sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ensimmäiset talviset kuvat Lillistä

Moikka! Lumi on tuonut tullessaan paljon iloa, mutta myös ongelmia hevosten kanssa. Viime kengityksessä onneksi laitettiin jo hokit hevosille kaikkiin jalkoihin. Nyt ongelmana on enää, että niillä ei ole tilsakumeja. Lillillä on etujaloissa vielä rengaskengät, joihin tilsat tarttuu erityisen hyvin eikä lähde pois millään. 

Viikonlopun ratsastukset on jäänyt olemattomaksi. Olen joutunut liikuttamaan Lilliä vaan tiellä, jossa ei ole lunta ja hiekkaa, joka voisi paakkuuntua kavion pohjaan. Toivotaan nyt että tulee kunnolla pakkasta, niin kostea lumi ei enää tartu kavioon, tai että lumet sulaa pois. Itse en kyllä toivo että lumet enää lähtee, mutta hevosten kannalta se olisi parempi. Onneksi osattiin ennen lumien tuloa varautua ja liikutin Lilliä kunnolla viime viikolla, kun kenttä oli pehmeä ja sula. 

Nyt kuitenkin kuvia, kun kävin kävelemässä ja vähän juoksemassa Lillin kanssa tiellä, että se saa liikuttua enemmänkin kun tarhassa kävely. En ymmärrä miten tiellä, jossa on ehkä sentti lunta voi tulla niin pahat tilsat. Otin kaviokoukun mukaan ja jouduin ehkä yli kymmenen kertaa ottaa tilsoja pois matkalla.


Ihan sattumalta Lillin uutta loimea ostettaessa ainoa värivaihtoehto oli violetti, kotona vasta huomasin että Spooksin paksu toppatakki on juuri samaa väriä. Lillin Eskadronin naru on myös ihan samaa violettia sävyä.


Tänäkään talvena ei aleta klippaamaan Lilliä, koska omalla ulkokentällä on tosi ikävä mennä klipatulla hevosella aina loimet päällä. Jos olisi maneesi niin asia olisi täysin eri. Ei myöskään aiota mitenkään erityisemmin käydä treenaamassa, että hiestä ja paksusta karvasta tulisi kuljettamisen myötä ongelma. Olisi kyllä paljon helpompaa ilman Lillin paksua talvikarvaa, mutta toisaalta kivempi kun voi loimittaa niin paljon vähemmän.


En tiedä olenko blogissa vielä maininnut, mutta Lillin viikko-ohjelmaan nykyään kuuluu myös Einarin ja Nerean meidän serkkujen "ratsastuskoulu" päivä. Pikkuiset menee Lillillä yhteensä vaihdellen tunnin ajan, käyntiä, ravia ja joskus laukkaa. Lillille tekee tosi hyvää pitkä ja kevyt liikutus tunnin ajan, varsinkin kun selässä on niin kevyet lapset. Kiva myös opettaa niin innokkaita oppilaita, Nerea on mennyt nyt vasta tosi vähän Lillillä, mutta osaa jo ravata ja laukata ihan sujuvasti taluttajan kanssa.

Millaisia hevos postauksia toivotte blogiin? Kiinnostaako ihan vaan kuvat ja perus ratsastus kuulumiset? Tuntuu että nykyään tosi tylsä itse kirjoittaa postauksia, joissa ei varsinaisesti ole mitään teemaa, kun ennen postaukset aina käsittelivät valmennuksia, kisoja yms.  Postauksessa saattaa taas lukea, että kirjoittaja on Tiia. Johtuu vaan siitä, että oma koneeni on tällä hetkellä vähän vajaa toimintainen, enkä pysty muokkaamaan sillä kuvia tai mitään.

39 kommenttia:

 1. Tilsat saa kaviokoukkua paremmin irti, esim. kivellä/ puisella vasaralla yms. Kun niillä kopsauttaa kavioon putoaa tilsa yleensä itsestään pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaviokoukku kaikista kivoin hevoselle kun ei hakata niin kovasti vaan varovasti otetaan koukulla, ollaan myös onnistuttu terävällä reunalla tekemään haava Lillin kavion viereen, niin kaviokoukku kätevin meidän käyttöön. Vielä jos mennään maastoon tai pidemmälle, niin vasara vähän painava kantaa mukana :D

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, ja itse ainakin tykkään lukea niitä tavallisempiakin liikutuspostauksia=D

  VastaaPoista
 3. Itse tykkään näistä ihan perus kuulumispostauksista. Olisi kiva jos kuvat olisi vähän eri paikoista otettua kub tuntuu siltä että kuvissa on aina sama tausta. Millon tulee hihs ostosten esittelyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa että tän postauksen kuvatausta on kiva!

   Poista
  2. Ollaan meillä kotona ja siellä nyt taustat on yleensä saman tyylisiä, jos vuodenaika ei vaihdu, jonka varmaan ymmärrät :D Ja kentällä aina tulee samalla taustalla, jos otetaan kuvia...

