lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ratsastukset ja kahlailua vedessä

Moikka! Nyt pitkästä aikaa kunnon kuvapostausta. Sini on taas innostunut ratsastamaan Lillillä kun kenttä on sulanut hyväksi ja on ihanan valoisaa iltaan asti. Sini useimmiten ratsastelee Lillillä siis vain kesäisin ja näin keväällä. Se helpottaa paljon minun työmäärää kun itse ei tarvitse aina olla ratsastamassa. Sini pystyy hyvin kävellä vaikka alkukäyntejä kentällä sillä välin kun siivoilen tallin, niin pelkästään sekin nopeuttaa tallissa käyntiä huomattavasti.
 
 
Postauksen kuvat on nyt päivältä kun aluksi Sini innostui ratsastamaan Lillillä, ja lopulta minä sitten menin Voiton samaa aikaa kun Tiia otti meistä kuvia. Sini meni aika itsenäisesti alkulämmittelyt ja samalla kun itse ratsastin annoin sille alkuun vähän vinkkejä. Sitten kun kävelin Voitolla lopussa, Sini meni Lillillä vielä laukkapuomitehtävää, jossa oli kaksi puomia ja niitä tultiin vaan suoralla pitkällä lähestymisellä kenttää ympäri.
 
 Ehkä eniten Sinillä teetti ongelmia Lillillä kaarteiden tekeminen kentän päädyissä ja uuden lähestymisen ottaminen puomille. Lilli vähän aina innostuu puomeista ja lähtee helposti lapa edellä kaarteessa oikomaan puomille. Sinillä meni helposti tasapaino kun Lillillä lähtee "alta" kaarteessa, jolloin pitäisi ratsastaa vahvasti sisäpohkeella. Tehtävä meni kuitenkin tosi hienosti molempiin suuntiin ja Lilli oli kivan virkeä ja tyytyväinen kun sai tehdä vähän oman mielen mukaan puomeille lähestymiset ja katsoa itse askelta puomeille.  


 
Menin Voitolla vaan suhteellisen kevyesti kaikki askellajit Tiian ohjeistuksella. Voitto on palailemassa saikulta ja edelleen vähän kysymysmerkki miten homma tästä jatkuu. Tällä hetkellä kuitenkin se liikkuu kivasti, vaikka välillä alussa on juminen. Tällä kertaa kun ratsastin Voitto oli heti alusta asti hyvä ja aloittelin ihan vaan käynnissä jumppailun ja otin vähän tuntumaa pitkästä aikaa Voittoon. Useimmiten kun menen Voitolla se johtuu siitä että Tiia ei itse pääse ratsastamaan. Nyt kuitenkin Tiia oli kuvaamassa ja neuvomassa joten oli kiva saada senkin näkemystä maasta katsottuna ja näin jälkeenpäin nähdä kuvia miten Voitto meni.
 
Ainakin kaikista pahiten omaan silmään pistää tälläisen talven jälkeen kun ollaan vaan köpötelty kotona enkä ole itsekään enää käynyt muilla hevosilla tunneilla oma ryhti. Katson alaspäin ja ei vaan jaksa selkälihaksilla pitää itseä suorassa. Tiiakin taisi puhua samasta asiasta omassa postauksessaan, mutta itselläni ei ole ennen ollut näin pahaa ongelmaa ja talven aikaana ryhti on vaan huonontunut hevosen selässä. Ennne vielä kävin koulutunneilla ja hevoset oli aika meneviä ja usein vähän vahvoja kädelle joten siinä sai oikeasti käyttää vatsa- ja selkälihaksia että pysyi ryhdissä. Nyt kun aktiivisin vaihe ratsastuksessa on ollut tauolla nämä vaivalla saadut lihakset on hävinnyt ja katson vielä helposti alaspäin enkä suoraan eteen.  Toivotaan että ongelma alkaa korjaantua nyt kun on vähän kireämpiä vaatteita ja pakko istua ryhdikkäästi kun pullean takin suojassa ei voi enää kyyhöttää satulassa.

