torstai 18. kesäkuuta 2015

Kouluvalmennus Jaakolla

Pitkästä aikaa kunnon valmennus kuvia, nyt Tiia on päässyt kahtena kertana kuvaamaan kouluvalmennusta, ja itse tykkään varsinkin ulkona otetuista kuvista kun oli vielä niin lämmin keli. Tässä postauksessa siis on kahden valmennuksen kuvia, joista toinen oli vielä maneesissa. Menin valmentajan hevosella Jaakolla, jolla olen muistaakseni pari kertaa mennyt ennen näitä valmennuksia.
Ensimmäisellä valmennus kerralla oli taas vähän totuttelua, ja Jaakko oli aika vauhdikas. Toisessa valmennuksessa sitten meni paremmin, ja vaikka tehtävä tuntui haastavalle, niin kokonaisuutena homma alkoi sujua paremmin.


Tehtiin tehtävää jossa tultiin keskihalkaisijalle lyhyeltä sivulta, ja siitä vähän matkan päästä käännettiin kohtisuoraan uralle. Uralle mentäessä piti lisätä ravia, joka sujui hyvin Jaakolta kun se on muutenkin niin reipas. Uralle päästyä sitten piti ottaa selvästi kiinni ja taas lyhentää ravia takaisin. Aina niin erilaista mennä reippaalla hevosella, kun Lilli on taas täysin Jaakon vastakohta ja sitä saa ennemminkin aina pyytää liikkumaan, kun jarruttaa.


Ihanan helppoa aina käydä vaan valmennuksessa ilman että otetaan omia hevosia mukaan, kun niiden laittoon menee niin paljon aikaa ja vaivaa. Nyt voi vaan laitella Jaakon rauhassa pois tallissa ja itse kävellä autoon. Valmennus oli myös kiva sen kannalta, kun meitä oli vaan kaksi ratsastamassa, niin koko ajan sai tarvittavia neuvoja ja ohjeita.

Sitten toisen valmennuksen kuviin, jotka on kyllä ihan eri tasoa kun maneesissa otetut kuvat. Ulkona oli juuri täydellinen valaistus kuviin, välillä aurinko paistoi kunnolla, mutta muuten oli sopivan kirkasta ilman että kuvista tulee liian voimakkaita auringon valojen ja varjojen takia.


Tässä valkussa olin ihan perus ryhmässä, ja tehtiin vähän hankalampaa tehtävää, johon yhdistyi voltit, siirtymiset, suunnan vaihto ja suoraan ratsastaminen sekä piti vielä kaiken ohella yrittää väistellä muita ratsukoita kun yhteen kohtaan tultiin monesta suunnasta. Jaakko oli varsinkin alkuun vähän rauhallisempi kun viimeksi, ja tehtiin myös tehtävää jossa piti ainna kulmat mennä käynnissä ja muuten ravissa. Aina kaikki siirtymis tehtävät on hyviä, kun saa hevosta kuulolle, sekä sitten itse saa tuntumaa miten saa kevyiten ja parhaiten siirrettyä hevosen käyntiin lyhyellä matkalla. 

Laukannostot on viime aikoina tuottanut ongelmia vähän kaikilla hevosilla, ja ehkä valmennuksena aikana tein muutaman huonon noston, mutta varsinkin loppuun tuli tosi hyviä nostoja. Erona toiseen valmennukseen tässä oli enemmän ratsastajia, mutta toisaalta hyvä välillä niinkin, ettei koko aikaa joku muu ajattele puolesta ja kerro mitä pitää tehdä, vaan nyt jo yhden valkun jälkeen oli hyvässä muistissa miten itse korjata asioita ja toimia missäkin tilanteessa.

Kaikin puolin kyllä oli kiva mennä Jaakolla, ja joka valmennuksessa oppii niin paljon lisää asioita ja uudestaan taas ratsastamaan erilaisella hevosella. Kiva myös kun sain nyt kunnolla kuvia, ja ihan perus ratsastuksesta postausta tänne, kun usein näissä kaikissa valmennuksissa Tiia on itse mukana, niin sillon ei ole kuvaajaa. En itse myöskään ikinä kirjoita postausta jostain mistä ei ole edes muutamaa kuvaa, kun tuntuu että kuvista näkee niin paljon enemmän, eikä teksti välttämättä ole pääosassa blogissani.

31 kommenttia:

 1. Ihana tää Jaakko! Minkä rotunen? :-)

  VastaaPoista
 2. miksette osta jaakkoa sulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hevosia niin vaan osteta :D Miten oletat että tämä hevonen on edes myytävänä? Kaikkea ei voi saada.

   Poista
  2. Muistan keväällä nähneeni Jaakosta myynti ilmoituksen. Tietääkseni mitä Pinjan blogista olen ymmärtänyt, ei Pinja halua Lillille ns korvaajaa. Muutenkin eri hevosilla meno on todella opettavaista ja kehittävää.

   Poista
  3. Muistan keväällä nähneeni Jaakosta myynti ilmoituksen. Tietääkseni mitä Pinjan blogista olen ymmärtänyt, ei Pinja halua Lillille ns korvaajaa. Muutenkin eri hevosilla meno on todella opettavaista ja kehittävää.

   Poista
 3. Veikkaisin että Jaakko on suokki?
  Tai puoliverinen mutta enemmän ehkä arvaisin että suokki?

  Ihania kuvia, ratsastat upeasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa oisko suokki, en kumminkaan uskaltanut sanoa ääneen. :D

   Poista
 4. Hyvin menet Jaakolla! Kiva, kun pääset valmennuksiin muilla hevosilla! (:

  VastaaPoista
 5. Kiva kattoo kun menet välillä muillakin hevosilla kun aina Lillillä.

  VastaaPoista
 6. Ootkos tietoinen, oliko Jaakko myynnissä?
  Tosi hyvännäköinen ratsukko, edustavina.
  Jaakko on kyllä tosi upea suomenhevonen! :-)

  VastaaPoista
 7. Jaakko on varmaankin Suokki? Millaista oli mennä kylmäverisellä?♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienot!♥ tulisko my daytä joku päivä?:)

   Poista
  2. Juu, kivaa oli niinkun postauksessa sanoin :)

   Poista
 8. Onko suokki? Vai minkä rotunen? Söpö kuitenkin<3

  VastaaPoista
 9. Miksi sinulla on blogi jos et ikinä postaa sinne ???????????

  VastaaPoista
 10. Moi pinja! tosi kivan näkönen toi sun uus poni! Aijotko mennä sillä ponien pm? :) :D :)

  VastaaPoista
 11. Kivasti meette! :) Treenaatko sä mitenkään tai käytkö lenkeillä ratsastuksen lisäksi, nimittäin sulla on tosi kiva kroppa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja kyllähän mä aika usein lenkkeilen ja liikun muutenki paljon...

   Poista
 12. Moi!
  Mielestäni teiän kanava on ihan sikahyvä, ja olen sen tilaaja. Voitteko tehdä sellasen postauksen Tiian kanssa missä vaihatte Lilliä ja Voittoa että Tiia ottaa Lillin ja jnejnejne?
  Tehkää sister tag Sinin kanssa♡

  VastaaPoista
 13. Minkä tasonen ratsastaja sä oot koulussa ja esteillä?

  VastaaPoista
 14. Niin mä kin käyn lenkillä usein se on kivaa ja kivoi kuvii tee video postaus !

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.