tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kolmas hevonen


Otsikonkin mukaan eilen meille saapui talliin uusi hevonen. Kyseessä on meille jo viime kesästä tuttu kesävieras Lanjana, joka on täysihoito talli/laidunpaikan tyylisellä tallipaikalla meillä nyt jonkin aikaa. Me ei siis ratsasteta tai muuten hoidella hevosta kuten moni aina luulee. Meidän hommiin kuuluu vain ulos viennit, ruokinnat ja karsinan siivoamiset. Kiva saada meidänkin hevosille muutakin seuraa ja ainakin viime kesän perusteella kaikki tuli kivasti toimeen keskenään kunhan hevoset totutteli uuteen tilanteeseen pari päivää.


Eilen hevosten tapaaminen pitkästä aikaa sujui ilman isompia ongelmia. Meidän hevoset ja Lanjana ei missään vaiheessa tule olemaan samalla laitumella tai erityisemmin kosketus etäisyydellä. Lilli tapansa mukaan myös alkaa vahtimaan tiukasti uutta kaveria ja parina kesänä se onkin ikävästi unohtanut Voiton kokonaan. Tänäänkin Voitto oli yksin toisella puolella laidunta, kun Lilli seisoi mahdollisimman lähellä Lanjanaa aidan toisella puolella. Varmaan parissa päivässä kaikki osapuolet tottuu uusiin järjestelyihin ja elämä taas jatkuu samalla tavalla mutta vaan uuden kaverin kanssa. 

Lilli vaihtoi myös nyt meidän kolmanteen karsinaan, joka on ollut tyhjillään koko talven. Karsina mihin Lilli nyt meni on aavistuksen pienempi kun sen oikea karsina. Lanjana on niin iso, että sen on mukavampi olla Lillin isossa karsinassa ja Lilli selviää hyvin pienempänä ponina pienemmässä karsinassa. Tällä hetkellä karsinassa on purua, mutta jossain vaiheessa jos Lilli jää sinne nyt pysyvästi siirrytään takaisin hamppuun. Todennäköisesti nimittäin Lanjanan lähdön jälkeen kuvioihin tulee myös toinen hevonen täyttämään meidän tallin. 


Lilli kyllä kerrankin edusti kameran edessä ja oli vähän virkeämpi kuin normaaleina kuvaushetkinä. Lanjana sai hyvin vauhtia kaikkiin hevosiin ja pääsi ehkä vähän yllättämään meidän hevoset, jotka oli vielä sen tullessa omalla laitumella kauempana. 

Lillin toisessa silmässä voi huomata turvtusta kuvissa. Alla olevista kuvista näkee hyvin eron, varsinkin suoraan edestä otetusta kuvasta.  Löysin sen eilen silmä ihan turvonneena aamulla karsinasta. Vieläkään ei ole selvinnyt mikä siihen on tullut yön aikana, mutta epäillään jonkin ötökän pistosta. Turvotus on nyt laskenut tämän ja edellisen päivän aikana lähes kokonaan. Silmä kyllä näytti todella pahalle ja oli turvonnut lähes kananmunan kokoseksi aamulla. Silmästä ei valunut mitään ja se näytti ihan terveelle turvotusta lukuun ottamatta. Päivän aikana turvotus alkoi sitten laskea huomattavasti  ja silmä aueta isommalle. Nyt kun kävin katsomassa Lilliä äsken tallissa, silmä näytti jo lähes normaalille. Turvotus sijoittui lähinnä yläluomeen mutta odotetaan nyt vielä huomiseen ja katsotaan onko se parantunut kokonaan vai lähdetäänkö jatkotutkimuksiin. 


Toivotaan että kyse ei ole mistään vakavammasta, vaan turvotus johtuisi vain ötökän pistoksesta yms. 


16 kommenttia:

 1. Toi toinen kuva on musta onnistunut kuva.���� Vitsi että se on upee kuva!❤️���� Ja noi loput kuvat lillistä missä se "irvistää" tai niiku "turpa nousee ylöspäin" meinasin revetä nauruun, tohon ilmeelle.��������

  Ja toi lillin silmä niin eka tuli mulle mieleen että olisiko se kaviolla voinut jotenki hipasta esim: ("Jos on kutittanu kaviolla silmää...")�� Emt.. mutta saataa se olla esim paarmankin purema joka vähän turvottelee sitä.. Noh toivottavasti ei pahempaa käy.❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja voi hyvin ollakkin siksi turvonnut jos osunut johonkin...

   Poista
 2. Yrittäkää ottaa semmoinen kuva jossa kaikki 3 hevosta on laitumella ja katsovat kameraan. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes mahdotonta, koska eivät ole samalla laitumella :D

   Poista
  2. Siis en tarkoittanutkaan sitä että ne olis samalla laitumella kaikki 3 vaan niiku sillee erilleen niihän ne on ollu aina ennekin teillä toi kesähevonen... ex nii? ��

   Poista
 3. Koska teet sen aamurutiinivideon josta puhuit Facebookissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista tälläistä kun en ole käyttännyt facebookia pitkiin aikoihin, mutta ehkä vielä joskus :)

   Poista
 4. Ihania kuvia <3 Ja tosi nätti hevonen toi Lanjana! :) Toivotaan että Lillin silmä paranee nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Ihanat<3 toivottavasti Lillin silmä paranee nopeasti! Sinulla n muuten hyvä blogi ;)

  VastaaPoista
 6. Meillä turpos silmä pari viikkoa takaperin samalla lailla yön aikana, luultavasti ampiainen pistänyt, huuhdeltiin sitä vedellä ja laski vielä samana päivänä normaaliksi :) pidetään peukut pystyssä että Lillin silmä paranee yhtä nopeasti !

  VastaaPoista
 7. Moi! Vitsi tykkään sun kirjotus tyylista ihan sairaasti. Sullahan oli ennen kans oma youtube kanava mutta nyt sitä ei enää löydä, koska teette tiian kanvalle kaikki videot. Mutta oisko mahdollista että sun kanavalta vois katsoa vanhoja videoita vai oletko poistanut koko kanavan niin että sitä ja videoita ei enää saa takaisin? Jos videot on vielä tallessa niin olisi ihan super kivaa katsoa niitä koska siellä on sun ja lillin ratsastuksia varmaan paremmin ja haluaisin niitäkin nähdä. Oot ehdottomasti mun lemppari bloggaaja❤ ja on tiiakin hyvä.

  VastaaPoista
 8. Voisitko tehdä bloginmuokkaukseen liittyvän postauksen tai sitten kuvien muokkaamiseen? :) ja kuinka leveä (pikseleiltään) blogisi on?

  VastaaPoista
 9. Kuka hevonen tulee sit Lanjanan tilalle? Ja ihania kuvia :D

  VastaaPoista
 10. Lillin ilmeet näissä kuvissa on mahtavia 😂💗

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.