perjantai 26. kesäkuuta 2015

Pikku hyppyjä Lillillä

Nyt tulin postaamaan muutamia kuvia eiliseltä, kun hyppäsin taas Lillillä. Viime kerrasta on taas mennyt jokunen aika ja nyt sattui sopiva väli, niin ajattelin että tekisi taas hyvää hypätä vähän pieniä. Lilli oli kyllä super iloinen ja reipas, vaikka esteiden korkeus ei päätä huimannutkaan, sille on kuitenkin parasta vaan kun pääsee hyppäämään. Tiia rakenteli kentälle omia tehtäviä, joten menin samoja, mutta vaan pienempinä. Toisessa päässä kenttää oli lyhyellä tiellä pitkältä sivulta lähestymisellä okseri ja toisessa päässä kenttää oli samanlaisella lähestymisellä pysty puomien välissä. 


Kiva ratsastaa kun Lilli oli niin reipas! Joskus vikoilla hypyillä ennen kisaamisen lopettamista, kun vielä treenattiin kunnolla ja hypättiin usein, Lilli oli tosi tahmea. Aina sai olla käskemässä sitä reippaampaa laukkaa ja lisää vauhtia, että venyttiin kaikkiin väleihin. Nyt kun hyppään harvoin ja pieniä, hyppäämisestä on tullut Lillille kivaa ja sitä saa ennemminkin olla jarruttamassa kun pyytämässä liikkumaan. 

En ole taas vähään aikaan hypännyt kunnolla kenelläkään hevosella, mutta ehkä pari lähestymistä tuli vähän huonoon paikkaan. Lilli on kyllä edelleen niin omatoiminen ja tietää itse mitä tekee, että sen kanssa ei joudu pulaan vaikka lähestyminen menisi kuinka pieleen. Lillillä ei poikkeuksellisesti ole myöskään alaturpahihnaa, koska sen nenään oli tullut ikävä haavauma ja haluan että se nyt paranee kunnolla. Turpis tulisi juuri ikävästi haavan kohdalle ja todennäköisesti aukaisisi sen uudestaan. Vaikka Lilli oli vauhdikas, niin se ei pahemmin aukonut suuta, vaikka yksi remmi puuttuikin. Yleensä kyllä olen kunnolla ratsastaessa pitänyt sillä turpista, mutta pitää nyt odotella että haava paranee kunnolla.

Edellisessä postauksessa kerroinkin Lillin ja Voiton uudesta kesäkaverista, hevoset on tullut hyvin toimeen ja kaikki alkaa pikkuhiljaa tottua toisiinsa. Lanjana on nauttinut laitumella olosta ja Lilli on viihtynyt hyvin uudessa karsinassa, vaikka se ei aina muistakaan sisälle tultaessa että sillä on nyt uusi väliaikainen koti.


Oikealla kuvassa Lanjana, ja langan toisella puolella utelias Lilli. Tähän mennessä tämä oli ehkä ensimmäinen Lillin ja toisen hevosen välinen tapaaminen, kun Lilli ei huutanut ja uhitellut lähes yhtään. Johtuu varmaan siitä kun ne ensimmäistä kertaa näki käytävän toiselta puolelta toisensa, eikä päässyt haistelemaan vasta kun myöhemmin ulkona lankojen läpi. 

Nyt tulevana viikonloppuna helppoa kun Lilli voi jäädä kotiin, siksi aikaa kun lähdetään Tiian ja Voiton kisoihin. Toivotaan nyt että Lilli ja Lanjana viihtyy sen aikaa keskenään kahdestaan.


