähän lyhyemmän ajan sisällä oppinut sisäistämään näinkin hankalan jutun :D

31 kommenttia:

 1. Meillä saa oma poni kans olla vapaana ja tulee luokse, kun huutaa nimellä. :)

  VastaaPoista
 2. WAU!������ Mä yllätyin näistä kuvista!�� Vaikka onkin vähän hämärää tai tälleen, että ei aurinkoa näy, niin silti näistä kuvista tuli musta aivan upeita!����

  Ja lilli on joka kuvassa söpön näköinen.��

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs on kätevää, että hevonen tulee luokse kun viheltää ja on namu kädessä. ��Joittenkin hevoset eivät välttämättä osaa tulla luokse viheltämällä. Onneksi teillä on semmoinen hevonen Pinja. ��

  Kuvat ovat musta aivan ihania ja nättejä. Vaikka ei aurinkoa näy, mutta muista se aurinko ois ehkä pilannut noi kuvat?! Ehkä en tiedä. Mutta nämä kuvat ovat aivan ihania!����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yleensä auringossa tulee niin kovat valot ja varjot että kuvista tulee huonoja. Olisi saanut olla vähän valosampaa :)

   Poista
 4. Ompas lilli nätti joka kuvassa!��������������

  VastaaPoista
 5. Toi ruusu puska tai mikä lie onkaan tossa yhdessä kuvassa, niin musta saiskohan siinä hyviä kuvia otettua?!

  Tässä on linkki siihen kuvaan: https://2.bp.blogspot.com/-R7jGUq9W0O4/V31MX6_a5SI/AAAAAAAASdM/SDwuG5K8NM43sENFVN9LBbxw3kFD9TN-wCLcB/s1600/IMG_8746.jpg

  Muuten kaikki kuvat ovat tosi onnistuneita ja ovat nätin värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin matala, että hevosesta ei oikein saa kuvia sitä vasten. Se kuitenkin näyttää kivalle jos jää vähän taustalle näkymään pinkkiä :)

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia!:3 Milloin olisi videota tulossa?

  VastaaPoista
 7. Tallilla jolla käyn on vanha shettismummo, joka pysyy pihalla irti, kunhan pihaportit on kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä varmaan juuri vanhemmat hevoset pysyy paremmin irti kun niillä ei ole intoa juosta mihinkään tutkimaan paikkoja :D

   Poista
 8. Meillä kans menee shettis tallin pihassa nätisti, vaikka tietenkin valvonta pitää olla. Vaikka nurmi piha-alueella onkin melko niukka, pyöreälle shettikselle se ei ole harmi vaan lihomisen este. Antaa ottaa kiltisti kiinni, ei olla yhdistetty mitään sanaa. Ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 9. Meillä 3 shettistä yleensä aina irti pihalla, jos vaan ollaan itse kotona. Pysyy hyvin ilman vahtimista eikä ole vielä kertakaan kukaan karannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana jos kaikki kolme pysyy yhdessä pihassa! Meillä Voitto ei valitettavasti osaa olla Lillin kanssa kahdestaan vapaana :D

   Poista
 10. Meiän tallilla (jossa ponini sijaitsee, mutta on myös pieni ratsastuskoulu) on kaksi heppaa vapaana kesät talvet. Kummatkin lähemmäs 30 vuotiaita höperöitä, mutta kilttejä kuin mitkäkin! Antaa hyvin ottaa kiinni ja kuljeeksii välillä tallissakin. Josku on saattanut tehdä pieniä jekkuja ihmisten iloksi. :D Vierailijoiden mielestä tämä on tosin ylleensä aina hyvin outoa ja yleensä ensimmäisenä tullaankin ilmoittamaan miten täällä on lauma heppoja irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Lillikin sitten 30 vuotiaana osaa olla vapaana myös talvella :D

   Poista
 11. Tosi kiva postaus!:) Mut ootko ajatellu panostaa ulkoasuun yhtään enempää, tai vaihtaa esim välillä banneria?:D

  VastaaPoista
 12. ootteko aatellu astuttaa lilliä jossain vaiheessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se olisi kyllä aika hyvä idea!:33

   Poista
  2. Varmasti hyvä idea, mutta eiköhän koulua käyvillä ja varmaan pian kotoa pois muuttavilla siskoksilla ole tarpeeksi tekemistä ja touhua ilman vaativaa varsaa. Varsanpito on aikaavievää ja kallista, kouluttamiseen tarvitaan tuhansia tunteja ja monta vuotta ennen kuin edessä on "valmis" harrastehevonen.

   Poista
 13. Meillä asuu kotipihassa kuusi hevosta, joista seniorishettikset 28-vee ja 22-vee ovat ainoita jotka pysyy pihassa tallessa. Muiden kanssa ei olla edes kokeiltu pihassa irrallaoloa, mutta luulen että jos muun lauman päästää pihaan vapaaksi, voipi äiskän kukat saada kyytiä :D Lisäksi saattaa vierähtää tovi että ne saa taas metsästettyä kiinni, sillä juurikin tuo vihellyksen harjoittelu tuottaa harmaita hiuksia näiden muiden kanssa :D

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia taas :) Mun hoitohevosta ei oikein voi pitää vapaana, tai en ainakaan uskalla, kun autotie menee ihan tallin vierestä. Kentällä olen kyllä kokeillut vähän opettaa luoksetuloa.

  Ootko muuten kokeillut enää Lillin kanssa "poniagilityä", niin kuin teidän yhdessä vähän vanhemmassa videossa? Se näytti superkivalta! :D Ja kaikenlaiset maastakäsin tehtävät temput ovat myös vaihtelua ratsastukselle, ja samalla kivaa kesäpuuhaa :) Lilli on niin tottelevaisen ja kiltin oloinen, niin agility sopisi sille varmaan hyvin!

  VastaaPoista
 15. Minulla on yksi vuotias ori poika jota pidän irti pihassa eikä lähde omille teille.mu tammukkaa en uskaltaa päästää irti.ottas hatkat.

  VastaaPoista
 16. Minulla on yksi vuotias ori poika jota pidän irti pihassa eikä lähde omille teille.mu tammukkaa en uskaltaa päästää irti.ottas hatkat.

  VastaaPoista
 17. Mun poni sara osaa olla vapaana pihassa! Ja jos vaikka käyään kävelyllä niin meijän toista heppaa pitää taluttaa mutta sara saa kävellä vapaana!:)

  VastaaPoista
 18. Pinja mikä sun snapchat on??

  VastaaPoista
 19. Ketä se uusi hevonen on?

  VastaaPoista
 20. Ihana hevonen!!�� Mäki haluaisin oman hevosen!

  VastaaPoista
 21. Kun Lilli on vapaan pihassa, niin onko Lilli ikinä syöny kukkapenkistä kukkia? :D

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.