   Poista
 4. Moi! Ihana postaus. Mitä satulaaa käytät tai suitsija ja suojija ja loimja ja suojia. Mut mydey ois kiva. Ja tää blogi on ihana. Kuinka paljon Liilli ihmettelee lunta vai ihmettelekse yhtään. Mun tamma ihmettelee. Hyvä et ei tiputtanu seläst tänään. Hyvää joulun odotusta.

  VastaaPoista
 5. Myday ois kivasellane puhelimella siististi kuvattu ja muokartu myday. Ja noissa kuvissa näyttää että olisit laihtunut ihan sikana:D

  VastaaPoista
 6. Miten ois, tuli mieleen Tiian friend tagista että voisitko itse toteuttaa jotain samantyylistä kavereitten kanssa? :) My daytkin on aina kivoja.
  Muuten tiedätkö jo mitä aiot tehdä lukion jälkeen? Onko sullakin tavoitteena lääkis tmv kun luet ainakin biologiaa ja fysiikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole varmaa mikään enkä oikein itsekkään tiedä, mutta fysiikka, biologia, matikka ja kemia on pitkänä :)

   Poista
 7. Asuuko Nerea ja Einar nykyään suomessa :) ?

  VastaaPoista
 8. Meillä ainakin toimii rengaskenkäisellä ponilla kun kynttilän steariinilla "vahaa" kavion ja kengän sisäsivut:)

  VastaaPoista
 9. Ihan mikä vain lillistä kiinnostaa sata kertaa enemmän kuin esimerkiksi joku livbox :) kertoile vaikka sen päivistä, ota edes jonkinnäköisiä ratsastuskuvia, perus video tallissa hääräilystä, lillin päivä samaan tapaan kuin Tiia joskus teki, loimituspostaus, miten Lillin ruokavalio on muuttunut treeniajoista, omia tallivinkkejä esim onko sulla jokin aikaasäästävä varustustapa, oma ratsastustulevaisuutesi, mieleenpainuvimmat hetket lillin kanssa, you name it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta taas sitten jotain kiinnostaa enemmän se livbox ku joku lilli ;)

   Poista
  2. Valitettavasti en voi toteuttaa jokaisen toivetta ja yksittäinen lukija voi olla täysin eri mieltä kun toiset. Teen postauksia siis kaikista aiheista ja mikä nyt itseäni sillä hetkellä kiinnostaa yms. :)

   Poista
 10. Ihan oon tykännyt noista lifestylepostauksistakin!

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva postaus ja ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
 12. Tosi kivan värinen tuo Lillin loimi ja sopii kyllä hyvin tohon takkiin!
  Mistä muuten otatte Tiian kanssa yleensä musiikit videoihin( esim videopostauksiin yms.)? Kun itse pitäis löytää jotain musiikkeja videoille, niin tiiätkö mistä saisi jotain hyviä ilmaiseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YouTuben äänikirjastosta löytyy, kannattaa sieltä lukea ohjeet mitä saa käyttää yms. :)

   Poista
 13. Pinja voisitko taas tehdä joulukalenterin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiian blogissa siitä juttua. Ne ei tee koska ideat ja aika loppu.. ja koulussa on kiireitä..

   Poista
 14. Tallivideot ja Nerean ja Einarin kanssa videota tai ihan mitä vaan talliviedoita. Niitä on niin kiva katsella.

  VastaaPoista
 15. ois kiva katella enemmän nerean ja einarin kanssa tehtyjä videopostauksia. kuvatkin on ihan kivoja mutta itse tykkään videoista. Perus tallivideopostaukset ja varsinkin nerean ja einarin kanssa tehdyt on kivoja. Joten lisää videopostauksia Nerean ja Einarin kanssa:)

  VastaaPoista
 16. Haluisin videoo ja kuvia Nerean ja Einarin ratsastuksista :)
  - Laura

  VastaaPoista
 17. Minäkin haluaisin postauksia Nerean ja Einarin ratsastuksista. :)

  VastaaPoista
 18. Millon teette tiian kanssa Helsingin ja hihs:n ostokset? kerro menkoista

  VastaaPoista
 19. Heippa! Haastan sut tekemään menkoista ja muutenkin murrosiän vaiheista videon Tiian kanssa!

  VastaaPoista
 20. Nerean ja Einarin kanssa pitkä videopostaus ratsastuksesta!

  VastaaPoista
 21. Moro! Haastan sinut tekemään menkoista ja muista murrosiän vaiheista videon tai postauksen tiian kanssa-

  VastaaPoista
 22. ihan tälläiset kuulumis postaukset on tosi kivaa luettavaa kun on paljon talvisia ihania kuvia ja teksiä sopivasti��

  VastaaPoista
 23. Ihana postaus ja tämmöset ihan kuulumis postaukset on tosi kivoja niinkun sun kaikki postaukset on mun mielensä tosi mukavaa luetta vaa!(:

  VastaaPoista
 24. Kiva postaus! Olisi tosi kiva jos voisit tehdä postauksen siitä miltä sinun tulevaisuus ratsastuksen kannalta näyttää:) että meinaatko kisailla yms.

  VastaaPoista
 25. Moi Pinja mä tykkään kaikista teijän videoista eniten talli videoista missä Lilli ja Voittokin on oot tosi nätti!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.