keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Vanhoja kuvia 1

Moikka! Selailin vanhoja kuvia Lillin alkuajoilta ja ratsastuskoulusta, ja ajattelin että olisi kiva postailla näistäkin. Harva on lukenut blogia ihan alkuajoilta, ja kaikkia kuvia ei edes löydy blogista, joten nyt ajattelin tehdä tälläisen vanhojen kuvien postaus sarjan. Yhteen postaukseen aina laitan jonkun aiheen ja sitten kuvat ja lyhyet tekstit. Toivottavasti tykkäätte tälläisistä välillä erikoispostauksena :)


Iita shetlanninponi oli meillä Lillin seurana lainassa alkuajan, kun Lilli muutti meidän omaan kotitalliin. Alussa pieni poni ei meinannut riittää sille seuraksi, mutta lopulta ne tuli hyvin juttuun ja Lilli taisi tykätä pikkuisesta kaverista aika paljon! Nykyäänkin Lilli joskus näkee Iitaa, ja taitaa ne vieläkin tunnistaa ja aina innoissaan tuijottelee toisiaan.


Iita oli aika haastava yksilö jo sillon, se oli nuori ja vähän vauhdikas ja tottelematon perinteinen jääräpäinen shettis. Tiian kanssa yritettiin sitä vähän opettaa, mutta eihän siinä lyhyessä ajassa ja vähillä taidoilla oikein tulosta saatu. Iita saattoi välillä olla ihan mahdoton ja ainakin itse muistan jo jossain vaiheessa kun pelotti mennä hakemaan se esim. vapaana karsinasta. Nyt kun itsellä on kokoa ja ikää varmaan puolet enemmän, niin ei tuottaisi enää mitää ongelmaa :D Pienet ponit on niin söpöjä, ja Iita oli vielä niin ihana kun se tuli juttuun Lillin kanssa!


Iita oli siis lainassa vaan jonkun aikaa, sillä oli oma karsina ja siihen tehty matalampi ovi, että se näki ulos ja juomakuppikin oli laskettu sen korkeudelle. Osteltiin Iitalle myös varusteita, harjoja, päitset ja pikkuruiset suitset. Ratsastuksesta ei tullut oikein mitään, mutta käytiin muutaman kerran selässä ihan vaan harjoituksen vuoksi, ja meidän aikana totuteltiin se myös suitsiin ja kuolaimiin. Silloin oli jännää ja hauskaa tehdä kaikkia juttuja Iitan kanssa, ja sekin varmaan nautti kun sai kokeilla uusia asioita ensimmäisiä kertoja. Sillon meillä oli vaan Lilli, ja oltiin juuri saatu se joten aikaa oli paljon myös Iitalle. Puuhasteltiin Iitan kanssa kaikkea ja käytiin kävelyillä ja hoideltiin, vaikka ratsastus ei onnistunutkaan. 


Iita kyllä opetti paljon ja oli sen verran haastava että mitkään asiat ei yllättäen sujunutkaan ihan helpoimmalla tavalla, sillon kun tuntui että oltiin toimittu vaan kilttien ja rauhallisten hevosten kanssa, niin oli hyvä totutella vähän vauhdikkaampiinkin poneihin heti alkuun. Jos vaan mahdollisuus niin noin pienempänä kyllä mahtava saada myös ihan pikkuisten ponien kanssa olla, kun Lillikin oli tuohon aikaan ison tuntuinen Iitaan verrattuna.Siihen aikaan meillä ei vielä ollut hiekkatarhoja. Nyt kun katsoo tätä kuvaa Iitastakin niin muistaa kyllä millaiset kauheat mutavellit nuo oli syksyisin. Jotenkin tämä Iitan aika ja Lillin meille muutto on unohtunut, varmaan kaikki oli niin jännää että en kyllä muista paljoa. Onneksi on tallella paljon kuvia!

