sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Pikku ponilla esteitä

Moikka! Tämä video ja postaus olisi kyllä jäännyt kokonaan tekemättä, mutta Tiia huomasi että minulla on ladattuna yksi julkaisematon video. En voi vieläkään uskoa että en olisi laittanut tätä milloinkaan aiemmin, muistan jotenkin niin selvästi miten kirjoitin postauksenkin ja lisäsin videon :D Nyt kuitenkin kun ilmeisesti en olekkaan laittanut tätä videota, lyhyet selostukset kun hyppäsin pari viikkoa sitten Eepi ponilla tunnilla.

Olin alkuun vähän järkyttynyt miten minulla on noin pieni poni, mutta ei se sitten pahalta näyttänyt kun katsoin videolta. Eepi on vielä paljon Lilliä pienempi ja sirompi, ja vaikka olen aika pitkä, en nyt mitenkään ylipainoinen että ponille olisi ollut ihan liian iso ratsastaja. Selvittiin kuitenkin tunnista hyvin ja Eepi oli ihan loistava, se hyppäsi kaikki, oli innoissaan ja juuri semmoinen söpö pikku töpsyttäjä.

 Aiemmin muistan että sillä on vähän tapana kieltää jos paikka on huono tai tulee liian kauas, pari kertaa se vähän empikin isommalle jumppasarjalle, mutta meni sitten pienellä rohkaisulla reippaasti loppuun. En ymmärrä miten poneilla on aina niin helppo tulla hyville paikoille, ei tarvinut kun tulla mahdollisimman reippaasti ja vähän katsoa avuksi paikkaa niin aina osui kohdilleen ja tuli hyvät hypyt. En ollut ennen mennyt kertaakaan Eepillä, muistan kun Tiia meni joskus pari vuotta sitten kesällä tunnilla ja sillon se ainakin oli sen mielestä mukava ja hyppäsi hyvin joten ihan mielellään kokeilin sitä itsekkin.

Tähän väliin nyt itse video, taas oli pimeää mutta noista videoista tuli ihan hyvää.

 

Mentiin alkuun puomi ja kavaletti tehtävää ravissa ja laukassa. Tarkoituksena oli ratsastaa tarkasti ja tilaa hyväksi käyttäen voltti kavalettien välille ja sitten vielä iso voltti tehtävän loppuun. Ravissa vauhti vähän meinasi hiipua, mutta laukka oli huomattavasti helpompaa, noin pieni poni kääntyy sukkelasti ja hyppää niin pikkuisesti että jää paljon tilaa. Jollain isommilla hevosilla tehtävä näytti huomattavasti hankalemmalle kun piti ratsastaa niin tarkat tiet isossa laukassa.

Sitteen lopputunti mentiin jumppasarjaa eri kokoisilla esteillä, Eepillä oli tosi kiva ja pyöreä hyppy. Joissain väleissä ehkä myötään ylävartalolla vähän liikaa, mutta muuten itsekin kun olen katsellut videota meno näyttää ihan siistille. Tuollaiset jumppasarjat tekee hyvää toki hevoselle, mutta itsekin pystyy hyvin keskittymään istuntaan esteiden väleillä, kunhan saa ponin hyvin sisään, loppu hoituu melkein kun itsestään pienellä ohjeistuksella ettei hevonen mene liian kovaa tai liian hiljaa. Tunnista jäi kaikin puolin kiva fiilis ja Eepi meni super hyvin!
 
Lisäilin jo faceen  blogin sivulle kuvan missä Lilli ihmettelee kuvaus kankaita. Innostuttiin siis ottamaan eilen kuvia, ekana Voitosta ja Tiiasta ulkona ja sitten vielä minusta ja Lillistä sisällä. Kuvista tuli ihan kivoja, hoitokarsinaan tuli hyvä valo ja tässä nyt yksi lemppari kuvistani mikä saatiin. Loput laitan erillisessä postauksessa :)


Nyt pitää kiireellä jo alkaa lähtemään Tiian kisoihin, sieltä kuvaillaan videopostausta ja Lilli jää hoitoon Keskimäelle siksi aikaa!

66 kommenttia:

 1. Ompas tosiaan pienen näköinen hevonen :D Mutta et sä tosiaan mitenkään pitkältä tuolla selässä näytä :) Kiva video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitti ja niin itsekkin luulin että näytän ihan liian isolle, mutta ei se nyt niin paha olekkaan :D

   Poista
 2. Saanko kysyä että hyppäätkö lillillä enää ns. isoja esteitä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat kysyä toki :D ja ei oikeastaan koska ei ole mitään tarvetta, jalat ei kestä ja Lilli nauttii eniten kun saa vaan hypellä satunnaisesti pikkuisia helppoja esteitä eikä mitään isoja...

