perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ulkoasu, kuvia ja maastokauhua

Moikka! Nyt vähän pidennetyn viikonlopun aikana ajattelin vaihtaa blogin ulkoasun ihan uuteen uskoon, ja uusi banneri on jo paikallaan. Tein bannerin tällä kertaa itse, ja olen lopputulokseen ihan tyytyväinen. Taustaväriä pitää vielä vähän miettiä että jätänkö näin tummaksi niinkuin edellisessä ulkoasussa, vai saisinko etsittyä jonkun kivan keväisemmän.

Bannerin kuva otettiin muistaakseni viimeviikolla, kun käytiin Korholassa ratsastelemassa maneesilla. Lilli katseli hyvin järvelle ja päätin sitten tuosta kuvasta lähtee vähän muokkaamalla tekemään uutta banneria. Entinen banneri oli jo niin tylsä ja ei sopinut tähän keväiseen teemaan :D

Ajattelin nyt samalla myös laitella muita kuvia mitä otetiin ja yksi ratsastuskuva. Mentiin siis maneesille ihan vaan että Tiia pääsee hyppäämään itsenäisesti, samalla menin Lillin ja otin silläkin muutamat hypyt molempiin suuntiin. Ei olla pitkään aikaan hypätty, mutta Lilli kyllä tykkäsi kovasti vaikka esteet olikin ehkä huimat 30cm. Nyt kun mietin itsekin niin olen hypännyt viime kerralla ehkä syksyllä ratsastuskoulussa, ja koko talvena en ole ylittänyt yhtään kunnon estettä. Nyt kun lumet sulaa niin tarkoitus olisi taas alkaa käydä ratsastuskoulu tunneillakkin. 


Odoteltiin meidän maneesi varauksen alkua pihalla ja ajan kuluksi otettiin näitä kuvia. Kiva kun yleensä poseeraus kuvat on otettu meillä kotona, niin täällä saikin ihan erilaisen taustan ja hevosetkin oli virkeämpiä kun ympärillä oli paljon katseltavaa. Keli oli aika viileä ja tuulinen, niin Lillillä nyt on kunnon loimi päällä, mutta ihan kiva niin kuviin tulee vähän väriä ja Lilli ei uppoa liikaa taustaan.


Ratsastin vähän lyhyemmän ajan kun Tiia Voitolla, niin pääsin kuvaamaan kun se hyppäsi. Lilli oli ainakin normaalia reippaampi, mutta ei nyt tällä kertaa kiihtynyt esteistä niin paljoa mitä jollain kerroilla. Koulusatulalla oli kyllä vähän vaastava hypätä, ja lähestymiset tuli muutaman kerran vähän kauas, huomaa kyllä taas tämän oman estesilmän heikkenemisen näin pitkän tauon aikana. 

Me käytiin tässä toissapäivänä vähän maastoilemassa taas kun tie on niin hyvässä kunnossa, ja lopputuloksen Tiiaa viedään sairaalaan ja Voitto juoksee vapaana tiellä. Jos et ole vielä lukenut niin Tiian kokemukset tapahtumasta ja vähän pidempi selonteko löytyy sen blogista uusimmasta postauksesta.


Tilanne kävi nopeasti, molemmat käännähti ihan sekunnissa en ehtinyt edes tajuta, ja sitten näinkin jo kun Voitto juoksi vähän kauempana ja miten Tiia jäi suoraan Lillin alle. Itselläni ei ollut mitään ongelmaa missään vaiheessa ettenkö olisi pysynyt selässä, molemmat jalustimet kyllä lähti käännöksessä, mutta ongin ne sitten matkalla kun Lilli juoksi hädässä karanneen Voiton perässä. Alkuun yritin jarruttaa Lilliä ihan tosissaan ja ajattelin jos saisin sen pysähtymään niin ehkä Voittokaan ei jatkaisi tietä pitkin eteenpäin vaan käyttäisi aivoja hetken ja tajuaisi jarruttaa. Tiesin että tie päättyy pihaan, ja että siellä harvoin liikkuu autoja, mutta silti hätä oli ihan kauhea kun kuvittelin minne Voitto saattaisikaan hätäisenä juosta ja katkoa kaikki jalkansa.

Voitto juoksi tapansa mukaan vapaana ollessa ihan mitään ajattelematta odottavan äitin ohi, luovutin ja lopulta sitten vaan annoin Lillinkin juosta perässä, onneksi tie oli aika pehmeä, eikä ihan jäinen. Lopulta sitten Voitto varmaan sai ajatukset koottua vauhdissa ja laski raville ennen jyrkempää alamäkeä, hidasti ja lopulta jähmettyi ihan kokonaan paikalle. Sain Lillinkin pysäytettyä vähän matkan päähän, mietin sekunnin uskallanko tulla maahan jos hevoset lähteekin uudestaan niin jään kyllä itse siihen paikkaan ja pyydystys jatkuu jalan.

