torstai 12. maaliskuuta 2015

Vanhoja kuvia 2

Lilli siis tuli meille vuonna 2009, meidän eka oma poni ja se oli Voiton tuloon asti minun ja Tiian yhteinen. Tuon ikäisenä ei vielä ollut niin kokemusta, joten hyvä kun sitten Tiian kanssa pystyttiin tehdä yhdessä kaikki ja Lilli kyllä oli mitä täydellisin eka poni, niin kiltti ja ihana. Alku ajan Lilli oli Keskimäellä ja Korholassa, kunnes se sitten muutti jossain vaiheessa meille omaan talliin.


Ostettiin Lilli vanhemmilta ja kokeneemmilta ratsastajilta, ja se oli Lillin puolesta varmasti ihana muutos. Ponilla oli silloin taas vähän tylsistyminen hyppäämiseen ja aina vaan isompien luokkien menemiseen, joten vaihto vähän taitamattomampien ratsastukseen oli varmasti sille juuri se oikea hetki. Meillä ollessaan ehkä ekat pari vuotta Lilli kyllä teki juuri mitä itse halusi :D Lilli oli ja on edelleen niin omatoiminen, että sitä ei paljoa tarvi ohjeistaa.


Vaikka entisillä omistajilla esteet oli alkanut mennä vähän tahmeasti, Lilli oli meillä ihan innoissaan ja aina niin tyytyväinen itseensä kun se sai tehdä kaiken itse. Eihän meillä ollut mitään taitoa esteillä, mitä nyt ratsastuskoulussa saannut vähän hypätä kavaletteja. Lilli oli onneksi juuri täydelinnen opetusmestari, sille ei tarvinut kun näyttää este niin se kyllä hoiti loput, ei tarvinut kun pitää harjasta kiinni ja yrittää pysyä kyydissä. Ekat kisatkin meni niin jännityksen vallassa, mutta Lilli kyllä tiesi tarkalleen mitä piti tehdä hyvällä kokemuksella ja innolla!


Kisailtiin paljon ja lähes poikkeuksetta oltiin molemmat Tiian kanssa palkintojenjaossa. Vauhdikkaaksi kisaponiksi Lilli osasi aina myös käyttäytyä, enkä ikinä muista että meillä olisi ollut pahempia ongelmia sen kanssa kisapaikoilla tai ylipäätänsä missään.


Ylempi kuva on aluevalmennuksista. Meidän poniryhmään kuului edelleen tuttua porukkaa, vasemmassa reunassa Venla Anny ponilla. Iloiset mutta väsyneet ratsastajat valmennuksen jälkeen. Tuohon aikaan opin Lillin kanssa niin paljon uutta ja kehityttiin valmennuksissa ihan super paljon. Alue valkussa hypättiin myös isoin rata Lillin kanssa joka oli 110cm, nyt kun miettii niin ei uskoisi että ollaan sen kokoisista päästy yli kun olin vielä niin pieni ja kokematon. Vaikka en itse osannut vielä paljoa, Lilli kyllä hyppäsi! Monesti sai kuullakkin että ei saa jättää Lilliä yksin ja itsekin pitää alkaa tekemään töitä, vaikka siihen asti on päässyt helpolla kun poni on vaan hoitanut kaiken pienillä esteillä, mutta kun esteiden koko kasvaa ei kaikki sujukkaan ihan pelkästään matkustamlla kyydissä...


Esteiden lisäksi maastoiltiin paljon, ja sielläkin oli vähän sellainen tyyli että Lilli päätti vauhdin ja minä suunnan. Esteiden ja kentällä menemisen vastapainoksi on niin kiva käydä maastolenkeillä, ja meilläkin tässä ympärillä on ihan kohtuullisen hyviä reittejä maastoilua varten.

.
Lilli oli aina niin hassu ja sen kanssa kyllä vierähti nopeasti nämä alku vuodet!


Miten pieneltä näytänkin tuolla selässä, jos vertaa tähän hetkeen. Kuva otettu kouluvalmennuksen jälkeen Korholan rannalla.

 Kuvia oli kokonasuudessan kauheasti, mutta valikoin tähän nyt parhaimpia, ja vähän erityylisiä!


Onneksi meille sattui näin ihana ensimmäinen poni!

