perjantai 10. lokakuuta 2014

Lilli sairaana

Moikka! Nyt vähän ikävämmissä merkeissä päätin tännekin postailla ja kertoa eilisestä. Mentiin illalla talliin ihan normi ratsastusta varten ja sitten sisälle tuotuani Lilli vaikutti vähän oudolle ja yllättävän rauhalliselle. Onneksi huomasin, ja aloin sitten Tiialle epäilemään miksi Lilli näyttää tuolle. Lopulta päätettiin kaivaa kuumemittari esiin, ja yllättäen asteita oli 39.9 ilman mitään ulkoisia näkyviä "vikoja". Tutkittiin Lilli nimittäin ihan läpikotaisin päästä kavioihin ja mitään ei löytynyt, outona käytöksenä aloin heti epäillä myös sen takajalkojen leputtelua, Lilli ei ikinä varsinkaan noin ihmisten ollessa paikalla leputa sen jalkoja joka kiinnitti heti ensimmäisenä huomion ja alkoi epäilyttää onkohan kaikki ihan kunnossa.

Päivystävä eläinlääkäri pääsi tulemaankin ihan todella hyvin tunnin päästä, joka on minusta ainakin super hyvä onni että saatiin heti helpotusta Lillille. Kuume ehti nousta jo tunnissa 40.1 asteeseen. Lääkäri pisti suoneen lääkettä tutkittuaan Lillin ja todettua saman kuin me, että ulkoisia vikoja ei ole ja maha, keuhkot, syke yms. oli kunnossa. Vaikka kuume veti koko ponin vähän löröksi ja voimattomaksi niin eläinlääkäreitä se kyllä vielä jaksoi jännittää. Pistäminen sujui kohtuullisen hyvin nopealla toiminnalla ja monta viihdyttäjää oli Lillin ympärillä rapsuttelemassa viemään huomion pois neulasta. Joka kerta kuitenkin kun lääkäri koski siihen se jännittyi ihan kokonaan ja värähteli pelkästä silityksestä ja koskemisestakin. Suoneen pistettävä aine kyllä vaikuttaa todella nopeasti, annettiin Lillille sitten paljon nestettä koska vaarana kuumeessa on kuivuminen, juotettiin viimeisenä kun lähdettiin tallista aika myöhään sille pellava lientä joka upposi hyvin. Yö meni hyvin ja varmasti Lillillekin mukava kun lääke vaikutti ja kuume laski vähän.

Tänään aamulla itse en ollut, mutta Tiia mittaili Lillin kuumeet päivään asti ja silloin asteita taisi olla enää 38.3. Lilli on ollut nyt sisällä, sitä oltiin käyty vähän taluttamassa ja ulkoiluttamassa ja nyt illasta ne on hetken tarhassa. Lillillä on paksuin toppaloimi päällä ja illasta se saa vielä mehua tai sitten pellavavelliä niin varmasti juo paljon. Apteekista on nyt myös ihan perus lääkettä jota voi syöttää jos kuume jatkuu. Ohjeena oli että viikon voi katsella pientä kuumetta, mutta sitten pitää mennä ihan lääkäriin. Epäilynä oli että Lillillä on ihan vaan joku virus, joka voi esiintyä pelkkänä kuumeena, koska apteekista oltiin sanottu että nyt on liikkeellä tuommoista. Toivotaan nyt että Lilli paranee tässä nopeasti!


Lillin lääke apteekista, epäilen vähän miten saadaan huijattua sitä syömään kun tuo on semmoista jauhetta/rakeita jos kuume ei nyt pysy kurissa itsestään. Onneksi ei kuitenkaan pistettävää, kun Voitolla oli joskus pistettävä lääke ja se tuotti vähän ongelmia jopa Voiton tapaisen lampaan kanssa.

