sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Lillillä ratsastelua

Eilen vihdoin sain Tiian kuvaamaan kun menin illalla omalla kentällä. Lillillä oli takana muutama aika kevyt päivä, juoksutus, kävelypäivä ja vapaa, joten se oli normaalia reippaampi. Päivällä tosin käytiin kärryllä Tiian ja Voiton estevalkussa ja Lilli oli mukana ihan vaan seurana, kun sitä ei voi jättää vieläkään yksin kotiin. Alun perin meinasin että ratsastan suoraan valmennuksesta tultaessa, mutta en sitten loppujenlopuksi jaksanut jäädä talliin ja hyvä niin kun illasta tuli tosi kivoja kuvia. Koko päivän oli ollut aika harmaata ja kylmää ja ihan hyvä kuvien kannalta että ei ollut kauhean kirkasta.


Hyvien kävelyjen jälkeen aloin vaan taivutella Lilliä käynnissä, se on aina ollut tosi jäykkä mutta kyllä huomasi vielä eron parin kevyemmän päivän jälkeen. Tiia lopulta ei jaksanut odottaa että kävelin pidempää, joten otin alkuun pienet hölkät löysin ohjin. Lilli vertyy hyvin kun ihan vaan rennosti antaa sen ravailla isoja kaaria ja sitten on helpompi aloittaa kunnon työskentely ravissa ohjat tuntumalla. 

Kentän pohja on nyt tosi hyvässä kunnossa, toisella sivulla on vielä lumikasat reunalla, mutta nekin sulaa pois varmaan ensiviikon aikana jos samanlaiset kelit jatkuu. Kunhan tulee muutama aurinkoinen päivä, niin kenttä vielä vähän kuivuu ja sitten lanaamalla siitä saa ihanan pehmeän ja tasaisen. Ennen meillä oli lana joka vaan tasoitti, mutta nyt siinä on uusia tappeja jotka ns. ottaa syvemmältä hiekasta ja pehmentää paremmin pohjaa, joka helposti varsinkin näin märkien kelien jälkeen tasoittuu ja tiivistyy liikaa.

 

Ratsastin vaan kaikki askellajit suhteellisen kevyesti läpi ja nyt tänään meinasin mennä ihan kunnolla varsinkin laukkaa, joka jäi eilen vähän kesken. Omalla kentällä tulee yleensä ihan vaan ratsasteltua ja harvoin kehittelen tehtävää erikseen. Usein sitten kun tekeekin johdonmukaisesti yhtä tehtävää johon kuuluu erilaisia osia, huomaa miten hyväksi Lilli tulee kun saa sen toimimaan hyvin. Mennään kouluvalkuissa tosi paljon erilaisia tehtäviä, joten sieltä saa hyviä ja uusia ideoita myös Lillille kotiin. Varsinkin väistöt tekee hyvää Lillille, kun se joutuu vähän liikuttamaan jalkoja ja varsinkin takajalat joutuu oikeasti töihin.

Saatiin kentälle nyt myös sellaisia tötteröitä, joilla saa hyvin pistettyä kentälle reittejä, ettei yskin ratsastellessa tule oiottua esim. kulmissa. Monesti kenttä näyttää ratsastuksen jälkeen enemmänkin kanamunan malliselta kun suorakulmaiselta, kun molemmat sujuvasti vähän pyöristelee kulmista. Joku kerta pitää ottaa ihan tehtäväksi sellainen että ratsastaa hevosen kunnolla kulmaan.

