torstai 30. lokakuuta 2014

Apulaisena tallilla

Nyt on sopiva aika postailla teille tänne kuvia Korholasta, kun olin auttelemassa meidän kouluvalmentajaa tallihommissa muutama viikonloppu sitten. Käydään siis aina kouluvalkuissa tällä kyseisellä tallilla. Tiia tuli mukaan kuvaajaksi, ja kaikista kuvista tulikin  kivoja, vaikka näyttää oudolle itsestäkin kun taustana ei olekaan oma talli, eikä kuvissa omat hevoset. Olen ollut useamman kerran auttelemassa, niin suurin osa hommista on jo tuttuja ja mukavampi tehdä hommiakin kun tietää tallin tavat ja tilat.

Enimmäkseen yleensä laitan hevosia valmiiksi ratsastettavaksi, eli ihan perus harjaukset, varustus ja sitten osaa kävelyttelen maasta tai selästä alkukäyntejä. Tuona päivänä siivoilin myös muutaman karsinan odotellessa. Tiiakin sanoi että inhoaa karsinoiden siivoamista, minusta se on aika hauskaa ja jotenkin niin palkitsevaa aina kun näkee siistin hyvin siivotun karsinan. Tuolla on kyllä niin paljon siivottavaa että pitemmän päälle voisi alkaa uuvuttamaan karsina toisensa jälkeen samaa hommaa.


Mutakelillä suunnilleen jokaisen hevosen suojat oli tarhasta tullessa semmoisen ruskean kerroksen peitossa, joten suojiakin sai pestä muutamat. Ratsastuksen jälkeen sitten yleensä suojille riitti pelkkä harjaus, kun maneesista tuli pelkkää irtohiekkaa eikä mitään pahempaa likaa.Tottunut aina kotona meidän pikkuisiin kottikärryihin, niin tuolla on kunnon jättikärryt johon mahtuu kerralla enemmän kun yksi karsina, ettei koko ajan tarvitse käydä tyhjentämässä lantakoneeseen. Oikeanpuoleisessa kuvassa harjailen ihanan lämmittävän solariumin alla hevosen jalkoja, täällä blogissakin on varmaan ollut kuvia joskus tuosta solariumista, kun Lilli on käynyt siinä valmennuksien jälkeen. 
Kävelytin alkukäynnit selästä Voittoakin paljon isommalle kouluhevoselle. Tuntui kyllä että istui hieman korkeamman ja isomman hevosen selässä mitä Lilli. Suurimmalla osalla tallin hevosilla on loimet melkein aina päällä, ja kaikilla on ihanan sileä ja kiiltävä karva. Saan aina ehkä vähän liikaa vaikutteita Lillin loimittamiseen tuolta vaikka Lillillä on kunnon karvaturkki, niin eihän se oikeasti aina edes tarvitse mitään kävelyloimea, kun pelkästään sen oma karva lämmittää niin paljon.


Maneesi juuri Tiian lanaamana :D Niin mukava päästä sisälle suojaan tuulelta ratsastelemaan, ja niin paljon turvallisempikin olo neljän seinän sisällä ihan vieraan hevosen kanssa.


Tehtiin monesti niin että laittelin jonkun hevosen valmiiksi, kävin kävelyttämässä, sitten vaihdettiin hevosia ja Ellu ratsasti sillä välin kun menin taas laittelemaan seuraavaa valmiiksi tai edellistä pois. Päivän aikana ratsutettavia hevosia oli paljon, joten auttoi paljon kun sain aina laiteltua seuraavaa valmiiksi.  Kotona on taas vaihteeksi tottunut meidän hevosiin, joilla on aina omat jutut ja tavat. Vieraalla tallilla pitää aina tarkasti huomioida kaikki erilaisten hevosten kanssa kun ei tunne yhtään tapoja tai miten kukakin käyttäytyy.


Kävelytyskuvia Aamusta. hauska aina nähdä peilistä miltä näyttää minkäkin hevosen selässä, kun kaikki on niin eri tyyppisiä. Olen myös laitellut ihan uusia minulle outoja varusteita. Ikinä ennen en ole esim. laittanut kankia hevoselle, tai joitain erikoisia suojia. Myös juoksutusvyö ja jotkut apuohjat on tullut uutena. Kiva tietää sitten jatkoa ajatellen erilaisista varusteista, ja saada neuvoa miten mikäkin laitetaan oikeaoppisesti.


Todella kivaa ja vähän erilaista tekemistä hienolla tallilla hienojen hevosten kanssa. Ison tallin pitäminen, saatikaan sitten monen monen hevosen ratsastaminen päivässä on kyllä fyysistä työtä, ja itselläkin päivän päätteeksi lihakset ihan kipeinä. Toivottavasti nyt saitte jotain irti postauksesta ja varmasti vaihtelua teillekin kun ei olekaan meiltä kotoa kuvat.

