torstai 8. tammikuuta 2015

Lillin hieronta

Moikka! Kerroinkin tässä jokunen aika sitten, että Lillillä oli nyt hieronta. Tällä hetkellä kun mitään isompaa ei ole, eikä tarvitse hieroa kauhean usein ollaan otettu hyvä aikaväli aina noin kerran vuodessa. Nyt se sattui näin joulun jälkeen talvelle. Päivä ennen hieronnasta käytiin rankalla maastolenkillä, mutta Lilli oli hieronta päivän ratsastuksessa yllättävän hyvä ja jopa ylivirkeä sen normaaliin vauhtiin nähden kentällä. Varmaan pitkästä aikaa vauhdikkaampi laukka vähän irrotteli sen lihaksia, joka oli toisaalta hyvä että saatiin sitten hieroja heti seuraavalle päivälle.


Lilli ei ole ikinä oikein osannut nauttia hieronnasta samalla tavalla kun Voitto. Tälläkin kertaa se oli tosi hyvin kun hierottavana oli etupää, eli pää, korvat, jalat ja kaulan seutu. Takapää oli sitten ihan kauhea sen mielestä, ja Lillihän on aina kärttyisä jos sen mahaa tai takajalkojen sisäpintaa harjaa tai edes koskee, joten niiden hieronnasta se ei oikein välittänyt. Korvat ja vähän niin kuin pään päältä, se kyllä rentoutui niin hyvin ja oli tosi tyytyväisen näköinen.


Jotkut kohdat oli ehkä vähän jumissa, ja Lilli protestoi sitä, mutta suurin osa nyt varmaan oli ponin omaa ärsytystä kun siitä ei tuntunut ihan niin mukavalle mitä se olisi halunnut. Jalkojen venyttely meni hienosti ja Lilli saikin palautetta yleisestä hieronnasta jossa käytiin läpi koko poni, että kaikki vaikuttaisi hyvälle. Ryntäissä niin kun aina, sillä oli kireyttä ja niitä olenkin yrittänyt jumppailla aina ja hieronut itsekin hellästi.


Hierontaa on tosi mielenkiintoista tänäkin päivänä katsoa, vaikka monet kerrat nähnyt saman. Hieronta näyttää niin kivalle, ja varmasti hevosistakin tuntuu ihanalle. Hieronnan jälkeen itselläkin on aina niin mukava ja vetreä ja lämmin olo, niin varmaan sama tunne. Kun Lilli oli valmis tunnin hoidon jälkeen, se sai sitten ämpärillisen lämmintä vettä, koska neste on tärkeää hieronnan jälkeen ja sitten vaan loimi päälle ja karsinaan.


Ensi vuoden puolella sitten taas uudelleen hierontaa, jos nyt ei tule mitään tarvetta ottaa jo aiemmin. Meidän vakio hieroja käy myös Voitolla, mutta vaan vähän tiheämmällä aikavälillä. Joskus olisi kyllä kiva saada videotakin hieronnasta jos se vaan onnistuisi tänne blogin puolelle, niin siitä näkisi vähän paremmin mitä hieroja oikeasti tekee :)


49 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. miks laitat eka ei oo mitää järkee!!!!!!

   Poista
 2. Joo :) Hieronta-video olisi tosi kiva , koska en itse ole koskaan nähnyt sellaista ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja kivoi kuvia, kun Lilliä hierotaan:)

  VastaaPoista
 4. Miten pitkään se hieronta kestää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossahan luki että tunnin.....

   Poista
 5. Moi! Tiedän ettette tykkää puhua raha asioista blogissa mutta haluaisin silti kysyä kuinka paljon suunnilleen hevosen hieronta maksaa? Ja kannattaako harrasteratdua hierotuttaa? Onko ns. "Pakollista"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin täällä Etelä-Savossa taitaa moni ottaa sen viitisenkymppiä. Ja ehdottomasti kannattaa, hieronta tekee hyvää hevoselle kuin hevoselle, vaikkei missään olisi yhden ainutta jumia! :) Meillä ainakin on tosi mukava hieroja, joka kyllä neuvoo jos haluat itse opetella hieromaan hevostasi (ei tietysti kovin perusteellisesti, mutta vähän esim isoja kaula- ja selkälihaksia. Myös erilaisia venytyksiä yms)! :)

   Poista
  2. Kiitos todella paljon! Itsekin asun etelä-savossa :) vielä sellainen kysymys että mistä mahdan löytää hevoshierojan? Löytyykö netistä googlettamalla? :)

   Poista
  3. Kannattaa googlailla esim "hevoshieroja Etelä-Savo/kaupunki jossa asut" tai kysellä tutuilta hevosihmisiltä tuntevatko jonkun hyvän hierojan :)

   Poista
 6. Mun hoitohevonen on saman lainen hierottaessa. Mutta se kyllänauttii mutta varmaan vikisee siitä että paikat on jumissa/kireät. Lilli on ihana.

