torstai 30. heinäkuuta 2015

Miten otan ja muokkaan kuvat Instagramiin?


Tällä kertaa videota ja pientä postausta kuvista, eli miten otan ja muokkaan omat kuvani Instagramiin. Moni varmaan jo seuraileekin käyttäjääni, mutta jos ette niin löytyy nimellä @pinjasuomalainen. Olen nyt laitellut yhden kuvan päivässä, kun tuntuu että moni bloggaaja ja vloggaaja laittaa monia kuvia päivän aikana ja kaikkiaan tileillä voi olla tuhansia kuvia (joka tosin näkyy myös seuraajamäärissä), Itse olen aina pitänyt Instagramia vähän hiljaisempana paikkana, mutta nyt viimeaikoina olen taas alkanut päivitellä tosi aktiivisesti. Tykkään itse aina muokkailla kuvat ja onneksi puhelimessa on niin hyvä kamera, että suoraan sillä on helppo ottaa kuvat.

Alla olevasta videosta löytyy aika lailla kaikki vaiheet miten omat Ig kuvani syntyvät, mutta muokkaus ohjelmien nimiä en muistanut sanoa joten ne vielä tähän. Tykkään käyttää ihan perus ohjelmia, sekä myös Ig:n omaa muokkausohjelmaa. Tällä hetkellä puhelimelta löytyy VSCOcam, Instazz sekä maksullinen Afterlight, jotka kaikki olen todennut itselleni sopiviksi ja tosi hyviksi muokkaamiseen. Tavallisestakin kuvasta saa heti vähän kiinnostavamman hyvällä muokkauksella.

Ehkä itse tärkeimipinä muokkaus kohtina pidän terävyyttä, valoa ja väriä. Usein myös säädän lämpötilaa, eli onko kuva sinertävä vai enemmän lämpimän oranssi. Afterlight sovelluksella saa myös yksinkertaisempiin kuviin kivoja valoja, ja erilaisia efektejä.

Sitten itse videoon, jossa parhaani mukaan pyrin selittämään kaikki vaiheet kuvan ottamisesta julkaisuun asti. Toivottavasti saatte tästä jotain irti, ja aina voi tietenkin laittaa kysymyksiä kommentilla!

Videolla näkyvästä valokankaasta on myös tullut kysymyksiä. Se on ostettu ihan valokuvausliikkeestä, jossa myydään kameroita ja teetään kuvia yms. Kankaita oli erilaisia, mutta päädyttiin lopulta tuohon. Ympyrän mallinen kangas on toiminut hyvin, sitä on helppo liikutella ja saada myös kohdistettua sisällä. Mukana tuli myös muita kankaita, joita ei itseasiassa olla edes paljoa testailtu. Suosittelen kyllä kaikille ehdottomasti, jos yhtään kuvaus kiinnostaa niin kankaalla saa kyllä kivan valon kuviin. 

Monesti näkee myös tosi hienoja tilejä Instassa, missä kuvat on muokkaamattomia, tai niissä on vaan aavistus lisätty pientä parannusta. Nyt laitelkaa omia ig käyttäjiänne, ja kertokaa vähän miten itse muokkaatte kuvanne / teettekö samalla tavalla kun minä? :)


30 kommenttia:

 1. Mun insta @katja.hautamaki ja itellä myös tuo VSCOcam, mutta sitä harvemmin enää käytän, lähinnä muokkaan kuvaa vain instassa ja juuri terävöintiä ja valoisuutta enimmäkseen. Lähes kaikki kuvat on järkkärikuvia, kun kännykässä ei mikään erikoisen hyvä kamera ole. Tosi kiva postaus kyllä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva video! Mulla on kanssa toi kutonen niin siinä on kyllä ihan huippu kamera, jälkimuokkaukset teen Aviarylla ja PicsArtilla. Tilit on Idde97 ja esteheppacodanelamaa :)

  VastaaPoista
 3. Mä muokkaan ihan vain vähän osaa kuvista ja osaa vähän enemmän :) Mun muokkausohjelmana toimii PicsArt ja InstaSquare. Lisäksi saatan kans tehdä pikkumuokkauksia instan omalla muokkausohjelmalla. Mun tili on @ssuviq

  VastaaPoista
 4. Mie muokkaan instasize ohjelmalla tai en muokkaa ollenkaan. Oma käyttäjä on @kiieerika :)
  Kauan siulla on muuten vielä ratsastuskieltoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu :) Ja vielä ehkä pari viikkoa niin on lääkäri niin sitten selviää kauanko vielä jäljellä...

