perjantai 4. maaliskuuta 2016

Omat suosikkini Netflixistä


Haluan jakaa myös teille lukijoille omia suosikkejani Netflixistä. Sarjat löytyy kyllä varmasti muualtakin, mutta meillä on ollut jo vuosia käytössä sama kyseinen sovellus, johon tulee jatkuvasti uusia sarjoja ja elokuvia. Jossain vaiheessa on aina välejä kun tuntuu että kaikki itseäni kiinnostavat on jo katsottu, mutta sitten tulee uusia tai löydän jotain hyvää katsottavaa.

Monesti aina kuvauksen tai kansikuvan perusteella sarja tai elokuva näyttää ihan surkealle, mutta sitten kun sitä alkaa katsomaan mieli muuttuu täysin. Suurin osa omista suosikeistani onkin rikossarjoja joissa on sopivasti jännitystä ja monimutkaisia juonia.
Viimeaikoina olen myös käyttänyt hyväksi ohjelmien kuuntelua englanniksi, sekä joihinkin on mahdollista laittaa englanniksi tekstitys tutun ja turvallisen suomen sijaan. Tällä hetkellä katson sarjaa jossa on niin paljon erityylistä termistöä ja sanoja jotka eivät kuulu omaan sanavarastooni, joten olen joutunut käyttämään suomen tekstitystä jotta pysyn kärryillä.