72 kommenttia:

 1. Voi kun Lilli näyttää iloiselta! Ja keskimmäisessä kuvassa kyllä säkin :) Eikös suun aukominen tarkoita sitä että kuolain on epäsopiva tai tuntuma liian kova tai epätasainen? Näin olen asian ymmärtänyt, ja alaturpahihnalla suun kiinni laittaminenhan estää hevosta kertomasta, jos jokin on vialla. Mutta sinä varmaan tiedät paremmin, onhan Lilli ollut jo kauan sinulla ja minä en ole sitä koskaan livenä edes nähnyt :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suun aukominen voi olla sitäkin, että heppa haluaa pois ohjastuntumasta

   Poista
  2. Ja edellisen anonyymin kommenttiin jatkaen hevonen voi innostuessaan liikaa aukoa suuta karaten ohjastuntumalta, jolloin pidätteet eivät mene läpi ja hevonen ryöstää. Suun aukomisessa vika ei siis aina ole ratsastajassa, joskus se voi ollaa silkkaa possuilua.

   Poista
  3. siitäkin voi johtua suun aukominen että hevonen ei saa tukea alaturparemmistä ja ei voi rentoutua suunsa kanssa sitä vasten..:)

   Poista
  4. En osaa sanoa mistä noista se nyt johtuu vai kaikista, mutta aina kun ottaa kovemmin kiinni niin sillon usein aukoo suuta jos ei ole turpahihnaa :)

   Poista
 2. Ihanat, tulee mahtava kesäfiilis noista aurinkoisista ja ihanan vehreistä kuvista! ♥

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Itsekkin pitäisi taas ponillani hyppiä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
 4. vasemmalla kuvassa lanjana? hah eiks se oo lilli vasemmalla vai oonko tyhmä

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! Minkä korkunen toi este oo? Ei se oo hirveen matala. Ihanaa kuvia! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut paikalla joten en voi tietää, mutta aika pieniä he hyppivät. Varmaan jotain max. 40cm.

   Poista
  2. En osaa sanoa yhtään tai arvioida kun ei mitattu tuollaisia :D

   Poista
 6. Kiva postaus ja Söpöjä kuvia:)!

  VastaaPoista
 7. Edellisessä hyppy postauksessa kerroit että laitat tänne jotai videoo. Sillon ku kuvasitte videopostauksen

  VastaaPoista
 8. Tuliko Lillille jotain vaivaa jalkoihin, vai lopetitteko/vähensitte hyppäämistä vain vanhuuden takia? Oletko kertonut asiasta jossain aiemmassa postauksessa? Tämä kiinnostaa minua, koska mun poni on jo aika vanha kisaponi. Se tuli mulle opetusmestariksi joitain vuosia sitten, mutta nyt olen miettinyt että pitäisikö sen antaa jo jättää hyppääminen vähemmälle, vaikka se siitä kovasti nauttiikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esittelystä löytyy, ja siis lääkärin ennuste oli että jos jatkaa treenaamista samaan malliin, jalat ei tule enää kestämään, joten Lilli on nyt kevyemmällä :)

   Poista
 9. Ihannkuin olisin jostain lukenut että klinikka reissusta tulee videopostausta? Muistanko omiani vai oikein? -> jos oikein, millon se tulee? :-) sun ja Tiian videopostaukset on huippuja! Kysyinki tätä samaa jo Tiialta, mutta neuvoi sinulta kysymään, kun kokoat kuulemma videon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oikein muistat, jossain vaiheessa kyllä tulossa :)

   Poista
 10. Jossain postauksessa mainitsit katsovasi Pakoa, niin mitä pidit?:) Odotatko innolla tuotantokautta 5? Koska mä todellakin odotan!

  VastaaPoista
 11. Miks et enää käytä Lillillä niitä ps of swedenin suitsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Völillä taas noita tavallisia, kun vaihdoin kuolaimet ja paremmat ohjat niihin jo :)

   Poista
 12. Kiva postaus, näytätte tosi onnellisilta!

