keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Paluu talvilomalta - keväisiä kuulumisia

10 päivän tauko blogin parista, kuvattiin sentään yksi video ja olen ottanut kuvia eli vielä ei olla ihan lopettamassa koko bloggaamista. Videon Voiton juoksutuksesta voit katsoa täältä, alussa hetken Tiia hoitaa kuvaamisen, mutta sitten minä siirryn selostajan paikalle eli käykäähän katsomassa jos ette ole vielä huomanneet videota Tiian blogista!
 
Meillä alkaa kevät myös pikkuhiljaa tulla ja lämpimien kelien ja sateiden myötä kenttä alkaa olla lähes kokonaan sulanut ja jopa kuiva. Toisella pitkällä sivulla on vielä muutamia lammikkoja ja vetisempiä kohtia, kun maa on vielä syvältä putkien luota jäättä. Pinta on kuitenkin hyvä ja on kyllä ollut ihana ratsastaa pitkästä aikaa kentällä ihan kunnolla. Harmillisesti meidän lana on vaan tällä hetkellä lumikinosten alla, joten vielä ei päästä lanailemaan pohjaa.
 
Lilli on kyllä ollut ihan erilainen ratsastaa, huomaa pitkän tauon ja lähes koko talven kestäneen kevyemmän pätkän, kun ei olla päästy kunnolla kentällä työskentelemään ja sen kyllä huomaa kaikessa. Lillillä on vähän huono kunto, se hengästyy jo ihan perus pidemmästä laukka ja ravityöskentelystä, mutta nyt tästä suunta on vaan eteenpäin ja pikkuhiljaa taas palataan normaaliin kesäkuntoon myös Lillin osalta.


Ihanan lämmintä ja suurin osa lumistakin alkaa olla jo sulanut teiltä ja pihasta, tällä hetkellä sataa, mutta tässä on ollut paljon myös päiviä kun on ollut tosi aurinkoista ja lämmintä. Hevoset tai itseasiassa vaan Voitto on jopa lepäillyt makuultaan aurinkoisina päivinä hiekalla. Lilli alkaa nukkumaan todennäköisesti makuullaan sitten kun vasta oikeasti on lämmintä.
 
 
Pistin myös Sinille, kun se ratsasti Lillillä tässä muutama päivä sitten puomeja, joista Lilli innostui yllättävän paljon. Kiva huomata että Lillikin oli ihan innoissaan muutamasta laukkapuomista ja ehkä tässä pienen kunnon kohotuksen ja taivuttelujen jälkeen päästään hyppäämään. Talvella kaikki ravi ja laukkapuomien tehtävät on oikeastaan hoitanut hanki, jossa hevoset on saaneet tosissaan nostella jalkoja ja vähän laajentaa rajoittuneita liikeratojaan.

Hevosien tarhassa on myös tehty kunnon kevät uudistuksia, siivoiltiin tarha talven jäljiltä tässä yksi päivä ihan kunnolla ja koko hommaan menikin aikaa. Nyt vanhan hiekan päälle joka oli jo tiivistynyt tuotiin pari rekallista uutta ihanan kuohkeaa hiekkaa. Alapuolella kuva tarhan pohjasta. Hevoset on myös koko kesän syönyt tosi hyvin kuusia, mäntyjä ja puiden oksia kun muuta tuoretta ei ole saatavilla. Niillä menee kivasti aika oksien ja pienten puiden kanssa puuhastellessa päivisin.
 
Tälläkin hetkellä hevsoilla on kaksi ihanan vihreää ja raikasta havupuuta tarhassa joita ne syö ahkerasti. Tarha meinaa olla myös vähän tylsä ja tasainen hiekkakenttä, mutta puut tuo kivoja esteitä ja toimii  "sisustuksen" tarhassa. Talvellahan hevosilla oli myös tarhassa lumikasa, jonka ympärillä niille tuotiin aina heinät ja kasaan saattoi nojata myös kaadettuja puita.
 
