maanantai 27. lokakuuta 2014

Tunnelmia Horse Showsta

Moikka! Nyt ollaan vihdoin kotiuduttu Horse Showsta. Tultiin vasta tänään kotiin, koska ei jaksettu lähteä enää ajamaan iltaa vasten pimeällä kotiin. Horse Show on nyt valitettavasti loppu, oli kyllä ihan super kiva kolme päivää ja ensi vuotta taas odotellen. En ymmärrä miten jaksaa niin hyvin vaan istua kolme päivää putkeen ja seurata kun toiset ratsastaa, jotain siinä kuitenkin on vuosi vuodelta vaan kiinnostavampaa ja tietää enemmän hevosista ja ratsastajista. Katsomalla oppii niin paljon, kun ihan mailman huiput hyppää hienoilla hevosilla isoja esteitä. Pelkästään ratojen seuraaminen itsessään on jo niin opettavaa ja kivaa, mutta tänä vuonna huippua oli että pääsi katsomaan myös verkkaa ja seuraamaan miten siellä kaikki toimii.

Otettiin paljon kuvia kaikilta päiviltä vähän kaikista jutuista. Videot on myöskin vielä kameralla joten niistä kootaan ainakin kaksi videota. Kuvailtiin myös 2. päivältä ihan perinteistä videopostausta, mutta sunnuntailta eli vikalta päivältä kuvattiin vaan yleistä "tunnelma" videota, ratoja, ja kaikkia tapahtumia. Keskityttiin aika paljon myöskin vaan katseluun eikä otettu liikaa paineita kuvaamisesta joten osa jutuista unohtui kuvata kokonaan :D

En edes tiedä mistä kaikesta kertoa, mutta tässä postauksessa nyt kuvia ja koitan lyhyesti selitellä vähän viikonlopusta mieleen jääneitä juttuja.


Olin varannut jättikassin täyteen vaatteita, lopulta käytin lähes joka päivä vaan samaa takkia ja sen alla sitten vähän erivaatteita. Kuvissakin päällä oleva musta Vilan takki on kyllä ollut ihan yksi lemppareista tänä syksynä, nytkin taisin kahtena päivänä olla sillä Horse Showssa sillä takilla. Katsomossa sekä verkassa oli tosi viileä joten untuvatakilla ja ohuella paidalla oli juuri sopiva lämpötila.

Katsojia oli paljon taas varsinkin sunnuntaina, mutta pitää vaan tottua ruuhkaan. Tuolla käytävät oli aika täynnä, mutta käytiin expossa yleensä sellaisina aikoina että joku näytös tai luokka oli menossa areenalla niin osa ihmispaljoudesta oli siellä. Ei kyllä jäänyt samanlaista tunnelmaa kuin Hartwalilla viime vuosina että ihan joka paikkaan oli älyttömät jonot ja missään myyntipisteissäkään ei ollut ihmisiä niin että suunnilleen ei mahtuisi liikkumaan. Uusi paikka oli kyllä kaikin puolin hyvä katsojien kannalta, mutta lehdestäkin mitä jo lueskeltiin niin siellä oli annettu ihan kunnolla palautetta miten esim. hevosten hoitajilla oli liian kylmät olot ulkona, ja miten hevoset jotka siellä yöpyivät joutuivat olla kylmissä karsinoissa loimikasat päällä. Toivottavasti tällaisiin asioihin saataisiin seuraavana vuonna paikan suhteen parannusta niin ulkomaalaisille ja muutenkin kaikille kisaajille jäisi hyvä mieli kisoista.Horse Showssa oli taas huippu ratahenkilöunta ja täytyy sanoa että kaikki näytti toimivan pikaisesti ja kaikki tiesivät omat tehtävät. Katsomosta käsin näyttää aina niin hauskalle kun joka vuosi eri lailla pukeutuneet henkilöt juoksee kentälle ja ei kestä kyllä pitkään kun rata puretaan tai kasataan, tai esteitä siirrellään. Tänä vuonna työntekijöillä oli oranssit liivit, naureskeltiinkin Tiian kanssa että joku vuosi oli ratahenkilöillä musta-valkea raidalliset paidat joista tuli mieleen ihan vankila. Keskimmäisessä pikkukuvassa kuvataan ilmeisesti tv-lähetykseen radan kävelyä Nina Fagerströmin selostamana. Katseltiin jossain välissä tv:stä hotellissa kisoja kun käväistiin siellä kesken päivän. Kiinnostavaa kuunnella juontajien selostusta, kun heillä on aina paljon tietoa ja yleistä kantaa kisoista, kun itse katsomossa katsellessa ei saa ammattilaisten selostusta.

