torstai 26. toukokuuta 2016

Testissä sokerittomat karkit!

Moikka! Tällä kertaa jaan teille Cloettan kanssa yhteistyönä toteutetun postauksen, jossa vähän testaamistani uusista Läkerolin sokerittomista karkkipastilleista. Tässä vaiheessa joku voi ihmetellä miten karkit voivat olla sokerittomia. Pastillit on makeutettu mm. stevialla ja ksylitolilla. Niistä tulee todella hyvin makeutta yhdistettynä kivaan kirpeyteen. Ensimmäisenä kun sain paketin, tietämättä erityisemmin sen sisällöstä, kurkkasin takaa ravintosisällön ihan vaan koska karkeissa on pakko olla sokeria. Ei sokeria, eikä paljoa muutakaan epäterveellistä verrattuna tavallisiin pelkästä sokerista koostuviin hedelmäisiin karkkeihin, joista en itse erityisemmin ole koskaan nauttinut.  

Testasin kolmea eri makua jotka löytyvät myös kuvista. Omat suosikkini olivat ehdottomasti colan ja marjan makuiset pastillit. Lakritsi ei ollut oma suosikkini, koska en ole ikinä oikein oppinut tykkäämään sen mausta.

Parhaiten itselläni karkkipastillit ovat toimineet tilanteissa, joissa tekee mieli syödä jotain makeaa. Liekö sitten opittu tapa, sokeririippuvuus vai alhainen verensokeri siihen syynä. Pastillit pysyvät suussa pitkään ja tuovat makeutta. Jo toinen karkki saa aikaan tunteen, että on saanut tarpeeksi makeaa ja enin makeannälkä menee ohi. Karkeilla on helppo herkutella ei ehkä terveellisesti, mutta ainakin äärettömän paljon terveellisemmin mitä sokerisilla karkeilla ja suklaaherkuilla. Pastillit ovat käteviä kun ne pysyvät suussa pitkään, joten ei tule vain syömällä syötyä makeaa, vaan karkki on pakko syödä rauhassa ja nauttien.

Erityisesti viime päivinä, kun on ollut ihanan lämmintä ja hyvät auringonottokelit, on parhaana herkkuna toiminut pussillinen näitä karkkeja ja iso lasi kylmää vettä! Intagramissa löydät saman aiheisen kuvan käyttäjältäni @pinjasuomalainen
Tällä hetkellä erityisesti ehkä nuorien puolelta tulee vahvasti näkyviin "muoti-ilmiö" johon osana kuuluu tyylikkäiden salivaatteiden, lenkkareiden ja urheilun lisäksi terveelliset elämäntavat. Karkkipastillit tulevat hyvään aikaan, jos joku tunnistaa itsessään piirteitä yllättäen syntyvästä makeanhimosta ja haluaa silti pitää herkuttelun kohtuudessa.
Pussit ovat kätevän kokoisia pikkulaukkuun meneviä. Pieni koko on plussaa, kun osa karkkipusseista on nykyään niin isoja. Pussissa on sulkija, jolla saa helposti lopetettua syömisen, niin ei jää vaivaamaan aukinainen karkkipussi pöydällä :D

Oletteko itse huomanneet kyseisiä karkkeja kauppojen hyllyillä, tai oletteko jo maistaneet?

17 kommenttia:

 1. Mitä tuo sokeri tuossa karkkien päällä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ei tosiaan ole sokeria, vaan uskon että jauhe tuo kirpeyden karkkeihin kun niitä syö alussa. En osaa yhtään sanoa mitä ainetta se on :)

   Poista
 2. En ole maistanut. Mutta olen nähnyt niitä. Nyt mä sit kai päätän testaa. Syötkö paljon karkkia päivässä viikossa kuussa vai harvemmin? Hieno postaus!:)

  VastaaPoista
 3. Paljonko näissä on kaloreita?

  VastaaPoista
 4. Näyttävätpä hyvältä noi pastillit, täytyy kai maistaa! :)

  VastaaPoista
 5. Oon maistanu :) Juuri ostinkin pari pussia marjan makuisia ;)

  VastaaPoista
 6. Kysyin jo ed.postauksessa.

  Sanoi facebookissa että teet aamurutiinivideon. Oletko jo tehnyt sen kun en löytänyt sitä?

  VastaaPoista
 7. Noi on kyllä tosi hyviä, varsinkin kun ovat sokerittomia. Ostin yhden pussin noita mustia = epäilin hieman makua, mutta ne on todella hyviä!

  VastaaPoista
 8. Olen maistanut noita salmiakki ja marja pastilleja mutta en ole noita colan makuisia vielä testannut. Kannattaisi kai testata,ja olen noista marjasta ja salmiakista pitänyt joten....

  VastaaPoista
 9. Olen maistanut noita salmiakki ja marja pastilleja mutta en ole noita colan makuisia vielä testannut. Kannattaisi kai testata,ja olen noista marjasta ja salmiakista pitänyt joten....

  VastaaPoista
 10. ne colat on hyviä! :)

  VastaaPoista
 11. Innostuin noista pastilleista ja kävin ostamassa. Oikein hyvän makuisia olivat, oma suosikki niistä on se marjan makuinen:)

  VastaaPoista
 12. Harmi ku ovat niin hyviä eikä paljoa voi syödä, kun menee jo maha sekaisin noista. Johtuen juuri tuosta ksylitolista. Vielä, kun keksisivät karkkeja ilman ksylitolia.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.