   Poista
 3. Tosi kiva video ja postaus! Hyvin menit:)Ja onnea Tiialle kisoihin.

  VastaaPoista
 4. Ihana video!! :))))) Saanko kysyä miksi Lllillä ei enää voi kisata. Oot paras..! Toivottavati vastaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lillillä ei tällä hetkellä enää kisata, koska sen kilometrit on tullut täyteen ja poni ei kestä enää fyysisesti rankkaa treenausta. Harrastus kuitenkin jatkuu ja tulevaisuudessa vielä todennäköisesti uuden hevosen kanssa."

   Poista
  2. Mitä sää tarkotat niinku tuolla että kilometrit on tullu täyteen?

   Poista
  3. Kuten huomaat teksti on lainattu Pinjan toisesta postauksesta. Silloin käytetään " " lainauksen alussa ja lopussa.
   Pinja luultavammin tarkoittaa että lillin rajat ovat tulleet vastaan hyppäämisessä eli jos rasittaa niin lillin jalat eivät kestä

   Poista
  4. Lilli on tehnyt pitkän uran 4 vuotiaasta lähtien Suomeen tultua, ja enää ei pysty hyppäämään kun jalat ei kestäisi rankkaa jatkuvaa treeniä. Lilli myöskin jossain vaiheessa kokonaan kyllästyi kisaamaan ja todellakin sitä ei kiinnostanut enää treenaus ja esteet. Nyt sitten mennään nykyään kevyemmin ja hypätään ihan harvoin pieniä vaan ponin virkistykseski :) Sitä tarkoitan kilometrien tullessa täyteen, toivottavasti jatkossa kaikki huomaisivat lukea tietoa meistä osiosta kun samaa kysymystä tulee ihan tosi usein!

   Poista
 5. Ootko ostanut itselles Tipperaryn turvaliivin, vai onko tuo Tiian? :)

  VastaaPoista
 6. Ihana pikkuponi ja toi vika kuvakin on ihana♥

  VastaaPoista
 7. Kuinka korkea Eepi on? Hyvin näytti menevän! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo Epi ! Minkä rotuinen mahtaa olla?

  VastaaPoista
 9. Ootan innolla postausta noista kuvista! :)

  VastaaPoista
 10. Mua vähän häiritsee kun luen kännykällä mobiiliversiossa blogiasi ja kuvat ovat niin suuria että ne menevät siis yli rajan, ja se on tosi inhottavaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei Pinja nyt sille mitään voi ! xD PIDÄ OMANA TIETONA, Kiitos.

   Poista
  2. Miksei mielipidettään voisi kertoa? Tuo ei ollut haukkumista vaan perjaatteessa palautteen antamista. Näin Pinja pystyy kehittämään blogia

   Poista
  3. Juu tiedän sama itselläni! kannattaa kokeilla lukea vaikka bloglovinin kautta jos paljon kännykällä luet blogeja, mutta aina saa sanoa palautetta kunhan se on asiallista :)

   Poista
  4. Hyvä! Pinja, sinä ossaat kertua hyvin miten asiat on! :) AIVAN ihana blogi! jään seurailemaan! :)

   Poista
 11. Kivan oloinen ja kaunis poni tuo Eepi, etkä mun mielestä näyttänyt mitenkään isolta sen selässä niin kuin joskus näkee sellaisiakin ratsukkoja.. Ja ihana tuo yhteiskuva Lillin kaa! :)

  VastaaPoista
 12. Ratsu oli kyllä pikkuinen, muttä säkin näytit siellä selässä tosi pieneltä :D Hyvin sä ratsastat!

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus !:) katselin tuossa videoitanne ja kysyisin että miten saat tehtyä nutturan ( niinkuin videossa-PINJA: Sheinside, Oasap ja 6KS - uusia juttuja) olisiko mahdollista tehdä joskus videota miten teet nutturan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja nuttura videota on paljon kysytty, en tee sitä aina samalla lailla kun sotken vaan hiukset ja laitan kiinni niin ne menee noin :D videota vähän hankala tehdä sellaisesta...

