maanantai 3. maaliskuuta 2014

Maneesilla

Moikka!    Käytiin eilen huonon kentänpohjan takia maneesilla, ja Sini innostui menemään Lillillä. Kotona ei ole päässyt menemään taas vähään aikaan kunnolla, koska kenttä on aika jäinen. Minun piti jo eilen kirjoittaa tämä postaus, mutta illasta sitten alkoi sen verran laiskottamaan ja kirjoitus ei luistanut joten säästin tälle päivälle työn. Olen aloittanut nyt tätäkin postausta jo pari kertaa, mutta kirjoitus ei vaan luista, kun en osaa pukea ajatuksia sanoiksi oikealla tavalla...

Lillistä en ole vähään aikaan postaillut, koska ei olla kuvailtu ratsastusta tai muutenkaan tehty mitään kummoisia juttuja hevosten kanssa, enkä ole oikein keksinyt mitään kirjoitettavaa. Lilli kuitenkin jatkaa samaan malliin ja on ollut oikein virkeä nyt viimeaikoina. Tiia on käynyt myös Voitolla yksin valkuissa ja olen Lillin kanssa jäänyt vähän harjoittelemaan kotiin yksin olemista. Pienessä tallissa ongelmana on läheisriippuvuus, ja Lilli ei oikein siedä hetkeäkään ilman Voittoa. Ollaan muutaman kerran jouduttu jättämään se yksin kotiin, ja poni ramppaa karsinassa koko ajan ympyrää, hirnuu ja on todella hermostunut.  En oikein tiedä onko mahdollista opettaa hevosta edes tuosta tilasta normaaliksi, mutta uskon että nyt jo parin kerran jälkeen  Lilli on vähän rauhoittunut. Kun Voitto on viety pois, olen jäänyt sen kanssa talliin, harjaillut, siivonnut karsinat, ratsastanut ja istuskellut sohvalla odottamssa. Käytävällä ollessa Lilli on oikein mallikelpoisesti ja yleensä ei edes pahasti hermostunut. Kun olen mennyt ulos kentälle tai maastoon ratsastamaan, alussa Lilli tähyilee ympäriinsä ja saattaa hirnua, mutta hetken päästä rentoutuu ja unohtaa jo Voiton. Viime kerralla käytiin kävelemässä maastossa reilut neljä kilometriä ja Lilli oli tosi hienosti Sinin ja meidän koiran Armin seurassa. Toivottavasti nyt harjoitus tepsii ja se tottuu olemaan edes vähän paremmin yksin, itsellä meinaa vaan käydä aika tylsäksi ja mennä hermo kun pitää istua monia tunteja tallissa ja koko ajan keksiä Lillille virikettä tai huomioida sitä jotenkin :D 

Nyt kuitenkin palataan takaisin postauksen aiheeseen ja eiliseen, Sini otti kivoja kuvia vähän eri tilanteesta mitä normisti, kun laiteltiin hevoset ulkona valmiiksi. Lilli osaa olla tosi kivasti paikallaan kun laittelen varusteet, sen puoleen maneesilla käynti on helppoa, kun meillä on omat rutiinit ja kaikki toistetaan yleensäkin samalla tavalla tutussa paikassa.

 
Sinihän ei ole kauheasti ratsastanut, mutta välillä aina varmaan sopivan innostuksen iskiessä se suostuu menemään Lillillä. Lilli on ollut ratsastuskoulussa joten se kyllä osaa käsitellä pienempiäkin ratsastajia, mutta se osaa myös aina valita helpoimman ja kevyimmän vaihtoehdon :D Eilen Lilli oli vähän laiskahko, ja varsinkin kun Sinillä ei ollut raippaa mukana poni ei oikein tahtonut jaksaa hölkytellä. Lopussa vauhtia saatiin paremmin kun lainattiin raippaa ja Lilli sai vähän laukkailla ja ravailla ihan vaan maneesia ympäri. Aina kuitenkin meidän kohdalla poni olisi mieluummin jäännyt seisoskelemaan ja ottanut vaikka sokerin kun jatkanut matkaa reippaasti ohi. Sini kuitenkin ratsastaa hyvin reippaasti ja päättäväisesti, vaikka on ratsastanut lopulta aika vähän Lillillä tai muillakaan hevosilla...
Lopussa suunnitelmien mukaan Sini uskaltautui ottamaan muutamat hypyt ihan pikkuiselle kavaletille ravissa. Lilli taisi olla vähän ihmeissään kun esteelle piti lähestyä ravissa eikä laukassa. Nyt vielä pitkän hyppy taukoilun jälkeen, ponilla on kaikki myös vähän hakusassa, ja sen huomasi kyllä kun itse hyppäsin tässä vähän aikaa sitten pieniä esteitä. Alussa oli pieniä epäilyksiä pääseekö se edes koko kavaletin yli, mutta hyvinhän se selvisi kun vauhtia saatiin tarpeeksi :D Sini otti molempiin kierroksiin muutamat hypyt yksittäiselle kapealle kavaletille ja hyvin pysyi kyydissä. Muistaakseni se on hypännyt Lillillä vaan muutamia kertoja joten siihen nähden meni tosi hyvin!
Lillillä oli sen verran kevyt ratsastus,että sille ei tullut edes hiki. Ei käyty tällä kertaa solariumissa vaan laiteltiin hepat nopsasti kuntoon ulkona ja sitten suorinta tietä takaisin kotiin. Toivottavasti nyt Sini suostuu jatkossakin menemään Lillillä, niin tulee vähän harjoitusta ja Lilli saa uuden hyvän ratsastajan! 

