lauantai 1. elokuuta 2015

Sinin ratsastuspostaus

Sini ratsasti taas Lillin tänään, mentiin talliin heti kun tulin kotiin ja alettiin laittaa Lilliä kuntoon. Ratsastuksen jälkeen vielä siivoiltiin karsinat, sillä välin kun Lillillä oli kylmät jalassa. Nyt kun en itse ole saanut ratsastaa, olen kuitenkin suunnitellut Lillin liikutuksen, ja joka päivä olen ollut katsomassa kun joku ratsastaa. Lilli tykkää kun Sini menee, koska sen ei tarvitse tehdä hommia yhtä paljon kun esim. Tiian kanssa, se saa mennä vähän vapaammin ja selässä on kevyempi ratsastaja. 

Tällä kertaa Lillillä oli kevyt päivä, joten Sini meni vaan kunnolla käyntiä ja vähän ravia. Alkuun tehtiin tehtävää käynnissä, jossa oli puomeja ja opeteltiin kulmaan ratsastusta sekä asettamista ulos sekä sisälle. Lilli näytti ainakin maastäkäsin reippaalle, ja oli tyytyväinen kevyeen ratsastukseen, jonka päätteeksi käytiin vielä vähän pidemmät loppukäynnit maastossa. 

Nyt ajattelin ettei postauksesta tule ihan perinteinen, Sini vastailee alla oleviin kysymyksiin ja kertoo vähän Lillin ratsastuksesta kuvien kanssa.
 

Kuinka kauan olet ratsastanut? 
Olen ratsastanut n. 3 vuotiaasta lähtien. Ekat kerrat oli ratsastuskoulussa talutuksessa. Koko ratsastusjan olen mennyt toi epäsäännöllisesti, ja välillä on aikoja kun ratsastan useammin, ja välillä saattaa olla monen kuukauden taukoja. En ole käynnyt myöskään ratsastuskoulussa, vaan olen oppinut kaiken siskoilta ja ratsastusta katsomalla.

Onko helpompi/kivempi ratsastaa Lillillä vai Voitolla?
Lillillä on helpompi ja kivempi, koska se menee automaattisesti. Voitolla on hankalampaa koska Voitto on vähän erilainen, se ei tee mitään automaattisesti, se on isompi ja tottunut erilaisiin ratsastajiin jotka kertoo aina mitä pitää tehdä. Menen myös tosi harvoin Voitolla, joten olen tottunut Lilliin enemmän.

Kuinka usein menet Lillillä? 
Yleensäkin aika harvoin, mutta nyt kun Pinja ei voi ratsastaa, olen mennyt tosi usein Tiian apuna Lillillä. Normaalisti kesällä ratsastan enemmän, ja talvella en ikinä :D


Millainen Lilli on hoitaa?
Usein Lilli on kiltti, mutta joskus kun sillä on huono päivä tulee ongelmia.  Jos Lilli on yksin tallissa se saattaa säheltää, mutta kyllä se aina osaa käyttäytyä suhteellisen hyvin.

Osaatko varustaa ja tehdä kaiken itse?
Kyllä, mutta joskus suitsien kanssa tarvii apua jos Lilli alkaa esittämään hankalaa ja pitää päätä ylhäällä, kuten tänään. Myös satulan asettelussa siskot usein auttavat, että kaikki menee varmasti kohdilleen. 

Miten laitat Lillin valmiiksi kun ratsastat itse? 
Alotan harjaamalla kaiken muun paitsi pään, sitten harjaan hännän ja harjan. Varusteista ekana laitan usein suojat kavioiden putsauksen jälkeen. Tässä välissä laitan omat varusteet päälle, jonka jälkeen laitan satulan ja viimeisenä harjaan pään ja pistän suitset. Lähtiessä otan vielä raipan oven vierestä.
 


Onko sinulla omia ratsastusvarusteita?
On osa, mutta käytän myös Tiian ja Pinjan varusteita. Tällä hetkellä käytän Pinjan kenkiä ja chapseja, mutta minulla on omat housut, kypärä, hanskat ja turvaliivi. Kuvassa näkyvä huppari on lainattu myös Pinjalta. 

Mikä on Lillin paras puoli ratsastaessa? 
Jos Lillillä on hyvä päivä, se on reipas ja kiva ratsastaa kun ei tarvitse paljoa pyytää reippaampaa liikkumaan. Varsinkin laukan jälkeen Lilli on usein kivan reipas kun se saa vauhdin päälle. Lillin pieni koko on myös hyvä, sillä on kiva mennä eikä tipahda niin korkealta. Jos opetellaan jotain uutta asiaa, niin Lilli osaa sen jo hyvin ja on Pinjan sanojen mukaan hyvä opetusmestari. Välillä Lilli kyllä testaa ja yrittää laiskotella, mutta sillon ainakin ratsastukseen tulee haastetta :D

Teetkö ratsastuksen lisäksi jotain hommia kotitallilla?
Yleensäkään en, mutta nyt olen autellut Tiiaa kun Pinja ei voi tehdä kunnolla mitään. Joskus myös jos kukaan ei ole kotona, annan hevosille ruokia ja auttelen Tiiaa ottamaan niitä sisälle, tai viemään laitumelle.