Jos alkaisin listata kaikkia omia suosikkejani, lista olisi loputon, mutta nyt muutama erityisen hyvä mihin itse olen törmännyt. Meillä alkoi myös nyt hiihtoloma, tässä vinkkejä jos kaipaa jotain kivaa katsottavaa lomaksi:
Open Heart
Katsoin kyseisen sarjan ihan lähiaikoina, se kertoo tytöstä joka yrittää etsiä kadonnutta isää ja ratkaista mysteeriä samalla toimimalla ehdonalaisena töissä Open Heart sairaalassa. Sairaala, tytön vanhemmat ja isä liittyvät toisiinsa, mutta sarja loppui harmillisesti kesken ennen paljastusta mitä kadonneelle isälle oli todellisuudessa käynyt.
Major Crimes
Tätä rikossarjaa katson parhaillaan ja ei voi sanoa kun ihan älyttömän koukuttava! Alussa on aina joku rikos tai tapahtuma jota sitten ryhmä alkaa selvittää. Juoni on aina tosi monimutkainen, joten vaatii ihan erillistä keskittymistä pysyä henkilöistä selvillä.
The100
Kaverin vinkistä aloin vähän epäillen katsoa, mutta sarja osottautui tosi hyväksi. Muistan kun olen monesti katsonut kansikuvaa ja lukenut esittelyä tästä, mutta ikinä en alkanut katsomaan kun ei vaikuttanut niiden välityksellä yhtä hyväksi mitä todellisuudessa on. The100 nimi tulee sadan hengen joukosta nuoria rikollisia jotka lähetetään maapallolle ydinsodan ja sen tuhoamisen jälkeen tutkimaan onko maapallo enää elinkelpoinen. Nuorten päästyä maapallolle alkaa selvitä asioita miten maa on muuttunut ja samaa aikaa avaruudessa oleva tukikohta ja loput kansalaiset yrittävät päästä monen käänteen jälkeen myös maapallolle turvaan hapen ollessa vähissä aluksessa.
Elementary
Myöskin aika perinteinen rikosten selvittely sarja, jossa vähän omalaatuinen ja sarjasta kiinnostavan tekevä päähenkilö tukihenkilön kanssa alkaa selvittää tapahtumia. Esittelyssä kuvataan miten sarja on moderni versio salapoliisi Sherlock Holmesista, ja ehkä itseni eniten sai kiinnostumaan juurikin vähän omalaatuinen päähenkilö, jolla on erityinen kyky tutkia ja yhdistää asioita rikospaikoilla.
Skins
Skins on tosi erityylinen sarja mitä lähes kaikki muut katsomani ja myös tämän listan sarjat. Sarja kertoo porukasta nuoria perinteisiä koululaisista ja heidän elämästään kaiken näköisten ongelmien kanssa. Jaksoja oli myös paljon ja kaikissa ehti tapahtua, vaikka ehkä kuvailun perusteella voikin kuulostaa tylsälle, itse tykkäsin Skinssistä paljon.
Scorpion
Hakkerinero ryhmänsä kanssa palkataan tutkimaan koko maata uhkaavia rikoksia. Jossain vaiheessa alkoi vähän tympimään jakso toisensa jälkeen, kun aina lähellä piti tilanteet saatiin pelastettua viimeisillä sekunneilla. Muuten sarja oli kyllä loistava ja erikoinen nerojen muodostama ryhmä teki siitä erilaisen mitä muut saman tyyliset rikossarjat.
Make it or break it
Joukossa on myös muutama ei rikoksiin liittyvä sarja :D Make it or break it kertoo nuorista jotka harrastaa ja kisaa voimistelua huipputasolla. Jaksot kertoo heidän paineistaan eliitti voimistelusalilla, uudesta tytöstä joka tulee sekoittamaan piirit ja erilaisista ihmissuhteista. Muiden sarjojen rinnalla tämä tuntui myös kivalle vaihtelulle ja jäi erityisesti mieleen kevyenä mutta kiinnostavana katseltavana.
Dexter
Rikospaikan veriroiskeiden tutkijasta kertova sarja, jossa lopulta päähenkilö itse osoittautuu pahemman luokan rikolliseksi. Jaksot oli välillä osittain vähän "ikäviä" kaikkine verineen ja rikoksineen, mutta tosi koukuttava ja kiinnostava sarja.
Lie to me - Paljastavat Valheet
Tässäkin aika omalaatuinen päähenkilö selvittää rikoksia ja tapahtumia tutkimalla ja lukemalla ihmisten eleitä ja käytöstä. En tiedä onko osa tai edes mikään sarjassa olevista hienoista eleiden lukemisesta totta, mutta todella mukaansa tempaava sarja!
Reign - Valtiatar
Ihana, vanhaan aikaan sijoittuva sarja, jossa seurataan Skotlannin lapsikunigattaren Maryn elämää. Sarja tuli jossain vaiheessa myös tv:stä josta seurattiin sitä parhaamme mukaan. Ehkä paras ei nykyaikaan sijoittuva sarja mitä olen ikinä katsonut. Päähenkilöt, mekot, linnat ja kaikki on niin hienoja ja juoni on mielenkiintoinen!
Tässä nyt oli omat vähän erikoisemmat suosikkini, oletteko katsoneet samoja sarjoja? Vinkatkaa myös hyviä uusia sarjoja jotta saan itsekin vähän laajennettua omia suosikkejani, kun tällä hetkellä suurin osa alkaa olla perinteisiä rikossarjoja.

39 kommenttia:

 1. Minun on pitänyt katsoa jo pitkään, mm. Make it or break it ja Valtiatar, ehkä nyt loman alkaessa voisin katsoa ne. Olet varmaankin katsonut jo Vampyyripäiväkirjat ja muut selliset mitä monet ovat katsoneet, mutta voisin suositella Jessica Jonesia ja Carrien päiväkirjat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessica Jonesia en ole katsonut mutta Carrien päiväkirjat olen ja tykkäsin kovasti myös! :)

   Poista
 2. Mulla on ollu Netflix n. 5kk ja oon kattonu Valehtelevat viettelijät, White collar (suosittelen! ihan huippu rikossarja ja ripaus huumoriakin mukana :D), The secret life of the american teenager ja nyt katon vampyyripäiväkirjojen vitoskautta josta tuli 5. kausi netflixiin tiistaina ja sivussa carrien päiväkirjoja. ton scorpionin ajattelin katsoa seuraavaksi läpi, vaikutti niin jännittävältä kun katoin pari kk sitte telkasta kakkoskauden jaksoa!
  Suosittelen kovasti tota white collaria, jos et oo vielä katsonu!
  Mukavaa kevättä ja hiihtolomaa!
  Katsotko muuten ollenkaan leffoja vai ootko 100% sarjaihminen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja olen katsonut tuo kaikki mitä mainitsit, itsekin tykkäsin White Collarista. Enimmäkseen tulee katsottua sarjoja, kun kaikki hyvät elokuvat on jo nähnyt...

