keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ratsastuskoulu vuosi


Moikka! Nyt talven tullessa, ja minun ratsastuskoulu kauden päättyessä ajattelin tehdä vähän kooste postausta menneestä kesästä ja syksystä. Valitettavasti siis nyt joudun lopettamaan ainakin joksikin aikaa, kun kenttä jäätyy talveksi, eikä pysty enää hyppäämään tai menemään kunnolla. Toivotaan nyt että vielä ehtisi sulaa sen verran että pääsisin ja ehitisin tunnille. Tietenkin talvella jos/kun tulee hyvä lumikerros niin kenttäkin on varmaan sellainen että siellä voi taas hypätä tunneille normisti.

Aloitin siis tänä vuonna käymään ratsastuskoululla Keskimäellä, kun Lillillähän ei voi enää hypätä ja ei oikein ollut ketään kellä sitten mennä kunnolla. Halusin ratsastuskouluun jossa pääsee hyppäämään ja on kivoja estehevosia. Kaikki tunnit on ollut todella kivoja sekä myöskin oppinut paljon kun on mennyt eri hevosilla, sekä on päässyt tekemään hyviä monipuolisia tehtäviä isommillakin esteillä. Talli on estepainotteinen ja siellä on kyllä super hyviä hyppääjiä kaikki hevoset ja ponit.

Nyt ensimmäisenä videona viimekertainen tunti, jota en ole vielä muistanut lisätä tänne blogin puolelle. Menin Revellä ensimmäistä kertaa ikinä, ja teemana oli tasapaino. Mentiin todella hyvää radan pätkää, ensin ihan normisti että kaikki välit ja kohdat tulee tutuksi. Seuraava rata mentiin sitten ilman jalustimia, joka tuotti vähän enemmän työtä :D Revellä on erilainen hyppytyyli ja siellä oli jotenkin todella huono istua hypyissä ja se oikein heitti ilmaan, mutta selvittiin radasta ihan siististi. 
Lopputunnista mentiin vielä lyhyillä jalkkareilla, joka myös vaati yllättävän paljon tasapainoa, että pysyy ylävartalolla mukana hypyssä ja ettei kaadu jonnekin päin, kun jaloilla ei saanut yhtä hyvin tukea mitä normi estejalkkareilla.


Ratsastuskoulusta ehkä eniten tänä syksynä on jäänyt mieleen kisat Annilla. Olin ehtinyt ehkä pari kertaa hypätä sillä, ja sitten pääsinkin suoraan kisoihin. 80cm meni hyvin, vaikka itse en ole kauhean tyytyväinen omaan ratsastukseen, sijoituttiin luokassa kuudenneksi hyvällä ajalla. 90cm sitten tuli yksi ihan turha kielto ekassa vaiheessa, mutta muuten se meni kivasti. Jännitti kyllä paljon pitkästä aikaa olla kisaamassa, ja kokonaan vieraalla ponilla.Tässä  linkki videoon jossa on molemmat radat, jos joku haluaa katsoa :)

Anni oli varsinkin alussa ehdottomasti ihan suosikki poni. Se on reipas ja vähän semmoista kiihtyvämpää tyyliä. Hauska juttu tässä onkin vielä että Anni ja Lilli on joskus ollut ennen Lillin meille tuloa ihan parhaita kaveruksia entisessä kodissa,  tarhailleet yhdessä ja käynyt samoja kisoja, siihen aikaan kun molemmat ponit oli yksityis omistajilla Savisaaren ratsastuskoululla.


Toinen juttu mikä on jäänyt ehdottomasti enemmän mieleen kun muut, on tunti jolloin menin tosi pikkuisella ponilla. Eepi on sirompi ja pienempi kun Lilli, ja alkujärkytyksestä toivuttua se oli niin ihana ja hyppäsi todella kivasti. Oli kyllä hassua varmaan taas 6 vuoden jälkeen mennä pitkästä aikaa oikeasti pikkuisella ponilla, vaikka onhan Lillikin poni, mutta Eepi oli niin paljon pienempi. Tässä vielä pikalinkki Eepillä hyppäys videoon.

Harmittaa kyllä kun tulee talvi, eikä pääse enää tunneille jos ei tule todella hyvää lumipohjaa kentälle. Tekee muutenkin varsinkin Horse Shown jälkeen niin paljon mieli hypätä ja päästä valmennukseen sekä ratsastaa kunnolla. Vielä kun aina on katsomassa Tiian ja muiden valmennuksia, tekee mieli itsekin päästä oikeasti ratsastamaan.