Sunnuntaina World Cup pääluokassa oli pitkän aikaa melkoinen vilinä radalla. Ratsastajat tutustuivat rataan jota on aina kiva katsella, mutta siellä oli myös paljon muita ihmisiä, kuvaajia ja toimittajia kameroiden kanssa.


Esteluokkien lisäksi kaikkina päivinä oli paljon väliohjelmia, mm. ratsastusvaate muotinäytös. Lauantaina illalla oli myös korkeushyppy luokka jossa isoimmillaan hevoset pystyi hyppäämään muistaakseni jopa 180cm esteen. Myös muutama laulaja ja Noora karma kävi esiintymässä väliaikana. Tulevilla videoilla näkyy paljon lisää mitä kaikkea esteratsastuksen lisäksi tehtiin ja näytettiin :D


Kaikki menestyivät hyvin, myöskin Suomalaiset ratsastajat. Yleisö oli hyvin mukana tunnelmassa ja kannusti kaikkia. Kiitos vielä kaikille jotka kävivät moikkaamassa meitä lauantaina expossa, muutaman kuvan jo katselinkin instagramissa ja toivon että näytän edes jotenkin edustavalle kuvissa kun osassa tuntuu että oli ihan ihme ilme tai sitten silmät suunnilleen kiinni :D Jonkin verran sovittelin ja katselin expossa hyvästä alesta uusia juttuja, mutta vaan kaksi tavaraa tarttui mukaan. Ostokset esittelen myöhemmin joko kuvien tai videoiden muodossa!


En jaksaisi odottaa taas ensivuotta! Aina saa omaan ratsastukseen inspiraatiota kun katsoo huippu ratsastajia areenalla. Toivottavasti nyt saitte jotain irti postauksesta ja osasin edes vähän kuvailla tunnelmaa ja tapahtumia vuoden 2014 Horse Showsta!

32 kommenttia:

 1. Horse show* sama ano kun ylempänä

  VastaaPoista
 2. Korkeushypyssä 3 pääsi 190cm :) Sitten 195cm ne tippu, kiels tai meni läpi ;D Me nähtiin teidät sunnuntai aamuna katsomossa, istuttii pari rivii sivulle, mut ei uskallettu/viititty tulla moikkaa xd

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia!

  hevosenkavioissa.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Tää tapahtuma oli huippu!:) Oltiin lauantaina koko päivä ja käytiin moikkaa teitä:D KIva postaus:)

  VastaaPoista
 5. Jouduin ite kattoo telkusta, mutta silti tuli jo ikävä Horse showta:D Odotan innolla sitä videopostausta jos se tulee.

  http://sarjaesteelle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Näiden postausten perusteella tekee kyllä itsekin mieli päästä ensi vuonna tonne...
  Oli muuten kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

  http://aukkojaetsimessa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Koska teet ostosten esittely videota?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin sanoin en vielä tiedä mutta tässä lähiaikoina kyllä :)

   Poista
 8. Tosi kiva postaus. Oltiin sunnuntaina mun kaverin kanssa ja nähtiin teidät ihan sattumalta viimeisen näytöksen jälkeen :-).

  VastaaPoista
 9. Hei, sähän oot ollu urmas raagin valmennuksessa. Olen itse myös menossa ja nyt tuli yhtäkkiä mieleen, että valmentaako hän suomeksi? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen :) Valmennus oli ihan tosi hyvä ja ohjeet tuli suomeksi, joka oli vieläpä todella selkeää ja hyvin ymmärrettävää.

