torstai 16. lokakuuta 2014

Maastokävely

Moikka! Käytiin hevosten kanssa vähän maastossa kävelemässä, Lilliä aletaan taas pikkuhiljaa liikuttaa. Se on ollut nyt kuumeen jälkeen todella hyvässä kunnossa monta päivää ja täysin terve oma itsensä. Onneksi otettiin pikkukamera talliin, kun kuvista tuli ihan kivoja vaikka sää oli vähän harmaa. Lilliä ei oikein huvittanut lähteä kävelemään maastoon, mutta Voitto oli sitten vähän liiankin innoissaan. Voitto koko ajan sätki jokasuuntaan ja kiljui innoissaan, mutta Lilli joko esitti ihan masentunutta tai sitten sitä oikeasti alkoi väsyttää jo loppumatkasta. Käveltiin vaan tienpäässä olevalle mäelle ja takaisin, joka teki varmasti hyvää molemmille hevosille. Kun aloitan pikkuhiljaa selästä kävelyn ja ratsastelun, pitää vähän katsoa miten nopeasti Lilli taas palautuu ja kunto nousee noin viikon levon jälkeen.


Ollaan juotettu hevosille omenamehua veteen laimennettuna, silloin pari päivää kun Lillillä oli kuumetta, niin riittävä nesteytys oli kaikista tärkeintä. Pari purkkia jäi joten molemmat kyllä nyt mielellään juo lämmintä mehua joka maistuu vähän omenalle ja tuoksuu hyvälle. Lillille teetti yksi ilta ongelmia antaa lääke ja sille on nyt varmaan jäänyt vähän epäluulo iltaisia herkkuja kohtaan ja omenamehua kun se yhdistää mehun ikävään lääkkeeseen.  Mutta kaipa se sen unohtaa pikkuhiljaa, hyvä vinkki kyllä jos ongelmia saada hevonen juomaan niin laimentaa vähän omenamehua, meillä on ollut monesti matkallakin Voitolle mukana, niin se sitten juo mieluummin vieraan makuista vettä.


Vaihdoin Lillille kevyemmän loimen, niin sen oli mukavampi kävellä kun kaulakappale ja painava loimi ei roiku selässä. Kuvien ottaminen matkalla oli tosiaan vähän haastavaa hevosten takia, Lilli veti koko ajan syömään reunoilta heinää ja Voitto sähläsi muuten vaan ja puri Tiiaa kun se yritti ottaa kuvia.Lilli testailee Tiian saamia hunaja nameja, ensimmäinen herkku meni vähän ihmetellen, mutta sitten se tottui uuteen makuun ja tapansa mukaan olisi voinut syödä vaikka koko pussin kerrallaan.

Lilli on nyt viimeaikoina saanut ehkä vähän liikaa herkkuja, siitä on tullut ihan mahdoton kerjäämään ja tarhassa se oikein vaatii että pitää saada nami jos joku kävelee tarhan läpi tallille ja ei huomio sitä riittävästi. Kun se oli sairaana jokainen ohimenevä varmaan antanut säälistä vähän porkkanaa ja sokeri ja namia. Nyt kun Lilli saa  vähemmän kauraa ettei sillä pimahda ihan kokonaan kun ei voi liikuttaa kunnolla, se on muutenkin niin nälkäinen ja kärttyinen aina kun kipossa ei olekaan täyttä määrää ruokaa. Kohta onneksi pikkuhiljaa alan lisäillä liikutusta ja sen myötä kauraa taas normaaliin määrään.

Alla olevat kuvat vähän esimakua Korholasta, kun olin auttelemassa meidän kouluvalmentajaa päivän ajan ja Tiia tuli kuvailemaan mukaan. Laittelin hevosia valmiiksi ja kävelytin valmiiksi alkukäyntejä sekä siivoilin karsinoita ja pesin suojia eli ihan perus tallihommia. Kuvista tuli  tosi kivoja ja niistäkin on tulossa erillistä postausta. Näin syyslomalla on kertnyt paljon postauksia luonnoksiin ja yritän nyt julkaista niitä ja osan säästää sitten koulun alkuun kun silloin ei ole aikaa yhtä paljoa postailla.

