lauantai 20. syyskuuta 2014

Hyppäsin Voitolla!

Moikka! Toissapäivänä ehkä elämäni kolmatta kertaa hyppäsin Voitolla ihan kunnon esteitä. Tiia on ollut kipeänä joten olen joutunut hoitelemaan Voitonkin muutaman päivän ajan. Tiia tuli sitten kuvailemaan ja sovittiin että otan ihan muutaman hypyn ja menen puomeja. Taisin viime talvena hypätä Voitolla valkussa, ja joskus kauan aikaa sitten ihan kotona muutaman hypyn, muuten en sitten sillä ole mennyt. 


Voitto nyt onnekssi on hyvin yksinkertainen ratsastaa kaikin puolin eikä se pahasti nöksähdä kun muutaman kerran tuli ongelmia ja paikka ei sattunut ihan täydellisesti. Jos vaan itse osaa pyytää ja ratsastaa, Voitto kyllä mielellään toteuttaa kaikki pyynnöt. Pieniä ongelmia oli laukan pyörimisen kanssa, Voitto oli vähän hidas jalalle, ja ei oikein viitsinyt reagoida kun ei ollut kannuksia jalassa. Jotenkin en tiedä onko se normaalia Voitolle, vai onko minulla vaan tottumattomat ylävartalon lihakset, kun laukassa Voitto välillä paineistuu ja on vähän vahvempi edestä. En ole tottunut, kun Lilli ei ikinä ole vahva suusta, joten otti kyllä ihan kuntoilusta kun yritin istua satulassa Voiton pomppu laukassa ja vielä pitää kädellä vastaan ja ratsastaa sitä eteen samalla.

Menin ensin ihan maapuomeja molempiin suuntiin ja haettiin tuntumaa, Voitolla on ihan super helppo ratsastaa paikat kohdilleen, kun sillä on niin helposti säädettävä laukka. Jos näkee että pitää ratsastaa eteen ei tarvitse kun vähän keventää istuntaa niin Voitto tajuaa lähteä ja sitten jos tarvitsee lyhentää laukkaa istuu vaan tiiviimmin ja vähän pidättää.Hyppäsin molemmista suunnista vikana pikku esteet. Toinen oli ristikko ja toinen mini pysty, mutta hypyt kumminkin :D Paikat tuli hyvin molemmille hypyille, ja Voitto tuntui tosi kivalle. Pikku ristikolle se otti vähän etujalat eteen hypyn, mutta pystylle tuli ihan normi hyppy. Voitolla on kyllä ilmava hyppy, en osaa edes kuvailla mutta sillä on aika erilainen tyyli mitä muilla hevosilla joilla olen mennyt.


Hyppäsin myös ihan mini esteitä ja menin puomeja Lillilläkin, siitä teen postausta myöhemmin! En kyllä enää edes muistanut millainen Voitto on hypätä, olen katsellut niin miljoonia Tiian valmennuksia, että kuitenkin aika tuttu fiilis ja tietää miten pitää tehdä, tuosta huomaa että pelkästään katsomalla oppii paljon, vaikka selässä tuntuu vähän erille, on kuitenkin jonkinlainen käsitys mitä pitää tehdä. Sileällä Voitto meni pätkiä ihan kivasti, mutta kuvat ei oikein onnistunut. Tein aika nopsat verkat ja sitten keskityin laukassa puomeihin ja otin nuo hypyt. Kaikin puolin jäi kyllä kiva fiilis pitkästä aikaa Voitolla hypätessä.

En tiedä huomaako kuvista, mutta laitoin pitkästä aikaa ruskeat kengät ja minichapsit jalkaan. Noiden vetoketju kylläkin aukeaa ratsastuksen aikana, pitää kehitellä joku patentti niihin, mutta nuo näyttää aika kivoille ruskeiden varusteiden kanssa. Voitolla oli vielä ruskea huopa niin se meni ehkä vähän liian ruskeaksi, Lillin kanssa kuitenkin sinisen huovan kanssa näyttää mielestäni tosi kivalle ruskeat vaatteet. En edes suunnilleen muistanut että minulla on nuo ruskeatkin chapsit ja kengät, kunnes aloin kaivella kaappeja ja törmäsin niihin.

Tällä viikolla olen blogia varten kuvaillut ahkerasti, tein videonkin jossa vähän Lillin harjan hännän, vuohisten, korvien ja otsaharjan leikkelyä. Sitten on vielä julkaisematta tämän viikon tunnilta videot, kun hyppäsin mini poni Eepillä, olin aika järkyttynyt kun tajusin miten pieni poni on, mutta en nyt niin isolta näyttänytkään ja oli kyllä super hauskaa hypätä semmoisella vauhdikkaalla ponilla, siitä kuitenkin myöhemmin postauksessa lisää!


