maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hevoset yhteiseen tarhaanHevoset pääsi eilen yhteiseen tarhaan! Ne on ollut koko talven erillään kun molemmilla on ollut hokit, nyt sitten vihdoin kaikki jää on pois ja enää tuskin tulee pakkasia. Lilli ei nyt varsinaisesti potki, mutta kyllä se välillä vähän uhkaavasti heiluttelee jalkoja, joten hokkien kanssa voisi tulla pahaa jälkeä. 

Tälläkään kertaa hevoset ei pahasti riehunut kun ne pääsi samaan tilaan pitkästä aikaa, Lilli muutaman kerran näytti Voitolle kumpi täällä määrää, ja sitten tarhailu jatkui rauhassa. Voitto kyllä riekkui koko loppu illan, kun sillä oli niin jännää isossa tarhassa ja se kävi haastamsaa kaikkien kanssa pientä leikkiä, kun yritettiin siivota tarhoja. Lilli saattaa myös nyt pullistua entisestään, kun se syö vähän Voitonkin heiniä, tarhaan on mahdoton annostella niin että Lilli saisi sen pienemmän heinäkasan.

Samassa tarhassa kyllä on hyvät ja huonot puolet, hevoset tykkää olla samassa kun ne saa kupsutella ja rapsutella toisiaan ihan milloin haluaa. Lilli on myös kova paimentamaan Voittoa ympäri tarhaa ja ne vaihtelee heinäkasoja paljon, joten kävely ja aktiivisuus tekee niin hyvää lihaksille ja kaikelle paikallaan kököttämisen sijaan.

Huonoin ja riskein juttu yhteisessä tarhassa on ehkä se, kun Lilli karkaa niin helposti. Meillä ei ihan aina ole sähköä päällä, tai esim. tällä hetkellä se ei kulje kunnolla langoissa. Eilen kun oltiin siivoilemassa tarhoja samaa aikaa kun hevoset oli ulkona, Lilli vaan irrotti hampailla yläportin ja oli selvästikkin lähdössä jo sisälle. Muutaman kerran se on talven aikana ihan vaan saanut aukaistua portit ja lopulta kun on tultu kotiin, se on ollut hengailemassa kaikessa rauhassa tallin oven edessä heinäpaalilla. Linkki vanhaan videoon. Nyt jos Lilli karkaa, niin todennäköisyys että Voittokin pääsee ulkopuolelle on suurempi ja Voitto ei oikein hallitse niin isoa tilaa, joten siinä voi käydä huonosti. Pakko saada nyt äkkiä kunnon sähkö kiertämään lankoihin, niin vältytään kahden hevosen pyydystämiseltä pihasta.


Ylhäpuolella olevasta kuvasta näkyy hyvin Lillin talvikarvan ja kesäkarvan ero. Aloitin tässä yksi päivä repimään sen kaulasta karvaa, ja ehkä ei olisi pitänyt. Nyt olen nyppinyt keskelle kaulaa tuollaisen karvattoman alueen, ja menee vielä jokunen aika ennen kun loput karvat irtoaa itsestään kokonaan pois. Lillin kesäkarvassa nuo kärpäskimon pilkut näkyy kyllä niin selvästi, kun taas talvikarvassa pilkut on sumeita ja tuollaisia levinneitä.

Tällä hetkellä kun olen juuri kirjoittamassa postausta, Voitto nukkuu niin ihanan näköisesti makuullaan lämpimässä auringonpaisteessa ja Lilli seisoskelee ihan vieressä ja vahtii. Joku kerta pitää varovasti mennä ulos ja kävellä vähän lähemmäksi kameran kanssa. Lillikin nukkuu joskus ihan makuullaan ulkona, mutta usein vasta kesällä kun on tosi lämmintä. Tänäkin kesänä hevoset joutuu olla puoli päivää tarhassa, ja puolet laitumella. Molempien syömistä pitää rajoittaa ettei ne paisu tuoreesta heinästä liikaa. Tuntuu että Lilli on jo nyt vähän liika pulleassa kunnossa, eikä sille saa tulla enempää mahaa ennen laitumille pääsyä.

33 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja tosi kiva että hepat pääsi yhdessä tarhaan :) Onkos Lillin karvanlähtö kovassa vauhdissa ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja ne kyllä nauttii, Lilliltä vähän aikaa sitten lähti eniten karvaa, mutta nyt ei enää niin pahasti.

   Poista
 2. Kiva postaus:) kivaa kun hepat pääsee samaan tarhaan:D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus ja ihanat kuvat:)
  T, meri

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja hienot kuvat♥: )
  Ois kiva jos tekisit My Dayn: )

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus :)) Ja ku sul on noi postaukset, esittely yms. tuol ylhääl miten saat ne keskelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja googlaamalla löytyy välilehtien keskitys ohjeet.

   Poista
 6. Onko lillilla paksu karva? :) hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 7. Oon lukenu sun blogia vähän aikaa ja nyt vasta tajusin, että oot Tiian sisko :D

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Hevoset nayttaa nauttivan! ❤️

  VastaaPoista
 9. Lilli on söpö tossa yhessa pää kuvassa:3Otatko sä lukijaa postia vastaan? ku missään ei sanota että et ottais tai sitten en oo nähny Mut joo kiva postaus:D

  VastaaPoista
 10. Voisitko kuvata jos kerkeet niin Lillin varusteiden esittelyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo esitellyt suurimman osan ja videot löytyy youtubesta :)

   Poista
  2. Mut ei siel oo satuloista ja suitsista ja huovista ja loimista mitää päivitettyy juttuu.

   Poista
  3. Juu siitä on tulossa kyllä :)

   Poista
 11. Teijän hepat varmaan pitää siitä että pääsee yhdessä tarhaan :) Mutta kiva postaus

  VastaaPoista
 12. Kuulin, että olitte viime viikonloppuna hypännyt kotona, ainakin Tiia oli. Hyppäsitkö sä Lillillä ja onko siitä tulossa postausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luit*
   Ja ei se varmaan Lillillä hypännyt kun sillä ei enää paljoa hypätä edes:)

   Poista
  2. Menin vaan puomeja, eli en hypännyt :)

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Koska videooooo Tiian kanssa ?

  VastaaPoista
 15. Missä tallilla Lilli asuu? Onko teidän tallillanne mahollista vuokrata hevosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on oma talli kotona, jossa on vaan meidän omat hepat :)

   Poista
 16. Mistä löyät koodauksia sun blogiin?

  VastaaPoista
 17. Oliko ne ennen Korholassa? Mistä löytäsi hyvän vuokrahepan? Onko ideoita :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.