Millaisia tehtäviä tykkäät tehdä ratsastaessa?
Osaan vaan sanoa mitä asioita en tykkää tehdä ja yksi niistä on laukassa hankalien käännösten tekeminen. Tykkään mennä myös ravipuomeja, mutta en erityisemmin tykkää hypätä isompia esteitä. 

Opettaako Pinja sinua, vai ratsastatko itsenäisesti?
Useimmiten aina Tiia ja Pinja on opettamassa ja antamassa vinkkejä. Joskus kyllä jos menen Tiian kanssa kahdestaan, Tiia ei ehdi neuvoa kun ratsastaa itse. Useimmiten kyllä aina joku on katsomassa ja vähän vahtimassa kun ratsastelen. 

Mitä harjoittelitte tänään? 
Tehtiin pienellä rajatulla kentällä kulmissa kääntymistä, asettamista ja siirtymisiä. Menin myös puomia ravissa ja käynnissä. Loppuun tehtiin ulospäin asettamista. 

Mikä on kivoin ja ikävin homma jota voi tehdä tallilla?
Kivoin juttu on ratsastaminen, ja ikävin homma jota en mielelläni tee on kärryjen tyhjennys lantalaan. Kiva homma on myös ruokien laittaminen, ja mössöjen tekeminen. Karsinoiden siivous on välillä kivaa ja välillä ikävää, riippuu ihan siitä miten usein sitä joutuu tekemään.

Toivottavasti tykkäsitte postauksesta! Kuvasin eilen myös myday videon, jota muokkailen samalla ja julkaisen myöhemmin tulevalla viikolla. Meillä on myös lääkäri reissu Tampereelle parin päivän päästä, josta sitten lisää myöhemmin. Lillillä on vaan perus tarkastus, jalkojen taivuttelua ja mahdollisesti piikitykset.


19 kommenttia:

 1. Hyvä postaus lisää tämmösii ja voisitko kertoa onko lilille sattunnu pitään vakavaa koskaan tee tämmösii ja oot nätti ja sulla on nätit hiukset♡♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tietääkseni Lillille ei oo mitenkään kipeä mutta Voitolla on jalka kipeä. Lisä tietoja Tiian blogissa lillivoitto.blogspot.fi

   Poista
  2. Kiitti :) Ja ei ole, jos ns. onnettomukksia tarkoitat tai jotain tapaturmia.

   Poista
  3. Joo tarkoitin mut hyvä ettei oo mitään käynny☺

   Poista
 2. Thank you for this interesting post. Cleaning the stable is not always pleasant, I know :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 3. Sini on just täydellisen kokonen Lillin selkää!:o

  VastaaPoista
 4. Todella kiva postaus ,tällainen missä Sini vastaili kysymyksiin!Onko kätesi jo parempaan päin Pinja? Ootte molemmat kauniita!!:D

  VastaaPoista
 5. Sini on tosi pitkä jo! :o Kuinka pitkä sinä olet, ja kuinka pitkä Sini on?

  VastaaPoista
 6. Moi voitko kertoa onko Lillille sattunnu mitää vakavaa koskaan? Ja milloin pääset ratsastaa? Ja onko se may dey jo you tubes?? Ja lillille kivoja ratsatuksia☺ ja onko kivaa kun on oma hevonen? Ei oo pakko vastats ellet haluu ja hyvä postaus☺lisää tämmösii! Ja oot kaunis ja sulla on mahtavat hiukset♡♡♡

  VastaaPoista
 7. Tää on kyl yks parhaimmista blogeista mitä mä luen ja tiian blogi kans�� mä en oikeestaan lue kuin kolmea blogia koska en oikeen innostu muista mutta heti kun löysin nämä teidän blogit niin olin silleen jes vihdoinki täydellisiä blogeja mulle��

  VastaaPoista
 8. Ihanan erilainen postaus. Kysymys sinille oletko tippunut lillitä tai voitolta jos olet niin miten. Entä oletko tippunut ratsastuskoulun hevosilta jos olet miten.

  VastaaPoista
 9. Sini näyttää ihan sulta :D! Jos nopeesti kattoo vois luulla et sä oot noissa kuvissa :DD

  VastaaPoista
 10. Sini näyttää tosi hyvälle tuolla Lillin selässä! Sopivan kokoisellekkin ☺️

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.