torstai 13. elokuuta 2015

Takaisin töihin ja kouluun


Nimittäin tänään oli minun ensimmäinen koulupäivä ja eilen oli Lillin ensimmäinen kunnon "työ" päivä viikon lomailun jälkeen. Edellisestä postauksesta löydät lisää tietoa viikon ratsastustauosta. Lilli saa palata nyt piikityksen jälkeen rauhassa, mutta silti lyhyessä ajassa takaisin hommiin. Tavoite on nyt pari päivää hölkkäillä kevyesti yhden kävelypäivän jälkeen, ja siitä jatkaa lähes normaalia liikutusta ja asteittain lisätä rasitusta. 

En itse saa vieläkään ratsastaa, vaikka en kättä enää pidäkään kantositeessä.  Käytän sitä edelleen vähän puoli tehoisesti, enkä saa taivuttaa ääriasentoihin ja vältän äkillisiä nykäyksiä mihinkään suuntaan. Kohta on onneksi magneettikuvaus ja lääkärin arvio, niin alkaa selvitä millon pääsee kuukauden tauon jälkeen takaisin satulaan. Sini on onneksi hoitanut Lillin liikutuksen tosi hyvin ja Tiia on sitten vaan parin päivän välein mennyt sillä kunnolla ja ratsastanut vähän kuriin.
Hevoset on kyllä nauttinut nyt lomasta, ja niillä on tehty pihan ja tallin väliin väliaikaisia laitumia hyvälle pihanurmikolle, jossa ne on syönyt ehkä vähän liikaakin. Lillin maha alkaa taas muistuttaa uhkaavasti palloa, joka pitäisi tästä pikkuhiljaa saada sulateltua pois, kun liikutusta lisätään :D Isot laitumet alkaa olla niin syötyjä, että niistä ei enää mitään irtoa, ja nyt loppukesä pitää selvitä vähemmällä laidunnuksella. 

Tallissa on menossa myös kevyt siivous syksyä varten, olen nyt pessyt Lillin karsinan seinät, ja ero on ihan valtava. Kaiken lian ja pölyn määrän huomaa vasta kun on putsannut seinät ja vertaa niitä pesemättömiin. Mustat vanerit nyt suorastaan kiiltää, ja karsinan puuseinät ei enää ole pellavan ja lian peitossa, jota on irronnut Lillin kutittaessa itseään seiniin. Tiia myös imuroi kaikki kalterit ja pölyt pois putkien päältä, joten kelpaa kyllä hevosten nyt olla raikkaassa ja siistissä tallissa.


31 kommenttia:

  1. I like the beautiful pictures and the wonderful relationshiop you have obviously together <3
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus. Ja kiva ku siniki ratsastaa välillä. Pelkäätkö sitä ku mennään putkeen siinä mangeetti kuvauksessa? Mä en ja yllättävän hyvin on toi olkapää ku niin pahasti meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! ja en pelkää, eihän siinä mitään pelättävää ole :D

      Poista
    2. Okei et olis ahtaan paikan kammo.

      Poista
    3. Mä oon ollu varmaa kolmesti ku heponen potkas suoraa lonkkaa perjantai 13 päivä :( siin ei oo mitää pelttävää paitsi et mulla puutu siellä pikkurilli:-o ihanaa jos pääset takas satulaa. Mä en voinu olla ees viikkoo ku oli tuomaksen valmennus nii nilkassa vaa tukiside ku akilesjänne reistaili. Sä oot kyllä aika vahvaa ainesta;)

      Poista
  3. Moi Pinja oliko kivaa mennä kouluun? Ja mikä on mangeetti kuvaus? Ja kivoi kuvii ja tseppiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitt :) Olihan se ihan ja googlaamalla löytyy....

      Poista
  4. Ihania kuvia! Tsemppiä!!

    VastaaPoista
  5. Hypätäänkö Lillillä enää paljoo ku mun yks kaveri sano et Lillillä on jalat niin huonossa kunnossa että sillö ei voi enää hypätä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sillä jalat periaatteessa ole huonossa kunnossa, sillä vaan on yhdessä jalassa juttu joka pahenee jos hyppää liikaa. Periaatteessa sillä pystyy hypätä, mutta eri asia kaunako se tulisi sitä kestämään. Mennään tällä hetkellä pieniä esteitä ehkä 1-2 kertaa kuukaudessa, joka on hyvää jumppaa Lillille ja mielen piristystä. Eläinlääkärin mukaan siis Lilli ei kestä enää raskasta treeniä ja hyppäystä, joten ei kehdata rasittaa ja aiheuttaa kipua Lillille, kun hyppäys ei ole se tärkein asia :)

      Poista
  6. Oot ihan paras ja tosi nätti!

    VastaaPoista
  7. Meillä alkoi koulut jo 10. päivä täällä Niinisalossa.. Ihana postaus, söpöi kuvii ;)!!

    VastaaPoista
  8. Missä lukiossa oot nyt? :)

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia♡ ja kiva postaus

    VastaaPoista
  10. Oot älyttömän kaunis

    VastaaPoista
  11. Ootko värjännyt sun hiuksia, jos olet nii millä värillä sä värjäät (osaatko antaa numeroa/sävyä?), ja värjäätkö kotona vai kampaajalla? Sulla on nimittäin aivan upeet hiukset! Olis kiva myös kuulla, kuinka hoidat hiuksiasi, suoristatko, pidätkö letillä ymsyms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja en ole värjännyt, joskus käytän hoitavaa ja vähän värjäävää naamiota joka vaan tekee hiuksista vähän kylmemmän ruskeat. Harvoin suoristan tai kiharran, ja yöt yleensä letillä!

      Poista
  12. Ihania kuvia! ❤️ Oot tosi nätti!

    VastaaPoista
  13. Ihanat kuvat ja muutenkin kiva postaus:)

    VastaaPoista
  14. Olitteko tänä kesänä Tiian kanssa kesätöissä ollenkaan? :)

    VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.