   Poista
 14. Ihana postaus♥ Minkä rotunen tuo Eepi on? Ja tiedätkö minkä korkuinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ja ei mitään tietoa rodusta ja oisko säkä jos en ihan väärin sano niin jotain 135-140cm

   Poista
 15. Ihana tuo Eepi ponski, mutta kyllä Lilli on kaikista ihanin :3

  VastaaPoista
 16. Ostatteko joskus sullekkin oman estehevosen? Jos ostatte, miten Lillille silloin käy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus ja ei mitenkään täällä se todennäköisesti pysyy loppuelämänsä :D

   Poista
 17. Moikka! Tiedän, että on varmasti TODELLA turhauttavaa lukea tälläistä kommenttia, mutta miten saa tuon automaattisen mustan alleviivauksen postauksen otsikosta pois? :) Ymmärrän, jos et halua/jaksa vastata tähän. (:
  Kuva: http://aijaa.com/2kHL1q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mitään :D mutta ihan googleen menet ja etsin linkkien alleviivaus blogger niin siellä on koodeja joilla helposti saa laitettua alleviivaukset.

   Poista
  2. niin niiin, mutta tiedätkö miten sen saa POIS? :--D

   Poista
  3. haha hups :D huolella vissiin luin kysymyksen.. Mutta siis pois en osaa neuvoa, ainakin niin että poistat laittamasi koodin kokonaan niin silloinhan se poistuu, eri asia sitten muistatko vielä minkä koodin lisäsit ja mihin kohti.

   Poista
 18. Miksi tiian blogiin ei pääse?:0 siinä lukee et vain kutsutut lukijat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia varmaan muokkaa sen blogia.

   Poista
  2. Olin ihan varma kun ensin näin sen vain kutsutut lukijat ruudun että joku tulee tänne kysymään tätä : D En yhtään ihmettelisi vaikka Tiia lopettaisikin, saa vaan paskaa niskaan vaikka ei hänen on pakko huolehtia kuvista, videoista ja teksteistä yms. Milloinkohan Tiian(kin) lukijat tajuaa kuinka paljon töitä bloggaajat tekee lukijoiden eteen.

   Poista
  3. Tiia on lopettanut bloggauksen
   T. Pinja (en jaksanu kirjautuu)

   Poista
  4. Tiia vaihtaa ulkoasua ja tosiaan aina kun itse kommentoin niin olen kyllä kirjautunut! :DDD

   Poista
 19. onko Lilli tamma ja Voitto ruuna?

  VastaaPoista
 20. ja kiva video ja postaus:)

  VastaaPoista
 21. ihmettelen miten jaksat vastata kaikille noin positiivisesti<3

  VastaaPoista
 22. Voi kun näytti kivalle ponille ja hyvin hypitte! :) Etkä kyllä yhtään liian isolle siellä näyttäny :D

  VastaaPoista
 23. Toi video oli kiva ja kyllähän siitä hyvin näkyi, vaikka olikin pimeetä jo ;) ja hyvin meet, vaikka kyseessä oli aika pikkuinen ja vähän laiskan oloinen poni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) ja ei eepi oikeastaan laiska ollut ravissa ei vaan kauhean reippaasti mennyt, mutta laukassa se oli ihan jopa tosi reipas ja innoissan!

   Poista
 24. Haluisin tietää miten noi puomien ja kavalettien välit menee. Esim. jos on ravi tai laukka puomit mimmonen väli niillä pitää olla metreinä(ym)? Tai sitten kavaletti sarja paljon niiden väli on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se ihan riippuu millainen hevonen, itse lillillä laitan ravipuomit 4-6 tipuaskelta, innari laukkaväli jotain 10 tipua ja sitten yhden askeleen sarjaväli jotain 6m, Mittoja kyllä löytyy jostain kun vaan etsii, meillä on valmenatajat opettanut ihan pienestä pitäen niitä askelien mittauksia ja esteiden välejä :)

   Poista
 25. Mun silmään näytit ihan hyvän kokoselta eepin selkään vaikka se vähän pienempi onkin :) Tykkään tosi paljon sun esteistunnasta

  VastaaPoista
 26. Hyvin menitte, ja munkaan mielestä et kyllä näytä yhtään liian isolta tuolla Eepin selässä! :) Tää uusi ulkoasu on muuten aivan ihana!

  VastaaPoista
 27. Kun ostatte uuden hevosen niin jääkö lilli teille vai myuttekö sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla nyt ostamassa joten ei tiedä, mutta varmastikkin jää :)

   Poista
 28. lilli<3toi on kiva kuva jossa oot lillin selässä karsinassa:)

  http://minunjuttunii.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 29. ihana ulkoasu!:) Ootko tehnyt ton taustan ite, tai jotain, koska siinä lukee BonBon?:D

  VastaaPoista
 30. Miten sulla meni Koeviikko, numerot? :) kiva postaus!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.