keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kouluvalmennus viikonloppu

Viime viikonloppu meni aika lailla ratsastaessa. Käytiin molempina päivinä maneesilla, ensin oli kouluvalmennus, jossa menin valmentajan hevosella, ja sitten heti perään ratsastin vielä Lillin. Maneesille lähtö on aina meiltä kotoa isompi homma, ja pitää ajaa jokunen matka lähimmälle maneesille. Oli kuitenkin kaiken vaivan ja ajan arvoista, kun saatiin liikutettua hevoset hyvin, ja pääsin vielä ratsastamaan valmennuksiin.


Onneksi meidän hevoset lastautuu niin helposti ja matkustaa hyvin. Ei tulisi varmaan lähdettyä minnekään kisoihin tai valmennuksiin jos joka kerta pitäisi taistella mennäänkö kärryyn vai ei. Lilli oli sunnuntaina aamulla vähän ihmeissään miten taas lähdetään, kun eikö sitä jo eilen oltu kerran.


Tällä hetkellä meillä ei ole enää lunta, mutta tuolloin viikonloppuna oli. Meillä oli monta päivää vähän hokki ongelmia, kun ei saatu hokkeja ruuvailtua muuta kuin takajalkoihin kantoihin molemmille hevosille. Ne kyllä liukasteli jonkin verran, ja sen muutaman päivän kun oli lunta käytiin onneksi maneesilla, eli niiden ei tarvinnut liikkua meidän liukkaalla kentällä yhtään. Tarha on nyt valitettavasti taas jaettu osiin, ettei ne potki toisiaan hokeilla. Tänään tiistaina itse asiassa olikin juuri päivällä kengitys, ja saatiin kaikkiin jalkoihin hokit ja tilsakumit, eli ei tarvitse enää pelätä milloin tulee seuraavat lumet ja jäät :D


Aina saa tarkkaan miettiä säätä ja miten aikoo ratsastaa, millaisella loimilla lähdetään matkaan. Lillillä nyt on omaa karvaa, joten se matkusti molempina päivinä yhdellä aika kevyellä takilla. Voitolla taas oli vähän enemmän vaatetta, kun se on klipattu. Ratsastuksen jälkeen pitää taas arvioida uudestaan miten hikinen Lilli on ja millä loimilla sitä sitten lähtee kuljettamaan että olisi mahdollisimman hyvä lämpötila ja hengittävät loimet jotta se kuivaa hyvin matkan aikana.

Menin siis molempina päivinä Jaakko nimisellä kouluhevosella, josta on ennenkin ollut kuvasia blogissa. Kaksi päivää putkeen oli hyvä, mutta toisena päivänä oltiin molemmat jo varmaan vähän väsyneitä ja kipeät lihakset ainakin minulla :D Jaakko oli tosi kiva ratsastaa vaikkakin vaativa, mutta kun tekee vaan oikein se kyllä palkitsee heti. Kiva ratsastaa kun oikeasti sitten huomaa, kun tekee hyvin ja osaa pyytää oikeita asioita, niin hevonen liikkuu hyvin, rennosti ja kevyesti. Oltiin Tiian kanssa kahdestaan tunnilla, joten Lilli pystyi olla hyvin maneesissa odottelemassa, kuvia ei nyt valitettavasti ole Jaakosta, mutta loppuun muutamat maneesi kuvat minusta ja Lillistä.


Lilli oli vähän villi, kun toisena päivänä se jäi ihan yksin maneesiin, ja Voitto vietiin pois. Koitin vaan ratsastella rennosti ja laukkailin vähän, sekä sitten tein paljon käynnissä jumppaa. Joku tarkka silmäinen varmaan huomaa että kuvissa ei ole ollenkaan otsapantaa tältä toiselta päivältä, se oli Voiton blingi otsapanta joka sitten olikin liian iso ja valui ikävästi liian alas. Otettiin otsapanta pois, ja seuraavana päivänä laitoin tilalle ihan perus mustan vähän lyhyemmän otsiksen.

Hyvä että viikonloppuisin ehditään käydä maneesilla, kun arkena koulun jälkeen ei oikein ehdi. Tai jos päästään jo kahdelta, pitää lähteä suoraan koulusta tultua ja aikaa ei jää oikein mihinkään muuhun sinä päivänä. Pitää vaan toivoa hyvää lumista talvea että pääsee menemään omalla kentällä ja pellolla.

Syksy alkaa olla ohi joten pikkuhiljaa tämän kuun puolella vaihdan myös blogiin  talvisemman ulkoasun, kunhan tulee vähän enemmän lunta niin saadaan otettua tälle vuodelle talvikuvia banneria varten.

25 kommenttia:

 1. Ihania kuvia: )
  Tosi kiva postaus: )
  Teejoskus keppareistasi jonkunlainen postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mutta en taida, ne on jäännyt jonnekkin kaapin pohjalle tässä vuosien varrella :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja noi suitset sopii mun mielestä Lillille omalla tavallaan todella kivasti :-)

  VastaaPoista
 4. mistä toi fleece on ostettu / minkä merkkinen? ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Lillin fleece loimi? Se on Eskadron vanhaa mallia ei löydy enää varmaan mistään kaupoista :D

   Poista
 5. Kiva postaus ja kivoja kuvia! : )

  VastaaPoista
 6. Juu juu! Tee kappareista postaus! :D

  VastaaPoista
 7. Oi toi fleece on ihana! Muutenki tosi kiva postaus :-) Lunta tännekki!

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus :) Teettekö tänä vuonna Tiian kanssa joulukalenterit blogeihin?

  VastaaPoista
 9. hyvin ihana postaus ja todella hyvät kuvat ja käytitkö sun uusia ratsastus housuja näytti vähän siltä :D

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus bongailin tota Lillin pinkkii loimee joka välissä, ihuna:3 Okei, fleecet on turvetta ja karvaa täynnä, mutta Lilli näyttää se päällä söpöltä pehmoleluponilta:)

  VastaaPoista
 11. kiva postaus!
  ihna Lilli ja ihana toi pinkki lomi!=)
  (on Voittoki ihana!);)

  VastaaPoista
 12. Voisitko julkaista postauksen johon voisi viskellä joulukalenteri postauksen ideoita :)? Vai aiotko edes toteuttaa sitä tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jonkinlaista kalenteria tulee, mutta siitä lisää myöhemmin :)

   Poista
 13. Kuljetatte ilmeisesti fleeceloimilla? Kannattaa ehdottomasti fleecen sijaan käyttää paksua villaa, jonka ominaisuudet ovat huomattavasti paremmat fleeceen verrattuna :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.