Sitten tähän samaan postaukseen aiheessa vähän taaksepäin palaten Tiian ja Voiton kisoista videopostaus olisikohan viime viikonlopulta, jossa myös Lilli esiintyy. Lilli oli siis päivän Keskimäellä hoidossa niin selvittiin kisoista helpommin yhden hevosen kanssa ja minulle jäi hyvin kuvaus aikaa ja intoa kun ei tarvinnut Lilliä pidellä.
    


Kuva vielä kun Lilli oli terveenä. Nyt pitää katsella jatkoa miten pitää lepäillä sairauden jälkeen, että milloin alan taas liikutella Lilliä. Ja ihanaa tänään alkoi syysloma, viikolla tiedossa olisi ainakin jotain ekstraa, menen Korholaan vähän töihin auttelemaan valmentajaa ja meillä on jo jotain kuvaus suunnitelmia yhdelle päivälle. Voisin myös yrittää kuvailla muutaman videon, kun arkena ei ehdi niin hyvin koulun jälkeen valoisalla.

Hyvää syyslomaa kaikille joilla se nyt alkoi! :)


54 kommenttia:

 1. Voi ei! Paranemisia Lillille :( Säikähdin tosi paljon että on jotain vakavempaakin...

  VastaaPoista
 2. onneksi se on vain kuumetta ettei vakaampaa. Paranemisia : ) . Lillille terkkuja ja tietysti Voitolle <33<3<3<3<3<3<3333

  VastaaPoista
 3. Me syötettiin tallin eräälle hevoselle Finadyneä liotettuna veteen yms. ja pruutattiin suuhun! Paranemisia Lillille :)

  VastaaPoista
 4. Lillille paranemisia :)

  VastaaPoista
 5. Pistäkää lääke pellavan sekaan!:) Olisikohan voinut keskimäeltä esim jostain hevosesta ohimennen tarttua.

  VastaaPoista
 6. Voi harmi! :(
  Pikaista paranemista Lillille! ♥

  VastaaPoista
 7. Paranemisia lillille :) kun tuossa sanoit miettiväsi miten pitkä saikku tiedossa niin ainakin meijän ell aina suosittelee yhtä kuume päivää kohden 1vk.. Mutta siis sanoin vaan en rupee pätee että teidänkin pitää tehdä juuri näin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja ei ehkä ihan niin paljoa kun tulisi jo varmaan kuukausi liikuttamatta, mutta kyllä reilusti pitää antaa Lillin toipua ja sitten vasta alkaa ratsastella :)

   Poista
 8. Meijän hepalki nous vähä aika sitte kuume 41 asteeseen ja lääkkeillä laski vähän. Viikon ajan se heitteli ja klinikalla sanottiin olevan vaan viirus joka menee ohi lepäämällä :)

  VastaaPoista
 9. parane pian Lilli!! Lilli<3Voitto<3

  VastaaPoista
 10. Voi ei!:( paranemisua Lillille♥:3

  VastaaPoista
 11. Parane lilli ! :-( , mullakin oli virus kuumetta koko ajan mut...mua ei ny ehkä hevoseen voi verrata. :D Suuuuuri hali Lillille ❤❤❤

  VastaaPoista
 12. Kannattaa liuottaa lääkkeet veteen tai mehuun lääkeruiskulla ja pruutata suoraan suuhun ne:)!

  VastaaPoista
 13. Mun vuokraponin talillakin on nyt muutamalla hepalla ihan vaan perus kuumetta,eli sitä on vissiin nyt liikkeellä! Mutta toivottavasti pikku Lilli parantuu pian:)

  VastaaPoista
 14. Kyllä hienosti toimittu! :) kun tuntee oman ponin läpikotaisin niin tuollaisista pienehköistäkin ulkoisista oireista huomaa jo paljon. Ja lääkärikin pääsi onneksi pian. Tervehtymisiä! :)

  VastaaPoista
 15. Meidänkin tallissa on 2 heppaa kuumeessa :/ mun poni on nyt tarkkailussa.. Toivottavasti Lilli paranee! :)

  VastaaPoista
 16. Lilli paranee varmasti:)!

