perjantai 19. joulukuuta 2014

Lumisella kentällä ja pellolla ilman satulaa

Moikka! Eilen ihan ohimennen Tiia otti pikkukameralla kuvia kun menin Lillillä ilman satulaa. Ratsastelin hetken kentällä, kävin kävelemässä pihassa ja ravailin ja laukkailin pellolla. Kenttä alkaa olla ihan kohtuullisessa kunnossa kun lunta on jo kunnon kerros lunta. Ikävä mennä pimeällä ja Lillikin on vähän jännittynyt, mutta on se toisaalta kivaa ratsastella illasta kentän valossa pakkasella ilman satulaa vähän pellolla ja hölkkäillä vaan kevyesti.


Tein muutamat siitymiset kentällä, ja loput sitten pellolla joka oli kunnolla pehmeä. Lilli ei oikein keskity pellolla joten parempi tehdä kunnon työskentely kentällä. Nyt pitäisi olla vielä jopa niin, että lumet ei enää sula pois, vaan viikonlopun aikana pitäisi sataa vaan lisää.


Kentällä tulee ihan kivoja kuvia, kun tausta on ihan musta ja sitten etualalla on hyvä valaistus. Suunnitelmissa onkin tässä lähiaikoina kuvailla vähän muutenkin joulukuvia. Otettiin jo hevosista kuvia tonttulakit päässä, mutta ne laitan vasta lähempänä joulua.


Kentältä tulee kivasti valoa pellolle, jossa näkee mennä hyvin pimeälläkin. Lillillä oli aina kauhea hätä juosta tuolta kauempaa tien reunasta tallin päätyyn takaisin turvaan :D Voitolla olikin eilen hieroja, joten jouduin mennä poikkeuksellisesti yksin ratsastamaan niin Lilli oli vähän varuillaan. Käytiin myös monet kerrat hakemassa sokerit pihasta, Lilli on aina niin innoissaan menossa pihaan ja menee hienosti sillan yli ja sitten koputtelemaan ovelle, niin joku antaa ovesta sille namin. Kuvissa muuten ei huomaa yhtään että minulla on takin alla Tiian Tipperary turvaliivi, se on niin siro ja ihonmyötäinen että pystyy pitämään hyvin. 

Joulu tulee jo niin nopeasti, ja kohta on jouluaatto, vielä on koulua muutama päivä, mutta onneksi nyt taas välissä viikonloppu. Lukiossa tehdäänkin töitä ihan viimeiseen tuntiin asti, eikä olla yhtään löysätty tahtia joulua kohti, joten ei edes ole sellainen kauhean jouluinen tunnelma. Onneksi sentään hevosia pääsee liikuttamaan hyvin kun on lunta, ja Lilli nauttii kun voidaan mennä hangessa.


18 kommenttia:

 1. Mukava postaus. :) Kiva, että teilläkin alkaa kenttä pikkuhiljaa paranemaan, huonolla kentällä ei oo mukava mennä. Mutta kivaa joulunaikaa sulle. c:

  VastaaPoista
 2. Niinkun postauksessakin luki, niin munkin mielestä nää kuvat on kivoja. Pitää varmaan itekkin kokeilla ponin kanssa kentän valossa illalla ottaa kuvia ;) Mutta oisko mahollista sun tehä joululoman aikana enemmän videopostauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitti :) Ja teen varmaan jotain videota!

   Poista
 3. Kiva postaus! Odotan paljon teidän joulukuvia :)

  VastaaPoista
 4. Miks ponilla pitää olla loimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on klipattu?

   Poista
  2. Että olisi lämpimämmät lihakset, jos Lillillä on ulkonakin loimet päällä, niin ratsastaessakin tuulisella ja kylmällä hyvä pitää loimea jos ei mene niin kunnolla että tulee kunnolla lämmin :)

   Poista
 5. Eikä niin hyvä valaistus näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 6. Sulla on niin selkeää kirjoittamista ja asiat tulee selväksi just niinkuin tarkoitat nii tätä on iha mahtavaa lukea! :)

  VastaaPoista
 7. Ei se ole klipattu, en ymmärrä itsekkään yhtään tota pinjan loimittamista, mutta tehköön mitä parhaaksi näkee.

  VastaaPoista
 8. Veikkaan että Lillillä on loimi siksi että lihakset pysyvät lämpiminä. Ja Lillilähän ei ratsasteta niin "rankasti" että tulisi hiki ym. Tallilla jossa käyn kaikki hepat loimitetaan ratsastuksen ajaksi taino vanhemmat ka klipatut hepat. On hepallakin mukavampi olla kun on loimi. Tämä oli oma mieli piteeni. Ja "selvennys".

  VastaaPoista
 9. miten saan otettua noin valoisia kuvia vaikka on pimeää. kuvaatko salamalla ja pitääkö olla kuinka iso aukko vai säädätkö niitä ollenkaan ? kuvaatko koskaan hevosia salamalla vai millä asetuksilla kuvata muutenkin

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva postaus, niin kuin aina. Sä osaat jotenkin tehä niin kiinnostavia ja hyviä postauksia, ihan helpolta näyttävästi.

  VastaaPoista
 11. Meillä päästiin jo lomille perjantaina vaikka lukiossa ollaanki! :D

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.