   Poista
 5. @vilmaadalinnea
  Itse tykkään laittaa vain laadukkaita kuvia instaani, ja välillä oonki siitä tosi tarkka:D itse muokkaan kuitenkin vain VSCOcamilla vähän kuvan kirkkautta ja kontrastia, välillä myös terävyyttä. Sen jälkeen muokkaan vielä Insta Shapes sovelluksella kuviin pienet valkoiset reunat, sillä itsepidänsiitä miltä instagram kuvat näyttävät profiilissa silloin, kun kaikkiin on lisätty pienet kulmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään noista valkeista reunoista! En vaan haluaisi nyt kesken kaiken alkaa niitä lisäilemään, mutta kai vaan pitäisi kun se näyttää niin kivalle :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Oma ig:ni on @heiditiukkis
  Muokkaan kuvia aika monesti ihan vaan instagramin omalla muokkausohjelmalla, missä käytän yleensä kontrastia, valoisuutta ja tarkkuutta. Silloin tällöin tulee lisättyä filttereitä. Joskus kun haluan muokata vähän erikoisemmin ja räväkämmin, käytän pixlr:ää, sillä saa kivoja efektejä (esim. tähtiä, sumua kuvan päälle). Ja sieltä löytää myös paljon kivoja reunoja kuviin, pystyy lisäämään tekstiä yms. Silloin tällöin laitan myös järkkärillä otettuja kuvia instaan, mutta siihen menee jo vähän enemmän aikaa, joten sitä tulee tehtyä aika harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itsekin koen sen nii, että kunnon kamerasta liian iso vaiva alkaa siirtämään kuvia puhelimelle ja sieltä Instaan :D

   Poista
 8. Omat instagramit @oriontheshetlandpony & @katialexandra98
  En muokkaa kuviani kamalan paljon, puhelimessa on niin huono kamera että tulee monesti lisäiltyä ihan vain kameralla otettuja kuvia instagramiinkin. Värien säätöjä, toisinaan vähän räväkämpää muokkausta - mutta aniharvoin. Yleensä lisään kuviin aina ne valkoiset reunat, ettei kuvasta tule neliönmuotoinen :D

  VastaaPoista
 9. Mä muokkaan instan omalla tai sitten instasizellä. Mun käyttäjät on @dansku.isabel ja @ravivaistoja☺️

  VastaaPoista
 10. Kiinnostava video, vaikken ite ig käytäkkään :)

  VastaaPoista
 11. Mä muokkaan yleensä tosi vähä. Mut silloin kun muokkaan muokkaan aviaryl tai photo editoril�� mun ig on annniiihhhh. Kiva postaus����

  VastaaPoista
 12. Itse en yleensä muokkaa kuvia juuri mitenkään, mutta jos muokkaan niin ihan instan omalla muokkausohjelmalla jotain pientä :) @selmanoppa

  VastaaPoista
 13. Mä en muokkaa varmaankaan koskaan ig kuvia, en koe tarvetta koska sen verran hyvä kamera tässä puhelimessa on. Oma instagram tili on @_erikacecilia_elisabet_

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, usein itse koen sen niin, että vaikka on miten hyvä kamera, niin kuvista tulee vasta valmiita muokkauksen jälkeen. Sama blogissa, en koskaan lisää muokkaamattomia kuvia tännekkään :D

   Poista
 14. Kiva postaus! Mä otan kuvat myös puhelimella ja muokkaan niitä puhelimen omalla muokkausohjelmalla, Photo Editor-, ja Rookie Cam-sovelluksilla. Kaikki sovellukset on ilmasia ja oon kokenu ne todella hyviks! Ig:n omaa muokkausta en käytä enää lähes koskaan. Mun ig on @sanssuli

  VastaaPoista
 15. Muokkaan VSCOcamilla ja Afterlightilla, joilla muokkaan aina valoa, väriä ja käytän erilaisia filttereitä. Ja instasta mut löytää @riinalbertina :)

  VastaaPoista
 16. @rebekkkaj muokkaan VSCOcamilla hitusen tummemmaksi ja tavallaan sinertävämmäksi (ihan huomaamattomasti) :)

  VastaaPoista
 17. Muokkaan aina kaikki kuvat photosopilla, mutta otan ne kameralla ja siissän ne dropboxin kautta kännykkään :D

  VastaaPoista
 18. Voitko tehä puhelin mydyn niinku tiia. Ja ois kiva saada koosteita lillistä

  VastaaPoista
 19. Mulla on tällä hetkellä käytössä instazz ja layout ainoina muokkausohjelmina.
  Tykkään muokata kuvia aina iphonen omilla efekteillä, jolloin käytän värikorostusta, mustavalko kuviin noir efektiä. Instagramilla muokkaan kuvat kirkkaammiksi.
  Instazz ia käytän valkoisien reunojen saamiseen, sekä laitan lisäksi "shadow" niin että toiselle puolelle tulee ns varjo. Instagram tilini on @sarajohannv : )

  VastaaPoista
 20. Mun käyttäjä nimi on ig:ssä @karitaww sieltä löytyy kuva kun ratsastan täällä suonenjoella jossa tekin olette olleet kisoissa ja muokkaan ihan ig:eellä

  VastaaPoista
 21. Kiva video! Mun insta on @sofiawistbacka, harvoin muokkaan kuvia jos muokkaan niin muokkaan yleensä instassa ennenkuin julkaisen

  VastaaPoista
 22. Mun insta löytyy nimellä @zeelahelmizz . Itse muokkaan ne pikku säädöt mitä teen, kontrastit sun muut ihan instan omalla, kun en isompia jaksa ruveta säätämään :D Instashotilla tosin lisään kuviin reunat. Ajattelin nyt alkaa laittamaan prlkkiä valkoreunaisia kuvia (nyt on siis sellaiset sumennetut reunat) kun näyttävät niin siisteiltä. Myöhemmin voisi sitten vaikka poistaa ne vanhat kuvat.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.