   Poista
 10. Kiva nähdä vaihteeks tällasia hyvälaatusia kuvia horse showsta, koska olin siellä lauantaina ja harmitti kauheesti kun ei ollut mukana oikein mitään muuta kuvausvälinettä kuin kännykkä, jolla sitten napsin tärähtäneitä kuvia sieltä sun täältä eikä loppujen lopuks ne upeet hevosetkaan näyttänyt kuvissa oikein miltään! En oo ollut aikaisemmin horse showssa niin vaikea verrata Hartwall-areenaan, mutta jäi tosi kiva mielikuva ja tuli vähän ikäväkin sinne kun lähdettiin. Hienoja hevosia, taitavia ratsastajia, kojut täynnä kaikkia ihanuuksia ja se tunnelma!! Tulispa seuraava syksy taas pian... Olitteko muuten klo 19 aikaan vielä siellä expossa lauantaina? Me oltiin ja ois ollut kiva nähdä mutta en löytänyt teitä eikä oltu kovin pitkään siellä. Olitteko jossain tietyssä paikassa siellä vai kuljeskelitteko vaan ympäri sitä expo-aluetta? Joko ette olleet siellä tai sitten oon sokea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meidän kameralla onneksi sai kaukaa katsomostakin hvyiä kuvia. Olen täällä blogissa ilmoittanut että oltiin lauantaina klo.18.30 PS of Swedenin osastolla. En osaa sanoa millon lähdetiin, mutta meni siellä varmaan se puolisen tuntia :)

   Poista
 11. Milloin tulee siis se toinen videopostaus ja se joku toinen video? :)Oli kiva nähdä teidät,kuvista teidän kanssa tuli aika onnistuneita tosin yhdessä niistä Tiialla oli silmät kiinni ja toisessa teillä molemmilla oli silmät kiinni mutta onneksi meistä otettiin kolme kuvaa niin yksi onnistui!:D;):)

  VastaaPoista
 12. Ihana postaus!:3 Nähtiin teiät mun kaverin kaa sunnutaina kun vika luokka oli ohi,ei viittitty kyl tulla siin hälinässä moikkaan.:D:)

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus :) kuka sen muuten voitti ko en muista?:D

  VastaaPoista
 14. Tuossa korkeushyppykisassa korkein este joka päästiin yli oli 190cm :)

  VastaaPoista
 15. Oli kyllä ihana tapahtuma ja innolla odotan ensi vuotta. Oli myös mahtavaa, kun järjestitte tuon Meet&Greet:in. Mulle siitä jäi ikuinen muisto nimmareiden ja yhteiskuvan muodossa, niin on sitten ihana palata takaisin siihen tunnelmaan niitä katselemalla.
  Se on tosin kurja juttu, että melkein aina tuntuu olevan jotain ongelmia tuon hevosten majoitustilojen kanssa näissä hevostapahtumissa. No, toivottavasti ensi vuonna paremmin. ;)

  VastaaPoista
 16. Tosi kiva postaus! Olin itse sunnuntaina paikalla ja oli kyllä kiva katsella kaikkia ohjelmia. Näin teidätkin expossa, kun kävelit Tiian kanssa ihan ohitse, en viitsinyt/"uskaltanut" sanoa mitään, eikä siinä ruuhkassa olisi voinut jäädä mitään moikkailemaan tai ottamaan yhteiskuvia :) Ehkä joskus vielä pääsen kunnolla tervehtimään, teillä on parhaat blogit Tiian kanssa!

  VastaaPoista
 17. tosi kiva postaus taas kerran:D

  VastaaPoista
 18. Hyvä postaus, kuvailit tunnelmaa ihan hyvin, videota odotellessa :) hevosenkavioissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 19. Ei liity postaukseen mitenkään, mutta onko teidän perheessä (lähes) kaikki applen tuotteita? Siis kännykät, tietokoneet ja tabletit? Tuli vaan mieleen kun eikös sulla ja Tiialla oo applen kännykät ja tabletit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimet ja ipadit on mutta ei tietokoneet :)

   Poista
 20. Tosi hyvä postaus! Videota odotan :)
  Kuvat oli tosi hyviä :0

  VastaaPoista
 21. Hyvä postayus! 195 yritettiin mut 190cn oli korkeus joka päästiin yli.

  VastaaPoista
 22. Mitä ihmettä??? Ite oon hypänny 70 cm (ja vähä päälle) niin nuo hyppää melkeen kolme kertaa sen 70 cm?! Ite en uskaltais hypätä ku ehkä 85cm. :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.