keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Lillin harjat videolla

Moikka! Monessa blogissa on ollutkin jo harjapakin sisältö postauksia, ja nyt tulee myös minun versio Blogitallin viikon haasteesta. Itse tein tämän videon muodossa, kun kuvien otto ei tahtonut onnistua. Ohjeet osallistumiseen löytyy täältä ja palkintona onkin teemaan sopivia juttuja eli harjoja!Meille on kertynyt molemmille hevosille paljon harjoja, mutta yleensä sitä vaan käyttää niitä yhtä tai kahta perus harjaa, Lilli ei oikein välitä harjaamisesta ja narskuttaa minkä ehtii. Koitan aina hoitaa sitten tämän ikävän osuuden nopeasti ja harjaan yleensä vaan pehmeillä harjoilla, jos ei tarvitse irrottaa oikeasti likaa. Valkean ponin huonot puolet varsinkin kesällä on ne ruskeat läikät, joita yritän parhaani mukaan pestä pois, meillä onneksi on karsinoissa purua joten Lilli ei pahemmin mene likaiseksi, tai ainakaan muuta väriä.  

Monesti on kyselty miten saan Lillin pysymään niin puhtaana varsinkin kesällä. Suurin syy ehkä se puru karsina, sitten meillä on hiekkatarhat jotka ei pahemmin värjää tai ei ole mutaisia kohtia jos nukkuu tai piehtaroi tarhassa. Lilli on myös paljon kesäisin ulkona ilman loimea sateilla, ja puhdistuu siinä ihan luonnollisesti, sitten pesen sitä kimoille hevosille tarkoitetulla shamppoolla. Kesän aikana teen enintään kolme koko pesua päästä kavioihin, ja sitten välillä vaan otan pois ruskeita täpliä valkeille hevosille tarkoitetulla kuiva shamppoolla, eli sitä ei tarvitse ihan veden kanssa alkaa pestä. Jalkoja ja häntää saa pestä myös säännöllisesti kun ne muuttuu helposti kellertäviksi ja epäsiisteiksi.


 Nyt itse videoon. Toivottavasti siitä saa jotain irti ja harjat näkyy ihan hyvi, vaikka välissä kameran tarkennus ei ole ihan kohdillaan. Ensi kerralla pitää katsoa vähän tarekmmin ennen kuin alkaa kuvaamaan, ettei video ole ylivalottunut ja että kaikki asetukset on kohdillaan paremmin...19 kommenttia:

 1. Voi itku, käyttäisit edes noitten harjojen oikeita nimiä. Pyörityssuka on oikeesti kumisuka ja tuo metallinen on sit hikiviila ja sitähän käytetään oikeesti pestyltä hevoselta vesiä pois ottaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumisuka vai pyörityssuka ei se varmaan ihan niin maailman kaatavaa ole, itse pyöritän tuolla aina joten jäännyt tuollainen nimi, vaikka kyllä se ehkä ihan virallisesti on kumisuka :D Hikiviila on aika eri asia kun tuo karvojen irrotus terä, jossa on piikit ja sen saa aukaistua, hikiviilalla pyyhitään vettä eikä siinä ole mielestäni piikkejä. Itse en kyllä tuolla karvan irrotus viilalla menisi koskemaan hevoseen jos ei ole paksua karvaa kun sen verran terävä veden pyyhkimistä varten...

   Poista
  2. Oikeasti tuo on hikiviila. Mutta on kyllä kaksi käyttöinen eli kesä- ja talvimalli! Sileä reuna on tarkoitettu vedelle ja piikeillä saa hyvin märästä talviturkista vedet pois ja karvanlähdön aikaan se on karvan poistoon myös aivan mahtava!! Sellainen sen oikea tarkoitus on! :)

   Poista
  3. Niin ja se piti vielä sanoa että kumisuka tunnetaan monellakin tallilla myös nimellä pyörösuka tai pyörityssuka! ;)

   Poista
  4. http://www.horze.fi/kuivaimet/hikiviila,-sahalaitainen/26110.html
   Hikiviila se on :)
   Pinja varmaan hikiviilaks mieltää tällasen
   http://www.hooks.fi/produktsida/700336/49423/49424/
   Hikiviiloja molemmat, ero on että toinen tehty muovista, toinen metallista, toinen on yhdenkädenmalli ja toisessa sahalaita.

   Poista
  5. Se on hikiviila. Niitä on juuri tuollaisina mikä sinulla, sitten on muovinen ja metallinen jossa on molemmat reunat tasaisia. Kyllä tuota terävä reunaista käytän suokeillani. En sitten tiedä pitäiskö huolestuu vai ei mutta ihan hevosalan ammattilaisena näin teen. Tuo on kerrassan hyvä lelsintö puteille ja poneille joilla on ihan tosi paksu turkki.

   Poista
  6. Haha joo itse en ole ikinä käyttänyt hikiviilana, vaan pelkästään karvapoistoon. Meillä on erikseen juuri noita muovisia pehmeitä ihan veden poistoon, kun Lilli varsinkin on niin tarkka millä siihen kosketaan :D

   Poista
  7. Toi on mahtava hikiviilana, lähtee vesi tosi hyvin! Itse käytän hikiviilana aina sitä tasaista sivua, ja sit karvojen ottoon sitä sahalaitaa :) Kantsii kokeilla hikiviilana!

   Poista
 2. Kiva postaus, ja tuo videon muodossa esittely sopi hyvin sinun "varusteiden esittely" postauksien jatkoksi :)

  VastaaPoista
 3. Oispa munkin heppa yhtä siisti, kuin Lilli! Oma kimoni nukkuu ihan varmasti joka yö jonkun paskakasan päällä, vaikka tilaa olisi yllinkyllin muuallakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se Lillikään varmaan erikoisen siisti ole, mutta meillä siivotaan niin usein karsinaa että harvoin olisi niin likasta että joutuu nukkumaan lantakasojen päällä, kun illalla vikana siivoillaan ja ei siellä aamullakaan sitten paljoa ole :)

   Poista
 4. Millä muokkasit sen lillin harjat videon? :)

  VastaaPoista
 5. Kauhee haloo parista sanasta, yhelle asialle voi olla vaikka kuin monta nimeä! :D Kiva video, öljyättekö koskaan kavioita?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo voihan siitä sanoa, mutta ei se nyt ehkä ihan niin kauheaa ole :D

   Poista
 6. Kiva postaus :)) miten on menny? Mitä tiialle kuuluu

  VastaaPoista
 7. Mikä ton "läiskienpoistoaineen" oikee nimi on ja mistä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, mutta varmaan ihan perus hevoskaupoista löytyy kimoille jotain tahran poistoainetta :D

   Poista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.