31 kommenttia:

 1. Kiva juttu, että pääsit hyppäämään Voitolla välillä! ☺

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus!Hyvin näytit menevän Voitolla:)

  VastaaPoista
 3. Todella kivan näköistä menoa! :)

  Odotan innolla postausta sieltä tunnilta, haluan päästä näkemään minkälaisella ponilla ratsastit. :D

  VastaaPoista
 4. Oi Pinja! Sie oot niin mukavan oloinen ratsastaja, vaikken sua ole tavannukkaan koskaan. Sinun postaukset saa minut hymyilemään ja joka kerta minä enemmän tykästyn blogiis :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva tyyli tässä sun blogissa!
  Voitko tehdä joskus mielipidepostauksen vaikka kisaamisesta?Tai jostain muusta?

  Mielipostauksia ei oo hirveesti näkynyt ja mun mielestä niitä on tosi kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! ja ehkä joskus, itse en ole kauheasti mitään mielipide kirjoittaja tyyliä mutta voisin joskus kokeilla :)

   Poista
 6. Missä turvaliivi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvattiin että joku tulee kumminkin kysymään, en laittanut kun mentiin noin pieniä ja alunperin ei ehkä vähän niinkun ollut tarkoitus edes hypätä :D

   Poista
 7. Oi tosi kivan näköstä menoa näin kuvista päätellen ! :) Onkos sulla muuten uudet saappaat vai onko nuo chapsit ja kengät, ku ei oikeen saa selvää ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitko postausta ollenkaan? Vastaus löytyy sieltä.

   Poista
  2. suoraan postauksesta löytyy: " En tiedä huomaako kuvista, mutta laitoin pitkästä aikaa ruskeat kengät ja minichapsit jalkaan. Noiden vetoketju kylläkin aukeaa ratsastuksen aikana, pitää kehitellä joku patentti niihin, mutta nuo näyttää aika kivoille ruskeiden varusteiden kanssa. Voitolla oli vielä ruskea huopa niin se meni ehkä vähän liian ruskeaksi, Lillin kanssa kuitenkin sinisen huovan kanssa näyttää mielestäni tosi kivalle ruskeat vaatteet. En edes suunnilleen muistanut että minulla on nuo ruskeatkin chapsit ja kengät, kunnes aloin kaivella kaappeja ja törmäsin niihin."

   Poista
 8. Ihana postaus, hienosti hyppäsitte! ♥

  VastaaPoista
 9. mikä kypärä sulla pinja on? :)

  VastaaPoista
 10. Tarvisin uuen kypärän nii onko kellää mitään ehotuksia mikä ois hyvä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hyviä ainakin minusta ihan perus merkit Samshield, GPA, Uvex, Charles Owen, Casco yms :)

   Poista
 11. Kiva postaus hienoja kuvia!:)

  VastaaPoista
 12. Minkä korkusii noi on? Ja hyvin meette! :)

  VastaaPoista
 13. Luin jotain teijän vanhoja postauksia. Mua häiritsee teidän puheet turpahihnoista, voisitteko tehä aiheesta postausta ja selittää tarkemmin teidän mielipiteitä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miten mielipide turpahihnoista? :D

   Poista
  2. Miksi käytätte niitä, etenkin alaturpista. Ootte kuitenkin jo taitavia ratsastajia ja ootte ratsastaneet paljon, niin eikö olisi jo aika kehittyä lisää ja opetella se pehmeä käsi, niin ettei sitä turpista enää tarvittaisi?

   En tiedä mutta mulle on opetettu aina että on ratsastajan vika jos hevonen aukoo suutaan ja karkaa avuilta.

   Ette ole ainoat joiden blogeissa kiinnitän tähän huomiota. En halua olla ilkeä, mutta on turhauttava luke kuinka se on ponin vika kun se aukoo suutaaan, vaikka vika on ratsastajassa. Kun hevosella on alaturpis, sitä kieletään kertomasta että ihmisen käsi on ikävä.

   Asiasta minua kiinnostaa eniten sun ja Tiian mielipide, siksi kysyn tätä teiltä.

   Poista
  3. Asia on niin että Ala turpa remmi on sitä varten on että jos poni haukottelee paljon ja toisaalta se on ollut vaan nyt Lillillä ; ) Lillillä sitä Tarvitsee :) voitolla sitä ei ole sillä on meksikolainen turppis ;)!

   Poista
 14. Mistä toi ruskee toppaliivi on ostettu, aivan ihana! Paljonkohan toi Voiton huopa makso, ku oon aatellu omalle hevoselle kans tota.

  Tosi hyvin menitte ja kiva postaus :) !

  VastaaPoista
 15. minkä korkusii menit mis tiia oli miks ei tullu ratsastaa sori jos lukee postaukses mut voitko kerro nyt kommenteis

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.