   Poista
 3. Rikossarjojen ystävä täälläkin! Suosittelen ehdottomasti sarjaa Miss Fisherin murhamysteerit (Miss Fisher's Murder Mysteries). Siinä on paljon samaa kuin Elementaryssä, mutta 1920-luvulle sijoittuvana vaatteet, maisemat ja arvomaailmat ovat aivan uskomattoman ihania. Koukutus on takuuvarma, mutta onneksi tuotantokausia on vain kolme. Ne loppuvat nopeasti, aivan liian nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Katson itsekin tällä hetkellä Make it or break it - sarjaa, olen jo jäänyt siihen ihan koukkuun!

  VastaaPoista
 5. Kun kerran rikossarjoista tykkäät niin suosittelen ehdottomasti Monkia! Sitä ei taida netflixistä löytyä mutta muualta netistä ja tv:stäkin taitaa tällä hetkellä tulla. Päähenkilönä on siis etsivä Monk joka on ex-poliisi, mutta joutuu jättämään työnsä kesken vaimonsa kuoleman ja siitä seuraavien pakko-oireiden takia. Hän osaa selvittää rikolliset ihan uskomattomalla päättelykyvyllään ja sarja on tosi hauska ja jännittävä. Ainoa rikos mitä Monk ei ole pystynyt ratkaisemaan on vaimonsa murhaaja, mutta sekin selviää vikoissa jaksoissa. Joka jaksossa tapahtuu siis rikos, jota selvitetään ja samalla tapahtuu kaikkea muutakin:)

  VastaaPoista
 6. Ootko katsonut Pakoa (Prison Break)? Ykköskausi on nerokas ja parhain koskaan, loppukausista ei sitten tarvitsekaan puhua... mutta kaudet 1 ja ehkä 2 on parhaat ikinä:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen! Olen samaa mieltä että loppua kohti taso vähän laski mutta kaikki alkupään jaksot oli hyviä :)

   Poista
 7. Minkä niminen on tämä netflix sarja jota katsot tässä videossa linkki on tässä: https://www.youtube.com/watch?v=kOCBVibHf6I

  Ja jossa se netflix sarja vilahtaa niin ihan lopussa? mikä ton nimi on? Toivottavasti muistat!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa heti videolla näkyi jo nimi, mutta sarja joka näkyy vähän joka välissä videolla on The100 :)

   Poista
 8. Onko teiltä tulossa videopostausta nyt viikon aikana varmaan teilläkin on loma tällä hetkellä? Vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa onko tulossa, mutta koko ensi viikko on lomaa :)

   Poista
 9. Tykkään katsoa rikossarjoja ja tykkään myös hirmuisesti scifi-sarjoista ja leffoista. Jos jossain vaiheessa löytyy ylimäärästä aikaa niin suosittelen katsomaan Netflixistä Continuum sarjaa; rikos-sarja jossa sekoittuu nykyaika ja tulevaisuus ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos vinkistä, pitää lisätä omalle listalle :)

   Poista
 10. Toi the 100 on kyllä ihan paras sarja! Mua vaan harmittaa ku Netflixissä on vaan eka kausi, siitä tulee tällä hetkellä kolmas kausi ulkomailla... Ja sain tästä hyviä vinkkejä mitä katsoa seuraavaksi, itsekin oon kova rikossarjojen fani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tuli uusia vinkkejä! Ehkä sitten jossain vaiheessa uudet kaudet tulee myös Netflixiin niin pääsisi katsomaan :D

