sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kaksin kappalein ratsastettavia

Moikka! Tilanne on nyt maastoreissun jäljiltä se että Tiia ei ole voinut ratsastaa sen jälkeen ollenkaan ja varmaan jonkun aikaa eteenpäinkin minä joudun hoitamaan Voiton liikutukset. Näin lomillahan se on mennyt aika kevyesti, ja tänään käytiin valmennuksessakin, mutta sitten kun koulut alkaa niin tiedossa voi olla vähän tiukempaa aikataulua. Kahden hevosen liikutus ja tallin siivoaminen vie oman aikansa ja olen kyllä ihan uupunut nyt parin päivän jälkeen kun tässä on ollut niin paljon muutakin ohjelmaa. 

Hyvä uutinen on se että eilen saatiin kenttä hyvään kuntoon, siitä aurattiin ohut jää lumikerros pois ja nyt vaan odotellaan niin pinta pehmenee auringossa. Pääsin sitä jo testailemaan heti aurauksen jälkeen, mutta sillon pohja oli vielä niin kova että menin molemmilla hevosilla vaan käyntiä ja taivuttelin kunnolla. 

Tiia pystyi tulla toissapäivänä vielä kuvailemaan kun menin pellolla molemmat hevoset. Voitolla menin ihan kunnolla ravia ja laukkaa, vaan niin että se sai vähän liikettä ja purkaa turhia virtoja. Ympärillä tapahtuvat jännät asiat meinasi alussa olla vähän liikaa sille, mutta kun otin ohjat tuntumalle ja hölkyttelin vähän niin homma alkoi sujua tasaisemmin. Pellon pohja ei ollut ihan täydellinen, mutta pieni vetisyys ja sohjolumi ei nyt siinä tilanteessa haitannut, kun oli pakko ratsastaa ja paras vaihtoehto oli pelto. 


Menin myös Lillin pellolla ja tiellä Voiton liikutuksen jälkeen, ja oli kyllä yhtä hassua niin kuin aina istua Lillin selkään joka tuntui niin miniponilta ja laahajalkaiselta Voiton jälkeen. Voitto osaa olla hyvin yksin tallissa, joten pystyin mennä myös tiellä pellolla pelkän kävelyn jälkeen, ja otin ihan kevyesti ravia ja yhden laukkapätkän. Lilli ei oikein tainnut tykätä mennä kuraisella tiellä, ja sen maha ja jalat kyllä oli kauhean näköiset kun päästiin talliin.Niin kuin taisinkin jo mainita oltiin tänään aamusta myös kouluvalmennuksessa ja menin Voiton kanssa toista kertaa ikinä kunnon kouluvalkussa. Nyt meillä alkaa Voiton kanssa sujua vähän enemmän, ja sekin pääsi yli alkujärkytyksestä kun minä kiipesinkin Tiian sijaan selkään. Alkuun pienen yhteisen sävelen hakemisen jälkeen meni hyvin, valmennuksessa olin vain minä ja toinen ratsastaja, joten ohjeita tuli hyvin joka hetki.


Valmennuksessa tehtiin tehtävää jossa oli väistöjä ja ympyröitä, alkuun vähän käynnissä, sitten ravissa ja laukassa. Väistöissä Voiton kanssa piti olla tarkkana että se nimenomaan väistää etupää edellä, peileistä näki ja selkään tunsi kyllä huomattavan eron milloin sain sen menemään oikein, ja varsinkin laukassa olen tyytyväinen kun saatiin toiseen suuntaan muutama tosi hyvä väistö! 

