tiistai 28. heinäkuuta 2015

Maastossa mukana kuvaajana

Moikka! Eilen sain vihdoin ratsastuskuvia, kun Tiia ja Henna kävivät maastossa Lillillä ja Voitolla. Lillillä on ollut nyt sijaisratsastajia jonkin verran, jottei Tiian tarvitse joka päivä mennä molemmilla hevosilla. Tänään kuitenkin Tiia meni taas väliin Lillillä kunnolla ja huomenna sitten Lilli saa kevyen päivän jos Sini haluaisi mennä sillä. Lilli kyllä tykkää pienemmistä ratsastajista ja Sinin kanssa se saa vähän hölkkäillä oman maun mukaan, eikä joudu aina niin tosissaan töihin. 

Maastosta nyt kuitenkin kuvia, jotka on otettu pikkukameralla. Olin jalan mukana, ja käytiin vaan suhteellisen kevyt kävely/ravi lenkki tienpäässä. pohjat on niin kovia, että tiellä oli vaan pari pätkää missä pystyi ottamaan ravia, mutta hevoset ainakin tykkäsi kevyestä lenkistä. Kuvista tuli paljon parempia mitä odotin, ja pienellä muokkauksella niistä sai ihan hyviä. Pitää nyt useammin alkaa käyttämään myös pikkukameraa tällaisten ratsastuksien kuvaamiseen, kunhan vaan vauhtia ei ole liikaa. Ollaan joskus yritetty ottaa ihan ratsastuskuvia Olympuksen pikkukameralla, mutta parhaita otoksia kyllä tulee näistä rauhallisista kävely ja paikallaan poseeraus kuvista.


Ehdittiin juuri sopivasti pois, kun alkoi ripsimään vettä. Koko matkan kyllä näkyi tummia pilviä, mutta onneksi säästyttiin pahemmalta sateelta. Ylhäällä olevissa kuvissa sainkin hyvin samaan kuvaan hevoset ja tummat pilvet. Sai kävellä aika reippaasti hevosten perässä, ja suurin osa kuvista onkin takaapäin otettuja, koska en ikinä saanut tarpeeksi välimatkaa hevosten edellä.


Yritin myös ottaa kuvia ihanan keltaisen pellon kanssa, mutta hevoset ei oikein malttanut seistä, ja kohta oli huono. Lilli olisi vaan halunnut syödä polulla olevaa heinää, eikä poseerata yhtään kameralle.


Reissu meni hyvin, ja onneksi molemmat hevoset ja varsinkin Lilli osasi käyttäytyä hyvin. Itse olen nyt alkanut tehdä vähän enemmän tallihommia ja tänään jo siivoilin karsinaa ja vein hevosille vettä. Käsi on tuntunut ihan hyvälle, vaikka edelleen kipeytyy vähän enemmästä liikutuksesta tai tärähtelystä. Olisi nyt jo kiva päästä lääkäriin, mutta se on vasta koulun alkujen jälkeen. Ohjeeksi tuli pitää kuukausi kantosidettä, ja olla liikuttamatta olkapäätä. Jumppaohjeet tuli, mutta en nyt oikein tiedä uskallanko tehdä sen enempää kunnon hommia, vaikka mieli jo tekisi. 

Tiia jo eilen ehdotti että ratsastan, mutta sitä en todellakaan aio tehdä vielä :D Joskus tuli kyllä jalassa olevan kipsinkin kanssa ratsastettua, en ymmärrä miksi, mutta nyt en halua riskeerata mitään. Ehkä kipu oli sen verran pahempi olkapään kanssa, jos vertaa jalan murtumiseen, että en halua tuntea sitä uudelleen ja antaa vaan käden parantua rauhassa. 

Nyt olisi vielä aikaa ennen koulujen alkua toteutella jotain toivepostauksia tai videoita, joten jättäkää kommenttia jos olette kiinnostuneet jostain tietystä aiheesta :)

43 kommenttia:

 1. Looks like you had a wonderful ride! The pictures turned out perfect <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 2. Olisi ihanaa jos tekisitte enemmän esittely-videoita! Rakastan niitä teidän varuste-, talli- yms. esittelypostauksia. Myös Tiian uusin "esittely" oli tämä kisoihin valmistautuminen, ja sekin oli tosi kivaa katseltavaa, joten ne olisi mun osalta todella toivottuja :)
  Sulla ihana blogi ja tykkään niin tästä ulkoasusta!
  / withprinssi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kerro ihmeessä jos haluat jonkun tietyn esittelyvideon, kun aina ei itse keksi kaikkia ideoita tai tiedä mistä ihmiset tykkäävät katsella blogissa :)

   Poista
  2. 1. Saman tyyppinen kun tuo kisoihin valmisteleminen, eli mitä teet aina liikutusta ennen ja sen jälkeen Lillille ja varusteille.
   2. Mitä Lilli tällä hetkellä syö?
   3. Kerro plussat ja miinukset tallistanne, mitä sieltä suosittelet ja mikä ei ole niin kannattavaa.
   4. Lempi heppavarusteesi Lillin varusteista (kivoin otsapanta, kivoin satulahuopa, kivoin riimu... jne)
   ^^ kaikki siis videoina jos kädelläsi kykenet :)

   Kiitos kovasti jo etukäteen ja kiva kun kuuntelet lukijoidenkin toiveita!