Tällä kertaa tuli ainakin kunnon postaus Lillin kuulumisista :D toivottavsti jaksoitte lukea alun selitykset tai ainakin osan tekstistä. Tykkäättekö lukea enemmän postauksia jossa on vähän tekstiä ja paljon kuvia vai paljon tekstiä ja vain muutama kuva?

89 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ihanat te<3

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Mä ainaki tykkään sellasista postauksista, joissa on paljon kuvia, mut myös tekstiä. Ja ratsastatko sä niinku enää kunnolla lillillä, vai siirtyykö se jossain vaiheessa Sinille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! :) ja ratssatan ihan kunnolla ainakin tällä hetkellä...

   Poista
 3. Mukava ja sopivan mittainen postaus, ihania kuvia, kertoivat jo paljon! Uskon, että Sinistä tulee kyllä vielä reipas Lilliratsastaja, kun malttaa reenata. :)

  VastaaPoista
 4. Tuota yksinolemista tallissa voisi koittaa opettaa niin, että aluksi Lilli jää yksin vain aivan hetkeksi, esim. käy Voiton kanssa vain kääntymässä ulkona. Pikkuhiljaa pidentää yksinolo aikaa ja Lilli huomaa kyllä että Voitto kyllä palaa sen luokse :) Toki tuokin vaatii kyllä kärsivällisyyttä ja hidasta etenemistä, mutta jos siihen on valmis niin voisin kuvitella sen noin onnistuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyl ihan oikeessa, (toi tepsii jopa lapsillekkin:D:D)

   Poista
  2. Niin totta :D Lilli kyllä osaa olla esim amulla kun se viedään ulos ekana pitkäänkin yksin juuri kun se tietää että Voitto kyllä tulee jossain vaiheessa...

   Poista
  3. Yleensä ihmiset vaan olettaa, että tollasiin ongelmiin on joku tosi nopea apu, eikä sitten jakseta käyttää sen pois opettamiseen viikkoa kauempaa. :D malttaa vaan käyttää ihan reilusti aikaa, niin kyllä Lilli oppii olemaan yksin!:)

   Poista
 5. Itse pidän enemmän kiireitteni kanssa monista kuvista ja vähäisestä tekstistä!:D♥♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kiva :D Itsekkin olen yleensä vähän laiska kirjoittamaan pitkiä...

   Poista
 6. Tykkään ainakin itse lukea tällaisia postauksia jossa on kuvia mutta enemmän tekstiä eli tämmöisiä postauksia olisi kiva saada useammin! Lämmintä kevättä ja terkkuja teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos samoin! :) ja hyvä, kirjoittelen jatkossa sitten myös tälläisiä

   Poista
 7. Tämä postaus oli tosi kiva,jatka samaan malliin!:) Videokin olisi kyllä ollut kiva.

  VastaaPoista
 8. Enemmän tekstiä ja vähän vähemmän kuvia:) tykkään siitä, koska postaus menee niin nopeasti ohi kun vaan joutuu selaamaan kuvia jos on vähän tekstiä:D
  Tämä oli tosi kiva postaus, eli tämmösii lisää! :)

  VastaaPoista
 9. Tykkään lukea postauksia joissa on vähän tekstiä ja paljon kuvia.

  VastaaPoista
 10. Voi että toi Lilli on kyllä söpö:3 Kiva postaus! ;)

  VastaaPoista
 11. Tosi hienoja kuvia ja Sini näyttää menevän millon kanssa hyvin! :) Itse tykkään jos postauksissa olisi vielä enemmän kuvia :)

  VastaaPoista
 12. Mä tykkään lukea sellaisia postauksia jossa on aika paljon tekstiä, mutta kuvia myös paljon... Eli aika tasapuoleisesti. Ja Tää postaus oli ihana. Ja Lilli on söpö!!!:))

  VastaaPoista
 13. Onko se siis niin, että jos Sini haluaisi niin saisi ratsastaa useamminkin? Jos mä olisin Sini, oisin teidän mukava varmaan joka päivä tallilla ja hinkuisin ratsaille :D

