keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pitkästä aikaa omalla kentällä!

Eilen ratsastelin taas molemmat hevoset, oltiin tallissa ihan ajan kanssa ja Tiia kävi sitten loppujen lopuksi hakemassa sisältä kameran ja otti muutaman kuvan. Kenttä on nyt vihdoin ihan kokonaan sula, osittain vielä tosi pehmeä ja löllö, mutta joistain kohdista maa on sulanut jo putkiin asti ja pohja on ihan kuiva. Pitää vielä muutama päivä odotella näin lämpimillä keleillä niin maa sulaa kentän alta, ja sitten loppu vesikin imeytyy pois pinnasta. 

Kaikki suojat, kengät ja satulavyöt näyttää ihan järkyttäville, kun hiekkaa ja rapaa on jokapaikassa, Lilli oli myös suunnilleen mahaan asti ihan ruskea ratsastuksen jälkeen. ratsastus sää sattui kerrankin tosi kivasti, menin pelkällä hupparilla ja oli kyllä lämmintä kun aurinko vielä illalla paisteli kivasti suoraan kentälle.Molemmilla hevosilla oli pieniä ongelmia mennä vesilätäköistä ja rapaisella pohjalla, mutta Voitto kyllä oli kaikista pahin! Nyt ymmärrän miksi Tiia on aina valittanut, että ei tämä hevonen pysty mennä rapaisella ja lätäköitä täynnä olevalla kentällä. Se kiemurteli ja teki ihme hyppelyjä, ettei olisi tarvinnut kastella jo valmiiksi ihan märkiä ja likaisia kavioita. Puolet ratsastuksesta se keskittyi tarkastelemaan maata ja asettelemaan jalkoja, kun olisi vaan pitänyt kuunnella ja mennä kunnolla.

Menin myös poikkeuksellisesti Voitolla gramaaneilla valmentajan vinkistä. Apuohjat löytyi kotoa kun niitä on joskus tarvittu oikeasti, ja on kyllä pitkä aika kun viimeksi olen käyttänyt. Sai tarkasti katsoa mistä välistä mikäkin naru tulee, että piti kunnolla ohjasta kiinni ja gramaanit ihan vaan mukana kädessä rennosti. Voitto tietää hyvin miten toimia ja lätäköistä huolimatta sain sen hyvin liikutettua kaikissa askellajeissa. 

Tein myös vähän väistöjä, kun tehtiin niitä viime koulutunnilla ja nyt oli selvästi mielessä miten piti tehdä etuosa edellä ja riittävän reipasta askelta. Voitto on kyllä raskas ratsastaa varsinkin ravissa ja laukassa, kun tuntuu että ei muilla hevosilla enää tule edes kunnolla lämmin kun menee normisti, mutta sitten Voiton kanssa olen ihan hengästynyt jo vähän ajan päästä :DMenin Lillillä alkuperäistä suunnitelma pidempään, kun silläkin tuntui olevan energiaa. Oli intoa ratsastaa, kun kenttä oli nyt ekaa kertaa siinä kunnossa melkein koko talven aikana, että pystyi mennä kunnolla. Nyt kun kesä tulee niin Lillinkin pitää alkaa taas menemään vähän enemmän ja monipuolisemmin perus työskentelyä, että se saa lihaksia takasin jotka kaikki on menetetty talven aikana. Nyt kun katsoo kuvia niin silläkin alkaa olemaan jo ihan siisti karva ja enää ei kyllä lähdekään irti niin järkyttävästi mitä vähän aikaa sitten.

Tiia keksi myös hyvän kuvaus paikan tallin takana johon paistoi kivasti aurinko. Pitkää ei ehditty kyllä kuvailla kun Voitto sai kohtauksen tarhassa Lillin hävittyä. Voitto kyllä osaa olla tarhassa hyvin vaikka menisi tielläkin, kunhan Lilli on koko ajan sen näköetäisyydellä. Pienellä muokkauksella kuvista tuli ihan tosi hienoja ja keväisiä, aurinko paisto niin kivasti matalalta ja kirkkaana.


Olisi vielä ollut muutama vähän erilainenkin kuva samasta kohdasta, mutta loppupään kuvissa minulla oli sellaiset ilmeet että ei kyllä voinut laittaa tänne. Selitin koko ajan Tiialle jotain ja ilme oli sen mukainen kun Voitto riehu ja huusi tarhassa toisella puolella tallia. Lilli olisi ollut kyllä niin hyvin kun se ihmetteli mikä Voitolle tuli, mutta itse menin sitten pilaamaan kaikki muuten täydelliset kuvat...

Puut tulee kyllä kivasti taustalle ja ihan edessä olevat koivun rungot näyttää hienoille, ihme kun ennen ei olla tätä kuvaus paikkaa huomattu niinkin lähellä. Usein saa aina etsimällä etsiä hyvää taustaa ja turvallista paikkaa mihin pääsee hevosten kanssa, pitää joskus toistekin ottaa samassa paikassa aurinkoisella kelillä kuvia!