Tehtävä oli sopivan yksinkertainen ja valmennuksesta kyllä jäi kiva fiilis, varsinkin laukassa Voitto tuntui tosi hyvälle ajoittain ja oikeasti tuntui että itsekin ehkä osaa jotain. Jos nyt jotain negatiivistäkin pitää sanoa niin sujuvissa ponnekkaissa laukannostoissa ja harjoitusravissa on kyllä vielä vähän kehiteltävää :D Ihan kauheaa miten voi olla niin hankala istua Voiton ravissa, kun olen mennyt isompi liikkeisilläkin hevosilla, ehkä sillä vaan jotenkin on sellainen ilmaan heittävä ravi että en yksinkertaisesti voi olla kyydissä rennosti ja käyttämättä kaikkia lihaksia selässä istumiseen.
Lilli on ollut viimeaikoina vähän likainen, kun se on tarhaillut ilman loimea ja useaan otteeseen sitten käynyt piehtaroimassa ihanassa kuivuneessa hiekassa joka on nyt vihdoin tullut lumen alta esiin. Siivottiin tarhat talven jäljiltä tosi hyvään kuntoon, ja on kyllä helppoa nyt vaan hiekalta jatkossa siivoilla, ja vähän haravoida ylijääneitä heiniä. Lillin tarhassa on vähän jäätä jäljellä ja se on vähän märempi kun Voiton tarha, joka on jo ihan kokonaan hiekalla ja kuiva. 

Olisipa aina näin paljon asiaa, niin olisi jotakin postattavaa, kiva kyllä kun pääsee nyt ratsastamaan Voitollakin ja mahdollisesti vielä valmennukseen, ja ensi kerralla ehkä saadaan kuvaajakin mukaan, niin on muutakin kun tekstiä!

25 kommenttia:

 1. I'm sure you this was such a successful coaching! And how wonderful that you could be outside and there was only a think snow layer ... Love the pictures and Happy Easter <3
  xx from Germany/Bavaria, Rena
  International Giveaway: Zatchels Bag as Thank-You for the Supporter of my Hobby
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva tällänen pitkä postaus! Ihania kuvia ja hepat oli taas niin söpöinä<3

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Lilli Ja voitto on söpöjä

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia ja kiva postaus :). Voisitko kuvailla videopostausta joku päivä kun ratsastat molemmat hepat?

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus vaikka kirjotusvirheet vähän häiritsikin! Toivottavasti jaksat liikuttaa molemmat kun pohjatki paranevat, ja toivotaan että Tiia paranee nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olevinaan vielä tarkistin virheet tekstinkäsittely ohjelmalla :D missä vielä oli kun itse en löytäny?

   Poista
  2. Ainaki yskin tallissa jäi mieleen! Eikai voitto sentään yski ? XD

   Poista
 6. Hassua, kun kahdessa tietämässäni blogissa oli tänään samantapainen otsikko. Sinun blogissa tuo ja Laepin blogissa "kahden-hepan-sunnuntai" Ja myös itsekin ratasastin tänään kaksi heppaa :D

  VastaaPoista
 7. Kiva kun säkin pääset nyt ratsastamaan ja treenaamaan enemmän kun Voitto on sulla käytössä :)!

  VastaaPoista
 8. Meettekö ensi viikolla messuille? :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus! :) teidän ottamat kuvat on hirmu hienoja!

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus, on se vaan niin ihanaa asua täällä alempana Suomea sillä meillä oli kentät sulat jo maaliskuun alkupuolella, nyt on tosiaan päästy kunnolla treenaamaan.. toivottavasti tekin pian pääsette, ettei tarvii maneesille jatkuvasti reissailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja kelpais kyllä, kun katselee kuvia sieltä niin ero on kyllä huomattava!

   Poista
 11. Kiva kun pääsit menemään Voitolla :) Toivotaan kuitenkin että Tiia tulee pian ratsastuskuntoon :) Ihania kuvia ;)

  VastaaPoista
 12. Millä kameralla kuvaat ja ihania kuvia��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja meillä on tällä hetkellä olympuksen pieni kamera ja canonin järkkäri.

   Poista
  2. Teetkö you tube videoita? :)

   Poista
 13. Todella kiva postaus! Ihania kuvia! 💚

  VastaaPoista
 14. kyllä se vaan niin on että mä rakastan sun kuvaustaitoja ja kaikkee muutakin. :3

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.