  VastaaPoista
 14. Awws :3 Lilli on söpö! Ja se riippuu joskus ihan omasta päivästä,että jaksaako lukea pitkää tekstiä vai ei. Mut ainakin nyt jaksoin ja usein oon tosi kiinnostunut lukemaan, koska tämä ja siskosi blogi on tosi kivoja ja kiinnostavia :) Mut mun mielest saa olla joskus lyhyttä tekstiä ja joskus pitkää tekstiä. :) Mut tää oli tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 15. Paljon kuvia (ja videoki ois kiva) ja sitten vähän lyhempi ytimekäs selitys :D

  VastaaPoista
 16. Ihana postaus pikku Lillistä taas vaihteeksi! Sehän menee oikein reippaan näköisesti noissa kuvissa eikä löntystele niinku vuos Sitte! :))) Tosi hyvin meni Sininkin alla!

  VastaaPoista
 17. Tykkään lukee enemmän sellasia jossa on paljon kuvia ja vähemmän tekstiä!

  VastaaPoista
 18. meillä on kotona kanssa vaan kaks hevosta. toinen on kisahevonen ja toinen vanha kisahevonen, joka on hyvin läheisriippuvainen. Tämän kanssa ollaan tultu siihen tulokseen, että yksin jäädessään tallin ovet ja valot kiinni niin että heppa jää yksin talliin riekkumaan. hetken päästä se rauhottuu. jos joku kokoajan on sen kanssa niin se ihmettelee miksei se ihminen vie sitä kaverin luo. tämä toimii meillä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu Lillillä ei ole oikein toiminut noin helpolla :D

   Poista
 19. Laitoin jo edelliseen postaukseen että mitä merkkiä noi pinkit kuulokkeet on?:)
  Mistä ne on ostettu?

  VastaaPoista
 20. Tykkään kattoa semmosia postauksia missä on vähän tekstiä ja paaaaaaljon kuvia! :D

  VastaaPoista
 21. Tämmöset postaukset on tosi kivoja, sopivasti kuvia ja jakso hyvin lukea. Söpö lilli ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus, ja uskon että jos Sinikin innostuu kunnolla ratsastuksesta niin tulee kyllä hyvä ratsastaja :D

  VastaaPoista
 23. Kuinka vanha Sini on?

  VastaaPoista
 24. Hienostihan se Sini menee, ihana piiska muuten ;)

  VastaaPoista
 25. Tää oli tooooosi hyvä ;) Sinin pitää ratsastaa Lillillä useemmin niin saadaan lisää tämmössii :DD

  VastaaPoista
 26. Tosi kiva postaus! :) muuten nyt kun lilli osaa jotenkin olla ilman voittoa teillä tallissa niin kannattaa vaikka koittaa että laittaa radion päälle ( aika hiljaselle) niin hevonen rauhottuisi siitä vähän jos muusiikki on myös vaikka jotain rauhallista. ja sitten sähän muuten pystyisit tekemääne esim. läksyjä siin sohvalla odotellessa :Dd ja tosi hyvin sini menee lillillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja niin voisi kokeilla josko musiikki auttaisi. Olen lukenutkin samalla kokeisiin yms. aina sen aikaa mitä Lilli malttaa olla yksin käytävällä...

   Poista
  2. Mäkii on sitä mieltä että musiikki ois hyvä :)!

   Poista
 27. Moi! tää nyt ei oikein liity tähän postaukseen, mutta kun oon kattonu noita sun videoita missä sun äiti esiintyy niin teidän äiti vaikuttaa tosi ihanalta! :) Siis sellanen ihanan huolentivainen, rakastavainen ja sellanen ihanan lempeä! Terkkuja teidän äitille! ja tietty muillekkin ja ihanaa kevään alkua! :)

  VastaaPoista
 28. Mielummin paljon kuvia ja vähän tekstiä :) Tässä postauksessa oli esim liikaa tekstiä makuuni :)

  VastaaPoista
 29. Paljon tekstiä ja paljon kuvia :'3

  VastaaPoista
 30. VÄHÄN TEKSTIÄ JA PALJON KUVIA ! ! ! !

  VastaaPoista
 31. Paljon tekstiä ja jonkin verran kuvia. Tämä oli erittäin ihana ja kiva postaus, jota oli kiva lukea ja kiva katsella kuvia, koska välillä postaukset joissain blogeissa on sellaisia, että niistä jaksaa katsoa vain kuvat ja lukea muutaman sanan tekstiä. Täällä on loskakelit, jotka ovat ärsyttävät kun ei pääse ratsastamaan kunnolla kun maneesia ei ole muutakun jos menen vakioratsastuskoulutunnille.