Nyt on kyllä tullut niin paljon enemmän energiaa ja aikaa liikuttaa ja hoitaa vähän pidemmän kaavan mukaan hevosia. Aina ei tarvitse kytätä kelloa ja mennä pimeällä illalla koulun jälkeen talliin. Talvi meni loppujen lopuksi tosi nopeasti ja selvittiin hyvin hevosten liikutuksesta. Aina vaan kun kesällä muistelee sitten talvea niin tulee vaan mieleen huonot jutut, liukkaat kelit ja pimeät illat. Kyllä siitä aina selviää ja sitten on voittoisa tunne kun kenttä sulaa ja pystyy taas alkaa normaalisti ratsastamaan,eikä tarvitse miettiä joka kerta pystyykö kentällä kävellä, onko liukasta, tuleeko tilsoja ja paljonko on pakkasta. 

Vaikka toisaalta huono että Tiia ei ole nyt voinut ratsastaa yhtään, mutta ollaan ainakin saatu enemmän kuvia kun pitkään aikaan, eli jotain positiivistä siinäkin. Aina on niin tylsää ja pitkäveteistä odotella ja sitten helposti menee monta tuntia tallissa jos aletaan vuorotellen ratsastamaan ja toinen kuvaa. Ei siihen todellisuudessa mene paljoa pidempää aikaa, kun että itse menen molemmat hevoset, mutta ehkä kuitenkin kivempi niin että toinen kuvaa ja toinen sitten vaan ratsastaa. Kunhan Tiia kuntoutuu niin ehkä sekin saa kivuta piiitiikästä aikaa Lillilin kyytiin ja minä voisi sitten ottaa vuorostaan kuvia kentän laidalla...


54 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus ja hyvän mittanen, ei ollut liian pitkä;)
  Tosi nättejä kuvia ja kauniita;) oot tosi kaunis ja lilli on tosi söpö;)
  Sun blogi on ihana;) T. Meri

  VastaaPoista
 2. ei vitsi mikä hienohelma voitto XDDD pakottaa vaa menee niist lätäköistä ;)
  mun heppa ihan kunnolla läsäyttää kaviolla kuravedet joka suuntaan (eli taluettaessa minun päälle, kiitos vaan ), onneksi on aika tumman harmaa heppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on suunnilleen koko ikänsä tottunut menemään lämmitetyissä maneeseissa ja harvoin joutunut mennä ulkona kentällä, niin sille on aika kova paikka kun jalat likaantuu :D

   Poista
 3. Ois ollu kivempi jos ois ollu enemmän kuvia, esim. se minkä tiia laitto susta ja voitosta faceen. mut tosi kivasti tekstiä ja nuo lilli-kuvat on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, valikoin kuvat ehkä vähän tiukemmilla kriteereillä ja en sitten ollut halunnut laittaa muita, vaikka nyt kun katsoo Tiian valitsemia kuvia niin onhan nekin tosi hyviä :D

   Poista
 4. onko noi housut millä ratsastat ihan ratsastushousut vai vaan jotkut farkut yms.? hirmu kivan näiköiset on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on vanhat farkut, muistaakseni Tiia sanonut että Pinja tykkää ratsastaa mm. vanhoissa farkuissa!

   Poista
  2. Juu ne on vanhat farkut joita käytän kotona vaan tallilla :)

   Poista
 5. Kiva postaus! Voisitko tehdä jossain vaiheessa taas jonkun My Day -videon? Ne on niin kivoja :D

  VastaaPoista
 6. Vihdoinki saan aikaseks kysyy et mistä noi sun päällä olevat housut on?:)
  hyvä postaus, ja ois kiva jos tekisitte enemmän videoita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan vanhat rikkinäiset H&M:n farkut joita käytän kotona tallilla :D

   Poista
 7. Tosi kiva postaus ja upeita kuvia ;) Olisi kyllä kiva saada kuvia myös Tiiasta Lillin kanssa, kunhan Tiia pääsee taas satulaan :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia ja toi uuden bannerin kuva on kans tosi kiva :)

  VastaaPoista
 9. Olisi kiva saada videopostausta kun Tiia menee molemmat. Meet Voitolla iana tosi hyvin ja sulla se ei näytä niin löysältä, kun mitä välillä Tiialls, mun silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvi päätelty yhestä kuvasta

   Poista
  2. Minulla se menee usein jännittyneenä, ja vaikka näyttäisikin paremmalta kuvassa niin todellisuudessa jos osaa katsoa hevosen asentoa niin kyllä se Tiialla menee aina paljon paremmin ja rennommin kun minun kanssa :D Voitolla on helposti jännittynyt niska ja pää, ja se pitäisi saada matalammaksi ja pyöreämmäksi, eikä vaan jännityyneeksi, niinkun se välillä minulle menee kaula liian korkealla...