Oli kiva ratsastaa virkeällä ponilla, joten nyt pitää jatkossakin suunnitella nin ettei tule liian montaa kunnolla kentällä työskentelypäivää putkeen.  Lilli tylsistyy ja väsyy niin helposti kun talvella jouduin keventämään niin paljon sen liikutusta ja nyt pitää hitaasti palata normaaliin liikutukseen. Pitää myös muistaa nyt, vaikka kenttä onkin sula ja siinä pystyy mennä kunnolla, ettei Lilli tarvitse samanlaista treeniä kun Voitto ja Lillillä voi olla kevyitäkin päiviä jolloin ihan vaan käyn maastossa tai kävelen kentällä. Lilli on joka kerta niin onnellinen kun käydään maastossa ja sitten se saa kävellä suoraan talliin tai tarhaan, eikä tarvitse mennä kentälle. Juoksutin sitä myös yksi päivä ihan vaan käyntiä ja vähän ravia, joka toi tosi kivaa vaihtelua ja oli ihan hyvää työskentelyä apuohjien kanssa. Juoksutus kuitenkin rasittaa sen verran jalkoja, että Lillillä en kehtaa kauhean säännöllisesti pyörittää sitä pienellä ympyrällä, vaan aina välillä vaihtelun vuoksi kevyesti juoksuttaminen tekee hyvää.


Kuvistakin kyllä huomaa, että Lillin harja ja häntä on kauhean väriset :D Niiden kuuluisi olla ihan valkeat, mutta tällä hetkellä väri on ennemminkin keltainen. Vielä on kuitenkin liian kylmä että voisin pestä sen joten pakko varmaan sietää keltaista väritystä muutama viikko. Lilli oli myös tarkoitus pestä syksyllä ennen talven tuloa, mutta se jäi kun poni sairastu juuri kuumeeseen ja sen jälkeen kelit viileni sen verran, että en kyllä uskaltanut alkaa enää pestä sitä kokonaan. Ehkä seuraavana aurinkoisena ja lämpimänä päivänä pesen sen äkkiä ja yritän kuivattaa sisällä loimilla.

Moni varmaan huomasikin että kuvissa näkyy taas Lillin toiset suitset, sain vihdoin vaihdettua pitkään odottaneen osan turpahihnaan ja nyt pitää alkaa käytellä noita. Jotenkin tuntuu vaan niin kivalle Lillin puolesta että varsinkin niskassa korvien takana ei ole sellaista ohutta hihnaa mihin tulee kaikki paine ja turvan päälläkin on tosi erillainen muotoilu.


19 kommenttia:

 1. Hopefully it will be warmer soon that you can wash the mane and tail! The pictures turned out wonderful <3
  xx from Germany/Bavaria, Rena
  International Giveaway: Zatchels Bag as Thank-You for the Supporter of my Hobby

  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva popostaus. Harmi sinäänsä että lilliä ei voi jättää yksin. Mutta millä yleensä piirätte radat blogogiin jos tajuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitt, ja itse en piirrä ratoja niin en tiedä, mutta ihan millä vaan kuvankäsittely ohjlemalla onnistuu kyllä :)

   Poista
 3. Oletko koskaan yrittänyt juoksuttaa irti? Tai sitten että ns. kävelet mukana kun juoksutat että hevonen ei jää pienelle ympyrälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat liikkuvaa juoksutusta? Aina kun hevonen tulee pitkälle sivulle kävelet itse muutaman askeleen eteen :)

   Poista
  2. Juu kävelen Lillin kanssa niin paljon kun mahdollista juoksuttaessa eli lähes koko kenttää ympäri, ettei tarvitsisi pienellä ympyrällä mennä. Irtojuoksutusta on joskus kesällä tehty, mutta useimmiten Lilli vaan alkaa riehumaan ja juoksemaan vaarallisesti niin parasta pitää se liinan päässä :D

   Poista
 4. Aijotko ostaa lillille uusi satula huopia?

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus;) ihanat kuvat❤️
  T, meri

  VastaaPoista
 6. Moikka Pinja! Jälleen tosi kiva postaus. :) Kyselisin vielä, että minkä merkkinen se sun pinkki skootteri on? :D Ittelleni hankitaan tänä vuonna skopa (tietenkin kirkkaan pinkki) ja haluaisin tietää onko se sun skotu hyvä, että kannattaisko sen merkkistä hommata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Yamaha Neos ja suosittelen ehdottomasti! :)

   Poista
 7. Ihana postaus :) Hienoja kuvia ♡ :) Tuo vaaleanpunainen huopa sopii tosi hyvin Lillille :)

  VastaaPoista
 8. sulla on tosi hyvä ratsastus asento!

  VastaaPoista
 9. Oletko missä koulussa?

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.