  VastaaPoista
 13. Näytette niin onnellisilta kun hyppäätte ♡

  VastaaPoista
 14. Mä tässä aloin mun kaverin kaa miettimään, että silloin kun sä Lillin kaa kaaduit siinä esteellä niin sen jälkeen oon alkanu puhumaan kuinka lillillä ei voi enää hypätä. Aivan kuin sä pelkäisit hypätä sillä mutta pistät sen vaan Lillin vanhuuden piikkiin. Ja kun mietitään että moni ratsastuskoulun heppa on saman ikäinen ja ne hyppää silti edelleen aivan hyvin. Sitäpaitsi ratsastuskouluilla harvemmin hevosten jalkoja kylmätään tai muutenkaan hoidetaan, ja siellä heppojen jalat on kovassa käytössä. Ja ei en halua että anot tulee tähän sanomaan kuinka mä en oo mikään eläinlääkäri ja en tunne lilliä. Mä tiedän se itsekin ja tää oli vain villi veikkaus jonka halusin vain ilmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ratsastuskoululla on hevonen/poni joka on päälle 20 vuotias, mutta oon hypänny sillä silti ja intoa riittää... mut joo samaa mäkin mietin.

   Poista
  2. Onhan pinja hypännyt sen kaatumisen jälkeen! Esim. Annillahan Pinja kisasi muistaakseni 80cm ja 90cm. Ja itsellä on 19-vuotias hevonen, joka on vielä hyvässä kunnossa ja hyppää isojakin ratoja, meidän tallilla oli myös alle 10-vuotias jolla ei voinut enää hypätä. Joten se ikä ei vaikuta aina siihen, mitä pystyy hevosella tekemään ja mitä ei :)

   Poista
  3. Eläinlääkärin tiedon mukaan lopetettiin treenaus ja kisaus, ettei Lillin tilanne mene pahemmaksi, ja kaatumisen jälkeen olen kyllä hypännyt sekä Lillillä että muilla hevosilla paljon :D Ja vaikka hevonen on smaan ikäinen, se ei tarkoita että niillä olisi sama terveys, Lilli on koko elämän hypännyt isoja ja tehnyt pitkän esteuran tosi hyvällä menestyksellä, joten sillä vaan sattui menemään jalat niin huonoon kuntoon nuorempana. Lillin ikä on myös arvioitu, eli se voi heittää parilla vuodella. Ratsastuskoulussa usein hevoset on koko ajan tehnyt tasaista työtä, eikä hypännyt isoja ratoja missään vaiheessa elämää, joten jalat on paremmassa kunnossa, toki poikkeuksiakin on mutta itse en vertaisi hevosia iän kanssa terveyteen :)

   Poista
  4. Meidän tallissa on 22 - vuotias hevonen, joka on tehnyt pitkän uran estehevosena. Siirtyi jokunen vuosi sitten ratsastuskouluun ja tekee nyt kevyesti tunteja ikänsä vuoksi. Mutta estetunneilla käy ja kisoissa. Ja on niin innoissaan, hyvä kun pysyy käsissä. Tällä on pitkästä kisaurasta huolimatta jalat pysyneet hyvinä.

   Poista
  5. Olisipa itselläkin tuollainen hevonen :D Ja kiva vielä jos jaksaa innostua hyppäämisestä tuon ikäisenä!

   Poista
  6. Ihania kuvia! Minun Hotti-poni on 24.v on nuorempana hypännyt korkeita ratoja :) Ja eläinlääkärin mukaan terve kuin pukki.. inostuu kyllä vieläkin hyppäämisestä hurjasti joka on mukavaa vaihtelua meille :D Eikä Hottia ikä paina <3

   Poista
 15. Kun nykyäänhän et kisaa Lillillä yhtään? Niin harmittaako koskaan kisoissa kun et itse ole tullut kisaamaan? Tai tekisikö mieli mennä koskaan kisoihin? Mutta tosi kiva postaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä usein tekisi mieli päästä itsekkin kunnolla kisaamaan! :)

   Poista
  2. Miten sitten tämä uusi hevonen...? Aiotteko ottaa sulle toisen hevosen jonka kanssa säkin pääset kunnolla ratsastamaan ja hyppäämään ja valmentautumaan sekä kisaamaan. Ymmärrän. Nyt on lukio joka vie paljon aikaa ja vielä Lilliäkin pitää kevyesti liikutella ja kavereillekin tahtoo aikaa. Mutta kysynpä silti. :)

   Poista
 16. Voisitko tehdä videopostauksen Tiiankaa ??