39 kommenttia:

 1. 41 sekkaa sit ja kiva postaus

  VastaaPoista
 2. tää oli tosi kiva postaus! tälläsii lisää ja sä osaat selittääkki nii hyvi aina:) on kiva lukee tällästä blogia jossa on tosi hyvii kuvii! oliko nää kuvat siis otettu sillä canonin 7D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiva :) ja osa vissiin sillä ja osa olympuksella

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus, ja kivoja kuvia ;-). Kivan näköistä!

  VastaaPoista
 5. Tää oli tosi kiva, lukiessani tekstiä rupesi mielenkiinto koko ajan vaan kasvamaan :D Ja on kyllä upeet hevoset, kuvanlaatu on aivan mahtava ja sulla on ihana liivi :3

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Hyvänlaatuisia kuvia;)

  VastaaPoista
 7. OLI KYL KIVA POSTAUS JA IKINÄ AIKASEMMIN EN OO NÄHNY TAI KUULLU ET JOLLAIN TARTTIS KÄYTTÄÄ POLVISSUOJIA RATSASTAESSA! :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIVA CAPS LOCK SULLA PÄÄLLÄ!!
   Sori oli pakko... :D

   Poista
  2. ne oikeesti olis tosi hyödylliset kaikille hevosille joilla on mitää mahollisuutta runnoa polvensa :P

   Poista
  3. Niin olis kyllä, mut näytti omaan silmään niin jännälle kun en aijemmin ole ratsulla nähnyt polvareita. Pelkästään ravureilla ja itse oon ravipuolella enemmän touhunnu! ;-D

   Ja joo toi caps lock on oikeesti hyödyllinen tällasissa blogeissa mihin tulee paljo kommentteja jos haluu nähä oman kommenttinsa! :-PPP

   Poista
 8. Eihän toi oo Heidin musta jätti :o ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa katoin, on se :)

   Poista
  2. Tiiättekö minkä korkunen se on?

   Poista
  3. Kiva nähdä että sillä menee hyvin :) on se ainakin +170cm

   Poista
 9. Kivoja kuvia ja ihanan näköisiä hevosia!

  VastaaPoista
 10. Mikä kumma on lantakone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sellainen mihin vaan kipataan lannat ja se kuljettaa ne ulos liukuhihnaa :) googlaa niin löytyy erityyppisiä

   Poista
 11. Oi ku hienoja hevosia varsinkin tuos suokki jonka selässä olit😻

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia ja tosi söpöjä suokkeja!

  VastaaPoista
 13. Ai että kuin upean näkösiä heppoja!!

  VastaaPoista
 14. Älyttömän upeita hevosia!

  VastaaPoista
 15. Upeita kuvia ja kivan erilainen postaus! Varmaan tosi mielenkiintoista ja opettavaista hommaa. ;)

  VastaaPoista
 16. Voi vitsi että vaikutti kivalta duunilta! Aina on kiva päästä pukemaan hienoja varusteita päälle hienoille hevosille :) Voisin itsekkin tehdä tuota homma vaikka ilman palkkaakin!

  VastaaPoista
 17. kiva saada näitä vähän erilaisempia postauksia:)

  VastaaPoista
 18. Muo häiritsee se että jos vaan kävelet alkukäyntejä miks ihmeessä sulla on ratsastussaappaat ja housut ja kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt voi millään muullakaan kunnon tallilla vierailla hevosilla missään tavan vaatteissa ratsastaa? :D

   Poista
 19. Mua vähän hymyilytti tää lause: "Kävelytin alkukäynnit selästä Voittoakin paljon isommalle kouluhevoselle." ku Voittokaan ei kauheen iso ole. Mutta tuo onkin semmonen, että mihinkä on tottunu ;)

  VastaaPoista
 20. Kiva teksti,vaikuttaa mukavalta paikalta! Ainut mikä pisti silmään, oli Pinja kengät! Noin hienot lenkkarit jalassa siellä vaan tallitöitä tehdään.. Entäs jos heppa polkasee varpaalle? Ja nuo on varmasti ilkeät kun puruakin voi herkästi mennä kenkään, saatikka sit kurakeleillä. Mutta kukin tyylillään, itse joskus olin huonommat lenkkarit jalassa tallilla (en raaskis pitää noin hienoja) niin lopetin sen siihen kun purua meni kenkää ja muutenkin olivat epäkäytännölliset, kastui tms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SAMAA KATSOIN ITSEKIN
   MUTTA MUUTEN TOSI HYVÄ POSTAUS LISÄÄ TÄMMÖSIÄ !!!!!!!♥

   Poista
 21. kuinka monella hevosella ratsastit ja tiiätkö et onko noi kanget eli ne kuolaimet tossa kuvassa

  VastaaPoista
 22. mitä solarium auttaa hevoselle

  VastaaPoista
 23. Onko sulla vielä nuo lenkkarit? :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.