47 kommenttia:

 1. Kiva kuulla et lilli on jo paljo parempi! :) Muutekii tosi kiva postsus ja ainii hyvää synttärii! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Ja hyvää syntymä päivää! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja onnee nyt synttäreistä ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä että Lilli on parantumassa ja hyvää syntymäpäivää!!!! Millon julkaiset sen varustevideon? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja varmaan tässä lähiaikoina :D

   Poista
 5. Ihania kuia ja kva kun Lilli on jo parantumassa. Pakko sanoa että toi spooksin toppaliivi on tosi ihana!:)
  Hyvää syntymäpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! ja itsekkin tykkään siitä :D

   Poista
 6. Hyvää syntymäpäivää! Monta vuotta täytit nyt, täytiksä 16 vai 17 vuotta? :D Ja postaus oli kiva kun siinä oli paljon kuvia ja muutenkin :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa että Lilli on taas kunnossa! <3
  Tosi hyvää syntymäpäivää sulle Pinja! :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia ja hyvää synttäriä ! :)

  VastaaPoista
 9. Hyvä että lilli on nyt paremmassa kunnossa! ja hyvää synttärii! :3

  VastaaPoista
 10. Juu oli kiva nähdä teidät varustamassa tuota suokki tammaa ;)

  VastaaPoista
 11. Hyvä että Lilli on jo paremmassa kunnossa! Ja hyvää syntymäpäivää! :)

  VastaaPoista
 12. Teillä on aina niin parhaita ja ihania postauksia🌟

  VastaaPoista
 13. Onnea! :3 Ja onneksi Lilli on paremmassa kunnossa :)

  VastaaPoista
 14. Minkä merkkistä omppumehua te käytätte? Toivottavasti vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään muista :D jotain ihan tavan halvinta mehua mitä nyt löytyy kaupasta...

   Poista
 15. Hyvää synttäriä Pinja! :)

  VastaaPoista
 16. Voisitko laittaa kuvat niin että ne olisi mobiilikoossa?? Haittaa kännykällä lukemista kun kuvat on niin isoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa muuttaa sitä takaisin, kannattaa lukea bloglovinilla tai sitten internet versiolla :)

   Poista
 17. Paljon onnea Pinja :)! Hyvä että Lilli alkaa olla jo paranemaan päin!

  VastaaPoista
 18. Kiva kun Lilli on jo paremmassa kunnossa. Voisitko jossain vaiheessa tehdä iPad videon ja Lillin varustepostaus videon??

  VastaaPoista
 19. Onnee! Mullakin on tänää synttärit, tosin täytän 18 :D

  VastaaPoista
 20. Onnee! :) Kiva, että Lilli on jo parempi! Voisitkos toimittaa minulta rapsutukset Lillille kun en itse sinne pääse tulemaan? :D

  VastaaPoista
 21. Tuli vaan mieleen kysyä että voiko joskus tulla kuvia bannereistanne joita on ollu blogissanne jos vaan niitä löytyy???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää tallellea valitettavasti...

   Poista
 22. ei teillä ja hevosilla kyllä kummoinen suhde ole, jos tuollaista rälläkkää käydään maastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että suhde ei mitenkään vaikuta, jos Lilli on nälkäinen päiväheinä aikaan ja haluaa syödä heinää kun yritän ottaa kuvia enkä pysty pitämään kunnolla kiinni, ja Voiton riehuminen nyt oli vaan kahden vapaapäivän ansiota kun se oli niin innoissaan ja energiaa täynnä :D

   Poista
 23. Kiva postaus! :) Ja hyvää synttärii Pinja :D

  VastaaPoista
 24. Hyvää synttäriä Pinja! :) Kiva postaus... Mitä sä muuten tarkotit tolla rälläkällä, viimeisin anonyymi? Anna rapsutukset Voitolle ja Lillille

  VastaaPoista
 25. Hyvä että Lilli on paranemaan päin ja kivoja kuvia. Me annetaan omille hepoille omenamehun sijasta melassivettä, mutta varmaan maistuu niistä kumpikin yhtä hyvälle ;) Hyvää synttäriä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mekin ollaan melassia juotettu ennen, mutta pitäisi aina ostaa semmoinen iso ämpäri joka ehtii mennä huonoksi meidän hevosten kulutuksella niin ollaan nyt päädytty tuohon mehuun aina jos sitä välillä tarvii...

   Poista
 26. ONNEA!❤Kiva että Lilli voi jo paremmin!:)

  VastaaPoista
 27. Hyvää syntymäpäivää!

  VastaaPoista
 28. Kiva kuulla että Lilli alkaa olla kunnossa:) ja muuten onnea paljon!:)

  VastaaPoista
 29. Kivoja kuvia ja nätti pinja ! Miks ette muute käytä lillillä ja voitolla kankikuolaimia ?

  VastaaPoista
 30. kuka poni tos kuvassa on ja tuleeko joskus taas yhteinen myday

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.