  VastaaPoista
 17. Oisko lilli voinu saada viruksen kyläillessään keskimäellä? Kannattaa tarkkailla tuleeko turvotusta jalkoihin/niveliin, meillä meni juuri näin ja oli lähtö lähellä kun heppa ontui jokaista jalkaa...... Mutta voimia Lillille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ollan tosi tarkkaan vahdittu kaikkea nyt kun ollut kuumetta, ja voi olla tullut mistävaan tallilta nyt kerran sitä on liikkeellä :)

   Poista
 18. suuri hali pikku lillille ja parane pian!!!!!

  VastaaPoista
 19. Kuka tietää miten blogiin saa ton ^ ylös nuolen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. css koodilla googlaamalla ohjeet helposti :)

   Poista
 20. Voi ei,paranemisia Lillille! Muutes onko iphone 4s ollu hyvä? Suositteletko ostamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on tosi hyvä, mutta alkaahan se vähän vanha olla :D

   Poista
 21. Äh itelläni on vielä ensiviikko koulua, sitte pääsen Turkin lämpöön koko viikoksi! Paranemisia Lillille ja onneksi ei ollut mitään vakavempaa :-)

  VastaaPoista
 22. tulikohan se virus lillin ollessa keskimäellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi tietää voinut tulla msitä vaan tallilta...

   Poista
 23. Hitsi, mulla alkaa syysloma vasta ensiviikon tiistain jälkeen! No mutta mulla on sitte onneks pidempi joululoma :D

  VastaaPoista
 24. Voi ei, onneksi ei mitään pahempaa! Paranemisia Lillille ♥

  VastaaPoista
 25. Paranemisia Lillille! Toivotaan että tervehtyy oikein kunnolla ja pääsette normaali arkeen! :)

  VastaaPoista
 26. Voi ei, paranemisia Lillille! Kiva, kun ootte niin huolellisia hevosten kanssa ja tajusitte mitata lämmönkin, sekä saitte e.lääkärin mahd. nopeesti paikalle :)

  VastaaPoista
 27. PARANEMISIA LILLILLE!! <3 Minäkin säikähdin jo otsikon lukiessani..!

  VastaaPoista
 28. No voi harmi kun Lilli nyt sairastui just kun alko syysloma ja ois aikaa ratsastella ja hoitaa tavallista enemmän :( Mutta toivottavasti se nyt paranee ja hyvää syyslomaa teillekin!

  VastaaPoista
 29. Ikävää että lilli on kipeä...:(

  VastaaPoista
 30. Pikaista paranemista lillille ja millon teet lillin varustepostauksen?:)

  VastaaPoista
 31. Voi ei ! Lilli parka :( pikaisia paranemisia Lillille! <3

  VastaaPoista
 32. Säikähdin! Mutta paranemisia pikku Lillille 😚😚

  VastaaPoista
 33. Voi Lilliä<3 se on niin rohkee poni! Ja nyt on ihan masentunu. Suuuuuri hali Lillille. Te ootte Tiian kanssa tosi päteviä omistajia kun tunnette hevosenne päästä jalkoihin! Ootte kyl fiksuja! Parempia omistajia saa hakea! Ja Pinja oot tosi kaunis<3 mut paranemisii lillille:)

  VastaaPoista
 34. Milloin teet varustepostauksen

  VastaaPoista
 35. Voi Lilliä:(Mutta toivottavasti se paranee pian!Hyvää syyslomaa sullekkin ja Tiialle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sulla ja Tiialla on tosi hyviä videoita. Ja ootte molemmat myös tosi nättejä❤

   Poista
 36. Moi! Sulla on hyviä videoita Tiian kans😉 Ootte molemmat myös tosi nättejä.❤

  VastaaPoista
 37. Oi ei paranemista Lillille :) harmittaa varmaan ku ei voi ratsastaa omalla ponilla....toivottavasti voitto tuo Tukea ♥

  VastaaPoista
 38. Lilli on vahva ja pärjää kyllä! ❤

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.