Jossain vaiheessa vähän huolehdin, miten keksin blogiin postattavaa kun en mennyt Lillillä enää esteitä tai käynyt valmennuksissa. Onneksi nyt kuitenkin kaikkea on kehittynyt tässä viimeisten vuosien aikana, ja postaus into on säilynyt, sekä te lukijat olette ihanasti olleet aktiivisa tälläisen perus postailunkin suhteen :)

53 kommenttia:

 1. Miksette hanki itsellesi "parempaa" ponia, jonka tarkoitusperät olisivat sinulle paremmat? Uskon, että Lilli on ollut hyvä opetusmestari sinulle, mutta mielestäni hyvä vaihtoehto olisi antaa esim. Lilli ylläpitoon nuoremmalle jota Lilli voisi opettaa ja sitten (jos) Sini innostuisi hevosista lisää niin voisi Lilli tulla takaisin teille. Sitten olisi teillä mahdollisesti (?) tilaisuus antaa sinunkin kehityttä pidemmälle, lisäksi työmäärä pysyisi rajoissa tallillanne eikä hevosia tulisi liikaa hoidettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini ei hoida hevosia eikä ratsasta, eikä ole mahdollista hankkia kolmatta hevosta jos Lilli on, kun se ei voi jäädä yksin kun esim. lähdetään treeneihin. Enkä halua myydä tai antaa edes ylläpitoon Lilliä jos ei löydy jotain ihan ihan täydelistä vaihtoehtoa...

   Poista
 2. Tiedätkö onko tuon Reven oikea nimi Reverans? Kävin kerran yhellä tallilla jossa oli just samannäkönen ja olonen hevonen, mietin että onko se sama.

  VastaaPoista
 3. Oi, muistan kun Lilli ja Anni oli Savisaaressa:) Löysin tämän sinun blogisi kun joku kaveri oli tykännyt fb sivun kuvasta ja katoin että oho, tutunnäköinen poni :D Ja onneksi löysinkin, koska tämä on heti noussut yhdeksi lemppareista, samoin kuin Tiian blogi:) Ootte tosi taitavia ja ehkä osasyy siihen että oon saanut hevosinnostukseni takaisin :) Jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista
 4. It's really a pity that in the winter when the fields are frozen you can't train further outside.
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus, mutta siis eikö tuolla keskimäellä ole maneesia, vai eivätkö tunnit vai mene maneesissa. Vähän jäi epäselväksi tuo kenttäjuttu nimittäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kirjoitin ehkä vähän huonosti, mutta ei siis valitettavasti ole maneesia :)

   Poista
 6. Mielestäni on epäreilua, että sun taidot menee vähän hukkaan, kun et pääse kunnolla valmentautumaan ja kisaamaan omalla hevosella. Teillä on niin mahtavat puitteet hyvään harrastamiseen muuten :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin nyt keskityn yhteen hevoseen ja hoidan lukion hyvin, ei vaan ole aikaa ja intoa toiseen hevoseen, vaikka olisi mitkä taidot ja puitteet :D

   Poista
 7. Jep, harmi kun kentät on nyt niin huonossa kunnossa... Kivasti meni tossa videolla ! :)
  Tollaset jockeyjalustimet voi tehä myös silleen et säätää jalkkarit eka niin pitkiksi että varpaat just ylettyy niihin ja sit laittaa ristiin. Käy kyllä kuntoilusta mennä sellasilla esim. ilman käsiä ja tollasia pikkuesteitä :D Hepat tosin ensi vähän ihmettelee kun jalat ei yllä satulan siiven alle. Suosittelen kokeilemaan jos joku haluaa vaihtelua, on hauskaa :D

  VastaaPoista
 8. Kiva yhteenveto koko tosta sun ratsastuskoulu kaudesta :) Itse en ole ikinä käynyt keskimäellä, enkä edes asu sielläpäin, mutta luulin kyllä että siellä olisi maneesi? Eikö siis keskimäellä ole maneesia? :D

  http://ida-ps.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Kiva video ja hyppäät hyvin:) Miks ekan kommentoian pitää laittaa aina eka! ?
  minunjuttunii.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii eisiinä mitää imeellistäoo jos on ekana kommentoimassa xd

   Poista
 10. hyppät tosi nätisti ja toivon onnea hyppyihin hyvää talvea ja ponit on tosi kauniita nossa kuvissa

  VastaaPoista
 11. Eikö teidän olisi mahdollista harkita tälläistä? Jos Anni kerran tuntui hyvältä, voisitte kysyä jos sitä voisi alkaa vuokraamaan tai jopa ottaa ylläpitoon, kun kerran Lillinkin kanssa tulevat toimeen. Lilliä voisi liikuttaa siten mitem itsestä tuntuu, esim. juoksuttamalla. Voisi olla sullekkin kivempi, että taidot eivät jää käyttämättä ja pääset kisaamaan ja treenaamaan kunnolla. :) stay positive!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kun sitten ehkä hankin hevosen vielä sen tulee olla iso kunnon estehevonen, koska alan olla jo niin pitkä :) Ja juoksuttaminen on kaikista raskainta ja kuluttavaa hevosen jaloille, joten Lilliä ei missään nimessä juoksuteta kun todella harvoin :D