Ihmettelen miten ollaan saatu niin hyviä kuvia hevosista, vaikka ei meillä ollut yhtä hyviä kameroita kun nyt. Onneksi näitä kuvia on säilynyt kun niin kiva katsella ja muistella kaikkea!

28 kommenttia:

 1. Tuli tästä postauksesta mieleen, että olisiko Lillille nyt mahdollista hankkia joku shetlanninponi tms seuraponiksi että Voitto pystyisi lähtemään valmennuksiin vapaammin huolehtimatta läheisriipuvaisuusongelmista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, olisiko juuri shetlanninponi, mutta jos Sini olisi kiinnostunut omasta ponista, he voisivat ostaa Sinille oman pikkuponin,:)

   Poista
  2. Sini ei ole kiinnostunut yhtään :D eikä nyt haluta ylimääräistä ponia pyörimään talliin lisätyönä kun Lilli vähän niinkun on jo...

   Poista
 2. Kylmäsi kattoo tota hyppykuvaa, crocsit jalassa ja ponin kavio melkein varpailla... Onneks shetu ei paina kovin paljoa :D

  VastaaPoista
 3. Mitä jos Voiton kisamatkoille ja valmennuksiin lainaisitte Iitaa pitämään Lillille seuraa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian hankalaa, Lillille kyllä löytyy aina paikka ja tuskin sille enää riittää pelkkä iita seurana :D

   Poista
 4. Kiva postaus ja kiva kun oli vähän vanhempia kuvia

  VastaaPoista
 5. Voisin ostaa niistä kuoria ihan varmasti nii voitko katsoa sähköpostia ? :)

  VastaaPoista
 6. On aina kivaa katsella vanhoja kuvia ja muistella mitä milloinkin on tapahtunut. Kivoja kuvia. Tykkään kun on paljon kuvia... Voisko jotain Lillin kuulumis postausta, parin kuvan kera tulla? Miten koulu sujuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja tulee kunhan on aiheita ja kuvia. Koulu menee ihan hyvin ainakin toistaiseksi, kohta alkaa taas koeviikko niin sittenhän se paljastuu että miten menee kokeet...

   Poista
 7. Kivoja kuvia :) Ja mää ajattelin että noi kuvat on 100% otettu jollain järkkärillä ja toi pukki kuva on hauska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja siis on otettu järkkärillä, mutta ei niin hyvällä mitä nykyinen on....

   Poista
 8. Ihana tää Iita! :-)

  VastaaPoista
 9. Ihmettelin kans kovasti kuvien hyvää laatua!

  VastaaPoista
 10. ihania kuvia :)
  Lillikin näyttää isolta:D

  VastaaPoista
 11. Niin, miksette hommaisi Sinille jotain pienempää ponia, koska onhan teillä nyt varaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia ei välttämättä kiinnosta hevoset, joten miks ostaa? ;)

   Poista
  2. Sini ei tykkää ratsastamisesta eikä se halua omaa hevosta...

   Poista
 12. Todella kiva postaus;)
  Ja kivaa tietoa vanhoista ajoista, kun en itse ole ihan alusta saakka lukenu tätä blogia
  Kuvat oli tosi kivoja❤️tykkäsin tämmösestä pOstauksesta❤️❤️

  T. Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) kiva jos tykkäsit ja ajattelinkin että jos ei ole uusia kuvia niin hyvä laittaa näitä tosi vanhoja niin on edes jotain postattavaa sitten, kun monikaan ei ole tainnut nähtä näitä alunperin vanhoissa postauksissa...

   Poista
 13. Ihania kuvia ja Lilli näyttää Iitaan verrattuna isolta

  Laura

  VastaaPoista
 14. Nyt oli postaus mun mieleen!! :-) On kyllä tosi söpöjä tommoset pienet pallerot!

  VastaaPoista
 15. Love this! ♥
  You are making me jealous, pretty!

  adoorablee.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. saako Sini oman ponin? Kivapostaus ja ihania kuvia!:)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.