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Ootko jo katsonut Mentalistin? Ite oon jäänny ihan koukkuun:D Muuten,luetteko te teidän YouTube videoiden kommentteja,vaikka ette niihin vastaakkaan?:) Voisitteko tehdä Tiian kanssa videopostauksen?:) Kiva postaus :)Näitä tämmösiä on kiva lukea vaikka itsellä ei netflixiä olekaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan vastailla tai lueta videoiden kommentteja YouTubessa, pelkästään täällä blogin puolella. Nimi ei ainakaan kuulosta tutulle, eli en ole tainnut katsoa :D

   Poista
 14. Ehdottomasti paras sarja on pretty litle liars! Kannattaa katsoa ellet ole sitä jo tehnyt:)

  VastaaPoista
 15. Kiitos sarjavinkeistä! :) Mä en itse ole suuri rikossarjojen ystävä, vaikka osa niistä on kyllä munkin makuun sopivia. Katson mieluiten historiallisia tai fantasiasarjoja. Olen huomannut saman mitä sinäkin, että kansikuva tai esittely saattavat olla vähän "luotaantyöntäviä" (tai eivät kuvaa sarjaa kunnolla), mutta kun sarjaa alkaa katsoa niin se onkin yllättävän hyvä :D

  Tällä hetkellä lempisarjani taitaa olla Once Upon A Time - Olipa kerran. Se on fantasiasarja, jossa on myös huumoria ja romantiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En missään vaiheessa edes huomannut että lähes kaikki katsomani sarjat on tuolta rikos kategoriasta, mutta ehkä sitten olen vain ajautunut katsomaan tuon tyylisiä sarjoja kun niitä on niin paljon hyviä :D

   Poista
 16. Itsellä paljon samoja suosikkeja, kun sulla! Hyvä rikossarja netflixissä, jota et tuossa maininnut on ehdottomasti Bones, mutta muita ei rikosaiheisia hyviä on esim. tietty nää ihan basicit niinku Vampyyripäiväkirjat, Pretty little liars ja Teen wolf. Tietty jos ne on tultu jo nähtyä tai ei muuten vaan kiinnosta niin itse oon tykännyt myös sarjoista Shameless U.S., Merlin, The Fosters ja New Girl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan olen katsonut, mutta tuota Bones sarjaa pitäisi kokeilla kun olen monesti nähnyt sen siellä ja meinannut jo aloittaakin :)

   Poista
 17. Itse olen ihan pihkassa PLL:ään eli siis Pretty Little Liars. PS. Oot toosi tosi kaunis!
  Kannattaa katsoa PLL:ää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) Olen katsonut jo kaikki PLL:n kaudet ja oli kyllä hyvä!

   Poista
 18. Ootko kattony Syke sarjaa? Nyt on tulossa 3 kausi. 1-2 kaudet on yleareenassa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 19. Ootko kattony Syke sarjaa? Nyt on tulossa 3 kausi. 1-2 kaudet on yleareenassa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 20. Wallander ja Downton Abbey!!

  VastaaPoista
 21. Juu suosittelen kans Sykettä :) Ja ite katon Netflixistä mm: 24, Gossip Girl, Shadowhunters:) Ja suosittelen noita muillekin :)

  VastaaPoista
 22. Jos tykkäät tollasista rikossarjoista nii voisit tykätä myös Gracelandista. Siinä on FBI-agentteja jotka ottaa kiinni kaikkia huumetyyppejä ja itse myös soluttautuu niihin jengeihin jne. Eka kausi pyörii useampien rikosten ympärillä, mut toka kausi oikeestaan vaan yhden (siks se on tylsempi kausi).

  VastaaPoista
 23. Valtiattarestahan 3. tuottari tulee juuri nyt avalta;)
  Ja itse suosittelen perus frendejä ja Ensisilmäyksellä (How I met your mother) sekä the Originals -sarjaa joka taitaa olla spinoff vampyyripäiväkirjoista, mutta tykkään siitä enenmän!

  VastaaPoista
 24. Minä en löydä tuota skins sarjaa netfixistä :(

  VastaaPoista
 25. Ootko kattonnut cuoanticoa? En osaa kirjottaa sitä. Mut se on poliisi sarja.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.