42 kommenttia:

 1. Lilli kyllä vaikuttaa sellaselta ponilta joka oli tosi hyvä ekaks poniks! Tosi kiva postaus ja näitä olis kiva nähdä viä lisää :-)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania kuvia ja kiva postaus! Noita vanhoja kuvia ois kiva nähdä vielä lisää :)

  VastaaPoista
 3. Haha ompa Lilli erivärinen viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
 4. Vitsit kun oli kiva postaus. Viime aikoina blogisi on tuntunut hieman hmm.. kylmältä tai persoonattomalta, tälläsillä jutuilla kyllä varustettuna ainakin minä luen paljon mieluummin:) tuli ihan omat pikku poniratsastaja ajat mieleen, sillon kun oli aikaa tehdä kaikkea päätöntä eikä oikeastaan ollut mitään rajoja! Nyt varmaan tulisi mietittyä joitain juttuja useampaan kertaan niin itsen kuin hepankin kannalta, esim kannattaako lähteä tandemilla maastoon, kaks kokematonta pikkutyttöä ilman satulaa & luiseva ravuri joka tykkäsi mennä kovaa :D
  onko teillä muuten kuvia lillin, iitan tai voiton varsa-ajoista? Itse fiilistelen vauvakuvia aina kun menee hepan kanssa kehnommin, hellyn niille ja suuttumus ja turhaantuminen katoaa saman tien, omalla hyvällä fiiliksellä myös hevonen suorittaa mielellään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillistä ei ole ihan varsana, mutta nuorempana otettuja kuvia kun se tuotiin suomeen löytyy :)

   Poista
 5. Misså maneesissa noi aluevalmennukset josta kuva venlan ja annyn kanssa oli???

  VastaaPoista
 6. Mistä tuo kolmos kuva on otettu ? On meinaan tuttu koppi takana ! :D

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus! Ois kiva nähä vielä lisää! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus:)
  Kivat kuvat❤️

  T. Meri

  VastaaPoista
 9. Ihana Lilli ja ihana sinä! Lilli kuulostaa parhaalta ensiponilta mitä olla saattaa. Tämän tekstin jälkeen kyllä ymmärtää, miksette Lillistä tahdo luopua vaikka sen mittari täynnä onkin! :) Mun mielestä tosi hienoo, että jaksatte Lillä pitää ilman että treenaatte ja kisaatte vain kokoajan. Varmasti Lilli vielä kelpaa ihan hyvin maastoon ja kevyempään treeniin(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos paljon! Ja Lilli tosiaan on ennemminkin lemmikki kun enää mikään treeni poni :D

   Poista
 10. Mikä lillin jaloissa on kun sillä ei voi hypätä korkeaa enään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sillä hypätä mutta se ei enää oikein tahdo hypätä kun on kyllästyny

   Poista
  2. Lilli alkaa olla vanha ja kuluneet nivelet, etujaloissa ollut ongelmaa joka estää kunnon treenauksen...

   Poista
 11. Mikä oli susta haastavinta omassa ensiponissa, vaikkakin Tiia on autellut sua? Ihania kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja ehkä se kaiken järjestäminen, kun piti osata kaikki liikutukset ja ruokinnat suunnitella sekä osata ottaa huomioon kaikki asiat mitä ei ennen ole edes miettinyt...

   Poista
 12. Kivan erilainen tämä "vanhoja kuvia" -sarja! ja mukava kun olet myös kirjoittanut kuvien lisäksi vähän "menneisyydestänne"

  VastaaPoista
 13. Tosi ihania kuva Lillistä ja susta. Oletko lukenut Kaktujafutura blogpot.fi? Tiia ja sinä ja sini olette hyviä tyyppejä joskaan ei niitä suomessa ikinä ollut

  VastaaPoista
 14. Voii, ihania kuvia ! Näitä katellessa tarttu hymy omaanki naamaan :)

  VastaaPoista
 15. lilli on kyllä niin söpö<3

  VastaaPoista
 16. Nämä Vanhoja kuvia postaukset on tosi kivoja :) Lisää vaan ;)

  VastaaPoista
 17. nää Vanhoja kuvia postaukset on tosi kivoja !

  VastaaPoista
 18. Tosi ihania kuvia, sä ja Lilli ootte ihanan näköisiä! ♥

  VastaaPoista
 19. Jos saat uuden hevosen, niin mitä Lillille käy?

  VastaaPoista
 20. Olis kiva jos vastaisit siihe sähköpostii♥

  VastaaPoista
 21. minkä ikäsenä hyppäsit ekan esteesi

  VastaaPoista
 22. Harmi, kun sun edellisellä youtube-kanavalla ei oo enää sun ja lillin vanhoja valmennusvideoita :(

  VastaaPoista
 23. MiKsi et käytä lillilla enää niitä voiton vanhoja PS of sweden suitsia ??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli vaan lainassa Lillillä, nyt Tiia käyttää itse niitä :)

   Poista
 24. Onpa kivoja kuvia, ja Lilli vaikuttaa varsin sympaattiselta ponilta, ihana! :)

  VastaaPoista
 25. Onko lilli tyttö vai poika? xD sori että kysyn

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.