  VastaaPoista
 32. Paljon tekstiä ja aika paljon kuvia on mun lemppari :3

  VastaaPoista
 33. Missä videossa teidän äiti on?

  VastaaPoista
 34. molempia saman verran tosi hyviä ja selviä kuvia sinä kehityt joka kerta kuvanmuokkauksessa hienoa verrataan mitä allussa kun lisäsit ensimmäisiä kuvia huom ( silloin kun aloitit muokkaamaan niitä ) niin niissä on eroa terkkuja lillille : ) otitteko muuten videota kun sini ratsasti olisi kiva katsoa sitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kiitti palautteesta :) ja juu jossian vaiheessa voin lisätä videoita

   Poista
 35. Paljon tekstiä ja paljon kuvia!:) Oot Pinja tosi kaunis ja mukava! Lilli on myös toi söpö!:D

  VastaaPoista
 36. Kivaa! Postaukset joissa on Lilli, ne on mun suosikkeja:)

  VastaaPoista
 37. Sini saiso ratsastaa useamminkin Lillillä, niin tulee Lilli postauksia :) Hyvä Sini ja Lilli! Sano sinille että se ratsastaa ihan super hyvin! :) ❤söpöt!

  VastaaPoista
 38. Enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä:) mutta on kiva välillä lukea paljon tekstiä:D

  VastaaPoista
 39. Sopivassa suhteessa kuvia ja tekstiä, mutta mieluummin enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä!

  VastaaPoista
 40. Pinja oletko sää lopettamassa ratsastuksen? Kun kirjoitit tuossa näin "Toivottavasti nyt Sini suostuu jatkossakin menemään Lillillä, niin tulee vähän harjoitusta ja Lilli saa uuden hyvän ratsastajan! "
  vai ootko vaan sirtymässä voitolla ratsastamaan? oli muuten tosi kiva postaus sopivasti kirjoitusta ja kuvia tykkäsin tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo lopettamassa, enkä oo siirtymässä Voitolla ratsimiseen :D

   Poista
 41. Koska vastailet niihin kirjeisiin mitä sait jouluna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon vastannu kaikkiin jotka on tullu enne joulua :)

   Poista
  2. Mut mulle ei ainakaan oo tullu mitään vaiks laitoin sulle mukaan kuoren postimerkin ja osoitteen?

   Poista
 42. Onko Sini taas innostunut ratsastuksesta? (:

  VastaaPoista
 43. Huikea istunta Sinillä siihen nähden miten vähän ratsastanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii, se on varmaan kattonut sen verran paljon meidän ratssatusta, vaikkei ole itse ratsastanut, että tietää ainakin miten pitää istua :D

   Poista
 44. Tosi kiva postaus, noi kuvat oli ihania! :)

  VastaaPoista
 45. OOT NIIN KAUNIS :O käytätkö muute askii enää?

  VastaaPoista
 46. Missä päin kuopiota te käytte maneesilla ja miten ilmoitatte sinne kun itsekkin pitäisi aika pian päästä hyvälle pohjalle ratsastaa mutta en tiedä vain mistä sitä hyvää pohjaa hakea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan varmaan soittamalla tallille voi varata maneesia kaikilta talleilta :)

   Poista
 47. Kiva postas ja toivotaan, että teijän pohja/kenttä sulais pian. Vuokriksenikin tallin kenttä on aika loskanen mut eiköhän ne pohjat oo kohta kunnossa:) ainaki toivon:DD
  Tykkään ite postauksista joissa on kuvia ja tekstiä sopusuhtaisesti eli riippuen tekstin sisällöstä kuvien määrä:)

  VastaaPoista
 48. Tosi kiva postaus:). Sini menee kyllä kun vanha tekiä tosi hyvin :D. Ja Tykkään sellasista postsauksista missä on vähän tekstiä ja paljon kuvia,ku olen tosi laiska lukemaan :D. Voisitko tehä elokuvan ku teijän elokuvat on MAAILMAN parhaita !
  menin muute eilen esteitä kans <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) ja itsekkin olen laiska kirjoittamaan. Elokuvia tehdään harvoin, mutta ehkä joskus kesällä sitten seuraavana kerran :D

   Poista
 49. Tykkään postauksista joissa on kuvia ja tekstiä saman verran! Esim. Tässä postauksessa oli kuvia ja tekstiä tasapainoisesti. Tosi kiva postaus!! (:

  VastaaPoista
 50. Kaikenlaiset postaukset on tosi kivaa luettavaa ja tosi kiva postaus :) Sini menee tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 51. Sini on ihan Tiian näkönen!! Hyvin meni! Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 52. Kiva postaus! Meneekö Lilli Sinille jossain vaiheessa ja saatko sitte uuden ponin/hevosen?

  VastaaPoista
 53. Hyvä Sippe! T. Tiia (en jakanut kirjautuu)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.