lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ratsastus Voitolla

Menin Voitolla taas pitkästä aikaa niin että Tiia oli kuvaamassa ja katsomassa. Usein vaan silloin Voiton ratsastus jää minulle, kun Tiia on itse jossain. Tällä kertaa homma ei sujunut ihan yhtä hyvin kuin monena muuna kertana ja Voitto ei varsinkaan laukan jälkeen meinannut mennä enää rennosti kunnolla. Nyt pitää ottaa ratsastus uusiksi heti lähiaikoina, josko silloin saataisiin parempia pätkiä. Menin myös ilman kannuksia, joten Voitto oli vähän hidas jalalle kun Tiialla on aina kannukset kun se ratsastaa kunnolla.


En tehnyt mitään erikoisempaa tehtävää, yritin vaan keskittyä omaan ratsastukseen ja menin ihan perus isoja ympyröitä, taivuttelin ja vaihtelin suuntaa. Tuntuu että usein kun yksin ratsastaa on hankala sanoa miten Voitto menee, kun ei ole ketään maastakäsin sanomassa. Vaikka näen lähes päivittäin miten Tiia menee Voitolla, tunne on selästä ihan erilainen ja en osaa yhtään sanoa miten Voitto todellisuudessa liikkuu ja onko sillä riittävä vauhti ja tarmokkaat askeleet. Maneesissa on aina se hyvä puoli, että siellä näkee peileistä yksin ratsastaessakin miten hevonen menee ja miten itse istuu. 


Nerea, meidän serkku meni myös Lillillä pitkästä aikaa. Taluttelin ja välillä vaan kävelin vieressä ja Nerea myös ensimmäistä kertaa ravasi ilman satulaa. Kun Nerea oli mennyt hetken, ratsastelin vielä itse Lillin kevyesti. Tiia ei valitettavasti ottanut kuvia, kun se meni jo laittamaan Voittoa pois .Molempien hevosten ratsastus sujui kohtuullisen lyhyessä ajassa, kun ei itse tarvinnut laittaa molempia hevosia, ja Nerean ratsastaessa Lillille tuli jo hyvät alkukävelyt.


Nyt viimeiset pari päivää, niinkuin varmaan olette huomanneet en ole postaillut, koska täälläkin on ollut ihanat kelit ja aika on mennyt ulkona muissa hommissa. Konetta en ole paljoa käyttänyt ja tuskin avannut ja varmaan monella muulla bloggaajalla ja lukijalla sama juttu. Olen kuitenkin yrittänyt aktiivisesti laitella snapchattiin mystoryyn videoita ja kuvia joita pääset katsomaan pinja1998 käyttäjältä.

Ensi viikolla olisi tiedossa kaksi kouluvalkkua, en vielä tiedä saanko tehtyä niistä postausta, mutta toivotaan että jotain kuvia tai videota olisi tiedossa. Myös tällä viikolla kävin valmennuksessa ja oli kiva mennä ulkona hyvässä säässä. Menin Untolla, meidän valmentajan hevosella. Vaikka takana oli pidempi tauko, tuntui että nyt ensimmäistä kertaa alkoi mennä jo hyvin ja saatiin hyviäkin pätkiä. Vielä on paljon omassa ratsastuksessa korjattavaa ja erityisesti ongelmia jotka tulevat istuntani takia. 

Ehkä isoin ja ärsyttävin ongelma, mikä viimeaikoina on alkanut näkyä istunnassa, on huono ryhti ja pää. Pidän päätä liian edessä ns. kilpikonnamaisesti. Viimeaikoina olen yrittänyt korjata sitä, ja tietoisesti istua myös paremmin esim. koneella ollessa. Tulosta alkaa ehkä näkyä, mutta aina kun kyseessä on reippaampi tai vahvempi hevonen niin pitäisi pystyä kaiken muun lisäksi säilyttämään ryhti, pitämään olkapäät rentoina ja takana ja pää oikeassa paikassa suorassa. Nyt pitää Lillillä mentäessä alkaa kiinnittää super paljon huomiota omaan istuntaan, niin ehkä saisin sen sitten hankalemmillekin hevosille siirrettyä. On vaan aina niin hankala keskittyä kaikkiin samaa aikaa ja vielä yrittää samalla ratsastaa. Oma lihaskunto on myös tärkeä ja viimeaikoina kyllä käsi ja ylävartalon lihakset on joutunut koetukselle!