   Poista
 3. Ketä toi sijaisratsastaja on ? Onko se Petra tai joku muu teijän kaveri ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tekstissä lukee Henna ja se on Pinjan ja Tiian kaveri ! :)

   Poista
  2. Lukemalla selviää kyllä suoraan postauksestakin heti alussa, mutta siis Henna oli ratsastaja :)

   Poista
 4. Ihan kiva postaus:)Hyvä että se sun käsi ei oo enää niin kipee,mut ei varmaan kannata rasittaa sitä vielä(vaikka en kyllä ite tiiä miten kipee se käsi on.) Vositko tehdä semmosen Lillin hoito postauksen eli mitä Lillin päivittäiseen hoitoon kuuluu ja sitte esim. jalkojen hoito ja kaikkee semmosta.

  VastaaPoista
 5. Voisitko laittta ensimmäinen videoonne kummankin tippumiset hevosen selästä?

  VastaaPoista
 6. Mulla oli äsken ennustus syöttö päällä.. Tarkoitin sitä että voisitteko laittaa ens videoonne pätkät jossa tiputte hepan selästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahaltteen vai vahingos? Ku tahaltteen se on hankalaa ja riskialtista varsinkin pinjan käsi sillä ei ratsasteta. Ja sit harvemminntippuu.. varsinkin et se on videona ja tippuminen kestää niin pienen hetken et video olis alle 5 s pitkä.. ja tykkäisitkö siitä että joku tippuu..?

   Poista
  2. En usko, mutta YouTubesta löytyy mahdoolisia tippumisvideoita meistä :)

   Poista
 7. no ihan perus my dayt on kivaa katsottavaa ja tietysti talli videopostaukset!! :)

  VastaaPoista
 8. Epäonnistuneet otokset (kuvat ja/tai videot) vois olla hauska :)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Juu niitä tulee aina kun vaan jaksan ja ehdin kuvailla :)

   Poista
 10. Aamu tai iltarutiini, kysymyspostaus, room tour

  VastaaPoista
 11. Kuten joku jo ylhäällä mainitsi niin juuri nämä esittely postaukset on kivoja! Eli niitä siis toivon :)

  VastaaPoista
 12. Mikä sulla on kädessä?😱 (oon vasta alkanu seuraamaan blogin puolella jod oot täällä kertonu?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://bonbonpinja.blogspot.fi/2015/07/kuukauden-ratsastuskielto.html?m=1 tippu kai jotenki jostain vesijetistä veteen tai jotain XDDDDD

   Poista
  2. Miks laitoit XD koska ei mikään leikin asia..

   Poista
  3. Vanhemmista postauksista löytyy, mutta siis tipahdin veteen niin että olkapää meni hankalsti sijoiltaan, ja jouduttiin sairaalassa nukutuksessa laittamaan paikoilleen :)

   Poista
 13. Mikä sulla on kädessä?😱 (oon vasta alkanu seuraamaan blogin puolella jod oot täällä kertonu?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori ku vastaan öinjan puolesta mutta se tippu jotenkin oudosti veteen et olkapää meni sioltaan ja vat nukutukses se saatii takas. Ja pinjalla oli siitä instagramissa se sairaala kuva ja sit aika ekoi kommii. 😊

   Poista
 14. Ihan kiva postaus! :-)

  VastaaPoista
 15. Ihan mielenkiinnosta kysyn ja toivottavasti vastaat, että söikö teidän hevosen sitä hamppukuiviketta kun näkivät sen ekaa kertaa? Sillä me vaihdettiin myös tuohon hamppukuivikkeeseen, niin meidän hevoset söivät sitä aluksi kunnes tajusivat että se ei ole syötäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks tarkoitin hevoset! ^^

   Poista
  2. Lilli maisteli kyllä sitä jonkin verran ja kovasti nenällä tutki, kun laitoin ensimmäisen paalin hampun sekaan, mutta nyt onneksi lopettanut :) Varmaan ahneuksissaan kuvitteli että se on juurikin ruokaa...

   Poista
 16. Voitko laittaa linkin siihen videoon missä näytät miten teet nutturat ? Olen yrittänyt etsiä sitä, mutta jostain syystä en löydä sitä..

  VastaaPoista
 17. Voitko kuvata my dayn tai videopostauksen

  VastaaPoista
 18. Ja kiva postaus♥♥

  VastaaPoista
 19. Ootte ihanii tee may dey ja voisitko kertoa onko Lillille sattunnut koskaan mitään vakavapaa ja sitkun sun käsi paranee niin voisitko kuvata video postauksen???? Oot nätti ja sulla on nätit hiukset♡♡♡♡♡

  VastaaPoista
 20. Voitko kuvata what's on my iphone videon? :)

  VastaaPoista
 21. postausideoita:
  -lillin hoito ennen ja jälkeen ratsastuksen
  -mielipide postaus esim: hevosen sahaaminen muotoon
  -lillin ruokinta
  -videopostaukset ja mydayt on aina kivoja!

  VastaaPoista
 22. MOi Sinä ja Lilli ootte ihanii...voittokin on ihana

  VastaaPoista
 23. ja Yks asia mulla on blogi mutta mä en osaa ruveta kirjottaa mitään teille.... Voisiko joku teistä kerttoa miten pysytty kirjottam

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.