lauantai 20. joulukuuta 2014

Maastoilemassa pitkästä aikaa

Moikka! Käytiin maastossa ehkä viikko sitten, ja ehdittiin juuri sopivasti ennen kuin tuli liian hämärää. Keli oli vähän ikävä lumisateinen ja tuulinen, mutta käytiin kävelemässä tien päässä ja otettiin vähän ravia ja matkalla. Hevoset oli innoissaan kun taas pitkästä aikaa voitiin muutakin kun kävellä maastossa.

Olen mennyt paljon kotona ilman satulaa Lillillä, mutta maastoon kyllä suosiolla laitoin satulan, kun ikinä ei tiedä millä tuulella hevoset on. Voitto varsinkin riehu vähän laukatessa ja pukitteli, mutta Lillillä ei onneksi sellaista ongelmaa ole ollut, ainoa riski on jos säikähtää niin putoaa kyllä helposti jos ei ole satulaa.


Siivoiltiin, otettiin hevoset sisälle ja laiteltiin valmiiksi. Loimet oli ihan kastunut ulkona kun koko päivän oli satanut märkää lunta. Laitettiin päälle varmuuden vuoksi heijastinliivit ja Voitolle jalkoihin heijastinnauhat, kun tiellä helposti uppoaa taustaan ja autoilijat ei näe varsinkaan valkeaa Lilliä.


Kuvista tuli vähän sinisiä, mutta lumisade näkyy kyllä kivasti. Onneksi tännekin tuli nyt jouluksi kunnolla lunta, ja koko ajan sataa lisää!


Kahdessa ylemmässä kuvassa Lilli tähystelee järvelle, jossa ollaan talvella käyty ratsastelemassa. Toivottavasti tänä vuonnakin tulee hyvät jäät ja siihen päälle lunta niin voidaan mennä jäälle. Ollaan myös puhuttu jos totuteltaisiin Lilliä pulkkaan niin voitaisiin vetää sitä, en kyllä tiedä miten onnistuu kun molemmat hevoset saa kauhean kohtauksen jos joku edes vetää pulkkaa niiden tarhan ohi :D


Voitto ei ollut ihan yhtä kuvauksellinen kun Lilli, mutta onneksi kuvia oli paljon niin oli valinnanvaraa.


Ravattiin metsäpätkällä, jossa lumen alla oli ihan pehmeää maata, joka kivasti pehmensi alustaa. Ravattiin ja sitten vielä muistaakseni laukattiin pikkuinen pätkä, joka kylläkin loppui lyhyeen kun Voitto alkoi pukitella. Lillillä oli myös suitset jossa ei ole alaturpista, joten sen kontrolli ei ollut mikään paras, kun sai suuta auki. Olen mennyt noilla suitsilla kotona kevyesti ja ne on tosi kivat perus työskentelyssä, mutta sitten noille reissuille kun tarvitsee vähän enemmän jarrutella paremmat on kunnolliset suitset jossa on turpahihnakin.


Tästä vikasta kuvasta tuli tosi kiva, ja tausta on ihanan valkea. Lilli katselee hyvin Voittoa joka kävelee vähän edellä, kun se ei malttanut seisoskella paikallaan kuvattavana. Nyt kun tulee näin hyvin lunta pitäisi käydä useammin maastossa, kun tiet on pehmeämpiä. Lillille ei edes ole tullut pahasti tilsoja tänä talvena, varmaan kavion malli on vähän erilainen, niin lumi ei tartu niin pahasti.

Nyt viimeaikoina ollaan saatu hyvin kuvailtua kaikkea, ja joululomalla ajattelin tehdä videota ja postailla ahkerammin, kun on aikaa ja voimia enemmän :)

39 kommenttia:

 1. Mä totutin mun hevosen pulkkaa viemällä pulkkaa vetämällä heinät tarhaan eli ne söi heinät pulkasta. Meinas varmaa sydäri iskee ku se liikahti mut kyl se siihe sit tottu ja ei muuta ku pulkka prää, tuli vaa muutama pukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvä idea, itsekina jattelin että pitää vaan vetää pulkkaa ja antaa niiden katsella niin ehkä tottuu :D

   Poista
 2. Ihania kuvia, talvella saa aina tosi kivoja kuvia (siis jos on lunta)! Sulla on hieno heijastinliivi :D Kumpi hepoista liikkuu reippaammin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitti :) Ja Voitto, sillä on pidempi askel ja varsinkin maastossa se menee tosi reippaasti, toisinkun Lilli jolla on vähän pienemmät askeleet. Siksi mennäänkin niin että Voitto on yleensäkkin edessä, niin Lilli ei hidastele edessä vaan Voitto voi mennää omaa reippaampaa vauhtia.

   Poista
 3. ihanan joulusia kuvia, varsinkin toi viimenen :)