49 kommenttia:

 1. Anteeksi tyhmä kysymys mutta jää muuten vaivaamaan niin onko Nerea tyttö vai poika? :D
  Niin ja kuinka pitkä oot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun vastaan Pinjan puolesta, mutta Nerea on tyttö ja Pinja on 165cm pitkä

   Poista
  2. Olen kylläkin 170cm nykyään:D

   Poista
 2. Mä en kyllä nää mitään eroa sun ja tiian ratsastuksessa voitolla, ainekaan kuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat nyt on hyvästä vaiheesta, eli niiden perusteella ei voi sanoa paljoa miten ratsatus kokonaisuutena meni. Todellisuudessa ero on suuri ja varsinkin tuolloin kun ei oikein onnistunut ratsastus :D

   Poista
 3. kivasti ratsastat Voitolla ja voisiko Nerean ratsastuksista tulla videota

  VastaaPoista
 4. Millo se klinikka videopostaus tulee

  VastaaPoista
 5. Todella kiva postaus! Nyt kysymys joka ei liity millään tavalla postaukseen:D Jos vaikka menee hevosmessuille ja haluaisi sen lapun mistä tunnistaa bloggaajaksi tai sen, mistä sen saa ja saako sen kuka vaan bloggaaja? :D todella hyvin selitetty kysymys mutta toivottavasti ymmärrät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja riippuu vähän mihin ja minkälainen bloggaaja. Kysymällä itse tapahtumasta selviää, koska osassa sinne mennään ihan saadulla pressi lipulla ja osassa on erikseen bloggaajille lappuja yms...

   Poista
 6. Pinja voisitko lukea sähköpostia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä en ole saanut vastausta :')

   Poista
  2. En vastaa sähköpostissa mihinkään mitä voisi laittaa myös blogiin tai jonnekkin muualle :) sähköposti on enemmänkin virallisiin asioihin

   Poista
 7. Kiva postaus, hienosti meette!

  VastaaPoista
 8. Minkä tasonen ratsastaja oot koulussa ja esteillä?

  VastaaPoista
 9. Miks sä oot kysillä?:o ku pistit sc mystoryyn kuvan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäki ihmettelin??:(

   Poista
  2. Siltä lähti olkapää paikoiltaan.

   Poista
 10. Samaa mäkin ihmettelin? :(

  VastaaPoista
 11. Hyvä postaus ja ihana huppari :D Mistä olet saanut?

  VastaaPoista
 12. Oot kaunis nois kuvis tee video postaus☺

  VastaaPoista
 13. Mikä puhelin Pinja sul on ? Mul on samsung galaksy s4 mini tee video postaus

  VastaaPoista
 14. Onko kivaa kun on oma hevonen? Ja kiva huppari. Ja teevideo postaus milloin ootte käynny maastossa tehkää maasto video postaus.!

  VastaaPoista
 15. Vastaateko illalla blogiin? Tehkää video postaus!

  VastaaPoista
 16. Vastaateko te illalla blogiin? Vastaa !

  VastaaPoista
 17. Tosi hyvä postaus! :) osaatko sanoa kuinka paljon omaan talliin menee rahaa kuukaudessa? :) kun meille ehkä tulisi oma talli ja sinne kaksi ponia jos löydetään vielä toinen kun meillä on tulossa jo yksi :)

  VastaaPoista
 18. Minkä pituin Pinja sä nyt oot.? Ja oot ko sä hypänny voitolla ja milloin vastaa.? Ja hyvi kuvii vastaa.! ☺😊

  VastaaPoista
 19. Kolmos kuva on hieno. Kun lilli seisoo hienosti tee video postaus
  Ja oot nätti.!
  Vastaa

  VastaaPoista
 20. Moi Pinja minkä ikäin Lilli on???????????????????????????????

  Vastaa!!!!!!!!'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'!!!!!!!!!'?'!'!'!'!?!'!?!'!?!''!'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastailen pinjan puolesta, lillistäkin näkee kaikki tiedot tuolta ylhäältä missä lukee ''esittely' :)

   Poista
 21. Moi tykkäätkö cheekist??????????????

  VastaaPoista
 22. En tiedä onko aina, mutta ainakin tuossa edellisessä postauksessa missä hyppäät Lillillä, sulla on jalustimet väärinpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu laitoin remmit väärinpäin:D joku muukin siitä jo kommentoi edelliseen postukseen

   Poista
 23. Tee video postaus !


  Vastaa!! Oot kaunis!!!

  VastaaPoista
 24. Tehkää youtubeen postaus!!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.