   Poista
 12. Vau! Ratsastat kyllä hirmuhyvin, oli sun allasi hevonen kuin hevonen, tuo ilman jalustimia hyppääminen kehittää kyllä hurjasti tasapainoa samoin jockey- jalustimilla hyppääminen parantaa esteistuntaa ja pohjelihaksia, hyvältä näyttää sun treeni! Onnea treeneihin! :)

  VastaaPoista
 13. Ootko poistanut sen sun Bon0000Bon-nimisen youtubekanavan, kun vanhat videot on kadonnut johonkin? Selailin sun blogin vanhoja postauksia ja olis ollut mielenkiintosta nähdä niitä ekoja videopostauksia... (: Tykkään muutenkin tosi paljon sun blogista, oot tosi kaunis ja Lilli on huippusöpö! Toivottavasti pääsisit ratsastamaan vielä kunnolla esteitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä ei valitettavasti ole, välillä itseänikin harmittaa kun siellä oli niin paljon hyviä vanhoja videoita jota olisi ollut ihana katsoa jälkeenpäin...

   Poista
 14. Sulla on selkeesti hyvä tatsi tohon tekemiseen! Ansaitsisit kyllä oman kilpahevosen. Kannattaa harkita vaikka vain sitä ylläpitoon ottamista :) Pääsisit kuitenkin hyvin kulkemaan aina Tiian kanssa valmennuksiin jne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se niin yksinkertaista ole, Lilli on vähän ongelmainen enkä halua myydä sitä, eikä minulla ole aikaa koulun lisäksi tällä hetkellä ottaa yhtään hevosta lisää :D

   Poista
 15. Pinja sä tarviit oman hevosen! Tai jos et omaa niin jonkun jolla saisit kilpailla ja valmentautua esteillä! Sussa on ihan äärimmäisesti potenttiaalia isoillekkin radoille! Susta vois oikeasti tulla jotain jos ulla vaan olis hevonen jolla kilpailla ja valmentautua!

  On epäreilua kuinka Tiialla on oma hevonen ja sä jousut vierestä katsomaan sen valmennuksia, miksi sulle ei voitaisi ostaa myös omaa? Tai edes ottaa ylläpitoon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja on aika monesti sanonut ettei tällä hetkellä halua uutta hevosta, eikä halua antaa lilliä pois. Eikä lilli voi jäädä yksin kotiin, jos pinja lähtee uuden hevosen ja voten kanssa valmennuksiin yms.

   Poista
  2. En ole halunnut omaa hevosta, eikä se käytännössä nyt onnistu jon on Lilli ja koulun lisäksi ei ole aikaa :)

   Poista
  3. Totta kai ymmärtää ettei halua antaa rakasta ponia pois, mitenkäs vuokrahevonen? Kävisit ratsastamassa vaikka kahdesti viikossa, valmentautuisit ja kilpailisit mahdollisuuksien mukaan. Kun olisi tuloksia voisi tulla hevosenomistajilta jo tarjouksiakin. Älä anna taitojesi valua hukkaan :(

   Poista
 16. Miten saatte pimeessä otettua mahdollisimman selviä ja valoisia videoita? Millä asetuksilla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä kameralla ja putkella jossa on valovoimaa, ja ihan perus videoasetuksilla valoisuus täysillä eli olisikohan se +3 :)

   Poista
 17. Oli tosi hyvä postaus! :)))

  VastaaPoista
 18. Et kehtais kaikkia kohtia missä pitäis lukee 'tasapaino'.. Kaikissa lukee nimittäin tasaPIANO :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. * kehtais korjata :D ja sitten tuolla on muutamia yhdyssanavirheitä, jotka vähän pistää silmään.. Mitä siistimpää tekstistä saaat, sitä mukavampi on lukea ! :)

   Poista
  2. Juu hyvä kun huomautit :D

   Poista
 19. Tuleeko joulukalenteri tänä vuonna? :)

  VastaaPoista
 20. Kai teette joulukalenterin ja joulusiivous postauksen?
  Nimim. Niitä odotteleva!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukalenteria ei taida tänä vuonna tulla, mutta varmaan jotain jouluvideota tehdään jossain välissä :)

   Poista
 21. Vooii että olitte/olette Annin kanssa niin söpö pari ;-)

  VastaaPoista
 22. miks toi youtubelinkki sivupalkissa vilkkuu? tosi häiritsevää

  VastaaPoista
 23. Hei! Miksi olet estänyt minut Instagramissa? Olen nimellä: jenitasofia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko varma etten ollut siilloin yksityisenä, kun olin hetken yksityinen?

   Poista
 24. Sä olet edistynyt tosi paljon ja oot nyt noin hyvä ratsastaja!! Hyvä Pinja...

  VastaaPoista
 25. Sun ratsastus näyttää tosi hyvältä :)
  Tekstiä on vaan hankala lukea välillä, kun on nii paljon yhdyssanavirheitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu yhdyssanat ei ole oikein ikinä ollut helppoja, mutta yritän korjailla ja kiinnittää huomiota :)

   Poista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.