   Poista
 10. Minkä takia tiia ei voimia ratsastaa? Tiedän kyllä että teillä kävi maastossa se onnettomuus mutta kävikö tiialle jotain oikein kunnolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sen niska on revähtäny

   Poista
  2. Tippumisen seuraksena sen niskat meni niin pahasti että ei pystynyt liikuttaa päätä ollenkaan, saati sitten käsiä, niin ratsastus ei ihan luonnistunut siinä tilassa :D

   Poista
 11. ootko saanu mennä vielä voitolla esteitä?

  VastaaPoista
 12. Itsekin on tullut kyllä huomattua, että jaksaa paljon paremmin oleskella tallissa kun kevät aurinko lämmittää ja kelit alkaa olemaan kohdillaan. Meillä täällä Etelä-Suomessa kenttä oli prima kunnossa jo 1kk sitten, mutta sitten 2vk sen jälkeen tuli lunta joka kasteli kentän taas. Nyt se alkaa olemaan jo todella hyvässä kunnossa, niin tulee ratsastettua kyllä paljon pidempään kun pystyy tekemäänkin jotakin... :) Muuten ollaan jouduttu vaan maastoilemaan ja peltoilemaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sama vähän meillä, jos kenttä on huono niin ei jaksa ratsastaa ja sitten vaan joutuu käydä maastossa ja pellolla. Onneksi nyt tälläkin kenttä on hyvä niin päästään taas treenaamaan!

   Poista
 13. Kiva postaus ja ihania kuvia! 😊❤️

  VastaaPoista
 14. oon aina ihmetelly miks ihmeessä laitatte riimun narun suitsista molemmasta kuolain renkaasta. voisitko selittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos heppa alkaa riehun ni ei riko suuta niin herkästi, kun jos olis vaan toisesta kuolainrenkaasta kiinni

   Poista
  2. Paine jakautuu molemmile puolille suuta, eikä ikävästi juurikin repäisse vaan toiselta puolelta. Kuolaimissa ohjatkin on molemmilta puolilta kiinni, joten narukin kivempi laittaa niin että vaikuttaa molempiin puoliin :)

   Poista
 15. Kiva postaus ja ihana blogi♡. Millä ohjelmalla olet tehnyt tuon bannerin? Ja mistä tuo Lillin satulahuopa on näyttää tosi kuvalle Lillin selässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Photoshopilla tehty banneri ja Lillin huovasta en kyllä yhtään muista mistä ostettu.

   Poista
 16. Moikka Pinja! Joskus pyysit itsellesi banneria tein semmoisen laitan sulle sähköpostia tänään siitä. Sitä saa käyttää. Jos tahdot ja sinusta se on hieno. Saisinko sitten mp. Niin osaan parantaa muuhun jatkossa esim. Jos teen sulle Bannerin.

  VastaaPoista
 17. Tosi kiva tuo kuvauspaikka ja nuo pari viimeistä kuvaa :)

  Blogisi on blogissani suosikki blogit postauksessa, jos haluat käydä katsomassa:
  http://hollyponi.blogspot.fi/2015/04/9-suosikki-blogia.html

  VastaaPoista
 18. Onko noi sun housut niinku kuraset vai onko niissä tollasia pisteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan valkoisia väritäpliä ne vain on, luulisin!

   Poista
  2. Pinjalla on kai tuollaiset housut joissa on noita täpliä :)

   Poista
  3. Ei ole kuraa, vaan ihan tuollainen kuviointi :D

   Poista
 19. Ootko värjänny sun hiuksia? :) Näyttää vähän vaaleammilts kuin ennen, ehkä jopa hieman punertavilta, tai sitten auringonvalo hämää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole :D varmaan vaan aurinko ja kuvien muokkaus muuttaa vähän...

   Poista
 20. Käyttääkö lilli enää niitä toisia suitsia? Nähdäkseni on ollut toiset suitset ainakin monissa kuvissa viimeaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttää, pitää vaan vaihtaa niihin yksi kiinnike :)

   Poista
 21. kuvat ovat tosi selkeitä ja teidän hepat on tosi söpöjä :D

  VastaaPoista
 22. olisiko mahdollista että tekisitte teidän palkintojen esittely videon

  VastaaPoista
 23. Käykää tsekkaa mun blogi osoitteesta ruusuiset.blogspot.fi

  VastaaPoista
 24. Jos teistä normisti kumpikaan ei kuvaa, ratsastatteko kentällä yhtä aikaa? Vai voiko teidän kentällä mennä vain yksi hevonen kerrallaan? ☺ Kiitos, jos vastaat! ❤

  VastaaPoista
 25. Koska teette Tiian kanssa videoita ? Te ootte parhaita :D

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.