 
Meillä oli tosiaan hetken aikaa aivan mahtava minijärvi pellolla (ainakin meidän ratsastajien mileestä). Pellolle yltävä tulva oli hyvä paikka viilennellä jalkoja ratsastuksen jälkeen ja hevosetkin vaikutti loppujenlopuksi ihan suhteellisen tyytyväisille kun pääsivät veteen. Lilli tapansa mukaan puhalteli kuplia ja maisteli vettä moneen kertaan. Sini oli selässä joten tällä kyseisellä kuvauskerralla se pysyi vähän taka-alalla kun otettiin Voitosta kuvia. Nyt valitettavasti meidän jalkojen kylmäys järvi on hävinnyt ojia pitkin lampeen ja enää ei voida kahlailla missään. Pellolle tullut vesi oli kyllä hauskaa, kun se oli niin kirkasta ja pohjalla oli vaan heinää. Osa kohdista oli ihan matalia, mutta kyllä parhaimmillaan koko jalka suojaan asti upposi veteen.


Ihan ensimmäisellä kerralla kun mentiin veteen hevoset oli hyvin ihmeissään ja epäileväisiä veden suhteen. Molemmat on vähän hienostelijoita ja mieluummin kiertää vetiset kohdat. Lopulta sitten Voiton johdolla useimmiten selvitään veteen asti. Kun kuvia otettiin oltiin jo monena päivänä käyty kahlaamassa vedessä, joten homma oli tuttua ja Sinikin selvisi hyvin Lillin kanssa.


Olisipa meillä aina myös kesäisin kotona hevosille kahluupaikka. Omassa rannassa ei voida kahluuttaa niitä, kun lähes tulkoon aina itse uidaan rannalla joten ei ole kiva jos hevoset on käynyt siellä ensin. Onko teillä tallilla mahdollisuus kahluuttaa tai jopa uittaa hevosia? Suunnitteilla on ollut että tehdään hevosille oma uittopaikka, mutta vielä ei olla päästy sinne asti :D

19 kommenttia:

 1. How wonderful finally it is possible in your region to have a ride! Love the beautiful pictures <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus. Oot vaan niin taivaan lahja❤. Oot niin kaunis,nätti❤. Lisää tämmösii❤

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania kuvia <3 <3 Ja nätit hepat :) Kiva toi kahlauspaikka, vaikka olikin vaan väliaikainen. Täällä päin ei ole oikein mahdollisuuksia uittaa/kahlauttaa hevosia edes kesällä, kun lähin ranta on niin kaukana :/ Mutta olisi se upeeta kyllä! Varsinkin hellepäivinä kaipaisi kovasti uittopaikkaa...

  VastaaPoista
 4. Mikä Lillin säkä on? varmasti mainittu monesti mutta en löytänyt mistään :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus :) Kuinka vanha Sini on?

  VastaaPoista
 6. Onko voitolla uusi satula?

  VastaaPoista
 7. Minkä pituinen Sini on? Hyvin menee Lillillä :3

  VastaaPoista
 8. Pahoittelen ettei liity aiheeseen mutta aattelin kysyä sun mielipidettä, että kuinka korkeaa estettä viitsisi hypätä koulusatulalla maximissaan? Ja kiva postaus :)! Ps. kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vastaan Pinjan puolesta. Yleensä koulu satulan max korkeus hyppäykseen on n. 50cm-60cm.

   Poista
 9. Tallin, jossa käymme, lähellä on ainakin yksi uittopaikka, jossa joskus kesäisin käymme uittamassa hevosia. Ihan tosi mukavaa ja varsinkin kuumana kesäpäivänä se viilentää!

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus Pinja! Ja meidän tallilla missä käyn tunneilla niin on ihan oma uittopaikka ja siellä on ihana käydä kesällä. Lilli on ihana,ja Vote!😍

  VastaaPoista
 11. Moikka! Tosi ihana blogi sulla ja ihanat hepat:) millä muokkaat yleensä kuvia? Esitänne blogiin ja instagramiin

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia ja sopivasti tekstiä :D :D

  VastaaPoista
 13. TEHKÄÄ PALJON MYDAYTA JA VIDEOPOSTAUKSII KESÄL SEMMOSII MITÄ TEITTE 2014!!!

  VastaaPoista
 14. Millon teet uuden postauksen

  VastaaPoista
 15. sä ja Sini näytätte upeilta hevosienne selässä,mutta halusin kysyä että kuinka vanha Sini on?

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.