sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Maastokuvia

Tässä yksi päivä innostuttiin lähtemään kunnolla maastoon hevosten kanssa. Laitettiin nopeasti hevoset valmiiksi, kuljetussuojat jalkaan ja kopilla parin kilsan päähän tukkiautotielle. Lillillä oli lyhyen matkan ajan jo estesatula päällä, suitset päässä ja kaikki valmiina. Pistin sille vielä varmuuden vuoksi martingaalin, vaikkei aiottu mitenkään vauhdikasta reissua tehdä. Meni meillä joku tunti varmaan maastossa, käveltiin ja otettiin yhdet pätkät ravia. Vaikka ollaan muutaman kerran ennenkin käyty kopilla maastossa vähän matkan päässä, niin oli molemmat hevoset aika ihmeissään ja tarkkoina kun tulivat kopista ulos. Vähän matkan päässä kopista tiellä minne oltiin menossa, oli alkuun vielä koirien käyttäjiä ja Lilli kyllä järkyttyi pahemman kerran vapaana metsässä ja tiellä juoksevista koirista.


Maastot missä oltiin on tuttuja Lillille alkuajoilta kun se oli jonkun aikaa Keskimäellä tallipaikalla, ja sieltä käsin käytiin noilla reiteillä monesti. Reitit on ihan täydellisiä, suurin osa pohjista kivan pehmeitä ja Lillistä ehkä paras osuus on tajuttoman jyrkkä ylämäki joka mentiin nytkin. Jäin seisomaan alkuun Lillin kanssa kohtaan mistä lähti yksi tie takasin polulle, yksi ylämäkeen ja kaksi muuta risteystä. Lilli sitten halusi lähteä ylämäkeen, sille tuli varmaan mieleen miten vielä joskus laukattiin melkein pystysuora mäki aina ylös, ja mäkinen pätkä jatkuu jyrkän kohdan jälkeen tosi pitkään. Kohta oli ainoa jossa pystyi laukata niin että ei jarrutellut Lilliä ja sillä kyllä riitti puhtia juosta isompienkin maastokavereiden perässä ihan mäkien ylös. 
Nyt jyrkin kohta oli sen verran huono, että Lillin piti kävellä alun spurtin jälkeen. Usein ylämäki on raskain mennä käynnissä, ja Lilli kyllä oli ihan hengästynyt kun pääsi ylös. Alas tulo oli sen verran epävarma niin jyrkässä kohdassa jossa oli vähän pettävää hiekkaa ja isompia kiviä, niin tulin suosiolla kävelemään maasta sen pätkän, että Lilli saa rauhassa mennä alas.


Metsässä ja poluilla on hiekkapohja, mutta tiet oli jossain kohti täynnä isompia kiviä, tai muuten vaan jotkut pätkät on ajan myötä kovettunut huonommaksi. Tiian tippumisen jälkeen ollaan käyty vähemmän maastossa, ja menty koko ajan ohjat edes vähän tuntumalla. Tälläkin reissulla oli lähellä että kävi huonosti, kun oltiin ravaamassa polkua, ja Lilli säikähti mutkassa olevaa pientä koskea joka laski alas tien viereiseen ojaan. Molemmat hevoset taas ihan suorilta kääntyi ympäri ravista ja siihen loppu Lillin edellä meno, kun se nykyään tosi usein säikähtää vähän turhan oloisiakin juttuja. Lilli oli kyllä vauhdikas koko reissun ajan, ja se varmasti muisti että tuolla ennen hyvinä aikoina käytiin kunnolla maastossa.


Kaiken kaikkiaan hevosille teki tosi hyvää päästä menemään kunnon ylä- ja alamäkiä, ja taisi olla ihan raskas varsinkin Lillille. Kun päästiin kotiin kylmättiin jalat kunnolla, ja seuraavana päivänä hevosilla olikin vuorossa vapaa. Pitää nyt lähiaikoina käydä uudestaan samassa paikassa maastossa, kun hevoset tykkäsi niin kovasti ja hyvää vaihtelua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Teillä on hauskasti Tiian kanssa sävy sävyyn vaatteet näissä kuvissa :) Upeita kuvia! Nuo maastot näyttää aika samanlaisilta kuin Korholan tallin lähellä olevat maastot, joissa on tullut itse käytyä jonkin verran :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania kuvia, kun tuo aurinkokin paistaa noin ihanasti ja on noin upeat maisemat! ♥

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja kuvia ! Tosiaan hauskasti teillä saman väriset vaatteet :D Varmasti oli hepat oli innoissan :)

  VastaaPoista
 4. Oi ihanaa mä rakastan maastoja. Tallilla jossa käyn on myös ylämäki jossa laukataan niin hepat on aina ottamassa kunnon spurtit��

  VastaaPoista
 5. Hei�� tulin kyselee olisko sul viel myynnissä sitä iphone 4s? ��

  VastaaPoista
 6. Eikös raskaan liikunnan jälkeen kannata seuraavana päivänä ratsastella kevyesti? Mulle ainakin näin opetettu.. Mutta tosi kauniita kuvia, näyttää hyviltä maastoilupoluilta! Ja kauniita olette tekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävely ei nyt periaatteessa ollut kauhean raskas, mutta silti totta! Ei me ikinä valmennuksen jälkeen pidetä vapaapäivää, vaan vasta kevyen palautus päivän jälkeen. Hevoset oli kuitenkin nyt maastopäivän jälkeen koko päivän aamusta iltaan ulkona ja ne kävelee siellä tosi paljon, eli vapaapäivä sopii tuollaisen jälkeen juuri ja juuri :)

   Poista
 7. Onko sulla snap chat? Jos nii minkä niminen(:

  VastaaPoista
 8. Onko sulla snap chat? Jos nii minkä niminen(:

  VastaaPoista
 9. Tuntuu ihan hassulta ajatella, että pitäisi traikulla ajaa hevosten kanssa maastoilemaan, mutta ihanaa että jaksatte "nähdä vaivaa" senkin eteen että hepat pääsee maastoihin. :) me maastoillaan 98% ajasta, ja vaikka meillä kenttä onkin nyt rakennettu, niin luku tulee ehkä laskemaan 90% paikkeille vaan. En pystyis jättää maastoilua kovin vähälle. :) meillä tosin onkin maastoja niin paljon, että pihasta pääsee moneen eri suuntaan ja lenkkejä on 1/2h kestävästä vaikka koko päivän lenkkiin, ilman että tarvisi samoja teitä kävellä.

  VastaaPoista
 10. Mä tulin ihan surulliseksi kun luin tätä postausta. Tuntuu sille että sullakin oli ennen hauskempaa kun pääsit valmennuksiin ja kisoihin Lillin kanssa,.. Etkö oikeasti ole harkinnut uuden hevosen ostoa vakavasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja mietteitä heräsi täälläkin. Osittain tulen surulliseksi siitä, että Lilli on sairas ja ositain siitä, että Pinjan todella olisi hauskempi (tekstin perusteella), jos uusi treeniheppa löytyisi. Tietty ymmärrän, että kaksi omaa hevosta vaatii aikaa ja vaivaa, kun kummallekikin haluaa yhtä paljon rakkautta ja hyvää. Pinja vaan ansaitsis uuden kisakaverin.

   Poista
 11. ^^^^
  voisit postata vähän useammin! Esim. Voisit tehä aina postauksen kun ratsastat Lillillä...

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.