  VastaaPoista
 7. Pinja osaisitko kertoo tartteeko shettikselle tehä siistimistä tai pitääkö jos kisaa esteitä? Nimittäin minulla on shettis ruuna jonka kanssa alan kisaamaan olen käynyt jo yksissä seurakisoissa ja aloitan talven jälkeen kisaamaan enemmän. Lisäksi meillä on minishettis tamma joka olisi tarkoitus viedä näyttelyihin. Pitääkö näyttelyissä minishettiksen olla rodunmukainen että siistimistä esim. Harjan leikkuuta ei saa tehdä? Kiitos jos osaat auttaa nimittäin emme tiedä vielä, kun Lola tuli meille 4kk sitten. Sillä on kyllä paperit mutta haluan vain vielä kysyä onko hevosella pakko olla paperit näyttelyissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyihin tarvitsee paperit, eikä saisi leikellä harjaa, häntää, vuohisia tms. :)

   Poista
  2. En ole mitenkään shettis ihmisiä niin en tiedä yhtään, enkä oikeastaan tiedä paljoa hevosten näyttelyistä, kannattaa kysyä jostain ammattilaiselta tai joltain joka käyttää shettiksiä näyttelyissä :D

   Poista
  3. Juu ajattelin vaa ku eikös teillä oo ollu joku shettis sillon joskus ku Lilli tuli?

   Poista
  4. ei niillä ollu shettistä seolivaan joku lainaus homma vai mitä?

   Poista
  5. Se oli niillä Lillin kaverina, ennen kun Voitto tuli.

   Poista
  6. Shettis oli Lillin seurana, ei meidän oma eikä mitenkään näyttelykäytössä :)

   Poista
 8. Ihanalle Pinjalle onnea 6000 lukijasta! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥ ootte niiiiiiin parhaita Tiia Sini ja Sinä <3

   Poista
 9. Kiva postaus. En ole ennen nähnyt kun hevosta hierotaan kun kuvissa ja videoissa. Mutta minulla olisi kysymys. Miten saan tehtyä oman ulkoasun? Eli tarviiko siihen mitään ohjelmaa? Ja missä voin laittaa sen mun blogiin? Ku tiedän mistä vaihan värin joo mut jos haluun tehö oman? Kiitti jos edes joku vastais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja jollain kuvanmuokkausohjlemalla, teet vaan se itse kuvan ja sitten lataat bloggerista ulkoasun muokkaus kohdasta sen vaan blogiin, googlaamalla löytyy kyllä ohjeita!

   Poista
 10. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=4642473&t=4642473. Käyhän lukemassa!

  VastaaPoista
 11. Olitko matkuksessa tänään eli 10.1?

  VastaaPoista
 12. ASIAAN LIITTYMÄTÖN.
  MUTTA TULEEKO SULLE VIELÄ SITÄ LIVBOX-PAKETTIA? JOS TULEE VOISITKO TEHDÄ NIISTÄ VIDEOITA?
  JA OSAISITKO SELVENTÄÄ MULLE ETTÄ MIKÄ SE NIIN KUN EDES ON? VOIKO SITÄ SAADA IHAN KUKA VAAN JA MITEN? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule enää :) ja LivBox on kaikkien tilattavissa, sen sivuilta löytyy lisää tietoja ja hintoja. Joka kuukausi sitten tulee boxi jossa on eri teema ja erilaisia kosmetiikka juttuja.

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. söpö lilli :3
  sarajajenna.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Onks Lilli poni vai hevonen?

  T. Lillivoitto-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli on poneihin kuuluva, mutta siinä rajoilla, mutta poni kuitenkin!:)

   Poista
 16. Mikä on sen Sinin blogin osoite sanoit siinä ipad videossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinin blogin osoite on:

   http://armiharmi.blogspot.fi/?m=1

   Poista
 17. Olen tätä jo kysynytkin mutta en löytänyt sitä kommenttia :o
  Mutta siis kun olet muistaakseni joskus tehnyt nutturavideon niin en löydä sitä mistään. Onko se poistettu vai tallella ? Laittaisitko linkin :D
  Ihana blogi sulla ja Lilli on ihana :) ♡

  VastaaPoista
 18. lilli on tosi söpö <3kirjoitit ton tosi selkeesti.teettekö ikinä teijän keppareitten esittelyä?

  VastaaPoista
 19. Mikä on Sinin blogin osoite ?

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. voitko tehdä my dayn?

  VastaaPoista
 22. Moikka! Tää ei mitenkään kyllä liity asiaan, mutta kysyn silti:D Niin että mistä ostatte estekalustonne? Olisi kiva jos vastaisit:D

  VastaaPoista
 23. Itsekin tykkäisin kovasti, että saisitte joskus hieronnastakin videota :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.