Lopulta sitten hyppäsin alas, viheltelin Voitolle ja kaivelin sokereita taskusta. Alkuun näytti sille että se ravaa suoraan minun ohi tai oikeastaan päälle kun seistiin Lillin kanssa keskellä tietä, mutta lopulta sitten sain ohjista kiinni ja sokerit annettua molemmille hevosille. Luojan kiitos sain molemmat hevoset kiinni ja ehjänä loppujen lopuksi talliin. Kun käveltiin kotiin Voitto oli tietenkin itsekin ihan pelästynyt tapahtumasta ja adrenaliini virtasi sellaisen spurtin jälkeen että se puri minua ihan koko ajan ja tanssahteli joka suuntaan. Tiialle ei onneksi käynnyt mitään pahempaa joten se selvisi sairaalasta jo samana iltana kotiin. 

Viime kertainen pari vuotta sitten tapahtunut maastosählinki oli ihan saman tyylinen, hevoset vaan säikähtää ihan mitään varoittamatta ja kääntyy ympäri, viimeksi minä olin se joka sitten tipahti Voiton jalkoihin ja muussaannuin kavioiden alle. Viime aikoina varsinkin Lillistä on tullut ihan jo häiritsevän säikky, se saattaa yhden rasastuksen aikana ainakin viisi kertaa ihan vaan säiähtä juuri niin että kääntyy kannoiltaan ja poistuu paikalta. Eilen kun kävin sillä ilman satulaa kävelemässä tiellä, sehän pisti jarrut pohjaan ja ryhtäsi suorilta vaan kotiin päin, ja ei sitten lopulta suostunut enää rohkaisujen jälkeen jatkaa matkaa pidemmälle.


Hommat kuitenkin jatkuu ja ehkä ne hevosetkin vähän rauhottuu kunhan tässä kenttä sulaa ja päästään liikuttamaan kunnolla. Tuntuu vähän että Lillillä tuo ylimääräinen energia menee vaan turhaan säikähtelyyn ja asioiden pelkäämiseen :D


36 kommenttia:

 1. Hyvä postaus:) ootteko tulossa Tampereen hevosmessuille? :) ( oon ehtiny tohon kysymykseen vastausta mutta en oo löytänyt):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot paras ja haluisin olla ku sä ku sulla on lilli . Itelläni on vaan hoito hebonen ja hevone todella onkin

   Poista
 2. Kiva postaus ja hienoja kuvia!:) Ikäviä tuommoset kun hevonen juoksee yli:/

  VastaaPoista
 3. Toi on tosi harmi mutta onneksi ei käynyt pahemmin

  VastaaPoista
 4. hienoja kuvia!Voi että toi maastojuttu:(Onneks ei käyny pahemmin Tiialle ja onneks sä pysyit selässa!

  VastaaPoista
 5. IHANIA KUVIA JÄLLEEN KERRAN! :)
  JA VARSINAISEEN ASIAAN, ONKO JOTAIN SELLAISTA SIVUA, MISTÄ SAISI BLOGIIN TAUSTOJA ILMAISEKSI JA MAHDOLLISESTI VIELÄ MUOKATA NIITÄ TAUSTAN MUOTOJA JA VÄREJÄ SIELLÄ SIVULA? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja itse tekemällä tai sitten Tiialla on joitain mitä olen saannut käytttää

   Poista
 6. tosi harmi:( onneksi tiialle ei käyny pahemmin.

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus ja ihania kuvia❤️
  T. Meri

  VastaaPoista
 8. En tiedä johtuuko se keväästä kun täälläkin normaalisti täysin maastovarma hevonen on koko aika ryntäämässä pakoon jokaista lumikasaa ja mörköä:/ mutta onneksi ei käynyt pahemmin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä olla että niillä on nyt joku ihme säikähtely kausi kaikilla hevosilla :D

   Poista
 9. Harmi tuo maastojuttu ! :/ mietin vaan, että kun olit itse kerta Lillin selässä niin menikö tilanne niin nopeasti että et ehtinyt ohjaamaan Lilliä muualle vaan Tiian päälle ? Varmaan ei oo ehtiny siinä tilanteessa tekemään mitään. Mutta onneksi sait hevoset rohkeesti pyydysteettyä, onneksi älyät pitää sokeria taskussa aina hätätapausten varalle :) Harmi että Lilli säikkyy , auttaisiko jos vaan liikuttaisitte enemmän ? Toki voi olla ihan luonteesta kiinni, te varmaan parhaiten tiedätte miten kannattaa toimia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja siis Tiia tipahti suoraan Lillin alle että en edes ehtinyt nähdä sitä ennenkun katsoin alas, kun Tiia käveli meidän takan niin tietenkin Voitto oli säikähtänyt samaa aikaa, ja siinä vaiheessa kun Tiia oli juuri tipahtanut niin Lilli oli jo sen kohdalla kun mentiin aikasta peräkkäin...