Hevoset taisi vierastaa uutta täysin puhdasta hiekkaa vähän alkuun, kun Lillikin seisoi vanhalla hiekalla mieluummin vähän mutaisessa kohdassa jossa ne ei koskaan ennen halunneet olla tässä yksi päivä, vaikka uutta ihanaa kuivaa ja pehmeää hiekkaakin oli tarjolla. Kesäisin on kyllä super helppo pitää tarhat hyvässä kunnossa. Hiekalta on niin helppo siivota lannat  pois ja hevosten kaviot pysyy hyvänä kun niiden ei tarvitse seistä mudassa pitkiä päiviä.


Nyt myös alkaa pikkuhiljaa pahin kiire ja stressi koulun suhteen helpottaa ja koeviikko sekä bilsan yo-kirjotukset on ohi. Niistä lisää myöhemmin. Nyt pitää taas alkaa vähän aktiivisemmin kun 10 päivän välein päivitellä blogia. Ihanaa myös kun on niin valoisaa pitkälle iltaan asti, niin ehtii käydä tallissa ennen pimeää.
 
Huomenna on vapaapäivä koulusta ja oikeastaan koko loppuviikkona minulla ei ole mitään kunnollista koulua, joten katsotaan saisinko kuvailtua videota tai otettua lisää kuvia postauksiin.  

20 kommenttia:

 1. Olis tosi kiva jos tekisit videon sun perus talli päivästäsi:-) Niinku tavallaan my day mutta vaan hevosten kans siihen tulis niinku aamutalli päivätälli tai mikä liekään ja sit iltatalli:) toivottavasti pystyt toteuttamaan. Ja sit kans toivekuva postaus olis kiva:) ja sit tallin esittely tai varusteiden esittely. Siinä tuli aika paljo:D

  VastaaPoista
 2. Voitko joskus kuvata ihan vaan sinun ja Tiian ratsastuksista yms. ( siis vähän pidempi video, kuin 10 min )

  VastaaPoista
 3. Noi kuvat on ihan ku jonku ammattilaisen ottamia :3 ❤️

  VastaaPoista
 4. Nykyään nää postaukset on vaan tätä "ratsastelin Lillin meni kivasti" ja loppu postaus selostusta SÄÄSTÄ ... : ' D no ei se oo hullu joka kirjoittaa vaan joka lukee

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia, varsinkin toi missä on noi koivut ja ilta-aurinko paistaa!! :o :D Video Voiton juoksutuksesta oli superkiva!

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus!Ihania kuvia taas jälleen:)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja kuvia! Mekin ollaan siivoiltu tarha ja kyllä tuli puhdasta. Video voiton juoksutuksesta oli tosi kiva!

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus. Tuo hymyn huulille kun lukee sun postauksii. Oot paras. Ja kaunein❤💋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainii. Ja katoin sen Voiton juoksutus videon. Se on PARAS KERRO TIIALLE TERVEISII. JA LILLILLE JA VOITOLLE. JA SINILLE❤💋

   Poista
 9. Nättejä kuvia oli minustakin. Nyt mua rupesi kiinnostamaan että mistä te hankitte sinne teidän tarhaan uutta hiekkaa, joten voisitko kertoa että mistä hankitte sen ja paljon maksoi?? �� Ja olen katsonut ton voiton juoksutus videon se oli tosi hieno/kiva/mukava/hauska yms..��������

  VastaaPoista
 10. Kuvaa ihmeessä joku video, kun siitä sie jo mainitsitkin tossa loppu tekstissä...������❤️

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia!

  ja lisää uusimman videon tapaisia videoita

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva postaus,ja Lilli on ihana!💕

  VastaaPoista
 13. tee joku myday!:) sellasia ois taas kiva nähdä enemmän:)

  VastaaPoista
 14. Tuolla lukee että hevoset on syöny KESÄN niitä havuja :) Mutta kiva postaus!

  VastaaPoista
 15. Ihanii kuvii.ja kiva postaus.nii minäkin tykkään pitkistä videoista.

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Hei pinja.oisko teillä yli määräsiä jalka suojia&loimia?ostaisin
  Kiitos jo etu käteen ku vastasit.
  Ps:rapsutukset lillille&votelle

  VastaaPoista
 18. Hei pinja.oisko teillä yli määräsiä jalka suojia&loimia?ostaisin
  Kiitos jo etu käteen ku vastasit.
  Ps:rapsutukset lillille&votelle

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.