  VastaaPoista
 17. Onneksi kuitenkin hyppäät lillillä.
  osaako lillivielä kaikki asiat mitä silloin estevalkoissa kävitteläpi esim vaihtaa laukka esteen jälkeen jos suunta vaihtuu? Yms?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty, nehän on hevoselle ihan perus juttuja ja pitäisi osata jo ennen kun menee valmennukseen jos ei ole mikään vauva hevonen kyseessä :D

   Poista
 18. Onko joku tarkoitus, että miksi pidät jalustimet väärinpäin jalassa? (Kumilenkki sisäpuolella)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vissii laitoin jalustinhihnat väärinpäi, niin jalustimet jalassa molemmissa väärin :D hyvä kun huomasit, en edes ite tajunnu, pitää käytä vaihtaa oikein!

   Poista
 19. Moi! Taisit olla tänään Sorsasalon kisoissa kuvaamassa? Aijotko tehdä kuvagalleriaa yms josta kuvia saisi ja linkkaisitko sen? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut valitettavasti kuvaamassa, otin vaan Tiian radoista kuvat :)

   Poista
 20. Miks pidät noin pienillä esteillä turvaliiviä? En kuitenkaan veikkaa että sää Lilliltä tommosilla pikkuesteillä tiput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just Tiiallekkin selitin, että tippuminen tuskin käy niin pikkuesteillä, mutta ehkä sillon pari kesää sitten kun kaaduttiin esteellä Lillin kanssa niin turvaliivi kyllä pelasti! Eli ihan vaan sen takia että koskaan ei tiedä mitä käy, ja jos hevonen vaikka kompastuu niin mieluummin pidän varmuuden vuoksi turvaliiviä, kun ei sitä edes huomaa päällä :D

   Poista
  2. Mut se on hyvä muuten ois voinnu käydä pahasti vai mitä


   Vastaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

   Poista
 21. Lilli näyttää niin iloiselta näissä kuvissa!:) se on kiva juttu, että hyppäät välillä vielä tällaisia mielenvirkistys hyppyjä- ja Lilli varmasti nauttii :)

  Pidän myös paljon laadukkaista postauksista ja kuvista, kiitos siis niistä! :)

  VastaaPoista
 22. miten saaton suositummat postaukset? Koska tarviin se mu blogiin

  VastaaPoista
 23. Googlaamalla löytyy ohjeita :)

  VastaaPoista
 24. kuka toi lanjalla on.

  VastaaPoista
 25. Tosi ihana postaus:D Teillä on ihanat blogit! Voisitko joskus taas tehdä videopostauksen?

  VastaaPoista
 26. voitteko kuvata videopostauksen?

  VastaaPoista
 27. Voisitko laittaa postauksiin enemmän kuvia kun ne on niin ihania ja uskon että Tiia räpsi enemmänkin kun nuo pari. Ja vielä voiko ihan pelkästä ratsastuksesta tulla n. 3min videokoostetta? Varsinkin pikkuhyppelyistä

  VastaaPoista
 28. Ihana postaus!♥ Miten suostuttelitte vanhempanne ostamaan hevosia?

  VastaaPoista
 29. sori, vähä ohi aiheen mut mistä oot ostanu/tilannu sen sun punasen kingsland fleece hupparin?:)

  VastaaPoista
 30. Moi! Miten ihmeessä Pinja oot saanu noin ihanat ja paksut ja tuuheat hiukset? Vai onko ihan luonnostaan vaan semmoset?

  VastaaPoista
 31. Moi Pinja voisitko tehdä my dayn��

  VastaaPoista
 32. Tosi kiva ja ihana postaus:)

  VastaaPoista
 33. Sori jos tyhmä kysymys, mutta mietin aina kun katson videoitanne tai luen postauksianne, niin miksi siis Sinusta ( Pinjasta ) ja lillistä ei ole niin montaa kisavideota tai hypyvideoita?

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.