  VastaaPoista
 4. Looks like the true winter dream and I can imagine it wasn't that boring :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  International Giveaway: Christmas Surprise with Self Interest
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 5. Tiesitkö että hevosten tilsat tippuu matkan aikana kun ratsastaa joten en näe oikein syytä kun "pelkäätte" kokoajan tilsoja. Muutenkin mielestäni kääritte hevosianne villaan ja suojelette niitä vähän liikaa. Hevoset on hevosia joilla on aina hieman villihevosta sydämmessään että jos ei saa edes pukitella niin huhhuh teidän hevoset ei taida olla kauhean onnellisia kun mitään ei sa tehdä tai ei saa liikutettua kunnolla kun vähän on huono pohja. On hevoset tottunut kävelemään niillä huonoillakin pohjilla vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillillä on rengaskengät ja pienet kaviot niin tilsat jää pahasti kiinni, viimetalvena se monesti ihan kompasteli kunnolla kun jaloissa oli isot tilsat, jotka todellakaan ei lähtenyt muutakun vasaralla. Valitettavsti en itse vartaisi nykyajan hevosia enää villihevosiksi, Voitto varsinkin on ulkomailla koko lapsuuden elänyt eikä sillä ole mitään tietoa mistään, kun ihmiset on tehnyt sen puolesta kaikki :D Hevosia on loimitettu syksystä asti joten niillä ei ole täyttä talvikarvaa, Voitto on vielä klipattukkin eli sillä on pakko pitää kunnolla loimia, tästä syystä ratsastetaan kylmällä loimet päällä kun ei pääse tekemään kunnolla hommia niin hevosillekaan ei tule niin lämmin. Jokaisella on varmaan vähän oma käsitys hevosen pidosta, ja itse olet saattanut tottua erilaiseen, mutta näin me ollaan aina tehty ja hevoset on siihen tottunut! Turha mielestäni vaarantaa niiden terveyttä esim. menemällä huonolla pohjalla tai riskeerata omaa henkeä antamalla hevosen riehua tiellä, ne saa sitten tarhassa ja laitumilla jossa on tasaiset hyvät pohjat ja turvallinen ympäristö ilman ratsastajaa pukitella ja tehdä niitä villihevosen juttuja yhdessä :D

   Poista
  2. Puhutte varmaankin tieroista? Tilsat on tilsakumit, jotka laitetaan hevosen kengän ja kavion väliin tierojen, eli lumipaukkujen estämiseksi.

   Poista
  3. Melkein jokainen tuntemani hevosihminen sanoo tilsoiksi noita ylemmän anonyymin tieroja,tilsa ja tiera on sama asia ja jos puhutaan tilsakumeista niin silloin puhutaan tilsakumeista.

   Poista
  4. Tietääkseni ne tierat ja tilsat sama asia, ja sitten ne jotka laitetaan kavioihin on tilsakumit :)

   Poista
 6. Uitatteko hevosianne kesäisin siinä järvessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole uittopaikkaa, mutta kahlataan kyllä joskus :)

   Poista
 7. Tosi ihania ja talvisia kuvia! :) Tulisipa tänne eteläsuomeenkin jo lunta..

  VastaaPoista
 8. Meillä 5 hevosta ei oo sanonut mitään pulkasta. 4 on kylläkin ihan ajo-opetettuja, joten se varmasti auttaa asiaa :) 1v varsakaan ei sanonut mitään kun laitettiin pulkka valjaisiin kiinni vaikka sillä ei ole vielä edes ajettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :D meillä hevoset ainakin olevinaan pelkää kovasti, mutta Lilliäkin on kyllä ohja ajettu eli on se tottunut vähän että joku siellä perässä tulee...

   Poista
 9. Tää oli tosi ihana postaus!Tykkään noista kuvista kauheesti!:DVoisitko tehä sinin kanssa videopostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitti :) ja ei sini halua tulla videoihin

   Poista
 10. Tuo pinkki heijastinliivi on niin söpö! :3 Hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 11. Voitko tehdä postausta sitten sun joululahjoista?

  VastaaPoista
 12. meillä poni totutettiin pulkkaan vetämällä sitä aina mukana, kun vei heiniä, haki sisälle, talutti jne :D ja kun teki oikeen kehuttiin ja annettiin namia :)

  VastaaPoista
 13. Tossa sivusta otetussa kuvassa näyttää ihan että teiän yläkropat ois jonkun ihan toisen ihmisen, varsinkin Tiialla :D Paksu toppatakki ja sitten normaalit ratsastushousut. Mutta tosi kivoja kuvia! Tännekkin (pohjois-karjalaan) toivoisin että jäät kestäisi tänä vuonna ratsastusta. Viimevuonna nousi niin paljon vettä jään päälle ettei sinne hevosella uskaltanut lähteä.

  VastaaPoista
 14. This looks so funny, I am very jealous, we haven't got snow here :/

  VastaaPoista
 15. Tooosi kiva postaus!!! saatko sä jouluna semmosia lahjoja joista et tiedä vai käyttekö yhdessä ostaan?

  VastaaPoista
 16. Moi Pinja! Mulla ois kysymys Instagramiin liittyen. Eli ku yritän seurata sinua kun painan nappia seuraa nii se ei anna seurata. Ootko estänyt mut vai miten voisitko käydä katsomassa instagram nimi on venlaantikainen 😊 et oisko mahdollista et kävisit kattoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, mutta jos on estetty ei löydä koko henkilö eikä voi katsoa profiilia :)

   Poista
 17. onko sulla yhtään ratsastushousuja joita oisit myymässä? :) etsin jotain kivoja mutta uusia en viitsi ostaa ennenkun on pakko :D sähköposti on hannejjuliaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole oikeastaan mitään mitkä olisi sellaiset mitkä vielä kehtaa myydä, kun vanhat housut mennyt jo niin huonoiksi :)

   Poista
 18. Toi eka kuva on niin yli SÖPÖ.. ♥ kyl kaikki muutkii on sulosii♡♡

  VastaaPoista
 19. Miusta olis kiva jos tekisit videon missä näyttäisit erilaisia nutturoita. Ja kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa oikein tehdä mitään erilaisia nutturoita :D

   Poista
 20. Aika huonosti menee jos lillin hallinta on kiinni alaturpiksesta..

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.