   Poista
 10. Lilli on kevyemmällä käytöllä nyt, niin onko mielessä ollut vähentää energiapitoista rehua, jos sekin vähän rauhottaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän hevosille on tehty maksullisella laskurilla ruokien suhteen liikutus huomioiden laskennat kaikesta mitä ne syö, eli sen puoleen ei ole ongelmia Lillin ruokien kanssa. Toki aina vähän itse säädellään desillä tai parilla jos tiedossa kevyempää liikutusta ettei saa liikaa energiaa jota sitten käyttää tuollaiseen riehumiseen :)

   Poista
 11. Tuo banneri suoerhieno ainakin omaa silmää miellyttää tuollainen "simppelimpi". Mietin kuitenkin kun tämä on lifestyleblogi. Mutta jos minulta kysytään pidä tuo!!!! :)

  VastaaPoista
 12. Mukavan yksinkertaisen näköinen banneri. Mitä kokoja käytät yleensä tuohon banneriin? Mitä ohjelmia katsot?koska sait ensimmäisen puhelimen? Muistatko minkä merkkinen tai näköinen? Oli hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) banneri yleensä 1100x500, katon aika vaihtelevasti netflixistä tosi paljon sarjoja, ja tvstä seurailen epä aktiivisesti kaikkea mitä nyt aina sattuu tulemaan, enkä muista yhtään ekasta puhelimesta mitään :D

   Poista
 13. Toivotaan että hepat rauhoittuu kevään myötä ;) Onneksi Tiialle ei käynyt kovin pahasti ! Kiva postaus ;) , vaikka teillä kävikin maastossa vähän huonosti :( Ihana banneri ja kivoja kuvia vähän erilaisella taustalla :)

  VastaaPoista
 14. Täällä ohmiset jakelee neuvojaan :D Mutta mulle tuli mieleen, jos siellä metsässä on joku eläin jota hevoset pelkää? Voi tietysti olla ihan vaan pelkkää energiaa ja oppineet että noin pystyy tekemään. Munkin liikutushevonen on alkanut metsässä tuijottamaan paljon (luulen muita eläimiä syyksi). Ite oon ainakin niin heikkohermonen petoeläimien suhteen, että yleensä se oon mä joka äkkiä kotia kohti päästelis. Toinen heppa on siitä ärsyttävä säikähtäessään, että saattaa yhtäkkiä hypätä vaikka puuhun :D Eipä tuo tottelemattomuus ja ryöstäminenkään mitään kivaa ole ratsastajalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niin :D ja siis kyllähän täällä liikkuu toki eläimiä, mutta ei ne voi olla mikään syy saada ehkä ihan niin usein mitään hepuleita, ja useimmiten se mitä ne säikähtää on juurikin joku lentävä lintu, eli oikeaa vaaraa ei todellakaan ole. Vieläkun saisi hevoset uskomaan sen ja lopettaisivat kaikkien asioiden tuijottamisen :D

   Poista
 15. Tuutteko Tampereen hevosmessuille?
  Monelta?mikä päivä?

  VastaaPoista
 16. vaikja ootte mua paljon kokeneenpia niin te ette noudata yktä sääntöä. sitä että taakse eisaaa mennä. miks? Oot tosi kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! ja mitä toi taakse meno tarkottaa, jos tarkotat hevosen taakse meno niin se kyllä on riskiä. Mutta meillä on omat hevoset ja tunnetaan ne ja tiedetään eikä ikinä tässä 10 vuoden aikana ole kukaan hevonen silleensä yrittämällä yrittänyt postaiksta jos kulkee hevosen takaa, jos vaan ei säikäytä niitä ja liikkuu rauhassa. En vaan osaa jotenkin pelätä Lillin ja Voiton kanssa sitä hevosen takaa kävelyä, mutta kyllä sitten jos vieras hevonen on kyseessä niin varon itsekkin...

   Poista
 17. Vauu hienoja kuvia! :-) Ja upeen yksinkertainen banneri! Bannerin fontti ei oo oikein mun mieleen, mutta muuten TOSI UPEA :-) Onneksi ei sulle ei käynyt mitenkään, harmi toi Tiian tilanne :-( Ratsastatko nyt Voitolla vai pystyykö Tiia ratsastamaan?

  VastaaPoista
 18. Hieno ulkoasu! Hienoja kuvia Lillistä ja susta. Sun blogi on hieno ja kiva:D

  VastaaPoista
 19. Teilläkin ollu hurja maastoreissu! :o ite menin eilen tamman kanssa maastossa voltilla ympäri ja nyt hevonen ihan paketissa...
  www.ninjaillen.blogspot.com

  VastaaPoista
 20. Tää uus ulkka on kyllä kiva!

  VastaaPoista
 21. Moikka! Todella hieno ulkoasu, ja tykkään postauksistasi myös paljon! Mulla vaan olis kysymys, ja toivon että voisitte auttaa. Millä ohjelmassa saisin muokattua ''hyvän'' bannerin lifestyleblogiini?:)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.